Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Kako shujšati 10 kg v enem mesecu

Kako shujšati 10 kg v enem mesecu

hey prosim za en nasvet maja bom stara 15 let in imam 54 kg…rada bii do poletja shujšala vsa 7 kg prosim za eno čisto preprosto dieto ki bi bila poceni ker nimam dnara …

prosim za vse resne nasvete !!!!!! hvalaaaa

Obupana<3, za kake resne nasvete si dala mnogo premalo podatkov. Predvsem je pomemben podatek o telesni višini, pa tudi o tem, kaj, koliko in kdaj ješ ter podatek o tvoji telesni aktivnosti. To so minimalni podatki, ki vsem, ki so strokovnjaki in ki to nismo, o tebi mnogo povedo, in na podlagi le-teh ti potem lahko svetujemo, kaj storiti.

En takšen zelo splošen nasvet, o katerem že ptički čivkajo, pa je čisto poceni (pravzaprav zastonj), je: – imej vsaj 5 količinsko manjših obrokov na dan, nikakor pa ne izpuščaj obrokov,
– jej veliko zelenjave,
– ogljikohidratna živila naj bodo pretežno iz kompleksnih ogljikovih hidratov, ki jih najdeš v polnozrnatih izdelkih (kruh, pecivo, testenine), rjavem rižu, kosmičih…
– sadje in ogljikohidratna živila jej pretežno v dopoldanskem času, torej do vključno kosila,
– dovolj primernega gibanja (najdi rekreacijo, ki ti je všeč, in se gibaj vsaj eno uro dnevno, vendar naj bo dovolj intenzivno).

Če pa boš napisala še kaj o svoji prehrani in gibanju ter telesni višini, pa ti bodo forumaši, ki imajo več izkušenj ali znanja kot jaz, z veseljem bolj natančno svetovali. Vse lepo ti želim.

Lp

ko te jebe pizda ti materina pofukana

Tole izkazuje tvojo kulturo Luka… GRDO, NEKULTURNO IN POPOLNOMA NESPREJMLJIVO.

Nikoli ne reci nikoli.

Eh, izžarevanje energije v prazno, bi rekel moj bivši profesor filozofije. Če pa se Lukec zaradi tega bolje počuti….. Morda tudi njega pestijo odvečni kilogrami in preizkuša novo dieto: stresanje lastnega gnoja na druge, zato bom lažji:)))))))

Lp

Hay! Jst sm Sara stara sem 21 let tehtam 56 kg in sem velika 173cm.
V osnovni in srednji šoli sem tehtala kar 84 kg. Shujšala sem pa tako da sem vsak dan
preživela 2 uri v fittnesu 1ura teka na dan 5 obrokov sem imela in pri tem skoraj da ni bilo mesa.
v 3 mesecih sem izgubila 28 kilogramov seveda pa med hujšanjem nisem jedla ocvrtega mesa samo “praženega” na pari.Nisem zaužila niti enega hamburgerja pomfrija in podobne zdaj dokaj popularne jedi.Čeprav sem zdaj z hujšanjem končala in sem dosegla kar sem hotela še vedno na dan 1 uro tečem 2 uri sem v fitnesu in se zdravo prehranjujem. Načrtujem pa tudi postati vegetrjanka. 🙂 Tako, da hočem vam povedati da je vse mogoče tudi brez nekih diet,tablet,lepotnih posegov in raznih aparatov samo potrebna je VOLJA!!!
LP. Sara 🙂

Gospodična Sara_Suhuca, čestitam za dosežek in za večletno vztrajnost. Te ste vsekakor premogli zelo veliko, saj ob vaši fizični aktivnosti (2+1=3 ure dnevno) prekašate veliko večino profesionalnih športnikov, razen mogoče tistih na bradlji, ki trenirajo po 5-7 ur dnevno. Zelo bi vam bil hvaležen, če boste ena od tistih vegeterjank, ki se zaveda, da so do svoje čudovite postave in do svojega zdravja prišli s trdim delom in ne samo s tem, da ne jejo rdečega mesa.
Ravnokar ste me tako zmotivirali, da sem se odločil tudi sam, da grem jutri spet tečt. Pa skleci, pa kolebnica, pa trebušnjaki………..res vas je prav fajn brat, vam povem.

Kako lepo je prebrat take zgodbe…tudi sama sem enkrat že shujšala 24kg z veliko gibanja in bolj zdrave hrane…in res se da če se hoče …jaz sem po tem zanosila in pridelala 20kg po porodu mi jih je šlo 12kg dol ampak ,ker nisem imela samokontrole sm spet pristala 87kg tko ,da grem ponovno v boj.

@Sara_Suhica – čestitam za tako lep uspeh. Sedaj si lahko marsikomu vzor in motivacija za naprej. Tudi sam jem res malo mesa in čedalje manj pečene hrane in rezultati so odlični. Ne glede kilogramov ampak glede lepe kože.

Počutje nasploh je odlično, imam več energije odkar jem več zelenjave ter sadja. S tem sem premagal tudi nespečnost in pa potrebo, da moram ponoči hoditi na vodo. Čutim, da se mi je tudi vid malce izboljšal.

@Nony
– v preteklosti si že uspela, tako da veš kaj moraš storiti. Tudi zdaj ti bo uspelo!

Lp, Mitja

Poslušajte punce ! ! Se mi rahlo zdi da se vse zajebawate ! !
– pomagaj mam preveč kil, sam ITM pa imam v rangu PODHRANJENE … LOL
– kaj ste res tako naivne…??

Ite v gozd in pomagajte pri drvah da vam bo toplo pozimi, je kot ena vrsta fitnesa, ite na vrt koplite in sadite, imele boste zdravo doma pridelano hrano in poleg tega se bote gibale, ite pomagat staršem delat… vse pomaga… ite šole domov peš… jas hodim po eno uro v eno stran naštimam mp4 in še zraven plešem!! ni ga boljšega… igrajte se z kužkom če ga imate… zraven boste tekle in tega sploh neboste prištimale…

drugač pa … nosite hlače z visokim pasom da vam lepo oblikujejo postavo… če ne vedno pa vsaj doma, kdo pa vas vidi… nosite spodnje majce…. mejte pokrit trebuh…. vsaj pozimi jeseni in spomladi… ker to je največ vredno… če imaš golo kozo nepoktito se telo brani tako da si ustvarja maščobne blazine zaradi mraza… pa četudi vi ne čutite mrzlote…

Sem velika 166 in tehtam 64 kg imam super rasporejeno težo, imam št. košarice 80B in spodnji del S. Izgledam po mnenju drugih kot — “sex ikona” in verjamem fantom ki pravijo — BOLJE DA LJULJA NEGOP DA ŽULJA + SAMO PSI SE IGRAJU S KOSTIMA!!

P
UNCE MALO VEČ GA ŽURAJTE IN MANJ PIJTE ALKOHOLA KER TA REDI, PREVERJENO ČE ŽURAŠ CA. 8 H IMAŠ DRUG DAN 2KG MANJ ;))

LP, EWA

cccc..kki egoti..kaj koga briga kok maš..:) indeks pa kolk kg pa kolk cm.
vak ima svoje probleme in sigurno tle ni važno, da se sedaj vsak zase izpostavlja pa veča ego,.

tisti ki ima težavo potrebuje nasvet aneee?

poglejte imam eno dijeto s katero sem sama kar veliko shujšala in sicer iz 77kg na 66kg in to v enem mesecu je pa res da sem se je zelo držala će se odločite za njo vam nebo žal je pa res da ne ugaja vsem…. meni je zelo in želim shujšati šee žellim imeti 55kg in uspelo mi bo z trdno voljo.. dieta se imenuje zeleni slap..

link:
http://www.mojrecept.net/hitradieta/forum/forum_posts.asp?TID=82&PN=1

http://www.mojrecept.net/hitradieta/forum/forum_posts.asp?TID=82&PN=1
zeleni slap jaz sem iz 77kg spravila na 66kg pomaga

imam 85kg in stara sm 19let
rada bi shujšala toliko da nebi mela na trebuhu več maščobnih obročov
mi lahko gdo priporoča kakšno dieto ali pa pove kako naj se znebim tega. :/
prosim.! 🙂

Na žalost punca…gibanje. Za maščobne obroče okoli trebuha meni pomaga Atkinsonova in hoja. To je moj nasvet 🙂

Sara, čestitam! Vsem si res lahko dodatna motivacija, da se vse da doseči, če se le hoče in če imaš dovolj volje!! Občudujem te!

@upanje pri meni umre zadnje.! – Za izgubo obročkov okoli trebuščka priporočam aerobno vadbo 4-5x tedensko. Morala boš spremeniti tudi prehrano.

Čim manj predelane hrane in čim manj slabih maščob. Uživaj veliko sadja in zelenjave. Če želiš izgubiti nekaj kilogramov boš morala biti malce pridna in se držati tega.

Lp, Mitja

oj,
prebiram vse nasvete, kolikor jih pač je “užitnih”. Zdi se mi, da je najbolje preveriti in izprašati sebe, kaj koga redi. Če se najem mlečnih izdelkov in imam potem vedno več na tehtnici in okoli pasu, potem bo verjetno dieta s siri itd. zame neprimerna. Ali pa katerokoli drugo živilo.
Mogoče poskusite tako. Pri meni je delovalo.

Hmmm, načeloma ne prebiram forumov, saj le-ti po večini poneumljajo, zavajajo in podajajo argumente, ki nikakor ne vzdržijo trezne presoje. Slučajno sem prišel do te teme, iskal sem divje šparglje. Sem osebni trener, celo življenje športnik. Hujšanje je znanost, pomemben je individualen pristop, kljub vsemu pa je potrebno izhajati iz dejstva, da so najbolj učinkovite, najbolj enostavne stvari, predvsem pa realna opredelitev cilja. No, zdaj pa “študiozno” komentirajte in opravljajte, po domače, šinfajte. LP, King

Le zakaj bi bilo potrebno šinfati? To, kar pišeš, Kralj69, pravzaprav vse drži. Od tega, da pogosto (a ne vedno) taki forumi poneumljajo ljudi, do tega, da je hujšanje, če se ga lotiš zelo resno, prava znanost. Veliko stvari je potrebno razumeti, preden se lahko greš zdravo hujšanje. In če tega ne razumemo, je pametno poiskati individualno pomoč strokovnjaka, kajti vsak človek je individuum zase in ima svoje potrebe. Zato menim, da na tvoje pisanje pravzaprav ni kaj ugovarjati.

Lep sončen dan želim!

Lp

New Report

Close