Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ivf 2018

ivf 2018

Pozdravljene punce! Po dooolgem času se spet oglašem.. preživela poletje, jemanje kt, pikanje ter včeraj punkcijo in sedaj novim zmagam naproti.. in imava 8 jajčec.. v petek pa greva po najino pikico.. 😍😍😍 upamo na čimveč kvalitetnih pikic.. zanima me koliko ste kaj pridelale jajčec in koliko ste potem imela zarodkov?

Rea suuuuper. 👍👍 Jaz sem maja pridelala 6 jajčnih celic in od tega 5 zarodkov.

Upanje2 to pa je pridelek.. nama so rekli da se v poprečju polovica oplodi.. ker je to najin prvi ivf postopek in sem prebrala in slišala milijon zgodb, bom srečna če bo res polovica oplojenih.. upanje2 upanje umre zadnje, vsaka od nas rabi enega in da je tisti ta pravi, da preživi vse faze zanositve in nosečnosti.. hvala da si delila svojo izkušnjo.. 😁

Rea to je bil moj prvi postopek. Bomo videli kaj bo oktobra v drugem postopku😉. Ugotovila sem, da se ne smem obremenjevati z informacijami, katere berem po internetu. Vsaka ženska je drugačna, tako da vsaka drugače reagira. Tako da se sprosti in uživaj v pričakovanju svoje pikice. 🤗

pozdravljene :)))
jaz bi prosila za nasvet izkušnjo..
Danes sem 7.dan po transferu ki sem ga imela 3.9 na 5 peti dan . Vstavljena je bila blastocista zelo lepo razvita po besedah dr.
ampak je en problem ,, 2-3 dan po prenosu so me nehale boleti dojke.. danes zjutraj sem se zato odločiila nardit test baby check in je bil negativen . Torej menite da sem prehitro nardila test glede na to da je danes 7.dan? Na trenutke imam rahle krče podobne menstrualnim ,. ni mi treba sploh poudarjat s kakim strahom hodim na wc…

pridelala 27 celic od tega jih je 24 oplodilo .. 10 so jih zamrznili 5 dan vse blastociste .. ostsle so pocakale se en dan na opazovanju in še nevem kako je bilo z njimi ..

uau neucakana, to pa je pridelek!
Rea, kot pravi upanje, smo si drugačne-sicer pa je pomembna samo 1 zmagovalna pikica! 🙂
Sicer sem pa imela jaz 19celic, oplodilo se jih je 13, 5 jih je zaostalo v razvoju, tako da sva dobila 8 zamrznjenčkov. Od teh 8 pa so bili samo 3 primerni za transfer(sem v pgd ivf).

😲 Ojoj toliko celic ste pridelale? Upam da jih bom vsaj toliko kot sem jih v prvo. 😁.

Zelim-si, kaj pomeni da si pgd v ivf? Upam da to ni neumno vprasanje🤔

Genetiki te predlagajo za pgd, zaradi ugotovljenih kromosomskih napak pri enem izmed staršev. Ponavadi te dajo testirati, če se dogajajo ponavljajoči splavi.
Po punkciji tako nimaš nikoli transferja svežega zarodka, ampak tvoje zmrznjene zarodke pošljejo na testiranje v Rim, kjer preverijo za te nepravilnosti(pa tudi za ostale, kot je npr.downov sindrom) in če imaš srečo, dobiš nazaj čimveč zdravih zarodkov.

Uooouuu neucakanaaaa to pa jeee pridelek!!!!…. Kako to da sta v ivf kaj je pri vama. Vzrok??

Nocem te strasit ampak sem jaz na 5 dan po transferju preden se mi je prikazal roza izcedek dobila obcutek da me nicvec prsa ne bolijo dobila sem rahle krcee kot pred menstruacijo ki pa je nato kar hitro prisla…. Pocakaaj se dva do tri dni in test ponovi ponavadi je puncam na 9 dan bil test pozitiven ce se ne motim tiste ki ste zanosile po ivf naj me popravijo… Hehehe… Vglavnem cestitkee za dober izkupicek! In upam da je vse ok!

problem je pri meni .. vse je bilo bp do laparoskopije tam so bile odkrite zarastline in uspešno odstranjene .. to je bilo februarja letos. to je najin prvi postopek .. še nikoli nisem bila noseča . njegov seprmiogram pa je zeeeeelo vredu.
Jaz se obarvanih izcedkov nimam ..
Upam da se katera javi s podobno izkušnjo .. se mi počasi meša od vsega tega …

Pri meni je tudi za enkrat vse bp.. Mi poves se kako je prislo do tega da si sla na laparoskopijo te je sam zdravnik poslal ali si sama rekla da bi sla? So bili kaksni znaki za te zarastline? … Jaz sem vse dala skozi razen tega…ni pa bilo nic govora da bi morala iti na to preiskavo…

Hmm vbistvu ja .. prebolela sem klamidijo in je dr.sumila je da pustila neke posledice tj.zarastilne ali zamaseni jajcevodi.. ampak so bile samo zarastline . Ni bilo znakov mislim da jih tud nemore bit .. in ker je vse ostalo stimalo in so vse ostale preiskave dobro kazale je predlagala laparo..

Ahaa hvala za odgovor…. No jaz grem sedaj v drugi postopek vse bp z obema samo ne pride do vgnezditve… Upam da sedaj pridelam tudi lep izkupicek… Hehe in da bo na koncuu plus… Zate pa drzim pestiii da bos kmalu zagledala plusek!

Mozno da tud pri meni nebo prislo ce je bil danes minus . Zamrzjenckov pa nimata?

Midva sva imela v prvem postopku 11 jajcnih celic… Od tega se jih je 8 oplodilo 6 zaostalo v razvoju in ostali sta dve lepi blastocisti… Ena je bila vstavljena 5 dan pac svezi zarodek… Drugega so zamrznili….tako da s svezim ni usoelo in sem sla takoj z naslednjo menstruacijo po zamrznjencka ki se na zalost tudi ni prijeu…. Mi je estima zadrzevala menstruacijo… Tko da sem mela dejansko oba primera in tega s svezim da estima ne zadrzuje menstruacije in nakoncu z zamrznjenkom ki jo je dejansko zadrzevala… Ehhh… Tko da zj paa spet morva jovo na novo… V ponedeljek imava posvet in potem v tistem tednu od 24.naprej zacnem s spikanjem 🙃🙃🙃🙃😉

Minimiška – stara sem 32, fant je malo starejši (40). Imel je precej slab spermiogram, tako da so določili moški vzrok neplodnosti in se z mano naprej niso nič ukvarjali…

Neucakana kaksno terapijo hormonov si pa imela??

24+……gooooooooo GIRL…goooooooooooooo..Navijam zateee:)

New Report

Close