Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Kako shujšati 10 kg v enem mesecu

Kako shujšati 10 kg v enem mesecu

ok. imam ogromnnnn problem. stara sm 13 let in mama 65 kil!!!! kako nej jih zgubim. vsaj 5 al pa 10???

Mene zanima če bi šlo hujšat tako da bi pojedla toliko da pokrijem bazalni metabolizem, torej nekje 1200 kcal, in bi tudi 1200 porabila?

Nonimus, mislim, da bi v tem primeru le vzdrževala telesno težo. Praktično moraš porabiti več, kot poješ, da se ti za ustvarjeno razliko pokuri energija, uskladiščena v maščobnem tkivu. Najbolje je, da porabljaš kalorije z gibanjem (npr. poješ 1200 kcal, porabiš 1500 – nekaj za telesne funkcije, ostalo z gibanjem). Ni pa priporočljivo delati obratno, torej pojesti manj , da bi dosegla deficit kalorij (samo npr. 500 kcal, porabiti pa 1200 kcal). Govorim za to območje vnosa kalorij. Če vnašaš dnevno veliko več kalorij (npr. 3500) in jih toliko ne moreš pokuriti, potem je vsekakor potrebno zmanjšati tudi vnos kalorij.

Lp

Uh, pol me pa čaka dosti dela 🙂
Kaj to, da nesmem pojest 500 kcal in porabit več, je mišljeno zato, ker se potem upočasni metabolizem in poraba maščobe ali so kakšni drugi razlogi?

Ja, predvsem to. Da ne govorim še o splošnem počutju, kondiciji,…

Lp

Js ne vem kk nej shujšam 5-6 kg v enem mesecu nujno zdravstveni razlogi.
PLEASE HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jst bi pa nujn rabla neko hitro dieto, v dveh tednih usaj 4 kg dol.
vem da te hitre diete niso učinkovite kao vse nazaj dobiš, ampak za to mi je vseeno
velika pa sm 162 cm in imam 50 kg

Sama sm shujšala v 2 tednih za 3 kg s tem, ko nism jedla sladkarij. Drugače pa se mi zdi zelo dober tale stavek :Kdor želi shujšati naj je telovadi toliko kolikor je prej jedel in je toliko kolikor je prej telovadil . :DD pa veliko sreče

Zaj tiste kateri hoče hitro shujšat imam recept… brez diet in vsega lari-fari sranja :D. Meni je delovalo zdaj če bo vam in če bote imeli voljo pa nevem 😀

1- Hrano sem popolnoma spremenil, za zajtrk pojem ponavadi kake kosmiče, za kosilo si naredim solate, za večerjo pa kaki jogurt, med obroki pa jem sadje
2- Vsako jutro kolesarim in ko pridem domov še naredim nekaj vaj v firnesu
3- Vsako večer grem tekat in ko pridem domov grem ponovno malo v fitnes ( če nimate naprav so tudi trebušnjaki popolnoma dovolj)

Jaz sem v dobrem mesecu izgubil 12,7 kg. Je pa res da je bilo kar nekaj odrekanja sladkarij že en čas nisem jedel, drugač pa ni vse v teži zdaj kakih 8 dni nisem skoraj nič hujšal pa vseeno izgubljam na ‘širini’ telesa

samo malo vprašanje …
kako naj jutranje kolesarjenje in nato stlačim pred službo, ki se začne ob 6,00?
zvečer mi še znese, a večina nas nima celega dneva na razpolago, da bi se ukvarjala samo svojo rekreacijo …

prosim za nasvet …

Naravni proizvodi za pomoč pri hujšanju in zmanjševanju lakote: hujšanje in dieta

@vesna100- Odvisno kdaj greš spat. Mogoče, če bi bilo možno, da bi prej šla, bi se zjutraj lahko prej vstala in nekaj časa namenila vadbi.

Tek, kolesarjenje ali pa če imaš doma kakšno napravo, kot je recimo sobno kolo, orbitrek itd. Res, da bi se morala kar zgodaj vstati, ampak z voljo in nekaj discipline je vse možno.

Stvari, ki si jih npr. pripravljaš zjutraj za v službo in dela, ki jih pred tem opraviš probaj narediti preden greš spat. Seveda tista, ki so možna. Tako bi imela zjutraj več časa.

Upam, da sem ti s tem podal nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabiš.

Lp, Mitja

mitja, ne matraj se z odgovorom … vprašanje je bilo retorično … ne more si zaposlena mati privoščiti 4 ure dnevno rekreacije, ker ima še kup drugih opravkov …

ko pa že pametuješ, pa le povej …kdaj naj po tvoje mamica, ki začne službo ob 6,00 in do nje porabi eno uro preden razvozi otroke in sebe … torej kdaj naj vstane, da še odlaufa pred službo?
ob tem pa ne pozabi, da ženska po službi doma opravi še en šiht …
pa tudi nismo vsi v “oprah fan club” in ne padamo na ameriške fore – vse se da, če se hoče … ker imamo različne okoliščine in s tem tudi različne odgovornosti …

pa kot sem rekla, ne govorim o sebi … a funkcionalno branje je itak vrlina redkih udeležencev tega foruma …

Živjo!

Ja, mene pa zanima, kako shujšati deset kilogramov. Visoka sem 165 centimetrov, težka pa 70 kilogramov. Stara sem 28 let in se mi največ maščobe pozna na trebuhu in stegnih. Ne vem, kako bi shujšala, zato me zanima, kako si ti shujšala 4 kilograme v šestih dneh ( AŽŠ), katero dieto imaš?ž

lp, Mateja

Ne klobasajte traparij in učite ljudi napačne ”matematike”, če nimate pojma. Če je BMR osebe npr. 1300 to pomeni, da bo telo porabilo 1300 kcal v mirovanju (samo dihanje, prebava, potovanje krvi po telesu in vse fukncije, ki jih telo opravlja v mirovanju), kar pomeni, da mora oseba POJEST 1300 kcal NA DAN, da bo vzdrževala telesno težo. Kar pomeni, da mora ta oseba za optimalno izgubljanje teže znižat vnos kcal za recimo 50 – 100 in jih recimo še ene 300 porabit s športom. Da bi bil BMR 1200, pokurit pa bi moral 1500, je totalni idiotizem. Preprosto bi telesu skuril vsak dan še tisto energijo, ki jo rabi za dihanje, prebavo, prenos nujnih snovi za delovanje, ustvaril bi pa še dodaten manjko in bi po enem tednu preprosto odpovedal. Sploh pa je 1200 kcal res minimum, ki ga mora človek dnevno zaužit, že zaradi vnosa vseh nujno potrebnih vitaminov in mineralov in optimalne količine B, OH in M. Če hočte hujšat, začnite gibat, na dan pojejte vsaj toliko kalorij, kot jih vaše telo potrebuje za delovanje in bo rezultat takšen kot mora bit.

In še dodatek tistim, ki sanjajo da lahko v enem mesecu izgubiš 20kg. Pa pojdimo spet k preprosti matematiki. 1 kg maščobe v telesu ima približno 7700 kcal. Se pravi bi morali za 20 kg porabit 154000(!!!!) kcal v enem mesecu. Če ima mesec 30 dni, to pomeni DNEVNO 5133 kcal. In če recimo v eni uri z visoko intenizivnim treningom porabite 500 kcal, pomeni, da morate vsak dan recimo da tečt 10 ur!!! In pa seveda, nič jest. Pa da vas vidim, 30 dni brez hrane in vsak dan tečt 10 ur… no, upam, da boste lepe in vitke v trugi.

Ne klobasajte traparij in učite ljudi napačne ”matematike”, če nimate pojma. Če je BMR osebe npr. 1300 to pomeni, da bo telo porabilo 1300 kcal v mirovanju (samo dihanje, prebava, potovanje krvi po telesu in vse fukncije, ki jih telo opravlja v mirovanju), kar pomeni, da mora oseba POJEST 1300 kcal NA DAN, da bo vzdrževala telesno težo. Kar pomeni, da mora ta oseba za optimalno izgubljanje teže znižat vnos kcal za recimo 50 – 100 in jih recimo še ene 300 porabit s športom. Da bi bil BMR 1200, pokurit pa bi moral 1500, je totalni idiotizem. Preprosto bi telesu skuril vsak dan še tisto energijo, ki jo rabi za dihanje, prebavo, prenos nujnih snovi za delovanje, ustvaril bi pa še dodaten manjko in bi po enem tednu preprosto odpovedal. Sploh pa je 1200 kcal res minimum, ki ga mora človek dnevno zaužit, že zaradi vnosa vseh nujno potrebnih vitaminov in mineralov in optimalne količine B, OH in M. Če hočte hujšat, začnite gibat, na dan pojejte vsaj toliko kalorij, kot jih vaše telo potrebuje za delovanje in bo rezultat takšen kot mora bit.

In še dodatek tistim, ki sanjajo da lahko v enem mesecu izgubiš 20kg. Pa pojdimo spet k preprosti matematiki. 1 kg maščobe v telesu ima približno 7700 kcal. Se pravi bi morali za 20 kg porabit 154000(!!!!) kcal v enem mesecu. Če ima mesec 30 dni, to pomeni DNEVNO 5133 kcal. In če recimo v eni uri z visoko intenizivnim treningom porabite 500 kcal, pomeni, da morate vsak dan recimo da tečt 10 ur!!! In pa seveda, nič jest. Pa da vas vidim, 30 dni brez hrane in vsak dan tečt 10 ur… no, upam, da boste lepe in vitke v trugi.[/quote]

Kolikor sem jaz razumela lenko 01 pravi i: 1200 kcal potrebuješ za osnovne funkcije, 300 kcal jih porabiš dodatno z gibanjem, torej je skupaj porabljenih 1500.

Tudi jaz sem jo tako razumela – ker je to v nadaljevanju, ki ga je Angry celo citiral, lepo obrazložila z “porabiš 1500 – nekaj za telesne funkcije, ostalo z gibanjem”. Angry je prehitro postal angry… Bi bilo boljše, če bi energijo usmeril v natančno prebiranje teksta, kot pa v jezico 😉

http://www.polceneje.si/deals/udovita-vitka-postava-55-popust-za-paket-18-terapij-po-termo-fizikalni-metodi-tfm-ndash-pla-ajte-144-euro-za-terapije-v-vrednosti-320-euro_115.html

Angry, načeloma se popolnoma strinjam s tabo. Dobro vem, kaj je bazalni metabolizem. In dobro vem, da kalorična vrednost hrane ni edino, kar vpliva na uspešnost hujšanja. A moj odgovor se je nanašal samo na vprašanje o BMR 1200 kcal. Moj BMR je precej višji, ker tudi nekaj več tehtam (nekje med 1500 in 1600 kcal) in zavedam se, da moram toliko tudi pojesti. Pojem pravzaprav nekoliko več in razliko potem kurim z gibanjem, pravzaprav s toliko gibanja, da še vedno ustvarjam nekaj kaloričnega deficita. Poanta mojega odgovora pa je bila predvsem v tem, naj ljudje ne nasedajo nekim nizkokaloričnim dietam (npr. takim s 500 kcal dnevno). Zelo dobro namreč vem, kako marsikdo razmišlja, ko si želi v kratkem času izgubiti vso odvečno težo, ki se mu je kopičila leta in leta. In zato je bil moj odgovor tudi malo bolj preprost in nežen.

In še nekaj: moje mnenje je, da je v enem mesecu izgubiti 20 kg (pri nižji začetni kilaži tudi 10 kg, kakor je navedno v naslovu teme) čista utopija in neumnost. Za tak rezultat sem sama potrebovala leto in pol, a s tem, da nisem imela nobene diete, le povečano količino gibanja in urejeno prehrano. Šlo je počasi, a sem precej pridobila na mišični masi, z rezultatom in svojim počutjem pa sem zelo zadovoljna.

PS: Hvala vsem, ki ste me pravilno razumeli.

Lp

velika sem 161, imam pa 61 kil… jaz ne vem koliko dejansko moram shujšat, zato prosim, če mi lahko kdo pove….
sprašujem tudi kako naj kile izgubim

New Report

Close