okej lejte to sploh ubistvu ni problem shujšat npr 10 kg v enem mesu jz sm stara 14 let sm visoka 162 cm in sm pred petimi dnevi mela 60kg,do dans sm shujšala že 2.5 v samo 5 ih dneh pa pač bl pazm kaj jem pa telovadm ni da zej ful stradam al pa kej. do konca maja hočm prit na 50 kg in mislm da mi bo to tut uspelo, in una da se takoj nazaj zrediš ni ciz res, to je res samo v primeru da ti takoj k shujšaš določeno št. kil se začnes nažirat tko k si se pred hujšanjem in to se nikoli nebo zgodil če boste želel obdržat to težo.
pa ps. na netu je ful diet za to.
draga lenaxoxo, preden napišeš kak komentar se poduči razliko, kako deluje metabolizem v najstniških letih in v zrelih letih. Pri tvojih letih verjamem, da z lahkoto hujšaš, kajti tvoj metabolizem je veliko hitrejši in ta se z leti spreminja. Do kakšnega 30. leta se da normalno hujšati, tako da se odpoveš pregreham in da nekaj časa posvetiš tudi rekreaciji, vendar ko ti dosežeš starost 40, 50, 60 ali več let, pa se ti presnova zelo spremeni.
Starejši si, težje hujšaš oz. moraš vložiti veliko več energije v izgubo kilogramov, kot pri tvojih letih.
Glede na to, da si v petih dneh shujšala 2,5 kg to ni ravno vzpodbudno, kajti na dolg rok si s tem uničuješ telo. Upam samo da s takšnim načinom hujšanja v bodoče ne boš imela nobenih negativnih posledic pri zdravju.
Očitno sem že z enim samim obiskom na forumu, povzročil čudna dogajanja. Petri “hvala”, ker je “držala besedo”. Mufna, kar se tebe tiče, me v zvezi morebitnega najinega sodelovanja, kontaktiraj po elektronski pošti, moj e-mail je objavljen. Sexy Ina, če si tista, ki je bila s Petro pred fittnesom, ti svetujem, da zamenjaš ime. Očitno bom moral še kdaj sem pokukati, da vidim, če se slučajno ne pišejo kakšne bedarije. Čestitam Petri za logično sklepanje, čeprav ji logika pri najinem sodelovanju ne bo koristila. Jaz v vsej svoji karieri, nisem ničesar govoril glede strank, vedno sem bil diskreten, komentarje sem posploševal v tretji osebi. Petra, zamisli se!!! Prijeten vikend vsem.
Živijo mene pa nekaj zanima rada bi shujsala ne newem kako hitro.. Nisem newem ka debela ampak zelim bol raven trebuscek… Ampak kot nekateri pravijo ZELENJAVA ZELENJAVA ZELENJAVA … tega ne jeem niti poskusit ne morem ker mi je slabo … Od mesa se odpovedujem ne popovno ampak tako cisto malo… Kaj naj naredim.?? In kako po lepem postopku shujsati.??
Živijo mene pa nekaj zanima rada bi shujsala ne newem kako hitro.. Nisem newem ka debela ampak zelim bol raven trebuscek… Ampak kot nekateri pravijo ZELENJAVA ZELENJAVA ZELENJAVA … tega ne jeem niti poskusit ne morem ker mi je slabo … Od mesa se odpovedujem ne popovno ampak tako cisto malo… Kaj naj naredim.?? In kako po lepem postopku shujsati.??
Živjo,
Jst nebi odpiral nove teme pa bom, kar sem napisal. No zadeva je taka, jst sm imel vse do prejšnega poletja zmeraj nekako dobro postavo in težo. Visok sem bil 190cm in težek 80kg. Malo so h kilogramom pripomogle tudi težke kosti. No potem pa je šlo prejšne poletje res vse navzdol. 2 meseca se dobesedno skoraj nisem premaknil iz hiše,jedel sem ogromno sladoleda,sladkarij in nasploh veliko hrane. Nisem pazil na nič in vseeno mi je bilo za vse na svetu še najmanj pa sem skrbel za svojo postavo. No razlogov za to ne bi omenjal ampak rezultat vsega tega je bil, da sem zredil na 105kg. Čez zimo nisem nič poskušal popraviti sedaj pa bi rad ponovno prišel na svojo prejšno postavo. Zdej vsak dan hodim tečt za okoli 20 minut in tudi nasploh dosti gibam vsak dan. Edino nevem kako je glede prehrane oz. diete, to poletje zagovoto ne grem na morje tako, da imam dosti časa in se mi nikamor ne mudi s kakšno ultra hitro dieto. No vseeno pa ne bi rad hodil čez poletje v ogromnih kratkih majicah, da skrijem svoj “špeh” 🙂
Hvala lepa že vnaprej za odgovore 🙂
Čaw! Stara sem 20 let visoka 164 in težka okoli 60 kg. Na splošno sem s svojo postavo zadovoljna..edini problem mi predstavlja maščoba na predelu trebuha. Ker se na začetku avgusta s fantom odpravljava na enotedenske počitnice na Korčulo sem se odločila da poskušam ta “špehec” zmanjšati:) Vem da sem mogoče prepozna, da bi se ga znebila vendar me vseeno zanima vaše mnenje (predvsem tistih ki vedo o čem govorijo hehe) Odločila sem se da bom začela s tekom (2x na dan po 10-15 min) tekla bom zju3 na tešče in proti večeru. Trudila se bom vsak dan, vendar mi zaradi študijskih obvenosti nebo zneslo:S vsak dan pa tudi že tako izvajam vaje za noge in rit+trebušnjaki. Začela sem tudi piti zeleni čaj, ki pri meni osebno zelo dobro vpliva na prebavo:) Odločila sem se, da se nebom ničemur pretirano odpovedovala, zmanjšala bom le količino vnosa hrane poleg tega bom zagotovo prenehala z nepotrebnimi vmesnimi nezdravimi prigrizki:P popila bom tudi veliko vode. Mislite da mi s takim načinom lahko uspe zmanjašti količino maščobe okoli trebuha? Zahvaljujem se vam za pomoč in nasvete:)
Zdravo!
Stara sem 17 let, visoka 168 cm in imam 77 kg, Do 1. septembra bi rada izgubila 10 – 15 kg, Vsaj 10… je to možno? sicer sem že začela delati na tem.. vsak večer tečem, pazim pri prehrani (že en mesec)… prijavila se bom tudi na aerobiko ali pa morda fitnes. Je to zdravo, mislim… da toliko shujšaš v treh mesecih?
Zdravo.
ta tema bo zmeraj aktualna. Ljudje se pač v izobilici hrane, ob vse bolj stresnem življenju tudi potešimo s hrano. Eni več eni manj.
Rada bi vam povedala, da je poleg močne volje in želje, da se znebimo tega balasta, katerega prostovoljno vlačimo dan za dnem vsepovsod s seboj, potrebna tudi močna vizualizacija cilja. To pomeni, da moraš pred seboj v mislih videti cilj – kakšen boš izgledal od spredaj, zadaj, v profilu; katero konfekcijsko številko obleke boš spet lahko oblekel, kako si boš sam sebi spet všeč, ko se boš pogledal v ogledalo …itd. To je zelo pomembno. Kajti volja en dan je, drugi dan je pa ni in s tem ko veš točno kaj hočeš, lahko tudi ta nihanja premagaš.
Pa še moje mnenje na temo v tem forumu: 10 kg na mesec je prehuda. Poskusi z 90 dnevno ločevalno dieto. Spremeni način prehranjevanja. Pri meni cela družina uživa ob novih receptih in okusih, kile gredo res da počasi ampak noben mi do zdaj še ni rekel da strada. Vsem veliko uspeha pri hujšanju!