Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Jutranja tabletka in zamujanje menstruacije

Jutranja tabletka in zamujanje menstruacije

Spoštovani,

6.05.2013 se mi je pričela menstruacija in na zadnji dan, 4.05.2013 sva imela s partnerjem spolni odnos z izlivom v nožnico. Drugi dan, po 24h sem vzela jutranjo tabletko (Nou…something). Zadnje šest mesecev vedno čutim kdaj imam ovulacijo na način, da me takrat močno zabolijo ali bolijo jajčniki, tako da večkrat kaj vzamem proti bolečinam (že zaradi tega, da so potem menstruacije znosnejše) in tako je bilo tudi tokrat, s tem, da mennstruacije še vedno nimam, imam pa že 14 dni vse znake, ali menstruacije ali nosečnosti: od utrujenosti, napetosti v trebuhu, povečan trebuh, blazna utrujenost, povečane in boleče prsi, mozolji etc….poleg tega stalno čutim neko ‘dogajanje’ v jajčnikih in maternici, vse kaže kot, da bo menstruacija prišla vsak dan-pa je ni. Ostali spolni odnosi ali jih ni bilo, ali pa so se zvrstili v zadnjiem tednu, tako da ne morejo vplivati. Danes sem opravila test (ne zjutranjim urinom) in je bil izid negativen. Koliko časa naj še počakam preden naj se naročim k svoji ginekologinji in morda še kaj menite, da je ta bolečina jajčnikov ob ovulaciji, ki jo do tega leta nikoli nisem čutila?

Se zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

Nina

samo pe pripis, ker morda iz zgornjega posta ni najbolj jasno, d ame predvsem in najbolj skrbi nosečnost in možnost zanositve-veliko bolj kot bolečina ob ovulaciji 🙂

Koliko časa vam zamuja menstruacija? Urgentna kontracepcija lahko vpliva na zamujanje menstruacije, lahko pa imate t.i. luteinsko cisto ( zaradi tega bolečine), ki prav tako vpliva na menstruacijo. Ponovite test čez teden dni, če ne bi bilo menstruacije. Če bi bile bolečine hude ali če ne bi bilo menstruacije 3 mesece, obiščite ginekologa. Enako, če ste noseči.
Srečno

Pozdravljeni in hvala za odgovor!

Menstruacijo sem imela od 6.05 do 10.05 in na zadnji dan ta spolni odnos po katerem sem potem tudi vzela jutranjo tabletko (24 ur) in od takrat menstrucije nimam čeprav sem čutila ovulacijo ter imam sedaj že kakšne tri tedne tudi vse znake in občutke pred menstracijo (ali nosečnostjo seveda), povečane in občutljive prsi, akne, utrujenost, bolečine v jajčnikih, povečan trebušček (kar je lahko od sladoleda :))….menstruacijo sem imela na kakšne 30 dni, torej bi jo morala dobiti 10.06 in zamuja že 20 dni….sicer so bili v zadnje pol leta menstruacije kar redne in današnji test nosečnosti negativen. Torej naj ponovim test čez en teden, če me prej ne pobere od skrbi? Hvala tudi za odgovor glede bolečin med ovulacijo, nekaj dni nazaj sem imela prav tako čutila kot nekaj kar lahko opišem samo kot ‘boleče ‘spuščanje’ levega jačnika….vem pa kako se da tukaj psiho hitro zmesti, amapk dejansko se počutim zelo zelo noseča! Hvala ponovno! Nina

Pozdravljena!

testi za nosečnost so zanesljivi vsaj 14 dni po spolnem odnosu. Če bi zanosili pri spolnem odnosu v mesecu maju, bi bil test zagotovo pozitiven. Če ste po majskem spolnem odnosu imeli še druge spolne odnose, potem ste seveda lahko noseči. Naredite, kot vam svetuje ginekologinja Sonja – ponovite test čez 1 teden, čeprav vem, da boste zelo težko čakali. Morda pa vas preseneti menstruacija in bo ugibanj konec?

Matjaž

Spoštovani!

Ja, bili so še drugi spolni odnosi, a samo tisti dotični nezaščiten. A danes je-tako kot se zaželeli na koncu-dospela ga. menstruacija z veliko zamudo!!!! Očitno mi je jutranja tabletka povzročila zakasnitev za več kot za 20 dni in moj ‘zelo zelo noseč občutek’ izkazala za popolnoma napačen in kako lepo se je (z)motiti! Imam še dve leti do sterilizacije, do takrat upam ne več veliko podobnih situacij kajti znajo biti blazno stresne….srečno vsem in hvala za tako hitre odgovore ter vzpodbudo!

Nina

Spoštovani!

Imam vprašanje glede tabletke Norlevo. Zadnjo menstruacijo sem imela 18.7.2013. 11.8. nama je s fantom počil kondom in sem v eni uri vzela tableto Norlevo. Menstrualne cikluse nimam redne, saj mi nihajo od 32-37 dni. Sedaj imam dva dni povisano telesno temperaturo (priblizno za 1 stopinjo) ter nekoliko bolj občutljive prsi. Zelo sem tudi živčna že ves teden, saj nestrpno čakam na menstruacijo. Zanima me ali so ti znaki (zamuda menstruacije, bolece prsi, povisana telesna temperatura) lahko posledica Norleva? Kolikšna je verjetnost, da sem noseča kljub vzeti jutranji tabletki, takoj po SO?

Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam!

Če vam zamuja menstruacija, naredite test za nosečnost. Vsi opisani znaki bi lahko bili tudi posledica tabletk.

27.julija sem uzela tableto jutranjo escapelle in čez 2 dni, 29.7 dobila umesne krvavitve, taprava menstruacija je bila 14.julija, sedaj augusta meseca bi mogla dobit menstruacijo 29.8 in mi zamuja že 6 dni in imam levo jajčece boleče…ali je to zaradi tabletke escapelle? je možnost da sem noseča? po tabletki sva sicer s fantom imela začšiten SO s kondomom in vsakega pregledala, in vsi so bili celi 🙂 prosim za pomoč

Naredite test za nosečnost, tudi Escapelle ni 100% učinkovit.

Pozdravljeni.

1.9 sem dobila menstruacijo ki je trajala do 7.9 in sem takrat imela nezaščiten SO, fantu je prišlo prehitro in penisa ni imel celega v nožnici pač pa le 4 do 5 cm. Vseeno sem po 15 urah vzela norleva tabletko. Sedaj pa me zanima kdaj moram dobiti menstruacijo če je tabletka učinkovala in ali je lahko kaj narobe če tabletka nebi bila potrebna? lepo prosim za pomoč

Pozdravljena!

Menstruacija po Norlevu je največkrat točna, lahko pa zamuja tudi za več kot teden. Možne so tudi vmesne krvavitve. Z nujno kontracepcijo niste naredili nobene škode, ne sebi, ne zarodku (če bi slučajno prišlo tako daleč).

Matjaž

Pozdravljeni,

vedno sem imela neredne menstruacije, včasih so bile le minimalne. A maja, junija in julija so bile zelo močne, tako da je v roku 1 ure šlo čez tampon in vložek. Julija sem imela spolni odnos v tujini, a sem bila pijana in sem zaradi previdnosti vzela jutranjo tabletko, saj se nisem spomnila ali je bil kondom uporabljen. (fant je potem zatrdil, da sva uporabila kondom)
Julija sem menstruacijo takrtat ko bi jo morala in spet je bila zelo močna. Vendar avgusta pa je sploh ni bilo, mogoče zaradi stresa saj sem bila malo pod stresom? prosim za pomoč

v roku 2 ur*

Pozdravljena!

Če je tista krvavitev julija bila res menstruacija, potem niste noseči. Če imate še vedno dileme okoli morebitne nosečnosti, potem lahko naredite test. Žal se menstrualni ciklus oz. jakost in pogostost krvavitev lahko ureja le s pomočjo hormonov (npr. KT), torej bi predlagal, da se z ginekologinjo pogovorita v to smer, saj dolge in močne menstruacije lahko vodijo tudi v slabokrvanost.

Matjaž

zanima me še samo ali je v mojem primeru veliko možnosti za zanositev, glede nato da ni bil povsem notri?

Lp

Globina penetracije ni pomembna. Prav je, da ste uporabili ste nujno kontracepcijo, računajmo na najbolje.

Matjaž

pozdravljeni
vzela sem jutranjo tabletko, nato pa po 5 dneh dobila krvavitev iz nožnice, menstruacijo moram dobiti šele okoli 30.septembra ali to pomeni da je tabletka učinkovala?

Krvavitev ne pomeni, da je tabletka delovala, je samo odziv telesa (sluznice v maternici) na hormone. Lahko, da vam bo menstruacija zamujala. Potem naredite test za nosečnost- šele takrat bo vidno ali je trabletka delovala ali ne.

pozdravljani.
zanima me kaj naj naredim sedaj ko sem ugotovila da jutranja tabletka ni učilkovala in sem noseča, otroka pa si ne želim? naj grem h ginekologu in kje lahko naredim splav?

New Report

Close