Najdi forum

Insanity Workout

Končano …. :)))))))) – no že včeraj :))))) – več sporočim jutri. I did it – yeeee. Aja za tiste, ki spremljajo – 71,8kg.

Čestitke miškica…in kaj zdaj…boš mela mal pavze in naprej ali kr naprej ?

Mene čakata še dva dni da zaključim prvi mesec vadb potem še recovery week…že to sem vesela,da sem prišla do sem …

LP

O nony – sem že mislila, da si nas zapustila – sem vesela da ne – čestitke tudi tebi, da še vztrajaš – kar tako naprej. Zdaj za naprej mam narejen koledar vadb (še malo S.T.), kjer vadim nekje vsak drugi dan (večinoma bolj lažje vadbe). Do aprila se tako zvrstijo:
– 4x Relief (Asylum 25min)
– 2x Core Cardio and Balance (Insanity 35min)
– 2x Fast&Furious (Insanity 20min)
– 2x Upper Body Weight Training (Insanity 60min)
– 2x Speed&Agility (Asylum 45min)
– 1x Back to Core (Asylum 45min)

Torej 13x v naslednjih 35 dneh. Vmes pride pa še en teden smučanja – k sreči ne pri nas ker bi se smučali po travi :D. 1. aprila pa začnem z RushFit-om, začetni nivo, ki traja 8 tednov. Asylum bo še nekaj časa počakal, ker se mi morajo kolena in gležnji malo spočiti od vsega skakanja in obremenitev.

Ker bo zdaj manj vadbe bom spremenila tudi jedilnik:

06:30 – Zajtrk
09:00 – Sadje
12:00 – Malica
16:30 – Kosilo
17:30-18 – Sladkarije (le ob tej uri dovoljene sladkarije)
19:00 – Vadba
20:00 – Večerja

Torej odstrani se ena večerja in v službi ne bom več jedla (dodatnega) kosila. Imam pa do konca marca še eno omejitev in sicer, da le enkrat dnevno jem meso (kar je za mene antivegetarijanko – mesojedko – dosti težje kot mogoče katera misli :s). Lahko pa enkrat na dan meso + enkrat še ribe. Torej če imam za malico sendvič s salamo – je to to – kosilo, večerja,… mora biti brezmesno (ribe ne štejejo).

Dober program mi je všeč …upam,da nam poročaš rezultate….

Kako to, da sem lahko sporočila decimalke pri teži? V soboto zjutraj me je moj presenetil in sporočil, da greva za nagrado v terme za dva dni. Ni vedel da imam še v soboto fit test. Ker se je že mudilo, meni pa zjutraj ni do telovadbe, je vzel s sabo prenosnika, jaz napakirala podlogo, superge, opore za kolene in gležnje, srčni monitor pa sva šla. Vadila zvečer v hotelu – to so bli veseli obiskovalci – pa dobro saj je hudo samo 8x po minuto se mi zdi. Fit test sem opravila brez problemov – številke so se zelo povišale, opazila sem da mi sedaj srčni utrip zelo zelo hitro pade – kar je super – zgleda da je srce zelo dobro strenirano. V nedeljo zjutraj sem se pred savnanjem stehtala in toliko je pokazala (71,8) – moja danes zjutraj pa 72kg :).

Sklepne misli o Insanity-ju. Prevelik davek se pusti na kolenih in gležnjih. Sama sem morala nositi opore za kolena in gležnje (ter skakati po debelejši podlogi) – od takrat naprej je bilo bolje (k sreči so imeli ravno ko me je začelo boleti v Hoferju akcijo :)). Zraven sem za sklepe jemala tudi Glukozamin, ter da nebi zbolela še multivitaminske tablete. Rezultati – zelo zadovoljna:
– hrbet – odličen
– noge – veliko preveč mišičaste – predvsem stegno
– roke – rame – odlično
– prsa – zaenkrat ni zmanjšanja
– trebuh – zgornji del občutno zmanjšan – spodaj (predvsem ob strani) še lepo izražen šlaufek okrog :). Se pa po vadbi vidi že spodnji del reber na vsaki strani trebušnih mišic in luknja spodaj :).
– zadnjica – je manjša ampak ne zelo.

Torej skupno sem na -5kg (mogoče bi lahko bilo več izgubljenih kg ampak nekaj je novih mišic, veliko je bilo hrane, je pa dosti izgubljene maščobe). Cilj po dokončanju RushFit-a – konec maja še -10kg – torej 62kg (ufff – bomo videli ne :)).

Za Insanity sem pozabila napisati, da mi je slaba stran to da se zelo ponavlja – kljub temu, da so kao različne vadbe. Najljubše vadbe: Core Cardio&Balance, Max Recovery, Sports Training.

Pozitivno poleg odličnega izgleda (v primerjavi z dva meseca nazaj) imam ogromno energije (kar se vsakodnevno zelo pozna), dosti bolj fleksibilna/raztegljiva, nimam več suhe kože+lepša koža, ni več depresije, odlično spim, težja vsakodnevna opravila opravim brez posebnih naporov, ne zadiham se več pri hoji po stopnicah, igranju z otrokom, pa tudi določene aktivnosti ;)) so postale bolj pogoste in dosti bolj zanimive ;).

Miskica! Smo vsi zelo ponosni na tebe!!!

Veseli me da si dokazala svojo tezo, da lahko hujšaš tudi brez dijete!

O mala – hvala – zgoraj si spraševala po ZS. Če te kaj zanima kar tu vprašaj – bodo imeli tudi drugi mogoče kaj od tega :).

Včeraj sem naredila Relief (Asylum) – dobra sprememba tempa in dolžine (25min) – moj zadnji recovery je bil pred 12 dnevi – danes pa ponovno prost dan – wiiii :)). Prehrana se je včeraj dobro obnesla saj nisem imela vmes želje po sladkem ali kakršen občutek lakote.

Nony – kater program ti je všeč?

No, tako je, tudi meni je Callum svetoval in sem se odločila, da ko zaključim 1. mesec Insanityja nadaljujem s hibridom Insanity/Hip Hop Abs. Razlog je pač ta, da morajo moja uboga kolena prenašat veliko težo in me že sedaj dajejo bolečine… HHA pa so manj obremenilne za kolena, pa če smo iskreni, trebuh je tako ali tako moja kritična točka. Tudi meni je predlagal RushFit, ampak mi ni všeč (ne glasba, ne tist borec, al kaj je že), jaz pa moram imet vadbo, ki mi je ZELO všeč, da svojo guzico spravim iz kavča.
Tudi prehranjevalni načrt oz. način priporočene prehrane je pri HHA bolj enostaven kot pri I in se ga bom poskušala držat.

Torej, delam zadnji teden 1. meseca, potem recovery week, potem hibrid.

Moj cilj za letos pa seveda je, da do konca tega leta zaključim Insanity od 1.-63. dneva v kosu, ampak ko bom bolj fit in lažja 🙂

Miskica slisim, da so tvoje before in after slike neverjetne! 🙂 Bravo! Zdaj ti pa še držim pesti za -10 kg do konca maja…. upam in molim, da bom kje blizu tebe po kg…., ker moja teža stagnira odkar sem začela z Insanityjem 🙁

Ojla…

Jaz imam danes zadnji dan prvega meseca jutri pa počitek…danes zvečer se bom slikala me prov zanima če je kaj spremembe videt…moj najbolj kritičen del je trebuh…danes sem se vagala in je teža 67 kg še vedno 2kg več kot ko sem štartala…ampak se ne sekiram,ker vidim noge kako postajajo mišičaste …

Miškica tvoj nadaljni program mi je všeč …jaz še ne vem kako bo naprej ampak jaz bom takoj ko bo možno šal na kolo komaj čakam,ker res rada kolesarim zraven bom pa še kaj za tako 3-4 tednsko vključila kako vadbo ne vem pa še katero…

LP

Super – samo da ti bo všeč. Insanity je res ubijalski za kolena – jaz še vedno čutim bolečine v njih, zato je kar pametno da skombiniraš s HHA (če ti je seveda to všeč). Meni je predlagal dosti programov in povedal zakaj katerega in zakaj ne (še) Asylum-a in potem sem jaz na podlagi tega izbrala RushFit (všeč mi je, pa dosti bolj je strokovno podkovan in zanima me koliko rund lahko zdržim s svetovnim prvakom :)) – ki ga je nato predlagal še tebi, da bi se lažje bodrile še naprej. Nič zato – mogoče bom jaz po prvih dneh videla da to ni to in presedlala kam drugam – veliko je odvisno od inštruktorja saj če nebi namreč začela z S.T. bi se moja fitness pot že zdavnaj končala.

Upam, da ti uspe. Sama se ne bom več lotila Insanity-ja – sicer zdaj ko gledam nazaj ni blo tok težko, ko mi pa pridejo pred oči kaki trenutki se pa spomnim da me je pokončalo. Pa preveč me skrbi za kolena (tudi gležnje) – mogoče pa kdaj začnem kak hibrid z Insanity-jem. Sem pa seveda ponosna, saj lahko rečem da sem ga dokončala :). Kile so šle pri meni v prvem mesecu še gor ne samo da bi stagniralo – če boš vedno tisto slabo uro dala vedno vse od sebe in pravilno izvajala vaje – se nimaš česa bati (je pa to dosti težje kot se zdaj bere) – pa seveda jedla kvalitetno hrano (na tem bom jaz sedaj bolj delala).

Glede kil se ne obremenjujem – vagam se skoraj le še zaradi tega foruma – sem pa vesela, da sem se po ITM poslovila od debelosti 1. stopnje in sem zdaj le še v prekomerni telesni teži :). Normalna se za mojo višino konča pri 63kg. Zdaj kje bom maja niti ni toliko pomembno (pač neke cilje si je treba postaviti) – dosti bolj se mi zdi pomembno ali bom za novo leto 2012, 2013, 2014,…2020,…2030,… pri ITM v normalni telesni teži.

Včeraj sem iskal nove vaje za trening, pa se na youtubu našel tale Insanity in veliko pozitivnih odzivov. Za to sem pobrskal še po slovenskih straneh, da vidim, če je to popularno tudi tukaj vidim, da ste pridni in aktvini, pa se vam pridružujem tudi sam. 🙂

Ne delam si utvar, da bom program končal v 63 dneh. Včasih ne bo šlo zaradi pomanjkanja časa (izpiti in izmučenost ne gresta skupaj), včasih pa zaradi kakšnega drugega športa (hoja po hribih, kolesarjenje), pri katerih izgubim tudi 1000+ kalorij in si ne delam utvar, da bom potem še 3/4 ure intenzivno telovadil. Imam pa namen program končati do začetka junija, torej 3 mesece. Saj imamo namen poleti osvojiti Triglav in mislim, da bodo te vaje kar prave za dodatno pridobivanje kondicije. Seveda želim tudi oblikovat postavo. Večna težava je moj trebuh. Star sem 26, 187 cm, 96 kg. Za merilo obsega mi bodo pa itak tesne kavbojke in pas 🙂

Čisto iz kondicije nisem, sploh letos, ko je bila bolj kratka zima. Imam je kar dosti v nogah, saj večinoma kolesarim in hodim po hribih. Zelo malo pa drugod. Zato seveda pričakujem muskelfiber prve dni, bolj me je pa strah kakšne poškodbe, saj je kar ogromno skakanja v teh posnetkih. Če bodo kakšne bolečine, bom pač nekaj dni prešaltal na kolesarjenje, kjer sklepi ne trpijo in še le na to nadaljeval te vaje. Mislim da ni nič narobe, če se kdaj kakšen dan izpusti, saj telo rabi regeneracijo. Takrat mišice celo bolj rastejo.

Glede hrane pa se bom poskusil čim bolj držat Montignacove metode prehranjevanja. Torej čim manj hrane z visokim GI. Torej čim manj sladkanih stvari, krompirja, belega kruha, piva… Ostalo pa v normalnih količinah, saj bo potrebno kar veliko energije vsak dan.

Poročam čez par dni, kakšen bo napredek (pri kondiciji). Danes opravim fit test, ki mi bo gotovo že dal vetra 🙂

lp

Falcon dobrodošel – bomo veseli še tvojih prispevkov. Jaz sem se odločila, da grem vedno točno po koledarju – oni so že vedeli zakaj so tako postavili – kdo sem jaz neka zavaljenka, ki po srednji šoli ne ve več kaj je to telovadba, da bi nekaj po svoje spreminjala. Zato se bom prvič vedno držala koledarja, mogoče potem ko končam in spoznam bistvo same vadbe in zakaj je koledar takšen kot je, si kaj prilagodim. No tega pravila se bom držala dokler ne dobim želenega izgleda/teže – ko bom pa na vzdrževanju pa ne bo več po koledarju. Je pa pri tebi drugače, ker imaš še druge aktivnosti.

Dobrodošel Falcon!

Ta zadnji teden pred recoveryjem mi je bolj hudičev kot prvi teden… komaj se že perebijam čez vadbe in rabim večkrat počitek kot pred kakim tednom.
In ko sedaj gledam Core Cardio Banance vidim, da ni nekega počitka… Jah, kaj čmo… Dig deep!

Dobro jutro…evo včeraj za mano zadnji dan prvega meseca danes počitek potem pa recovery week sem si ga včeraj pogledala ampak ni glih na izzi je kr neki dela…slikala ali merila se še nisem se bom danes…

lp

jaz sem trenutno na recovery week in morem povedati, da ni tako težek. Vsaj prva dva dni ni bil nevem kako težek. Je res, da imaš par vaj ko ti obupno dvignejo pulz, pa potem tudi hitro pade.

Še vedno se spopadam z zdravo prehrano, ki meni dela probleme.

Bom pa tudi naredil kako after slikico, da vidim kakšna bo razlika na koncu te vadbe, pa zvago se bom na koncu, čeprav me kg ne skrbijo, samo da centimetrov ni 😀

LP

Dig deeper 😀

Sem spregledala tvoj post. Tudi jaz imam namen začeti kolesarit, zato mi tale RushFit ustreza. V koledarju ima namreč vpisane dneve, kjer se sam po želji ukvarjaš s poljubno kardio vadbo (jaz bom večinoma kolesarila). Za prve štiri tedne (prvi mesec) je določenih 9 takih dni (za poljubno kardio vadbo), trajanje vadbe je 30 min, utrip pa naj bi bil med 135 in 155 (za starost 30 let), za druge 4 tedne je takih dni 7, trajanje vadbe je 40min, utrip pa enak.

Mala in nony – čestitke za dokončanje prvega meseca, tudi meni je bilo zelo težko zadnji teden prvega meseca – izgleda, da je telo izčrpano. Recovery week ni tako težek kot izgleda, še S.T. (prvič) v videu poudarja, da ne iti na vso moč. Ta CCB mi je tako bila ena od najljubših vadb, edino po dveh dneh sem začela čutit stegensko mišico nad kolenom (spredaj-izgleda da je ta najbolj pod pritiskom). Škoda je samo, da se izvaja 6x zaporedoma, jaz bi sedaj recimo zamenjala 4.dan z Max Recovery – vidve se pa same odličite. Dobiš pa po koncu tedna spet polno energije in na Fit testu razturaš – samo potem pa pride v istem dnevu še Max vadba… :).

No sem ugotovila zakaj mi je bila vadba tako zelo težka včeraj…. spet bolna…. vročina in vse me boli! Pa to več ni normalno, vsaka 2 tedna! Grem zdaj počivat.

Ojla;

tudi jaz izvajam insanity vadbo, začela pa sem samo za to, ker sem se sama želela prepričati ali ta stvar res deluje 😉

Sem že v četrtem tednu (vadim po programu) in res je, da vadba sploh ni enostavna, tudi mene je prvi dan, pa glede na to, da kolesarim in tudi tečem lahko celo uro vse bolelo, največji izziv so mi predstavljale stopnice, najraje bi se kar “vlila” po njih. Občudujem pa vse, ki vztrajamo, ker roko na srce, smo “norci”, saj kljub temu, da vemo, kaj nas čaka še kar vztrajamo in se matramo, ampak vsaka nam čast :)))

Za vse tiste, ki pa še vedno razmišljate ali bi to počeli ali ne, pa le podatek, ki meni osebno dosti pove, po 14 dnevih, v fit testu naredim 50% več vaj, in pa obseg trebuha se mi je zmanjšal za 2 cm, obseg bokov pa za 3.

Torej deluje :)))

Jaz sem zacela z Insanity-em prejsnji teden in to kar sredi tedna … se mi ni dalo cakat s Fit testom do ponedeljka 😀

Vaje delam 5x na teden (ker mi 6x casovno ne znese) … v bistvu delam vaje med delovnimi dnevi, ko sem dopoldan sama doma (pa tudi takrat ni sosedov v spodnjem stanovanju, da bi jim veselo skakala po glavi).

Danes sem imela 6.dan.

Naslednji teden delam vaje se do cetrtka in potem imam prisilno desetdnevno pauzo do 18.3., ko bo bila tasca na obisku :s Ampak bom v tem 10-dnevnem obodbju tekla vsak dan. Ni sicer isto kot Insanity, ampak bolje to kot pa nic.

Tehtam se ze nekaj dni ne vec, ker mi je v prvih dneh teza vsak dan narascala za 100-200g in ker me je to kar malo zdemoraliziralo, sem se odlocila, da tehtnice ne pogledam vec … ce bom dovolj mocna, upam, da se bom naslednjic tehtala sele po koncanem prvem mescu.

Hrano kar malo improviziram. In to je podrocje, ki bi ga morala se izboljsati.

New Report

Close