Najdi forum

Insanity Workout

Jooooooooj, kako me je sram! :((( Berem te vaše rezultate in gledam mojo revšno . Aaaaaaaaaajajaj. Sicer glede na to, da do sedaj nisem delala čisto nič niti ne bi moglo biti drugače, ampak … :((((((

Switch kicks: 20
Power jacks: 26
Power knees: 43
Power jump: 5
Globe jump: 3
Suicide jumps: 7
Pushups jack: 3
Low plank oblique: 9

Samo naj povem, da jaz sem že po ogrevanju na tleh ležala. Saj vem , tagikomedija. In danes čutim vse možno mišice in komaj hodim naokol. Ni tole zame, ne ne.

Lepi rezultati. Imaš veliko switch kicksov, a jih šteješ vsakega? Šteje se namreč en levi + en desni = 1.
Res je fenomenalni napredek! Bravo!! Jaz svoje objavim v ponedeljek, ker ponavljam 2. teden.

“hej bejbe” ne obupaj! Se splača potrudit, vsak dan je lažje in imaš čas… ni treba, da zaključiš v 60 dneh! Delaj po svojih zmožnostih in če se ti bo po mesecu zdelo da še nisi za drugi del pripravljena, ponovi 1. mesec. Pij magnezijeve šumečke ali donat in obvezno se po vadbi stuširaj z vročo vodo, pa ne bo muskelfiberja. Veliko pij in vztrajaj!!!

“hej bejbe” – teh rezultatov ne moreš primerjati z drugimi. Nekateri gredo čez te fit teste pač toliko da se nekaj šteje (da so številke čim višje) – Shaun dosti opozarja, da je treba pri switch kicks vedno peta nad pas (s tem v mislih jih 100-2×50 ni nikakor mogoče narediti). Ti rezultati bi prišli šele do izraza, če bi vsak zraven objavil tudi video. Tako, da ti primerjal te številke le s svojimi naslednjimi številkami.

Da bo bolj jasno o čem govorim, si poglejte naslednji video – pod videom so tudi njegove “številke” http://www.youtube.com/watch?v=t6L3K9bfVHk

Switch Kicks: 175 (noge dvigne kvečjemu 25cm)
Power Jacks: 77 (rit spusti le za par cm in ne do 90°)
Power Knees: 129 (še malo pa bo dal roko kar na koleno in premikal za 5cm – tu je potrebno dati roke nad glavo – ali vsaj v to višino)
Power Jumps: 83 (haha – tule je potrebno pobrisati power)
Globe Jumps: 11 (z rokami gre komaj pod kolena (proti koncu še to ne) – moral bi iti pri vsakem do tal)
Suicide Jumps: N/A
Push-Up Jacks: 38 (te je delal še nekako za silo – vendar gre glava še najbolj gor pa dol, namesto da bi šlo telo)
Low Plank Obliques: 100 (najbolj “pravilno” od vseh – vendar še vseeno slabo – rit previsoko, kolena prenizko – dela neko kombinacijo med krčenjem nog in stranskimi).

Če vprašate mene bi moral povsod napisati: število ponovitev -> 0 edino mogoče Push-ups pa low-plank bi mu dala kako številko. Zdaj – če se tudi same tako lotevate Fit testov in Insanity-a -> je moj nasvet -> don’t bother. Učinka ne bo – mogoče bo pa kaka poškodba, poškodovana mišica,….

Skratka posnemite se in poglejte – če katera vidi kakšne podobnosti s tipom iz videa – se malo zamislite nad številkami. Večkrat si poglejte izvajanje Shaun-a T-ja – in izvajajte tako kot on – ne gledat Tanje.

Hihi, Miskica, ti jih pa najdeš!
js sem tudi s časom dobila občutek, da so nekateri gibi prelahki in sem se opazovala in sem jih delala poenostavljeno :S , zdej pazim, pa še ni kot bi moralo bit… prešvoh mišice.

Hvala za vzpodbudne besede …….. Res se ne smem primerjati z drugimi, ampak sama s sabo – čez en teden spet. 😉

Ja važno je, da čimbolj in vedno konsistentno izvajaš ta test, drugače tudi rezultati med prvim in zadnjim testom ne bodo primerljivi. Kako boš vedno delala vaje z enako intenzivnostjo? Sama sem si pred začetkom vadbe večkrat zelo dobro ogledala izvajanje vaj (nasvet kolega) in si pri vsaki določila, kaj je potrebno naredit, da se ponovitev šteje. Še vedno se tega držim. Recimo:

Switch kicks – noga do 90°C (žal mi to (še) ne gre – ampak se borim, da jo vsakič dam do svojega maksimuma)
Power jacks: rit dol, da je v kolenu 90°- minimalni razmik nog imam glede na parket :).
Power knees: roke vsakič iztegnit nad glavo, da je celo telo + roke ravno – srečanje s kolenom na 90°
Power jump: noge 90° – skok maksimalno v zrak
Globe jump: vsakič z obema rokama v zrak – odriv maksimalen – minimum razdalja pri skoku je določena glede na parket :).
Suicide jumps: dol do ravnega telesa – noge nazaj gredo do roba rok (brez zvijanja)
Pushups jacks: na sredini pod prsmi ima en par nogavic v klobčiču, pri vsaki ponovitvi se ga moram s prsmi dotakniti
Low plank oblique: ravno telo, koleno v stran vodoravno brez zvijanja telesa.

Če v kateremkoli poskusu ne morem izvesti pravilno – Shaunt T (check your form) says – your form is bad ->> rest a little. Sem si pogledala več njegovih intervjujev in najbolj mu gredo na jetra ljudje, ki pridejo do njega in mu sporočijo, da so naredili 100 switch kicks, da koliko jih on lahko ->> in seveda odgovori “ne pa niste,…”

To je kolikor se spomnim iz glave. Sem zajebana a? :D. Pri Asylumu je pri fit testu bolje saj se uporablja lestev, ki bolj določa do kam moraš skočiti, kako delaš sklece,… (zato so verjetno tudi rezultati bolj primerljivi).

Miskica a pol po tvojem jaz nekaj narobe delam…zdej pa res ne vem a sem delala že v prvo vse prov al ne….jaz pač delam kolkor lohka …

Delaj kot hočeš :). Sama sem napisala česa vsega se jaz držim (ker želim čimboljše rezultate in seveda ne želim poškodb). Ogromno je intervjujev na internetu s Shaun-om T-jem, kjer vseskozi poudarja – tudi v DVD-jih “form over speed” – tule recimo reče, da če delamo “na pol” je to brezveze: http://www.youtube.com/watch?v=rPsZHLFjtOs.

ali http://www.youtube.com/watch?v=gGCUtQOF6VM (pri 1:40) – ko ne moreš izvesti vaje pravilno se ustavi,spočij,…

Sem pa našla še eno temo, ki je pravzaprav zdaj tudi aktivna – je pa na kulinariki:
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23761&offset=0
razpisal se je nekdo z veliko izkušnjami in moram reči, da sem njegove nasvete kar požirala in jih ogromnokrat prebrala (pa še parkrat bom :)) – priporočam.

Nosim pa tudi sama monitor srčnega utripa, ki mi začne piskati pri 170/min.

Jaz razumem kaj hočeš povedat …kulinariko sem tudi jaz brala…in kakšne številke fit testa imaš ti, če ni skrivnost…,ker zdaj res ne vem kaj je prav in kaj narobe…jaz mislim,da mogoče tudi vsak ne more vaj izvajat 100 % vsaj ne vseh in takoj na začetku že zaradi same gibčnosti…ne vem mogoče razmišljam narobe…

nony – oprosti, če je vse skupaj izvenelo naperjeno tebi – nisem tako mislila. Prvotni namen je bil, da ni važno koliko imajo drugi rezultate pri fit testu (poskušala razložit “hej bejbe”), ker je velika verjetnost, da ne izvajajo enako vaj kot ti. Torej če nekdo reče da naredi 150 switch kicks drugi pa jih naredi “le” 40 (tvojih 100 proti njenih 20) to ne pomeni nič. Mogoče če bi jih prvi naredil tako kot drugi bi jih lahko naredil le 30 (vse je hipotetično :)).

Skratka številke mojih insanity testov so spodaj (za izvajanje poglej moje opombe zgoraj). Ker me je zanimalo koliko jih naredim kot oni moški zgoraj na posnetku sem se pred slabo uro spravila delati fit test (še v komentarjih mu je nekdo napisal da to ni nič :)). Vse je narejeno z isto intenziteto/kvaliteto kot pri youtube moškem (sem imela zagnan fit test in njega na youtubu naenkrat) – številke v oklepaju pa predstavljajo rezultate. Se pa zdaj vsakič snemam med fit testom in si pol tudi mal za foro pogledam – se res da veliko razbrati iz posnetka.

Switch kicks 17, 31, 36, 41 (187-štetje po njegovem – jaz drugače štejem vsako drugo)
Power jacks 14, 27, 33, 37 (80)
Power knees 48, 67, 73, 79 (147)
Power jumps 16, 23, 24, 27 (75)
Globe jumps 4, 8, 10, 12 (17)
Suicide jumps 5, 11, 15, 19 (26)
Push-up jacks 1, 5, 13, 23 (41)
Low plank oblique 19, 31, 47, 60 (115)

Aja pa Tanjine številke in izvajanje so tut kr neki.

Sedaj pa kosilo – čez dobri dve uri pa dan 54: Max interval Circuit. :). Še malo.

Po pregledu posnetka sem vse delala na njegovi ravni le power jumps sem delala še slabše :).

Ne sam sem bila res zmedena nič več mi ni bilo jasno…pri mojih rezultatih je tiste Switch kicks treba dat na pol,ker nisem vedla ,da se štejeta 2 za enega… jaz bom nadeljevala tako in bomo viddeli kako bo šlo in kako bo s spremembami na telesu….tebi miškica pa lahko rečem hvala za vse infornacije :)) pa brez zamere ;))

Ravnokar ispod tuša, pijem svoj šejk, končala z vadbo. Ne maram telovadit zvečer…. cel dan komaj čakam, pol sem pa zvečer že utrujena od dneva in ni to to. Bi šla najraj takoj spat, pa se mi mora šejk posest 🙁

Čisto sem navdušena nad vašim pisanjem! Komaj čakam, da začnem! Napišite mi prosim samo, če lahko do kje snamem z neta ali moram prav kupiti?

Miškica tebi pa še enkrat ena velika pohvala! Te kar občudujem s vso to tvojo energijo in kako si se tega lotila!

Na partisu dobiš celotne vaje, skupaj z kolendarjem in jedilnikom.

90kg

Dan 15. Fit test morm naredit. Bom objavu rezultate 1 pa 2 fut test a ko končam.

Mene pa le zanima, kakšni so dejanski rezultati po dveh mesecih takega trdega dela? Kondicija seveda, kaj pa kilogrami? Ali ostajajo isti in se samo preoblikuje telo? Pa kako se preoblikuje, tako da shujšate ali imate samo bolj izražene mišice?
Vsi na veliko to delate, ampak nihče pa še ni rekel, kaj se res s telesom zgodi.

Preberi moja sporočila v tej temi.

Meni se začenja zadnji teden :)). Zadnji teden je malo drugačen – ni “recovery” dneva, teden pa traja 7 dni – in ne 6 kot ostali. Še malo :).

Yes Miskica! Ti si naš navdih! Dig Deeper! :*

Jaz mam danes fraj dan, jutri 2. fit test.

Miskica bravo še malo…jaz sem na sredini tretjega tenda, sej gre kr hitro …danes bom spet vadila zvečer sem pa full prehlajena tko,da upam,da mi bo šlo…

New Report

Close