Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Jutranja tabletka in zamujanje menstruacije

Jutranja tabletka in zamujanje menstruacije

Na to pa je zelo težko odgovoriti. Najverjetneje ne.

Kaj pa menite da bi lahko to bilo?Puncapravi da ima rahle krvavitve zaenkrat. Ima pa skoraj enake simtome kot da bi imela menstruacijo. Ceprav naj bi po koledarcku sodec dobila menstruacijo okoli 15.2.

Če je krvavo potem je krvavitev. Najverjetneje so posledica uregentne kontracepcije. Koliko časa bo trajalo, ne vem. Lahko, da bo prava menstruacija zamujala. Če bo izostala več kot 2 tedna naredite test za nosečnost.

oj…ped približno 4 tedne sm uzela jt escapelle 2 ure po so in dobila vmesne krvavitvee 2 tedna po vzamu..sedaj bi morala imeti menstruacijo 18.a je še nimam bojim se da poteče 5 dni preden jo dobim sm še zelo premlada za otroka in si tega res ne želim..amam mi je pa slabo imam napet trebuhh že od nedelji čutim bolečine ubistvi jih nemorem opisat in tiščanje in zbadanje ampak ne velikoo v spodnjem delu trebuha me je zelo strah kaj se dogaja a nimam nekega občutka da je moje stanje drugačno…občutljivih prsi nimam več imela sem jih takoj nasledni dan ko sm vzela tabletko pa use do konca te vmesne krvavitv ta se mi je pa končala prejšnjo sredo!..sedaj pa ne več a je možno da bo menstra zamudila zto k sem imela vmesne de dolgo nazaj…?????….skrbi me zeloo in dobro bi mi prišel kak odgovor že vnaprej hvalaa!!!1

Naredite test za nosečnost. To je najzanesljivejši znak za to, ali ste noseči.

okej…ampak imam kake možnosti da sem glede na vzem tabletke in krvavitve..so ni bilo od takrat ko se je zalomilo!??

Če ste tabletke vzeli v roku 24 ur po SO so učinkovite v 95%, če pa po 48 urah pa je učinkovitost 85%. Krvavitve ne povejo ničesar o učinkovitosti.

Pozdravljeni!

13.1. sem imela prvi dan menstruacije, takrat sva imela s fantom spolni odnos, pri katerem mi je kondom ostal v nožnici. Še isto uro po spolnem odnosu sem odšla v lekarno po jutranjo tabletko in jo tudi takoj vzela. Menstruacijo sem nato imela 9 dni, bila je zelo močna in boleča. Torej do 22.1. Danes, 22.2. menstruacije še vedno ni. Zanima me kolikšna je možnost zanositve in ali je možno, da zamuja tudi zaradi stresa? Moj ginekolog se vrne v ponedeljek iz dopusta. Scer je pa tu še ena stvar zaradi katere me je zelo strah. Sama sem mela umetno prekinitev nosečnosti 15.7.2013, takrat sem zanosila po lastni krivdi, ker nisem uporabljala zaščite. Od takrat naprej sem bial vedno zelo previdna. Zanima me, če sem slučajno zopet zanosila ali je tudi 2. splav brezplačen?

Lep pozdrav

Aja, rada bi še dodala, da nimam ne znakov nosečnosti, ne znakov pmsja. Cikel se mi je po končani uporabi kontracepcijskih tablet zelo porušil, pred KT sem ga imela na 30, 31 dni. Zadnje tri mesece pa na 23, 29, 25

Naredite test za nosečnost. Verjetnost zanositve zelo majhna. Menstruacija lahko zamuja tudi zaradi stresa. Splavi so v Sloveniji zaenkrar še vsi brezplačni oz. na račun zavarovalnice. Zakaj ste prenehala z jemanjem KT?

Pozdravljeni!

Najprej se vam zahvaljujem za odgovor. Opravila sem test, ki je pokazal negativno. Koliko časa naj še počakam preden se naročim h ginekologu? KT sem pa nehala jemati zaradi ekstremno slabega počutja plus nevarnost tromboze in bolezni ožilja, ki jih imamo v družini.

Obisk pri ginekologu je priporočljiv, če ni menstruacije več kot 3 mesece (pod pogojem da niste noseči).

ali menite, da bi bilo pametno kljub negativnemu testu obiskati ginekologa že sedaj?

Kot sem že zapisala, če je ne bo 3 mesece, je fajn obiskati ginekologa.

Zopet se oglašam jaz. Danes sem se naročila pri ginekologu. Tam me je sestra zelo znervirala, ker me je prav nahrulila, češ da en test nosečnosti ni dovolj in se nanj ne moram zanašat. Zanima me še vaše mnenje? Zadnja menstruacije je bila 13.1. verjetno bi mi v tem času do 23.2. test že pokazal + kajne? Res sem nervozna, pregled pa imam šele 4.3. Je v primeru nosečnosti takrat splav še možen s tableto? Mi lahko še poveste kako izgleda mini splav? Sama se spomnim, da me je nazadnje poleg občutka krivde še ubijalo čakanje in čas, ki sem ga imela pri splavu s tabletko.

Bi že bil pozitiven. Torej ponovite test. Splav je še zmeraj možen.

Pozdravljeni. 64 ur po odnosu sem vzela jutranjo tabletko Escapelle. Menstruacija je prišla en dan prej kot običajno, začela se je kot ponavadi-s krči, tudi po barvi je bila ista kot menstruacija, edini problem je to, da je zeloo šibka. Ponavadi sem imela drugi in tretji dan precej močno, tokrat pa sem imela precej šibkejšo. Danes je 6.dan in je že skoraj ni več. Naredila sem tudi test (17.dni po odnosu), bil je negativen. Ali je lahko šiblejša menstruacija posledica tabletke? Ker povsod piše samo o tem, da je menstruacija po jutranji tabletki lahko močnejša, nikjer pa o šiblejši.
Hvala za odgovor.

Menstruacija je po urgentni KT lahko drugačna, kot sicer, tako da ste glede tega lahko brez skrbi. Test bi po 17. dneh že bil pozitiven.

Hvala za odgovor. Imam samo še eno vprašanje-je možno da me tudi od te jutranje tabletke bolji prsi? Začele so me boleti 2 dni pred menstruacijo, pa me danes še kar bolijo. Ponavadi me bolijo samo prvi dan menstruuacije, potem pa vse skupaj popusti, tokrat pa traja že več kot 1 teden. Krivdo nekako pripisujem tej tabletki…

Pa pozabila sem pripisati še, da me poleg prsi boli tudi v spodnjem delu trebuha, kot bi me boleli jajčniki. Verjetno kakšni stranski učinki tabletke? Glede na to da je par dni po menstruaciji kar se mi ni še nikoli zgodilo..

New Report

Close