Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Kako shujšati 10 kg v enem mesecu

Kako shujšati 10 kg v enem mesecu

Hej
Sem 13 letna punca z 50kg in 165cm.
rada bi čim prej shujšala ker imam itaq da preveč kil za svoje leta in višino.
če ve kdo kako pametno dieto,telovadbo ali pa kar koli,ki bi mi lahko pomagal ali pa mi sporočite prek fb-ja —-> Maša Šešerko
ZELO VAM BOM HVALEŽNA !!

😀 : Vedno sem jezna, ko vidim kako si dekleta v fazi razvoja kvarijo samopodobo.Pošteno ti povem, da sploh ne rabiš hujšati. Samozavestno teh 50 kg s seboj nosi. Glede na to, da si stara šele 13 let pa računaj s tem, da boš še rasla in se razvijala. Bolj kot s kilami pa se obemenjuj s tem, da se boš zdravo prehranjevala, redno migala ter se izogibala nezdravim razvadam – ter seveda dovolj spanja in nasmešek na obraz, da bodo tvoja rosno mlada leta do izraza prišla. Glavo gor – ne bodi v najlepših letih obremenjena s stvarmi, ki sploh ne obstajajo.

obiskujem srednjo zdravstveno šolo in vem da je hujšanje odvisno od človeka in njegove notranje zgradbe nekaterim gre hitreje dol nekaterim pa ne!
tablete,stradanje in hitre dijete niso niti najman priporočljive sam po hitrih dijetah prodobiš nazaj večje kilograme kot pa si jih izgubil/a

iz osebnih izkušenj sm shujšala okol 15 kilogramov v 2 mesecih imela sm 50 kil na koncu sem jih mela 35 ja deluje strašno bila sem v 8 razredu ampak useeno to sploh ni važno am uglaunem. takle usem ki želite shujšati vam svetujem da si trdno v sebi to zaželite! saj ni use tak preprosto kot zgleda takole za začetnike bi priporočala da si use sladke stvari daste na stran nekam kjer jih nebote gledali in jih nebote imele na vidiku. pred usakim obrokom popijte od 3-4 dcl vode sam zelo zmanšuje apetit. med obrokom pijte vodo ne pijte gaziranih pijač ali sladkih sokov v poštev lahko pride tudi čaj vendar ne sladkan! vsako jutro lahko pojeste kakšen košček čokolade (košček) hrano si razrežite (npr. kos kruha si razrežite na koščke)saj je pomembno da hrano prebavljate počasi in z učitkom to saj ste prej siti in tako pojeste manj hrane! po kosilu je zelo priporočljivo da greste delati kakršne koli vaje da se malo preznojite saj to pomeni da ste že pokurili usaj kakšnih 50% zaužite hrane in tudi osebno se boste počutili bolše neboste napihnjeni in tako dalje! zvečer ne jejte sladkarij,mesa,salam… ampak si rajši privoščite kakšno sadje ali zelenjavo zaužijte lahko hrano in pa seveda tudi po tem obroku boste morali malo gibati- najbolj bi vam priporočala kakšen tek za sprostitev in utrjevanje mišic in po končanem teku še kakšnih 50 trebušnjakov in bo za začetek kar dovolj potem pa se bo vaš organizem že tako navadil po parih tednih da vam sploh nebo potrebno več loiko jesti in boste 100% zadovolni z svojo postavo!:)

Jaz imam en hud problem; vedno sem imela dobro postavo, zdaj pa sem se med pol. počitnicami zredila za kar 10 kg… in sem zgrožena… nisem debela v trebuh, no tudi na splošno ne, ampak imam pa celulit. In to se mi naravnost gabi. Ima kdo kakršenkoli način kako se znebiti hkrati celulita (zadnjica, stegna, boki) in nekaj odvečnih kilogramčkov. Btw, stara sem 15 let in predvidevam da boste pisali da za to ne rabim hujšat, ampak jaz hočem ostat v formi dokler še lahko. Zanima me tudi, če imate kakšne izkušnje s fitnesom, in če ja, kakšne? Zanimam se namreč, da bi kupila 3x po mesečno karto.

Hvala za vaše odgovore 😀

jaz se punca ki bi rada shujšala!kako mi to lahko uspe v ćim krajšem času??????rada bi zgledala vitko in fit.imate kakšen nasvet???naprimer kakšen jedilnik al pa dieto?????????????

Lepo se vam zahvaljujem ze v naprej!!!!!

kako bi lahko shujšala brez kakšnih tablet ali zdravil,lepotnih operacij,napitkov…

Zdravo
Za začetek si malo preberi; http://www.hujsanjebrezlakote.si
L.p.

živijo!
stara sem 14let, visoka 167cm in teška 83kg.
rada bi shujšala,ampak nevem kako.
malico in kosilo jem v šoli, zato se dijet nemorem držat med tednom. Zelenjave pa nejem.
POMAGAJTE MI PROSIM!

Pozdravljeni!
Stara sem 20 let, visoka 160cm, težka pa 65 kg. Pol leta že hodim v hribe(vsak vikend-10urne ture), 2x do 3x na teden pa nabiram kondicijo na bližnjem hribu ali pa grem tečt. Kile pa se ne spreminjajo. Največ problemov imam z maščobo okoli trebuha in močnimi rokami. Kakšne vaje bi še lahko delala zraven (poleg trebušnjakov)? Ali se bo mogoče telo počasi izoblikovalo in sedaj tega še ni toliko opaziti ? Aja, pojem pa ogromno mesa, kruha skoraj nič,krompir je tudi velikokrat na mojem jedilniku, sladkega ne maram, zelenjava pa je skoraj pri vsakem kosilu prisotna. Ne razumem mojega telesa =D
Lp Marjana

Jah, zadeva je hudo enostavna. Če ne hujšaš, pomeni, da si s kalorijami v suficitu – po domače, da še vedno poješ preveč glede na svojo aktivnost. Vedeti moraš, da je hrana 80% uspeha, vadba pa samo 20% (je sicer nujen pogoj, da se ne izgublja mišična masa, če hujšamo). Matematika hujšanja je neusmiljena, nimamo kaj. Se pa da s pravo hrano marsikaj doseči, ker nismo lačni.

Dobro je, da ne ješ kruha itd. Tudi krompir raje pusti pri miru, cuker pa sploh, nasploh pa izdelke iz pšenične moke (tudi črne, polnozrnate, nima veze). Te svinjarije ne rabiš metat vase. Drži se raje neoluščenega riža, kakih kaš (ajdova, pirina itd), ovsenih nesladkanih kosmičev. Meso samo nepredelano in pusto, ravno tako mlečni izdelki. Pazi pa, da maščob me izključiš povsem, to je velika napaka, ki jo ženske rade delajo. Jej mastne ribe, jajca, avokado, kokos, oreščke … ne pretiravat seveda. Jaz dodajam še omega 3 kapsule, so mi tud ful izboljšale kožo. Seveda pa veliko sadja in še več zelenjave, čimbolj raznovrstne. Zelenjave se lahko naješ do sitega, sploh kake goste juhice so meni super fajn zdaj pozimi – popražiš malo čebule, namečeš noter mešano zelenjavo, zaliješ z vodo, skuhaš, delno zmiksaš, začiniš …. mmmm, dobra juhica 🙂

Jaz sem se leta ubijala z nevem kako telovadbo, pa ni bilo efekta – dokler nisem začela jesti, kot sem opisala zgoraj (v bistvu prilagojen paleo, ki je meni daleč najboljša “dieta”). Hkrati sem teku dodala še uteži, in to težke uteži, ki so mi izjemno hitro začele oblikovati postavo v “waw” (nobena ženska se na dietnem režimu zaradi tega ne bo nabila z mišicami, to je en butast mit, hkrati pa fizikalno nemogoče) in pa intervalne treninge, ki ti butnejo metabolizem gor, da kuri več kalorij tudi v mirovanju. Špehec se zelo hitro začne topit, če nehaš jest moko pa cuker, probaj. Količinsko sploh ne jem malo, pa imam manekensko postavo in nisem nikoli lačna. Sploh nimam več napadov lakote, ker ne jem več predelanih hidratov, ki so mi jo sprožali (krvni sladkor mi ne niha, kar je tudi optimalno za zdravje). Do tega sem prišla z leti branja in po sistemu trial – error. In končno odkrila način, ki ga lahko brez trpljenja furam do konca življenja.

Plis pomaite mi. Sm star 13 let in imam 70 kg velik pa sem 189cm. Mam speh nujno rabim neki kar bi mi pomagalo shujsat.

Na internetu sem našel super aplikacijo MojeKalorije, ki je v slovenskem jeziku, tako da si jo poglejte, res super zadeva…

link: http://www.mojekalorije.si

Pri 13 letih pa res ne rabiš hujšati. Pazi, da ješ veliko zdrave hrane, kot je zelenjava sadje in da se izogibaš “fast foodu”.

===========================
Portal za hujšanje in diete!
www.planet-diet.si

Pozdravljeni!

Prebiram vaše poste, ki so resnično v pomoč, vsak na svoj način, zato sem se odločila, da pridodam še nekaj svojega, mogoče pa bo komu pomagalo, če ne za kurativo, pa preventivo.

Zadnji dve leti sem bila zaposlena v podjetju, kjer smo 3/4 delovnega časa presedeli za računalnikom. Delovni čas je bil v določenih obdobjih tudi po 10 ur na dan. Za malico ni bilo vedno časa, zato smo večkrat posegli po prigrizkih iz avtomatov, ter pijačah z mehurčki. V letu 2012, če ne še tudi v 2011, sem na tak način telesu pridobila nekje med 10-15kg, kar se mi sedaj pozna na trebuhu, bokih in seveda zadnjici. Je pa za moje počutje in tudi mojo višino to kar malo preveč (vsaj 10kg).

Več kot očiten je problem. Preveč ur sedenja, premalo aktivnosti (začelo se je, ko sem si kupila avto in v službo nisem več hodila z avtobusom, ki mi je poleg vožnje ‘omogočal’ še dobro uro in pol hoje na dan, zato sem lažje ohranjala svojo telesno težo, brez dodatnih aktivnosti).

Sedaj se borim z voljo do hujšanja. Kot že parkrat opisano, najbolj pomembna je volja – ko je ta, se da marsikaj. Moj način prehranjevanja je še bolj zapleten, saj jem res zelo zelo malo zelenjave, zato določene diete zame sploh ne pridejo v poštev. Vendar sem se odločila za sadje – prav tako polno vitaminov in definitivno bolj zdravo od prigrizkov.

Moj plan je do poletja izgubiti teh 10-15kg. Ker vem, da je to vse prej kot lahko, sem se odločila, da bom začela z malimi koraki. Zadala sem si cilj, da med tednom (od ponedeljka do petka) ne bom jedla sladkarij (piškoti, čipsi, čokolade, bomboni ipd.), pila več vode in, ko bom občutila lakoto, pojedla kakšno jabolko, banano, hruško, ali kaj podobnega. Istočasno bom pričela jesti manjše obroke (poskušala bom pač jesti kot prej, ampak v manjših količinah, tako da bom še vedno lahko uživala v svojih obrokih, ter da bom po obroku sita, vendar ne preveč), ter vsaj enkrat na dan izvesti vadbo na orbitreku, nekje 30minut minimalno (ki je zaradi svoje zasnove odličen za vadbo celega telesa) – kasneje pa mogoče celo 2x na dan, če bo čas dopuščal.

Koraki so resda majhni, vendar verjamem da bo, ko se bodo začeli izgubljati prvi kilogrami, precej lažje.

To vam pišem zato, ker se marsikdo mogoče sploh ne zaveda, da je preventiva veliko boljša kot kurativa. Sama obžalujem, da v času te službe nisem delala več aktivnosti, ter razmigala svojega telesa, saj bi tako lahko pridobila manj kilogramov kot sem jih. Svetujem vam, da začnete tako, da najprej pomislite, kako lahko preprečite nabiranje novih kg, potem pa, če je oz. bo potrebno, še izgubite odvečne.

Hujšanje je težko in se prične najprej v naših mislih. Kot sem povedala, z voljo se da vse, prava organizacija časa v dnevu pa vam prepreči izgovore kot so: danes ni bilo časa ipd.

Majhni koraki na začetku in postopno pospeševanje, vas bodo pripeljali do boljšega počutja (saj boste vedeli, da delate nekaj zase in za svoje telo oz. zdravje), ter seveda do izgube kg. Si sicer tudi sama želim, da bi v mesecu dni izgubila 10kg, pa vem da to ni niti možno, niti zdravo. Počasi, potem pa ohranjat težo z aktivnostjo in kg se ne bodo vračali.

Upam, da je komu pomagalo, če ne drugega, za kakšno preventivno idejo.

LP 😉

ljudje nerabte hujšat na take načine z drastičnimi dietami… npr. meni je pomagala vadba insanity v 1 mesecu sem izgubil 5kg in dobil veliko mišic. Lp Miškec 😀

Pozabite na vse obročke in podobne zadeve, bližnice ni, je pa možnost shujšati in ostati vitek brez JO-JO.
Treba je gibati in to vsak dan vsaj po 1 uro in uspeš. Takole je meni uspelo in to s pravilno prehrano in gibanjem. Če koga zanima, naj me kontaktira na [email protected]

Moje meritve od 30.11.2012 do 30.1.2012
Datum maščoba voda mišična masa kostna masa kg -.teža. obseg – cm
pasu
30.11.2012 30 50 20,1 7 75 86
30.12.2012 30 45 25 7,9 72 -3 82 -4
30.1.2013 24,8 51,7 35,3 9,8 66 -9 78 -8

Od 30/11-2012 do danes sem s pravilno prehrano, ki vsebuje M35g,B30g, nekaj malega OH iz zelenjave, shujšala celih 9g in zmanjšala obseg okoli pasu za 8 cm.

pozdravljeni,
stara sem 14 let in pol,velika sem 137cm(zaradi nizje rasti) imam 60kg in bi rada zgubila ene 5 kg(lahko tudi več) v približno dveh mesecih.
zato bi vse vas lepo prosila za kakšen nasvet, ali kaj podobnega, kako naj shujšam.
lp.

No ja glede hujšanja.. Vse bi rade na hitro shujšale tudi jz. sm namreč visoka 165 in imam 78 kil. Nisem zadovolna sama s sabo in verjetno tudi nikol ne bom marsikdo ni. z Šolo sm bila na projektnem tednu za 3 dni in smo hodil u hribe pa u naravo pa sm u 3 dneh shujšala iz 83-78 kg. u šoli mi večkrat rečejo poglej tto bajso al kakrkol. marsikoga to prizadane sam men še bol dnigne moralo s tem da morm shujšat kr se ljudje delajo norca iz mene. Js si pomagam z nupo prehrano. trenutno mam shejke ki ti znižajo vnos kalorij oziroma nadomestijo obrok. NIkol ne jest kakšne ločevalne diete kr ti bo potem neki mankalo in bote končali z dieto pa se boste nažrli “dobesedno” tistega kar vam manka.

Js sm začela včeraj s tem in bomo vidli kk bo mam 6 obrokov na dan.
Za zajtrk pojem kak jogurt kosmiče v mleko ali tale nupo. ali kaj takega. čez 2 uri pojem 3 sadja nato čez 2 uri kosilo ki ga omejim. ne pojem veliko jem pa veliko solate. nato čez 2 uri spet sandje in cez dve uri nupo napitek. Pijem sam vodo nič kaj drugega nobenih sladkarij .. maščob nič. Zjutraj in popovdan grem na sobno kolo. in nardim 100 trebušnjakov. to je vse kar lahko naredim doma. Priporočam pa veliko hoje ali teka. Vsak prosti čas je treba izkoristit pravijo pa da je najbolši trening tek po domačih stopnicah.
Js upam da bo to delovalo drgač pa res če ne gre shujšat poiščite zdravniško pomoč. js mooram shujšat 20 kg po nasvetu zdravnika in mi je dala pogoj da moram shujšat 4 kg u 4 mescih kr je men zeloo težko shujšat navajena sladkarij pa to.. sam zdej sm se pa odločla kr nočem da me kdorkol ever kliče bajsa.. al karkol. upam da mi bo šlo to s čimer sm začela.

oila 😀
jsst sm stara 13 let, visoka okol 165 cm in težka okol 62 kg. ampak useeno bi rada shujšala kr sm debela in mam špeh. zdej zadnje čase se trudim jesti zdravo (musli, pšenične tablice, sadje,zelenjava,..) in če ne usak večer telovadim in učasih tudi kolesarim, rolam. mene zanima čem imate še kak nasvet ki bi mi pomagal in če mi kdo lahko zračuna ITM . aja in če tko nadaljujem u kolkem času naj bi shujšala? če kdo ve? 😀

HVALA ZA POMOČ ŽE VNAPREJ 😀

music 😀 – no ja glih debela nisi tako zelo, pohvalno pa je, da se zavedaš, da se ti kile kopičijo.
Hujšanje zate odpade, ker še rasteš v višino. Pazi samo, da obdržiš 62 kg – v enem letu lahko zrasteš tudi 10 cm in boš imela ravno idealno težo za svojo višino.
Aja – poglej koliko sladkorjev je na deklaraciji vrečke tvojih muslijev ali pšenične tablice. Če jih je več kot 12% se jih raje izogibaj in namesto tega pojej kakšen kos sadja več.
ITM si lahko izračunaš na tej strani http://www.mojrecept.net/hitradieta/stran.asp?Naslov=Izracun_ITM.
Samo vneseš rubriko podatki in klikneš okence izračun…

New Report

Close