Ne idioti. Kot sem že napisala, pa so ljudje, ki berejo to temo, skregani z realnostjo in verjamejo v pravljice. Normalna izguba telesne teže je 0,5 kg na teden, 0,75 ob zares hudem garanju in 1 kg za tiste, ki imajo BMI nad 30. Iz lastne izkušnje vem, da je možno izgubiti 5 kg v malo več kot 5 tednih, a sprememba življenjskega sloga mora biti zares drastična. Vse, kar morate vedeti, že piše v tem forumu, le začeti je treba. Nihče ne bo hujšal namesto vas.
Jaz sem za hitre dosežke preizkusila dieto UKC (14-dnevno dieto Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana): V dveh tednih sem shujšala 5 kg, pa tudi počutje je bilo veliko boljše. Še povezava: http://lifestyle.enaa.com/Zdravje/Diete-in-hujsanje/14-dnevna-dieta-ljubljanskega-UKC.html
Lej ne pretiravajte z dietam pa nevem kaj use, pomemben je čas obroka in vadba, jaz se zgledujem po temu članku članek o hujšanju
Ne pretiravajte z dietam pa nevem kaj use, važna redna telovadba in da se zvečer ne je, oglejte si članek o hujšanju.
Lp
Zakaj že?
Aja,… po dieti za tiste pred operacijo srca. Na netu hitro najdeš “recept” te diete.
Drugače pa lahko tudi takole zgubiš kake 4 kile na mesec:
Glavna pravila za shujšat brez samo (po navadi Jo-Jo) diete:
1. spremeni stil prehranjevanja in povečaj količino gibanja
2. hrano, ki jo zaužiješ v enem dnevu (ponavadi ješ verjetno enkrat ali dvakrat na dan) količinsko razdeli na 5-6 obrokov dnevno
3. nič sladkih pijač, alkohola, slaščic le za vzorec, pij vodo (vsaj 1,5 l dnevno-to je samo 6 x na dan po 2,5 deci)
4. redno (dodatno) gibanje (npr. hitrejša hoja, kolo, hoja v klanec, sobno kolo, steper, badminton, plavanje, zumba, tlc…) vsaj 30 min dnevno vsak dan (kasneje 3-5 x na teden okrog 50 min ali več) in ne pretiravaj najprej s tekom, če prej nisi gibal več let!!!
5. izogibaj se skritim maščobam in ne zaužij vidne maščobe (v namazih, mesnih izdelkih, mlečnih izdelkih) manj soli
6. več sadja in zelenjave
7. ne uživaj pretežno enovrstne hrane
8. po navadi se izguba teže ustavi po kg npr. 5 kg shujšaš pol pa ne gre več dol, rešitev: je ali da mal “streseš” organizem s kakšnim “vodnim dnevom” ali pa kakšen dan kaj več poješ kot po navadi, ali pa kakšna intenzivnejša vadba – nato nadaljuješ kot začrtano
9. če se giblješ vsak dan ne pozabi tudi na počitek, potrebuješ namreč tudi kaj za regeneracijo,
10. ko prideš do željene teže boš že navajen jesti 5 x na dan in gibanje boš potreboval sam od sebe
namig:
– od začetka spremembe je izgubljanje teže hitrejše kot kasneje, ko se približuješ željeni teži
– Na tak način sem izgubil 27 kg v 7 mesecih kar je enako skoraj 1 kg na teden (vendar glej prejšnji namig)
Jaz se ravnam po nacelih knjige Dieta Popolna 10. (avtor Michael Aziz). debela knjiga, ki jo je najprej treba prestudirati, da ves sistem in pogruntas bistvo. Priporocam.
Pa nikar ne posegat po umetnih preparatih tipa Herbalife, Nupo, Ketoni, zelena kava ipd. Ker nrdijo vec skode kot koristi. Imajo daljnosezne posledice. .