ivf 2018
Lina 2017- naj vama tokrat uspe.. midva sva se odločla za enega, ker je vseeno prvič.. naprej pa bova vidla.. Se pravi če prav razumem imaš zamrznjenčke? Kolko pa si mela v prvem zarodkov in kolko zdaj v drugem postopku?
lucky555 – tudi midva greva ju3 v ambulanto (sva isto v mb in imava Mlakarjevo) ampak bova zvedla kolko mava zarodkov in ju3 bo tudi prenos enega od njih.. Imela pa sem Bemfolo in Cetrocide in po 8 dneh pikanja zelo dobro odreagirala (8 foliklov kar velikih in 8 punktiranih jajčec).. stopko pa Ovitrele, zdaj pa mam vaginalni gel Crinone po punkciji.. po injekcijah sem bla ko balon skoraj od začetka pikanja, glavobole pa itak skos že v času Lyndinete-kt po injekcijah pa tak al tak.. 13 foliklov je super.. tudi mene je strah kolko se jih je po 5 dneh poparčkalo.. sicer pa kot mi je rekla sestra na dan punkcije, rabimo samo enega in da je tisti tapravi.. 😁
Tudi jaz sem imela 8 celic, ceprav je bilo foliklov precej vec. Sem pa imela prenos zarodkov ze po 3 dneh (to je bilo v torek). Sem mislila, da je 8 ze tako stevilo, da bi bil prenos 5. dan. Drugace sva bila pa kar prijetno presenecena, pricakalo naju je 6 lepih zarodkov, dva so vstavili, 4 pa so cakali do petega dneva na zamrznitev.
Rea89…jest imela že 4.postopke žal neuspešne..z možem imava nepojasneno neplodnost.Vse se oplodi..ko vstavijo se ne vgnezdi..pride M točna ,kot urca..Zdej imam malo premora..zaradi nove službe,selitve..,tako,da vseeeno vas berem in navijam za vas..in fejssst držim pestiii:):)
Jonaklara..živaaaaa???k skokica..hahahahah..ja sem recimo zadovoljna..je full tempo..in dobro,da nisem šla v postopek,ker se verjetno ne bi dobro izteklo..no ,če drugega ne..vsaj ne mislim več toliko na postopke..k nimam cajta..in zvečer samo v posteljo padem.:( Tko,da tud za naturlih oploditev ni ne vem kaj ..no trenutno volje..sem ter tja..saj veš..:)Lepo se imej in veliko se smej..:)Aja pa za dobro voljo pojej kekec pašteto..(dobra volja je najboljša..to si zapiši za uho..
Lina, jaz sem v Dravljah.
Ela, držim pesti, počivaj in božaj svojega buščka in svoji dve pikici.
Ah, banana, k prideš v ritem bo tudi za naturlih oploditev še dost cajta, da se pa stvari postavijo na svoje mesto in ne prehitevaš z vsemi projekti naenkrat, je pa tudi ok. Prav je, da malo odmisliš postopke, mogoče bo pa potem kakšno prijetno, nepričakovano presenečenje 🙂
ja, ja, dobra volja je najbolja…to si pojem že celo današnje jutro 🙂
Se beremooooo. 🙂
Rea…hvala tudi vama. To je moj 4 ivf. V prvem sem imela kratek postopek in nisem imela nic eskimckov. Ostali postopki vedno 13 celic 9 zarodkov na koncu 2 vstavili 2 pa zamrznili. Glava je mene tudi bolela po kontracepcijski teh Ly… in gonalu. Sem pa med postopki popila po 3l vode na dan in je pomagalo. Lucky poizkusi z vodo. Imam pa Gavricevo v mb.
Komaj cakam transfer in nase ➕. Meni je 2krat k sem bla noseca vedno 7 dan je baby c pokazu plusek 😃😃😃
Doriss, kakorkoli že, zdravniki vedno kaj je dobro zate in za tvojo bodo noečnost, zato ni narobe, da se se tako odločili. S tem so ti prihranili, da ne izgubljaš po nepotrebnem transferje. Lepo bodo shranili in te bo tvoj pingvinček počakal, tebe pa pripravili, da boš potem zdrava srečka nosečka. 🙂
Vse dobro.
hvala lina.. res pomaga voda, že cel dan pijem in glavoboli ni.. 🙂 saj sem skoz pila ampak zgleda, da premalo..
danes naletela na ono zdravnico z kito in očali, nekak mi ne sede.. nič ne komentira..
punkcija naj bi bila v sredo ali čet.. popolnoma isto kot prejsnjic.. 🙂
ta klinika pa je danes pokala po šivih v mb.. izgleda, da nas je res ogromno..
vso srečo vsem..
kiddo tebe se še spomnim iz začetka leta.. kako kaj?
Ne, v bistvu je bilo tako: zarodkov ni bilo prvič, ker sem odreagirala s ful folikli, ampak večinoma praznimi ali pa slabe celice noter. Potem so mi menjali terapijo in je bil boljši rezultat, ne pa nevemkaj. V tretjem postopku so mi zato spet menjali terapijo in je bil moj najboljši rezultat – 11 ok jajčec, tako da sem imela na koncu dva za transfer in še dva za v skrinjo. V četrtem postopku smo potem uporabili ISTO terapijo, ker so bili v tretjem tako dobri rezultati, pa ni bilo niti enega zarodka! V peto spet druga terapija in dobri rezultati. Meni je dr. rekel, da v bistvu ne moremo vedeti, zakaj je slaba kvaliteta jajčec in glede na rezultate 3. in 4. postopka mu čisto verjamem. V 4. in 5. postopku sem še pazila na prehrano, pred 5. sem hodila na akupunkturo, ampak se mi vedno bolj zdi, da je to žal res ena sama loterija :/
Prah tole pa je zgodba, katere si ne želi nobena od nas.. Upam, da vama čimprej uspe in da se neha set ponavjajočih neuspelih postopkov.. Kar solzne oči sem dobila.. Midva v prvem ivf postopku ravno tako od 8 jajčnih celic nisva dobila nobenega zarodka, kar naju je zelo prizadelo.. pri meni vse bp in pri njemu ravno tako.. še zdravniki niso mogli verjeti.. čakava na posvet pri andrologu in potem naju enkrat v bližnji prihodnosti čaka icsi.. kot bi se uresničila nahujša nočna mora.. :/
Lucky ja res pomaga in ti lahko povem tudi to da jaz sem v prvem in cetrtem postopku popils ful vode in sem bila obakrat noseca ne vem a je to naklucje ali pa pomaga. Ti kar nadaljuj s to vodo se po transferju. Ja to zdravnico poznam hihi je bol zadrzana in resna ampak ko sem k njej prisla ko sem imela spontani splav je pokazala custva in bila socutna. Poznam ze vse zdravnike hihihi…po et sem imela ponavadi prebavne motnje in sem zjutraj popila na tesce 2dcl donat.
Jaz imam danes vstavitev eskimcka. Ampak pri nas prides na uz in dobis ovulacijske teste k j poz gres cez 5 dni na etz. Imam v spontanem ciklu ker pri nama je tudi nepojasnjena neplodnodst…
Drzim pesti za vas pupike moje in ve dajte od danes za mene hihi.
To leto bodo se sami 💯➕💖🍀😘