Jutranja tabletka in zamujanje menstruacije
Kdaj pa bi naredili premor? V bistvu ste ga že naredili, 3-dnevnega. Premor ne sme biti daljši od 7 dni! V izogib nesporazumom vam predlagam, da obstoječi zavojček daste na stran, ga boste morda še kdaj potrebovali, danes pa pričnete z jemanjem tabletk iz novega zavojčka. Tako morda sploh ne boste imeli krvavitve in jo lahko pričakujete šele ob naslednjem premoru po zaključku zavojčka. Naslednjič pa ne pozabite vzeti tabletk, ko boste šli k fantu 😉 (če prav predvidevam, če ne, mi ne zamerite).
Lepo se imejta,
Matjaž
Lep pozdrav!
S fantom imava redne spolne odnose.
23. januarja je prislo do zapleta pri SO, in sicer kondom je pocil. do izliva ni prislo, kljub temu da sem imela menstruacijo ze 6. dan sem vzela jutranjo tabletko. Po tem sem imela blage krvavitve vse do 29. januarja, torej se 6 dni.
Spolni odnosi so se nato redno nadaljevali, vedno z zascito, torej knodomov. Nikoli nisva imela problem s tem da bi kondom pocil, oziroma ga ne bi uporabljala.
18. februarja bi morala dobiti menstruacijo, vendar je nisem. V torek sem zato naredila test nosecnosti, bil je negativen. Ker sem ga opravila zvecer, sem ga ponovila v sredo z jutranjim urinom, spet je bil negativen.
Menstruacije danes (23. februar) se vedno nisem dobila.
Je mozno, da sem vseeno noseca?
Ali je lahko zaostanek menstruacije posledica jutranje tabletke?
Vedno sem imela redno, tocno menstruacijo, res da je moj cilus kratek (18 dni med krvavitvami).
Hvala za odgovor, lp
Pozdravljeni,
Veliko sem že o tem prebrala, pa vseeno me zanima, če je možno. S fantom sva imela 31.marca zaščiten spolni odnos s kondomom, vendar se mu je malo zavihal med izlivom in ker sem imela takrat ravno predvidoma plodni dan, sem vseeno vzela urgentno tabletko. Menstruacijo bi mogla dobit okoli 13. aprila, sem pa dobila krvavitev že 2.aprila (na 17.dan ciklusa) in jo imam sedaj že 4.dan. Sicer imam redne menstruacije, na 28. ali 29. dan.
Zanima pa me, če je možno, da je ta krvavitev že menstruacija (ki bi prišla prej zaradi tabletke), saj traja tako dolgo, pa tudi so koščki sluznice vmes, tako kot je pri rednem ciklusu?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Ker sem v velikih skrbeh, vas prosim za kakšno besedo glede mojega primera:
5.3. sem imela konizacijo, ker imam raka na mat.vratu (izvidov še nimam)
12.3. sem dobila menstruacijo ( rahla krvavitev, ki me še vedno spravlja v dvome, kateri dan se šteje za 1.dan M, prva krvavitev ali tista ”prava”, ki nastopi t.i. 2.dan?
no, in ker sem mislila, da je to pač krvavitev 8.dan po posegu ( na to so me opozorili v bolnici) nisem začela z jemanjem k.t. in bila torej brez zaščite.
s spolnimi odnosi sem počakala okrog 6 tednov in ga imela 28.3.
Na srečo pa partner ni končal v meni, ampak par sekund izven. Lahko rečem, da je bilo penetracije zeloooo malo-morda vsega skupaj 5-10x
spolni odnos se je zgodil ob 10.dop., ob pol 12. sem vzela prve 4 tabletke (ne vem katere mi je dala osebna zdravnica) h kateri sem se zatekla takrat takoj v paniki. naslednje 4 pa ob pol 12 ponoči, ampak sem po njih, nekje okrog 3. se mi zdi, tudi bruhala in mi je bilo zelo slabo – skrbi me učinek teh tabletk po bruhanju!?
že kakšen teden dni imam rjave izcedke, malo pomešane tudi s krvjo.
pred konizacijo in Letzzom sem imela dokaj redno M, na 28.-30 dni, zdaj pa ne vem, kdaj naj pričakujem naslednjo, ali se je tudi pri meni pojavil upravičeni zamik, glede na to, kdaj sem vzela te urgentne tabletke?
prosim za kakšno pojasnilo.
najlepša hvala
Spoštovani,
gremo lepo po vrsti:
1. Prvi dan menstruacije je 1. dan menstruacije in ne 2. ko je krvavitev največja.
2. Nič niste napisala kdaj je bila zadnja menstruacija pred posegom, ker bi glede na to lahko sigurneje trdili ali je to bila menstruacija ali ne.
3. S spolnimi odnosi niste čakali 6. tednov ampak cele 3 🙂
4. Absorbcija tabletk je lahko zmanjšana, če ste bruhali znotraj 3 ur po zaužitju tabletk.
5. Urgentna kontracepcija ni 100% učinkovita zato bo najbolje, da naredite test za nosečnost in odpravite dvome. Menstruacija vam seveda lahko zamuja zaradi urgnentne kontracepcije.
Samo za informacijo v primeru, da boste še kdaj potrebovali urgentno kontracepcijo: kkupite jo lahko v lekarni brez recepta.
Upam, da sem vam vsaj malo pomagala.
Pa srečno glede histološkega izvida.
pozdravljeni!
iz petka na soboto (okoli polnoči) sem imela nezaščiten spolni odnos z fantom pri čemer je prišlo do izliva v nožnico. V ponedeljek sem takoj odšla po nujno kontracepcijo ter jo spila s kozarcem vode kakor piše. še isti dan sem dobila zelo rahel rjav izcedek iz nožnice, vendar menstruacije še danes nisem dobila (en dan po vzemu tabletke). Zanima me po kolikšnem času po vzemu tabletke naj bi nastopila menstruacija? in kakšna je možnost zaščita v procentih? saj si res ne želim postati noseča
Pozdravljena!
Nujna kontracepcija ne povzroči menstruacije, lahko pa ta nastopi prej ali kasneje. Možne so tudi vmesne krvavitve. Procenti niso pomembni, pomembno je zgolj ali bo prišlo do oploditve ali ne. Sedaj tako in tako ne morete več ničesar narediti, o tem bi morala s partnerjem razmišljati pred spolnim odnosom.
Matjaž