živjo!
Tudi jaz sem stara 13 let in si želim shujšati enx sem že ampak sem na teži pridobila nazaj.
, sam sem šla na ločevalno dieto. VSE diete vam RESNIČNO ODSVETUJEM!!!! ker boste težo dobile nazaj kot JOJO!! Uglavnem svetujem vam:
Začnite čisto od začetka…..imejte 4-5 obrokov na dan!
zjutraj: kruh+ kakšen namaz (ne nutele!!)
12h: kakšno sadje zelenjava,
15h:kosilo:za eno svojo pest!!
(če ste zares lačni lahko pojeste malo sadja)
večerja: mleko ali čaj, kruh ali kakšni mlečni priboljšek(mlečni riž…)
pijte VELIKO vode pred vsakim obrokom 1 kozarec! saj se vaš želodec napolne in boste vedeli koliko morate pojesti da boste siti!
ta urnik vam bo prišel na dnevno rutino 🙂
poanta debelosti je, da si raztegnemo želodec!! želodec je velik kot tvoja pest mi pa pojemo veliko več in se na vedno bolj razteguje…… vas še kaj zanima??
to resnično deluje!! 😀
pozabila sem še dodati da majoneze ketchupa ne smete jest…….. če vam pa kdaj zapaše je zelo zželen tudi tek ali kratek sprehod najbolje pa je hitra hoja 🙂 piti morate pa kozarec TOPLE vode ne mrzle pa tudi ne vrele!! pržvečiš okoli 40x po 6. uri ne ješ! kaj sladkega jejte na 2-3 tedne 🙂
zapomnite pa si tudi to: mi pri hujšanju radi po domače GOLFAMO!! PRI HUJŠANJU SE NE IZPLAČA, SAJ SE VAM BO TO TAKOJ POZNALO! če vam zapaše kaj sladkega raje pojdite na svež zrak.
še tole: če boste vi danes pojedli tablico čokolade ob 13h vam bo jutri zapasala okoli 13. ure…… zaradi tega je treba biti zelo potrpežljiv in vztrajen 🙂
Imam en velik problem in to je debelsit sem 15 letnica in hodim v srednjo šolo in imam 61 kil do božiča pa bi rada shujšala za 15 kil in ja vem da mi bojo vsi rekli da ni dobro za moja leta da kao nebi hujsali sam sem zelo slabo počutim in bliža se se ples ki ga bomo meli v šoli in rabimo obleko ampa jaz res grozno zgledam v obleki … In resm morem čim prej shujsat prosim ………:(
Sama sem poizkusila čaj za hujšanje, ki mi je zelo pomagal tudi za boljše počutje. Na zdrav način sem z gibanjem izgubila 12 kg. Pomaga tudi za čiščenje telesa, da se povrnem v prehrambeno ravnovesje ko sem službeno odsotna in jem hrano v vseh različnih hotelih in restavracijah po svetu… več si preberite spodaj!
http://life.si/lepota-in-zdravje/caj-za-hujsanje.html?acc=2723d092b63885e0d7c260cc007e8b9d
Živjo,
jaz pa vam pišem kot zelo zadovoljna stranka fitnesa One to one v Ljubljani. Dejansko mi je šele z njihovo pomočjo uspelo priti na želeno telesno težo, predvsem pa sem jim, poleg seveda super treningov, hvaležna, ker so mi s pravilnimi nasveti pomagali spremeniti moj očitno nezdrav in nepravilen življenjski slog in samo tako dragi moji pa pridejo rezultati, ki ostanejo. Tudi sama sem prej najprej mislila, da zmorem sama, pa ni in ni šlo. Nato sem poiskušala na nekih drugih fitnesih, tudi neuspešno.. Šele v One to one sem dejansko dobila tako celostno ponudbo, da rezultati niti niso mogli izostati. Nikoli mi ni bilo žal niti centa, ki sem ga zapravila pri njih, saj sem sedaj tako zadovoljna s sabo in svojim novim življenjem, da je edino kar lahko rečem: Hvala One to one 🙂
Aja.. Pa še to, v dveh mesecih in pol sem pri njih shujšala 10 kg, kar je bil tudi moj plan. Sicer ni bilo v 1 mesecu, ampak sedaj je od takrat že 3 leta in mojo novo težo še vedno ohranjam 🙂
Pozdravček vsem
jaz sem izgubila 10kg v treh tednih ..visoka 163cm in trenutno na pičlih 50kg 🙂 jesti sem začela približno 1000kcal na dan in čisto..za zajtrk solato in energijski napitek(150kcal) okoli 10h – in potem za kosilo okoli 3h-4h sadje (avokado,kivi,grozdje) ali pa kakšen korenček hah, bučna semena, arašide, tuno s koruzo, sardele, paradižnik, paprika, jajce na oko itd…. za večerjo pa zeleni čaj. vsak dan pa tudi jemljem multivitaminsko tableto. v dnevu sem si valda privoščila tudi kakšen košček čokolade 🙂 to je seveda moja osnova.. potem kakšen dan dodajam stvari, predvsem tople jedi – absolutno obožujem korenčkovo kremno juho mmmnjam…
[center]!!!izogibam se vsem predelanim žitaricam in pa testeninam in krompirju, ter vsem pohanju, pa tudi kavi saj mi dvigne pritisk, ki mi kmalu potem zelo strmo pade in potem sem cel dan fuč in napihnjena!!!![/center]
poleg energijskega napitka, ki je zelo slab za moje zdravje (kemijapfff) ne pijem drugega kot vodo, v katero si ponavadi stisnem limonin sok. (2-3l na dan) – zajtrk in kozarec mrzle vode dela čudež za metabolizem !
[center]še par ”nasvetov”: včasih zamenjamo žejo z lakoto, jej počasi in dobro prežveči hrano saj telo potrebuje 20-30min da zares ugotovi, da si sit (če te boli želodec si se prenajedu), jej kadar si lačen in ne iz dolgčasa, hrano si razporedi na manjše krožnike, da zgleda več (optična prevara)..[/center]
telovadila sem 3-4x na teden. odtekla sem od 15-30min in nato še delala vaje od 1-2h (nisem sicer mojster za poimenovanje vaj zato bom napisala po svoje: trebušnjaki (različni), skoki (noge narazen, roke gor= pri tej vaji pokuriš ogromno kalorij), počepi, vaje za rit haha in raztegovalne vaje za noge in hrbtenico..nekaj osnovnih recimo)
najboljše je da imaš kombinirano = kardio vaje (tek, hoja, plavanje) + vaje za moč – ker so mišice tiste, ki kurijo kalorije(:
pomembno je pravilno dihanje, kisik igra glavno vlogo pri kurjenju 😉
Vsaka fizična aktivnost je boljša kot nobena! (sprehajanje psa magar:D)
in seveda je potrebno dovolj spanja, ki ga premalokrat omenimo!!!!! takrat se celijo tkiva in ne boste vrjeli – se tudi takrat kurijo kalorije !!!! 8ur na noč naj bi bilo idealno. Če ne spimo dovolj se upočasni metabolizem…
[center]Zavedati pa se moramo, da je vsako telo je drugačno. Vsak naj sam pri sebi presodi, kaj lahko poje in kaj ne, koliko fizičnih aktivnosti opravi itd. Najpomembnejše je zdravje tako duševno kot fizično (sem se prav izrazila s tistim drugim?) in seveda da se ne forsiraš in da ves čas veš zakaj to počneš, kakšne rezultate želiš in koliko ti to pomeni in kaj ti bo pomenilo, ko se boš losal tistih nadležnih kilogramov.
Sprememba se začne v glavi. Vendar ne pride vse čez noč. Potreben je čas, veliko časa. Rezultate opaziš pri sebi v dveh mesecih.. ostali te bodo opaziili v najkasneje 4ih mesecih.
Spremeni se počutje , veliko bolj si pozitiven in poln energije pa samozavesten.
Govorim o načinu življenja in ne samo o dieti za en mesec…saj se to večinoma ne izkaže za dovolj uspešno in ne deluje na dolgi rok.[/center]
zdrav duh v zdravem telesu- je tako? 🙂
želim si, da sem komu vsaj malo pomagala in ga ”spodbudila”, da vstane in POSTANE! (ma sej veste kej mislim mnde hh)
veliko sreče vsem:D
Dieta!!
V koliko pomenih je ta beseda narobe razložena. Prevzeta je namreč iz angleščine in v osnovi pomeni vse kar pojemo ali popijemo, drugi pomen pa je da imamo planirane obroke. Ne pa tako kot se pri nas uporablja dieta v pomenu samo hujšanja, ki nikoli ne uspe! Seveda, da ne če pa telesu večkrat odvzemamo stvari, ki jih potrebuje tako kot na primer to dekleta in tudi fantje krompir ne redi!! In tudi solata ne bi redila in se svetila če mi sami ne dodamo olja itd. Kar želim povedati da nobena dieta ni znanstveno potrjena in vsi ti zdravniki, ki so kakšno napisali so seveda shujšali ampak je po tem prišlo do jo-jo efekta zato so se zredili nazaj, da bi si pa ti zapomnili pa so dobili še par dodatnih kg. Ali ni tako, večini od vas se je to že zgodilo a ne? In sedaj v čem je smisel. Preprosto telo ni tako zakompliciramo kot mislimo saj vemo, da so zdravniki pametni ampak če mislimo, da bomo od njih dobili tableto, ki bo vse rešila se zelo zelo motimo. Ampak telo je zelo pametno, če mu zagotovimo vse vitamine, minerale, ter ostale snovi, ki jih potrebuje za normalno delovanje se bo samo pozdravilo in ne bo vplivalo samo na eno stvar ampak na vse stvari, tako od zunanjosti tudi notranjosti. In ja več kot 80% rakavih obolenj in srčno-žilnih bolezni, če ne kar vsa so odvisna od prehrane in ne genov, ta del v našem telesu predstavlja samo 6% (znanstveno dokazano, ampak ker bi bilo ljudem to nedopustno se še zmeraj govori, da je to 30%) tako da če je 75% slovencev pretežkih to ni posledica genov temveč prehranjevalnih navad( podatki iz MZZ 2007, povzeto iz 24ur).
Ampak v večini primerov se tudi v vitkem telesu ne počutimo dobro in imamo kup zdravstvenih težav za katere pa mislimo da se jih ne da rešiti na druge načine. Problem pa je tudi, kar delamo z samo zemljo in rastlinam(pesticidi, insekticidi, itd.) je zaradi tega hrana zelo opustošena zato obvezno potrebujemo prehranska dopolnila, ki pa jih moramo pazljivo izbrati saj ne želimo da bi nam le ta še bolj škodila. Problem pa se pojavlja tudi pri športnikih, ki nimajo pošlihtane prehrane ampak naj povem da je 80% v prehrani in samo 20% v vadbi, lahko so seveda odstopanja ampak ne pa velika. Tukaj so predvsem na udaru otroci in mladostniki, ker nimajo nič za regeneracijo, zato pa pride potem do poškodb in shiranja itd. te stvari pa se nadaljujejo tudi ko zrastejo, in ko končajo s svojo kariero in se zredijo to ni posledica ker so nehali s telovadbo ampak je posledica nepravilnega prehranjevanja. Probleme pa imajo tudi fitniserji oz tisti ki se bildajo oz lepo povedano pridobivajo mišično maso zraven jedo sintetične proteine, ki pa niso priporočljivi na dolgi rok saj znajo mišice tudi pokati itd.
Sam sem wellness svetovalec in sodelujem z dvema podjetjema, ki sta daleč pred časom in večini ljudem nista razumljiva oz. ju ne sprejemajo z odprtimi rokami, največkrat zato ker so poskusili že toliko stvari pa nobena ni delovala ali pa so jim bile informacije narobe posredovane. Kar lahko storim za vas je to da me pokličite ter se dogovorite za 3D analizo sestave telesa, da boste razumeli da kilogrami ki jih vidite na navadni tehtnici niso samo kg ampak so stavljeni iz deleža vode v telesu, deleža maščobe, mišične mase, itd. Ne moram vam reševati zdravstvenih situacij saj nisem zdravnik, lahko pa vam oz vašem telesu pripomorem da se bo boljše počutilo ter da se bo njegovo stanje poboljšalo. STE TO KAT JESTE.
Za več info: 031708804, http://prej-potem.com/
Ziujo! Stara sem 19 let, sem visoka priblizno 160 in tehtam 69kil. Prosila bi vas za nesvet, kako priti do lepse postave, saj sem probala ze veliko razlicnih diet pa mi ne pomagajo. Hodim vsak dan na dolge sprehode in kolesarim, sladkarij sploh ne jem. Ostala prehrana pa je vecinoma zelenjava.
Lepo vas prosim za pomoc saj ne vem vec kaj narediti. Hvala.
sunshine95, najprej pozabi na diete za določen čas, saj boš po koncu pridobila nazaj vse kg. Potrebno je spremenit prehrano in se gibati celo življenje.
Fajn, da ješ veliko zelenjave in nič sladkarij. Izdelke iz bele moke zamenjaj za polnozrnate. Kalorij je sicer isto, vendar te polnozrnati izdelki bolj in za dlje časa nasitijo (sestavljeni hidrati, veliko vlaknin).
Pojej dovolj beljakovin, saj se od beljakovin ne boš zredila – seveda ne smeš jesti mastnih izdelkov. Ljudje se dostikrat odrekajo mesu, misleč, da se bodo zredili. Tu je bolj obširno napisano, zakaj (in katero) meso ne redi: http://www.zenska.si/zdravje/hujsanje-in-rekreacija/ali-meso-redi/[/url] Proti večeru daj poudarek beljakovinam, saj hidrati dajejo energijo, ki pa je pred spanjem ne potrebuješ.
Jej zdrave maščobe – hladno olivno olje, oreščki, semena, avokado, ribe… Zaradi zdravih maščob se ne boš zredila, naše telo jih pa nujno potrebuje. Omega 3 celo pomagajo pri hujšanju.
Glede gibanja: sprehodi in kolesarjenje je premalo. Dobro je za splošno zdravje, da se malo razmigaš, shujšala pa ne boš. Zato je potrebna veliko bolj intenzivna vadba – z lastno težo ali utežmi, intervalna vadba, šprinti… skratka katerakoli anaerobna vadba.
Veliko uspeha!
Hejj 🙂
Ko sem bila v 8 razredu sem imela največ 60kg nato se mi je v poletju zlomila noga in sem odšla na operacjo (trojno) morala sem mirovati in tako sem pridobila kg. sedaj sem stara 16 let in velika okoli 170 lahko kaj več tehtam pa tam okoli 75-78kg .. zelo rada bi shujšala. res je da vem vse o zdravi prehrani cesa se moras izogniti ampak vseeno bi vas povpeašaal za pomoč.. hvalcaaaa. 🙂 <3
strinjam se kar je povedala ersie.. jaz sem izgubila 10kg v treh tednih ..visoka 163cm in trenutno na pičlih 50kg 🙂 jesti sem začela približno 1000kcal na dan in čisto..za zajtrk solato in energijski napitek(150kcal) okoli 10h – in potem za kosilo okoli 3h-4h sadje (avokado,kivi,grozdje) ali pa kakšen korenček hah, bučna semena, arašide, tuno s koruzo, sardele, paradižnik, paprika, jajce na oko itd…. za večerjo pa zeleni čaj. vsak dan pa tudi jemljem multivitaminsko tableto. v dnevu sem si valda privoščila tudi kakšen košček čokolade 🙂 to je seveda moja osnova.. potem kakšen dan dodajam stvari, predvsem tople jedi – absolutno obožujem korenčkovo kremno juho mmmnjam…
!!!izogibam se vsem predelanim žitaricam in pa testeninam in krompirju, ter vsem pohanju, pa tudi kavi saj mi dvigne pritisk, ki mi kmalu potem zelo strmo pade in potem sem cel dan fuč in napihnjena!!!!
poleg energijskega napitka, ki je zelo slab za moje zdravje (kemijapfff) ne pijem drugega kot vodo, v katero si ponavadi stisnem limonin sok. (2-3l na dan) – zajtrk in kozarec mrzle vode dela čudež za metabolizem !
še par ”nasvetov”: včasih zamenjamo žejo z lakoto, jej počasi in dobro prežveči hrano saj telo potrebuje 20-30min da zares ugotovi, da si sit (če te boli želodec si se prenajedu), jej kadar si lačen in ne iz dolgčasa, hrano si razporedi na manjše krožnike, da zgleda več (optična prevara)..
telovadila sem 3-4x na teden. odtekla sem od 15-30min in nato še delala vaje od 1-2h (nisem sicer mojster za poimenovanje vaj zato bom napisala po svoje: trebušnjaki (različni), skoki (noge narazen, roke gor= pri tej vaji pokuriš ogromno kalorij), počepi, vaje za rit haha in raztegovalne vaje za noge in hrbtenico..nekaj osnovnih recimo)
najboljše je da imaš kombinirano = kardio vaje (tek, hoja, plavanje) + vaje za moč – ker so mišice tiste, ki kurijo kalorije(:
pomembno je pravilno dihanje, kisik igra glavno vlogo pri kurjenju 😉
Vsaka fizična aktivnost je boljša kot nobena! (sprehajanje psa magar:D)
in seveda je potrebno dovolj spanja, ki ga premalokrat omenimo!!!!! takrat se celijo tkiva in ne boste vrjeli – se tudi takrat kurijo kalorije !!!! 8ur na noč naj bi bilo idealno. Če ne spimo dovolj se upočasni metabolizem…
Zavedati pa se moramo, da je vsako telo je drugačno. Vsak naj sam pri sebi presodi, kaj lahko poje in kaj ne, koliko fizičnih aktivnosti opravi itd. Najpomembnejše je zdravje tako duševno kot fizično (sem se prav izrazila s tistim drugim?) in seveda da se ne forsiraš in da ves čas veš zakaj to počneš, kakšne rezultate želiš in koliko ti to pomeni in kaj ti bo pomenilo, ko se boš losal tistih nadležnih kilogramov.
Sprememba se začne v glavi. Vendar ne pride vse čez noč. Potreben je čas, veliko časa. Rezultate opaziš pri sebi v dveh mesecih.. ostali te bodo opaziili v najkasneje 4ih mesecih.
Spremeni se počutje , veliko bolj si pozitiven in poln energije pa samozavesten.
Govorim o načinu življenja in ne samo o dieti za en mesec…saj se to večinoma ne izkaže za dovolj uspešno in ne deluje na dolgi rok.
zdrav duh v zdravem telesu- je tako? 🙂
želim si, da sem komu vsaj malo pomagala in ga ”spodbudila”, da vstane in POSTANE! (ma sej veste kej mislim mnde hh)
veliko sreče vsem:D
—————————————————————————————————————————————–
je pa tudi res da moras piti vodo in jesti sadje/zelenjavo pred obrokom. saj ti drugace po domače povedano hrana gnije v želodcu in se težje prebavi.. zato popite pred obrokom 2 kozarca vode ali več nato pojejte zelenjavo in se šele nato lotite ostalega sadje pa pojejte najmanj 30-60 min po obroku .. 😉 sem bila na zdravsveni šoli inn pri predmetu zdrava prehrana sem izvedel VSE to 🙂