Najdi forum

Insanity Workout

Jaz bom pa jutri zagotovo zacela z insanity in delala na 100% ter jedla zdravo prehrano.

Jeeej! Vsak dan nas je več! Dobrodošla!

evo danes sem se pregrešijo, pa to večer!!!

Napolitanke! Moja slabost totalna!!!!

Kar ne počutim se dobro po njih, nevem kaj mi je bilo.

Ko bo prvi dan brezhiben, potem grem s hrano do konca! 100%.

Pišite več nas je boljše je! Bom šo 10000 % dva kroga. Obožujem ko švicam, ko sem po vadbi ko cota, potli pa se počutim dosti boljše. Samo hrano popravim pa res zmagam!

Gremo vsi

Tile miti o ‘režimih stradanj’…punce, ne veste, o čem govorite. Ja, telo preklopi v režim stradanja, ampak po dveh tednih stradanja, ne pa po parih urah! V tisith nekaj urah, ko ni hrane, ne bo čisto nobene mišice pojedlo, brez skrbi. In zdravo in celo koristno je, da se vmes, nekaj ur malo ‘postimo’ in da telo dejansko postane lačno.

Te fore o tem, kako je treba stalno nekaj mlet, ker sicer bo kao telo ‘pojedlo mišice’, so totalno smešne in neosnovane. Res je, da nam glavo pumpajo s tem, zato ni čudno, da to vse ena za druge ponavljate, ampak to še ne pomeni, da je res.

V nasprotju z vsem, kar nam plozajo, so pesmice o nevemkolkkih obrokh na dan neutemeljene. In s temi neskončnimi obroki je samo veliko težje nadzorovati kalorični vnos, ker te hitro zanese, da tudi pri kao ‘malih’ obrokih poješ preveč, na koncu je seštevek kalorij kar velik.

Ne rečem, pri enih deluje in jim paše jesti večkrat na dan, pri enih je to čisto zgrešeno. Poslušajte svoje telo, kaj mu paše in kako se počutite in si nehajte vsiljevati neke prehrambene navade, samo zato ker kao vsi o tem govorijo. Nekaterim dejansko ne paše jesti nič cel dan pa potem v enem obroku več – in s tem ni NIČ narobe in ne, telo ne začne ‘jesti mišic’, niti ne preklopi v nobene čudne stradalne režime, brez skrbi. Tudi metabolizem se ne upočasni, ker tudi za to bi potrebovali bistveno več časa – dneve in celo tedne.

Malo ‘postenja’ vmes telesu ne škodi nič, celo koristno je.

Tako da – malo s pametjo vse tole počet in ne se preveč ravnat po teh floskulah, ki nam jih nabijajo v glavo pa če zvenijo še tako ‘utemeljeno’.

živva* – vsako telo je drugačno – moje telo se na podlagi 20-letnih izkušenj z dietami in postenjem s tvojim pisanjem ne strinja.

Mala – obleke so res že malo velike – ne zdaj toliko, da jih nebi mogla več nosit, vendar je zdaj pas v hlačah z razlogom in ne le kot lepotni dodatek :)). Mer si pred začetkom nisem vzela (sem imela vedno odpor do tehtnice, jemanja mer in nasploh da bi komu kazala moj špeh) – zdaj mi je pa žal, da se nisem zmerila.

Čakajo me še dve vadbi (danes in jutri) ter fit test (pojutrišnjem), za naprej mi je pa glede na moje želje callum iz kulinarike sestavil program. Po izmenjavi številnih mailov in noro dobrih informacij (hvala mu še stotič :)) – sva prišla do koledarja vadb (traja do konca maja), ki je všeč obema – on bi sicer sestavil dosti drugače, vendar sem sama veliko preveč trmasta – zato tudi kompromis. Koledar naj zaenkrat ostane skrivnost – lahko pa povem, da ne vsebuje Asylum-a ?!? :D. Aja pa še nekaj – njegova napoved pravi, da če se držim zdrave prehrane in koledarja naj bi tehtanje 1.junija pokazalo pod 60kg. To ravno ne verjamem, ker je tehtnica še pred enim mesecem (17.1.) pokazala 81kg. Bom pa zadovoljna tudi s 65 :D.

ja, in kaj sem jaz rekla? Da nekomu lahko ustreza tak režim, drugemu pa ne – samo ne nakladaj neumnosti o tem, kako bo telo ‘jedlo mišice’ in še kaj, če človek nekaj ur ne bo jedel! Eno je, da govoriš o sebi, drugo je, da folku svetuješ o nečem, o čemer očitno nimaš pojma.

Kot rečeno, sploh ne veste, o čem govorite, ti pa s svojimi načini prehranjevanja tule nisi noben vzor. Zato najprej pošlihtaj odnos s svojim telesom, preden pamet soliš drugim.

Tista, ki je rekla, da ji od pete popoldne dlje ne paše jest, ima čisto prav, če tako čuti. In ji ni treba vsiljevat nobenih ‘vmesnih’ obrokov, samo zato ker imaš oprano glavo s tem razmišljanjem.
živva
Glede tvojega prehranjevanja in odnosa do telesa – beri zgoraj. Imaš marsikaj za uredit.

Živa*, zaenkrat si samo sesuvala teorijo in vsiljevala svoje mnenje (čeprav to očitaš drugim) argumentov za to pa nisi navedla. Da si bo lažje priti na plano z agrumenti, ti postavljam naslednje vprašanje: kaj telo uporabi kot energijo, če cel dan do večera (do tistega edinega obroka) NIČ ne ješ, vmes pa narediš še tako intenzivno vadbo, kot je Insatity?

Najverjetneje kuri možgani in jih je iz dneva v dan manj, zato je sposobna napisati take neumnosti.

Super! Vem, da ti bo uspelo! Upam samo, da nas ne boš zapustila sedaj, ko si že skoraj zaključila z insanitijem…. ker mi tukaj radi beremo, kar napišeš…

Joj, kako so mi všeč tvoje ciljne številke….Si se kaj tehtala? Moji kg so pa še vedno zamrznjeni. Je težko preklopit v glavi iz kg na cm. Pa vem, da sem zgubila nekaj, ker sama vidim in ljudi moji…. mišice… tam ko jih NIKOLI ni bilo…. (v tem forumu pogrešam smeške 😉 )

Hvala za tvoje pisanje – ne bom vas zapustila – bom še poročala o svojih napredkih in tudi če se bo ustavilo (zdaj vsaj sodelujem do 1.junija :).) Tehtala se nisem – bom v nedeljo (občutek imam da bo tehtnica pokazala 72-73kg). Sem pa po resnici povedano popolnoma zdelana (drugi mesec pusti davek – tale zadnji teden pa sploh) – čez uro me čaka vadba – pa se počutim kot nekje v drugem tednu – ne pa čisto na koncu (dam pa res vsako vadbo vse iz sebe – ustavljam se za maksimalno 3-4 sekunde potem pa spet pa spet pa spet,… kolikor gre pa še malo). Pa moram – a ne :). Glede mišic pa tudi sama ne verjamem kje vse so pognale :D.

Aja pa še nekaj: vrh glave imam že tega ST-ja in vsakič ko je treba da skočim :D:/:s. Tudi jaz pogrešam smeške v forumu. – še 160 minut 😀 – Dig Deeper

Jaa, še dobro da je tak zahtevna vadba, da se moram koncentrirat na dihanje in izvedbo, drugače bi mu 3/4 ure klela mamico, ateka, bogeca, peseka in vse ostalo po spisku…. no ja, mal manj… je simpatičen 😉

lepo, da ostajaš z nami, ker imam občutek, ko gledam 2. mesec vadb, da bomo zelo rabili tvojo podporo! Uf, uf, me kar zvija in sem utrujena samo od gledanja 🙁

joj, drage punce, z vami sicer več kot toliko ne mislim izgubljat časa, ker niste sposobne niti dojet, o čem je govora in težite s stvarmi, ki zveze s tem, kar sem napisala, nimajo. res, ne da si mi cajta zgubljat z ljudmi, ki še brat ne znajo.

zaradi mene jejte, kar hočete in kolikor hočete, da se pregurate čez dan in čez vaše bolj ali manj nore treninge – samo ne nalagajte folku, ki ima že ene stvari narejene po svojem feelingu, da bi moral početi nekaj drugega. to je ves moj point!!

a bo šlo dojet? al je pretežko?

kot sem že jasno napisala tisti miškici ali kaj je že, pa povem še enkrat in tokrat res zadnjič, ker me takšno pomanjkanje razumevanja dolgočasi: ne vsiljujte drugim, ki so zadvoljni s svojim ritmom prehrane, nekaj drugega, sploh pa ne na podlagi totalnih neumnosti.

kot je miškica začela pametovat oni ženski, da naj je še en obrok zvečer, na silo, ker ji bo sicer ‘telo začelo jest mišice’.

res, dekleta, malo se razglejte še mimo dvd-jev, po katerih skačete, da boste zvedele, kdaj bi telo resnično začelo ‘jesti mišice’. zato ker si izpustil večerjo ali pa še kak obrok sigurno ne.

to je vse, kar sem želela povedat – da sledite enim zapovedim in se jih držite ko pijanci plota, pa pojma nimate, za kaj gre. in sem jasno rekla – že tretjič to zdaj ponavljam!! – da poslušajte svoje telo. Nekdo morda res rabi 5 obrokov – čeprav dvomim, da res po naravni poti, več ali manj je to vsiljen koncept – nekdo dva, nekdo enega.

in ja, jaz zdržim hudo intenzivno vadbo brez konstantnega hranjenja čez dan. še celo lažje je.

zdaj se mi pa res ne da več, vas pustim v vaših predstavah, samo res, malo odprite možgane in obzorja in se ne posiljujte z nekimi ‘zapovedmi’, s katerimi imate v veliki meri preprosto oprane možgane pa četudi vam jih perejo kao hudi fitnes in zdravstveni stručkoti. veliko tega je preprosto samo lajna.

‘jedenje mišic’ je pa itak floskula uber alles – in ni nikakršen razlog, da bi si morali na silo dodajati obroke, ki vam samo ustvarjajo kalorični presežek.

zdaj pa čao, ne da se mi več.

Tebi je zgleda tvoje telo res že pokurilo vse možgane. Tvoje pisanje je en drek v primerjavi z nasveti miškice. No pa da spodaj še citiram tole miškičino vsiljevanje/pametovanje da naj je na silo – pa bo vsak sam presodil – a ne. Se pa tudi sam strinjam, da je zelo pametno jesti po 17:00 – jaz jem večerjo med 19 in 21.

Hvala bogu – ne piši več – pojdi s svojimi frustracijami tja kjer te bodo lahko prenašali. Pa delaj v glavi svoje Hard-Core imaginarne vadbe in sanjaj o jutrišnjem dnevu, ko si boš privoščila obrok.

Joj! Kako me jezi, ko eni priletijo in uničijo čisto lepo nastrojen forum.
Živva, lahko bi se vsaj potrudila in svoje mišljenje povedala v manj tečnem tonu pa ne bi bilo 2 strani prebacivanja.

Ona ženska, kateri naj bi Miskica pametovala sem jaz (btw mi sploh ni pametovala) in sem v nekaj naslednjih dnevih od tistega pisanja ugotovila, da ima zelo prav! Postajala sem vedno bolj utrujena in lačna, zato sem okoli 19-20. ure dodala še en obrok.

Kar se pa tiče kaloričnega presežka… po različnih izračunih porabim za obdrževanje telesne teže z vadbo Insanityja in mojo trenutno kilažo nekaj več kot 2600 kcal… Če malo pomerkam (preberem kaj piše na embalaži živil, okvirno preračunam) težko presežem cifro.

Trenutno je moj jedilnik nekaj takega:
Z: 8.00 ali 8.30-Črn kruh, manj masten sirni namaz, perutninska šunka, kava z mlekom
M: 10.00ali 11.00 Ponavadi po vadbi spijem šejk iz manj mastnega mleka, manj mastnega kakava (1 č. žlička) in 1 banane. Če vadim zvečer je to zadnji obrok.
K: med 12.00 in 15.00 – odvisno od službenih izmen – Kar pač skuham za družino… ampak pazim, da je minimalno maščob, OH so samo nerafinirani, veliko sveže zelenjave v obliki solat. Tako, da sedaj celotna družina je bolj zdravo!
M: med 15.00 in 17.00 – Polnozrnati kosmiči, manjmastno mleko.
V: med 19.00 in 20.30 – Nekaj beljakovinskega (mesek) in zelenjava, ali jogurt… kar mi pač paše.

Glede na to, da sem še pred nekaj meseci jedla 1-2x na dan in pridobivala na teži se mi zdi zgornji jedilnik zame zelo bolj zdrav, kljub temu da trenutno teža stagnira. Ker pa mersko izgubljam cm, očitno tudi hujšam.

Evo,da se malo javim …še 4 dni mi manjka do konca prvega meseca….sej ne morem verjet kako hitro je minilo…zdaj me par dni ni bilo doma ampak sem si vadbo nesla sabo in pridno telovadila :))…ste mi dali dosti branja ..:))

Miškica kakšen plan hrane imaš za naprej…jaz imam full probleme,ker ne vem kako bi se prehranjevala…

OOOO, nony… sem že mislila, da si obupala 😉

O ne nisem…vam bi sigurno povedala ,če bi obupala…to grem sigurno do konca in mogoče še kaj naprej potem…

Dan, da se še jaz javim. Katastrofa, sem tok razočarana,še takrat ko dobim voljo za migat zbolim!!!!Pa jaz ne zbolim nikoli,mogoče malo smrkam.No v glavnem sem bolna že od prejšnega četrtka, me je vse bolelo, noge, koža,grlo me še vedno,sem skoz samo ležala.Tko da začnem v ponedeljek znova s prvim tednom,brez fit testa,ker sem še čisto slabotna,upam,da bo šlo.Bom poročala,držite pesti,ker mi je ta vadba res všeč.
Lep sončen dan

Tudi jaz sem ponavljala, ko sem ozdravela. Naj te samo opozorim, da je bilo meni še težje, kot na začetku… dan ali dva si kot krpa in komaj zdržiš do konca, potem se pa energija vrne in si ko šus. Srečno in po pameti!

Miskica! Se mi lahko prosim javiš preko ZS.

New Report

Close