ivf 2018
ela 46….hvalaa po mojem bom tudi jaz to morala narediti… ker je glih taka ura ob 2h k bom v službi…no saj učinek je istii…Reš pravi, da je baje boljši učinek vaginalno….sam v končni fazii dobiš vase vseeno ta progesteron….
Lillaaaa ahaa.. nooo potem bomo blizuu k bove držalee pestiii za pluskee…. hihihihihihi sporoči k jo dobiš =P
Ela, lahko jemljes tudi oralno, vendar bodi pozorna na stranske ucinke. ko sem.jaz tako jemala se mi je noro vrtelo slabo uro po zauzitju, vcasih celo tako, da sem kar malo “pijano” hodila. na skatli imas tudi znak za avto, torej da ga ne vozis. ne priporocam poskusat tega. sem to delala, ampak ni bilo varno, zato raje vstavljam, pa tut ce je to na sihtu, vsi pravijo, da se tabletka lepo stopi in tudi kar stece ven, telo se vedno dobi dovolj progesterona.
Tudi jaz sem se bala stranskih ucinkov, zato sem preizkusila estimo oralno ze med bolnisko, pa ni bilo tezav. Sem bila pa zelo slabe volje, ker so prilozena navodila samo v francoscini, ker sem upala, da gor pise kaksni so straniski ucinki in kako jemati estimo, da se jim izognes (nekje sem slisala, da je boljse, ce vzames po jedi).
Bom pa res danes se v sluzbi to poskusila in upam, da ne bo tezav.
Pozdravljene…
Meni so tudi rekli da je bolje vaginalno ker dobis vec progesterona. Je pa dobro da ko si vstavis odleziz pol urce. In po tem ti manj tece ven vsaj meni. Sem pa imela ze tudi progesteron crinone gel ki je v palcki in si stisnes gel v noznico samo zjutraj. Je drazji ampak meni je estima boljsa….
Lepo uzivajte progresteroncke se naprej in kmalu bomo imele +😃😃😯
puncee a se je kateri naredilo k je posrkala vodo s tisto injekcijo vn…pa k je vbrizgala v tisti prašek….k se je ta raztopil pa k je vso tekočino vn pobrala da se je zrak not nabral in gre ful tesko tist k jo vlečeš ven??…. jaz sem se tako bala da ko jo bom izvlekla iz tiste stekleničke da bo vse vn špricnalo… haha.. ampak mi je le uspelo na koncu….
Ja, sem imela tudi jaz kar nekaj “telovadbe” s tem, ampak naredi čim hitreje, jaz sem iglo naslonila na rob stekleničke tako, da je poševno odrezan rob igle bil naslonjen proti steni stekleničke, malo sem jo nagnila, potem pa v enem šusu, čim hitreje, posrkala nazaj v iglo, ker če sem mečkala pa stokrat nazaj v stekleničko spustila pa spet srkala pa spet….sem sam še večji šmoren naredila. Če sem pa naredila s hitrim potegom, sem pa posrkala vse. Hahaha, okej, nisem imela samo jaz teh težav. 🙂
Jaz sem celo znanost delala iz mehurčkov k so nastali v brizgi, hahaha.
Evo punce, pred pol ure sem v sluzbi vzela estimo oralno na precej prazen zelodec. Trenutno mi je rahlo slabo, malo se mi vrti in kar naenkrat mi je postalo zelo vroce. Na sreco lahko se nekaj casa sedim in mi ni treba voziti avta. Ce katera namerava tako jemati estimo, zagotovo najprej poskusite, ko ste doma.
jaz sem zdaj v drugo carala s tem cetrotidom.. in sem injekcijo prevec pod vakum hotla not ali kaj in mi je kr fejst ven spricnilo.. me je prav skrbelo, da je dost manj zdravila, ampak na srečo se nisem imela skupaj zmesano in sem samo fiziološko raztopino ven spricnila.. talo, da ja vse se zgodi..
jutri težko pričakovana punkcija..
lp vsem