Otroci ne smejo hujšati, ker se njihovo telo še razvija. Enako velja za vse vas 12, 13 let stare. Jaz sem pri 13-ih imela 165cm in 68kg. In brez hujšanja sem pri 18-ih tehtala samo 58kg. Pač puberteta je šla mimo, hormoni so se umirili in telo se je dokončno preoblikovalo in razvilo in imam kar ducat sošolk z isto izkušnjo.
Vseeno pa vam svetujem, da ne jejte pizze, hamburgerjev, ocvrte hrane, čipsa in sladkarij, pa podobne packarije, jejte pa veliko sadja in zelenjave, jogurtov, ne zmrdujte se nad zelenjavnimi mineštrami, ker so zdrave pa tudi manj kalorij ima kosilo ki je sestavljeno iz porcije mineštre in zmerne porcije testenin, kot pa npr. samo velika porcija testenin, kot radi nekateri delajo. V glavnem, jejte zdravo, saj ni tolk težko kot mislite, “packarije” pa samo ob posebnih priložnostih, na zabavi za rojstni dan recimo. In ne pijte sokov, ampak čimveč vode. Ravno danes sem gledala embalažo od enega soka s plastenke in ima 1 dcl 40 kalorij. Če spijete 2 litra soka na dan je to ogromno kalorij, kar izračunajte. To je fuuul sladkorja. Ne delat tega, pijte vodo. Če potegnete črto ni treba nobene posebne diete, sam malo bolj pametno jesti in “šparati” s kalorijami tam, kjer jih ni treba, pri pijači npr.
In predvsem, ukvarjajte se s športom. Vsi cele dneve sedite za računalniki. Malo manj facebooka in raje en sprehod, bo zelo koristilo vašemu zdravju in izgledu.
Če boste zdravo živeli, ne boste v enem mesecu šli 10 kg dol, bo šlo bolj počasi, ampak če bo telo zdravo, boste vse življenje imeli lepo in zdravo telo in tudi s težo ne bo dosti težav, če pa se boste šli neke hitre diete, boste hitro shujšali, potem se hitro nazaj zredili, pa spet hujšali itd. Telo bo kar naprej obremenjeno in zmedeno in bodo tudi težave s kilogrami stalno prisotne in ne bo nikoli miru. PAMETNO, ZDRAVO RAVNAT IN POČASI, ne bo vam žal.
Joj, otrok, ne hujšat!
Ne vem koliko si visoka in če je 50 kg preveč oziroma koliko preveč, vendar v vsakem primeru ne probaj hujšat s kakšnimi dietami. Odpovej se sladkarijam, čipsom in sladkim pijačam, prosi starše, naj se poučijo o zdravi prehrani in se poskušajte vsi skupaj prehranjevati zdravo in čim več gibat. Ne za računalnik, ne za TV, ampak ven na zrak, na kolo, sprehajat se s prijateljicami, psom, karkoli. Ne pa začet z dietami, ker si boš uničila celo življenje.
Zdravo
imam 23 let in sem težka okoli 100 kg, naj se sliši še kako nenavadno, sem se v 3 mesecih zredila za več kot 30 kg. Ta teža že stoji skoraj dve leti in nikakor ne gre teža dol. Ko sem šla na preiskave,so mi povedali, da imam sindrom policističnih jajčnikov in so mi hoteli dati neke tablete, ki pa ne pomagajo za hujšanje…..
Res bi si želela kakšen nasvet, kako shujšati zdravo in na varen način, nisem tiste vrste deklet, ki bi za vsako ceno v mescu dni shujšala za 10 kg, a priznam, da bi bilo lepo 😀
Ne jem nezdrave prehrane, izogibam se težkim hranam, je pa res da nič ne telovadim, saj prec ko začnem nekaj telovaditi, se mi zvrti v glavi in se onesvestim.
Energije tudi nimam, pač sem čisto ratala zavaljena in lena.
Zato vse naprošam, če karkoli veste, da dodate svoje mnenje in vsako mnenje, ki bo napisan, bom tudi bila hvaležna. pa lep dan še naprej vsem
EvaLuna, na koliko višine, oz ITM?
V zvezi s PCOS so ti lahko predlagali ali Aldactone (spironolakton) ali kontracepcijske – običajno Diane 35 ali pa Aglurab/Glucophage (metformin).
Metformin ima vpliv na metabolizem in prispeva k izboljšanju inzulinske rezistence, pri mnogih ima pomembno vlogo pri znižanju telesne teže.
Sicer, če si že strica Googla vprašala, tam je precej koristnih informacij. Večinoma se svetuje hrana z nizkim glikemičnim indeksom, omejen delež ogljikovih hidratov in hrana, temelječa na beljakovinah in zelenjavi. Tudi pri sadju previdno, ker je velikokrat poln sladkorja.
Brez gibanja pa ne bo šlo. Glede izgube zavesti v povezavi z gibanjem se posvetuj s svojim izbranim zdravnikom. Za začetek pa bodo dovolj redni sprehodi v tempu, ki ti (komaj) še dopušča pogovor, potem počasi stopnjuješ.
Kasneje bo potrebno dodati tudi krepilno vadbo, vendar najprej moraš začeti in se spraviti iz pretežno sedečega položaja.
V teh poletnih dneh uživaj čim več vode in čim manj (ali nič) sladoleda, gaziranih pijač, takšnih in drugačnih prigrizkov.
Furio
Kaj pa ješ? Če se vsakodnevno pitaš s hamburgerji, ne boš nič dobrega naredil. Je pa res, da tvoje telo še ni nehalo z razvojem in rastjo in bo mogoče čez leto ali dve popolnoma druga slika.Poznam veliko ljudi (tudi jaz), ko so oz. smo bili v puberteti malo bolj okrogli, vendar so s puberteto tudi težave s kg minile in smo postali ljudje s čisto običajno zdravo težo. Hormončki delajo svoje, veš. Ti se trudi jesti zdravo, nobenih posebnih diet, in s športom ne pretiravaj. To kar počneš sedaj ni zdravo. Če tečeš 5x na teden po 30 minut je več kot dovolj. Vedeti moraš, da pri hujšanju hitra rešitev in zdrav in trajen uspeh nista na istem bregu. Hujšati je treba počasi in na zdrav način, da težo potem obdržiš. Ker če na hitro shujšaš, bodo kilogrami tudi hitro nazaj prišli. In še en ključ do uspeha je vztrajnost. Mogoče rezultatov še nekaj časa ne bo, ker se ti bodo najprej okrepile mišice (zato bo mogoče tehtnica pokazala celo kak kg več), vendar se bo kmalu tudi maščoba začela umikati. Samo res, ne prehitro in ne pretiravaj.
Firbček, ja to je normalna teža, ravno prav.
Enostavno ne vem, zakaj je nekaterim osebam v takšno veselje kazati s prstom za ljudmi, ki so malce močnejše postave. Tudi mene velikokrat kdo opomni na to, da sem “debela”. Pa sem zato kaj manj pomembna kot oni?! Mogoče si za fanta ne morem dobiti ravno filmskega igralca, sem pa vsaj zadovoljna sama s sabo in s svojim telesom. Imam veliko prijateljev, na katere se lahko zanesem in krasna starša, ki mi stojita ob strani vedno ko to potrebujem. Torej, ne vem čemu spreminjanje, hujšanje in posledično zapadanje v različne bolezni, če se tudi tako lahko počutimo dobro?
Moram povedati, da je tako tudi obratno. Velikokrat sem že slišala opazke, da sem anoreksična, ali sem bolana…, pa sem daleč od tega in vedno je bilo od debelejših ljudi v zelo nesramnem tonu.
Mislim,da to delajo nezadovoljni ljudje, ki s tem zdravijo svoje frustracije. Najlažje je gledat druge in si misliti, njemu je še hujše. Ne vem zakaj, vendar to ljudem pomaga.
Take ljudi presliši, oziroma pomisli, kako so bogi, glavno da je tebi fajn, si zadovoljna in vesela.
Ko si napisala, da ne moreš imeti za fanta filmskega igralaca – vsak ima svoj okus (nekdo ima raje močnejše, nekdo trlice, nekdo blond….) in s tem ni popolnoma nič narobe, ni pa prav, da se ljudi žali.
Veš zakaj? Ker smo pač vsi tako “sprogramirani”, da svoje napake opravičujemo s tem, da opozarjamo na napake drugih, torej v stilu “sej on je pa to in to”. Če niso kilogrami, je kljukast nos, premalo kilogramov, kot ti je Lilka povedala (in še kako drži), pleša pri moških, krivi zobje, ta pa čudno hodi, un ma pa grd glas,……. Če se ti v redu počutiš, je torej vse ok, sam mislim, da si to bolj želiš kot da bi dejansko tudi res bilo, drugače te opazke drugih ne bi tako zbadale. Pa tudi ni nujno, da zaradi hujšanja zboliš. Hujšaš lahko tudi zdravo, pa tudi debelost ima negativne posledice na zdravje, ne samo napačno hujšanje.
Ti v glavnem glej, da boš zdrava in imej se rada, druge pa pusti, ker itak kdor se hoče vtikat, se bo v nekaj in bo napake našel še na top modelih, zato ne upoštevaj tega. Kar pa se tiče filmskega igralca, koliko tvojih suhcanih kolegic ga pa ima? Nobena? No vidiš.
Zdravo
Star sem 17 let in sem velik 169. In imam 80 kg. To me zelo moti, saj nisem pretirano debelea razen v bokih, sprednji del trebuha, in zgornji del nog :S to me res zelo moti kmalu bom stara 18 in bi rad na nek čim bolj zdrav način shujaša, probala sm že vse trenirala sem, potem jedla sem 5x na dan gledala sem kaj jem vse pa sem shujašala morda za 5kg potem pa sem se spet nzaj zredila :/ pa saj mi ni tako pomebno da shujšam do svojega rojstnega dneva čeporv bi to zelo rada videla, ampak najrajši pa bi shujašal do poletja, ker se res zelo neprijetno počutim v kopalkah rada pa bi shujšala vsaj na 60kg, vem da je to 20kg ampak jih imam 25kg preveč :S prosim pomagajte mii
Lahko pišete na e-mail: [email protected]
Pozdravljeni.
Ker nas je veliko, ki se borimo s prekomerno telesno težo se odpira društvo za skupinsko hujšanje. Želimo si pridobiti čim več informacij, kaj potrebujete, zato vas prosimo, da nam izpolnite spodnjo anketo.
Hvala za sodelovanje.
Prijeten in romantičen vikend 😉