Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Jutranja tabletka in zamujanje menstruacije

Jutranja tabletka in zamujanje menstruacije

Pojdite h ginekologu, ki vam bo dal napotnico za splav. Do 10. tedna ga lahko opravite brez komisije. Splav se opravi v področni bolnišnici, ki ima ginekološki oddelek. Ponavadi se lahko odločate med kirurškim splavom in splavom s tabletkami.

vzela sem jutranjo tabletko, nato pa po 3 dneh dobila vmesno krvavitev, redno menstruacijo bi mogla imeti 1.10 dobila sem jo pa danes 2.10, sedaj me zanima ali je to prav menstruacija in je tabletka učinkovala ali je samo vmesna krvavit in je še vedno možnost da sem noseča?

Pozdravljeni.

Mesec nazaj nama je z punco počil kondom in v roku dveh urah je punca vzela Norlevo 1,5mg. Na tableto ni imela nobenih stranskih učinkov, menstruacijo je pa imela točno čez en teden, ko bi tudi morala nastopiti menstruacija. Mensturacija je trajala 3 dni, vsak dan čez dan je bila malo močnejša, zvečer pa zelo švoh. Sedaj, bi morala ponovno imeti menstruacijo 2 dni nazaj ampak je še vedno ni. Ali je možno, da je kljub vzeti tabletki in prvi menstruaciji, ki je bila točna, še vedno noseča?

Hvala za odgovor

Tisto krvavitev, ki jo je dobila punca čez 1 teden ni bila menstruacija ampak le vmesna krvavit, ki je eden od stranskiv učinkov. Če ji bo menstruacija sedaj zamujala več kot 5 dni naj naredi test nosečnosti

Odgovor jejuj in Sm: obe naredita test za nosečnost. Zelo težko je ugotoviti kaj je bila prava menstruacija in kaj ne, če pa zamuja pa sploh.

Pozdravljeni.

1.9 sem dobila menstruacijo, ki je trajala do 7.9 in sem takrat imela nezaščiten SO, po 15 urah sem vzela norleva tabletko. Nato mi je po 5 dnih tekla kri in predvidevam da je bila to vmesna krvavitev, včiraj 1.10 sem pa dobila menstruacijo, vsaj sama mislim da je menstruacija in ne spet kakšna krvavitev. zanima me vaše mnenje? ali je še vedno možnost da bi bila noseča? ali jo to sedaj prava menstruacija?

To lahko ugotovite samo s testom.

kdaj pa naj naredim test?

Če niste prepričana, če je to bila prava menstruacija, ga naredite v prihodnjih dneh. Ampak, če je bila količina in trajanje krvavitve podobno menstruaciji, je najbrž to tudi bila.

Dober večer!
Prebrala sem zgornja vpr. in odg., pa bi vseeno vprašal še zase, ker nisem več o ničemer prepričana, in me že malo grabi panika…,
Začetek prejšne mensr. sem imela 21.9 … v noči iz 27.-28.9 sva imela s fantom SO, kjer je prišlo do nesreče,snela se je zaščita, vendar je “vse” ostalo v njej.. 28.9, še isti dan sem vzela Jutranjo tabletko… nekaj dni po tem so se pokazale blage krvavitve, vendar tako blage, da niti ni omembe vredno:/. Danes smo že 25.10 in krvavitve še ni.(pričakovana menstr. bi bila 17.10) Včeraj sem naredila test, ki je negativen… kontracepcijskih tablet pa ne jemljem, ker sem imela globoko vensko trombozo in ne smem jemati hormonov… sicer imam dokaj redne krvavitve od 24-28dni.
kaj naj naredim oz kaj to pomeni ?
Hvala za nasvet

Čez nekaj dni ponovite test.

Pozdravljeni.
Punca je dobila menstruacijo 27.10. Naslednji dan (torej med menstruacijo), ko sva bila skupaj je prišlo do izliva na roko, ki je bila temeljito obrisana. Dvajset minut za tem sem prst vstavil v njeno nožnico. V lekarni so dejali da je 99.9% da ne bo zanosila, ampak če jo zelo skrbi lahko vzame tabletko Escapelle. Vzela jo je 24ur po penetraciji.
1. Je možno da se trajajoča menstruacija ustavi? Če ne, in se vseeno, kaj storiti?
2. So stranski učinki zaužitja tabletke med menstruacijo enaki?
3. Kdaj predlagate da se naredi test nosečnosti? (Veva da je možnost za nosečnost v njenem primeru zares majhna, ampak se raje prepričava.)
Hvala v naprej za pomoč.

Se opravičujem da spet pišem. Res lepo prosim, da odgovorite na moja vprašanja.

Zdaj nekatere odgovore že imate:
1. Menstruacija se lahko ustavi, a to nam nič ne pove.
2. Stranski učinki so isti, ne glede na ciklus.
3. Test naredite vsaj 15 dni po spolnem odnosu oziroma po izostanku naslednje menstruacije.

pozdravljeni , s punco sva imela spolni odnos s kondomom , ker nama je ta počil in je prišlo do izliva v nožnico ,(petek 02:00 zjutraj) je moja punca vzela norlevo ( ponedeljek 12.00) .. sedaj ji menstruacija zamuja ze 7 dni ??? zakaj , hvala

Naj naredi test za nosečnost. Tabletke niso 100% zaščita. Možno pa je, da ji menstruacija zanuja zaradi tabletk samih.

S fantom sva spala 1.1.2014 in imela nezasciten SO.Imela sem glih plodne dneve. Šla sem sla k ginekologu in mi je svetoval jutranjo tabletko Norlevo,katero sem vzela 48 ur po SO.Čez en teden sem dobila mocne krce in 3 dnevno krvavitev.17.1.bi morala dobiti menstruacijo,vendar je nisem.To je bil moj prvi spolni odnos.Je možnost zanositve?Kaj mi svetujete?

Možnost zanositve seveda obstaja, čeprav lahko menstruacija izostaja tudi zaradi tabletk. Naredite test za nosečnost. Drugič uporabite vsaj kondom in razmislite o jemanju kontracepcijskih tabletk.

spoštovani imam eno vprašanje

danes sem kupila v lekarni jutranjo tabletko ESCAPELLE gospa v lekarni mi je rekla da so iste kot norlevo samo drug proizvajalec je…torej zanima me ali jo je katera že poizkusila in ali je doživela mogoče kakšne stranske učinke??? vzela sem jo pa zato ker sem imela v soboto 18.01 zaščiten spolni odnos ampak je kondom pri penetraciji ostal v nožnici in not je bilo malo sperme in ker sem se bala da je sperma ostala v meni sem kupila danes to tabletko…sicer prvič v življenju …

Pozdravljeni
S punco sva imela spolni odnos pri katerem se je kondom nevede snel. Do izliva v noznico ni prislo. Naslednje jutro je vzela tabletko ESCAPELL. Odnos sva imela se med menstruacija katera pa se je blizala koncu. Zaenkrat se ni prisel datum na katerega pricakuje menstruacijo je pa imela ze eno izvenmenstrualno krvavitev danes pa je dobila ze drugo. Zanima me ce je mozno da dobi vec izvenmenstrualnih krvavitev v enem ciklu.
Lep pozdrav

New Report

Close