Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ivf 2018

ivf 2018

Ne skrbi, če bi jo morala še dobiti, bi ti gotovo rekli… Srečno v soboto na punkciji in naj bo čimboljši izplen 🙂

Ela, jaz po stopki nisem imela nobenih inekcij več. Srečno na punkciji!

Hvala obema. Zelo me skrbi, ker je bilo prejsnjic precej foliklov in samo dve zelo slabi celici. Tokrat imam precej drugacen protokol in je foliklov precej vec, tako da upam, da bo tudi s celicami veliko boljse.

Držim pesti!

Punce, ali ste ime kakšne posebne znake, stranke učinke, kako ste občutile terapijo? Napihovanje, boleč trebuh, karkoli drugega? Od katerega injekcije dalje? Mal me informativno zanima. Zaenkrat ni nekaj pretresljivega pri meni, malo sem napihnjena, ni pa hudo, boli me ne (še), danes je bil tretji dan.
Kakšno terapijo ste pa ve dobivale? In kakšne doze? Če se vam ljubi napisati. Hvala.

Jaz imam:
1.) kratki prostokol
Diphereline (1) + Menopur (3)

JonaKlara, jaz sem imela kratek protokol z Gonalom. Kakor se spomnim, prve dni ni bilo nobene opazne razlike, potem pa se je začelo špikanje v jajčniku in napihnjenost. Sem si pa na začetku prehitro povlekla inekcije ven in sem imela zato posledično modrice po trebuhu(ni pa nič bolelo). Hitro bo minilo špikanje, boš videla, en dva tri boš na UZju! 😉

Dolgi protokol gonapepyl + puregon 200 u.i. Gonapeptyl na zacetku mi je samo malo spremenil znake pred zacetkom m. Puregon pa na zacetku nic, potem pa spikanje v jajcnikih in bolecine, ce dalj casa stojim. Aja, pa okrog prvega uz tudi napetost v prsih.

Jonaklara jaz sem imela kot ti,samo da dve dozi menopur. Bila sem napihnjena nekje po 4,5 dneh in bolj napete prsi..drugo nic posebnega. Srecno vsem

Hvala punce. Vsaki posebaj.
Ja, bi clovek mislil, da ce ze imas enega otroka, da potem nisi vec pod pritiskom…huh, pa zal ni tako. Za vsakega otroka se enako boris.
Minimiska, ja, res je…kar tezko se sprijaznis s temi groznimi praznimi crticami na palcki.
Bom sla pogledaz kaj si napisala glede jemanja zdravil. Jaz sem si zdaj nabavila Profertil in Elenatal, bom jemala izmenicno. Pijem ze par let vsako jutro sveze stisnjen sok iz sadja, rdece pese, korencka(ker ga moj 2letnik obozuje), pa pijeva skupaj. Pa zdaj notri zamesam se CamuCamu in obcasno cimet.
Pred prvo nosecnostjo sem ‘zrla’ vsega in svasta, se ‘drek’bi jedla, ce bi kaj pomagal. Ampak ni. Potem je pac ivf(hb!!) uspel.
Zdaj sem sla po zamrznjencka mogoce malo prevec na ‘easy’, ampak zal ne mores vedet kaj je res tisto, kar pomaga, da pride do ugnezditve.
Tokrat sem 99,9999%, da je bil kriv stres, ki mi/nama ga je povzrocil drRes. Kaj takega si nisem mismila niti v sanjah, ampak je prevec bolecex da bi sploh pisala zdaj o tem trenutno. Pa ne bi rada katere prestrasila. Vam pa res polagam na srce, da preden gre katera po zamrznjencka, da res preeeeej vprasa in pove koliko zeli, da jih odmrznejo.
Tiste, ki se spikate pa prav tako. Povejte mu kako zelite, da zamrznejo druge, ali posamicno ali po dva skupaj.
Pri nama je namrec o zivljenju najinih zamrznjenckov odlocal kar DR Res sam!! Tega ne bom nikoli nikoli nikoli prebolela!!!
Srecno vsaki posebej!!

Jaz samo povem, kaj jemljem, sem šele v prvem postopku in nimam pojma, kako vpliva, če vpliva, če kaj izboljša glede zanositve. Jemljem FertilUP + vitamin D3 (ker mi je hormonski test pokazal, da mi primanjkuje), vitamin Cin matični mleček. Upam, da je to dobitna kombinacija. 🙂

Limeta82, kaj te niso vprašali kako jih bodo zamrznili? To pa res ni profesionalno..meni so na GKLJ povedali, da bo vsak posebej, ker se je tudi predlagalo, da se prene samo eden..

Limeta, res groza da so kar takole na pamet zamrzovali in odmrzovali. Meni so zamrznili vsakega posebej.

Jonaklara, prvič sem imela kratki protokol z gonalom, drugič pa dolgi protokol suprefact+gonal. V dolgem protokolu sem imela napihnjen trebuh in nekaj napetosti v tem predelu, nič hujšega, zaradi večjega števila foliklov.

Jaz nisem imela nobenih nevšečnosti (vidnih stranskih učinkov) po pikanju, le piknit se sama nisem mogla, me je prijazno moj mož. 🙂

Le na koncu, pred stop injekcijo, sem čutila tisto napetost v jajčnikih, ki je normalna. Po punkciji pa me je prvič malo bolelo – ko sem hodila, me je nabijalo, ampak res ni bilo hudega.

Zanosila sem s svežim zarodkom v 2. postopku, sem pa precej počivala po transferju, imela sem bolniško dva tedna, med tem ko v prvem neuspešnem postopku nisem, sem šla naslednji dan kar v službo, kar morda ni bilo najbolje. Vse stvari rabijo svoj čas in mir.

JonaKlara jaz sem bila tudi v kratkem protokoli z gonalom. Razen napihnjenosti nobenih drugih posebnosti….edino drugi dan špikanja sem takoj izgubila M., ki se je vrnila za dva dni po prvem UZ. Nic posebnega,punkcija je bila normalna ravno tako potem transfer.

jaz tudi kratek porotokol.. gonal 150..
danes prva spika.. 🤗
nobenih posebnih ucinkov stranskih, razen malo spikanje in pol po stopki bolece prsi..
prejsnic sem dobila menzi ze 9. dan po ET.. Je kera tudi tak hitro dobila, ko ni uspelo?

Jaz sem imela puregon100 in gonapeptyl 0,1mg…. Meni ni uspelo niti s svezim zarodkom niti z zamrznjenckom… Sem pri svezem zarodku zacela krvaveti 7 al 8 dan se ne spomnem tocno… Pred tem se mi je pa ze 5 dan pojavil rozaa izcedek ki se je nato pretvoril v kri…. In sem se dva dni vztrajala z estimo a vndar se je na koncu le ulila orang….. Pri zamrznjenckuu paa estima zadrzevala M…. Kr neki!

Zelo mi je zal limeta…. Glavo gorr gremo naorej!!!!!!!!!

Banancaaa kjeee siii materr se pozna da si zamenjala siht hahaha ni te skor nc tle ka a se na sihtu spis al ka…. Hahahahhahahahahahaa

Lucky555 jaz sem tudi obakrat dobila menstro ravno na 9.dan, kar je zame pravzaprav logično… Ovulacija Je takrat kot punkcija, cez 5 dni transfer, cez 9 dni menstra, torej tocno 15 dni po ovulaciji… tako sem si jaz razlagala…

Pozdravljene😉😊drage moje!
Danes sem imela uz jutri imam stop inekcijo in v ponedelnek punkcijo..😊😊
Samo imam en problem pojavil se je en polup v matrnici in ga pred transf.morejo odstranit.
Lep vecer😍😘

Ela, vso sreco na punkciji, cim vec dobrih celic, potem pa domov pocivat. Zasluzis si to!

Doriss, juhuhuu, drzim pesti za ponedeljek in vse bos speljala z levo roko. 😀

Jaz pa v torek UZ, potem pa poročam.

mas prav orhid.. zato pa tud test pokaže po 9 dnevu.. do takrat je ze jasno, ce se je ugnezdil ali ne..
nic mi ni problem v teh postopkih samo cakanje pol.. to pa je obremenjujoce..
uoam, da bodo same pozitivne novice sept. da dbvignemo malo povprecje ze..

New Report

Close