Najdi forum

Insanity Workout

tree5, iz tvojega pisanja je čutiti jezo; ne toliko na nas, kot nase. Sama dobro veš, kako in kaj, ne bomo dodajali še svojih nasvetov. Pri vsakem je tako, da malo zaplava, če nas dobro bereš. Najbolj kritičen del Insanityja je 2. teden 2. meseca; v tem obdobju, če ne prej, za vsakega pride krizica. Malo popustimo, malo se začnemo nažirat, spustimo kakšno vadbo, pa še lepo vreme je zunaj, pretoplo za intenzivno švicanje. Izgovorov kolikor hočeš. Tudi jaz sem več kot enkrat v hipu pospravila celo škatlo mini princes krofkov. Pozneje mi je bilo žal, a kaj hočemo! V zadnjih dveh mesecih sem se začela pripravljati na 10 km, kar je cel urnik še zavleklo, ker nisem imela energije za dve vadbi v enem dnevu. Z začetkom Insanity sem nehala obiskovati fitnes in delala samo še tisto, kar je bilo nujno. Sedaj po koncu delam vadbe Jillian Michaels, ki so lažje, vendar mi odgovarjajo. Ena je dolga cca 30 min. Nerada težim, a en nasvet bo vseeno na mestu: postavi prioritete in se jih drži. Ni treba cel spisek, dovolj jih je 4 ali 5.
V juniju pride nov program T 25, ki bo upajmo spodbudil še tiste, ki so bolj na tesnem s časom.

Potem je pa tako ok, ne razumem zakaj si razočarana, če ti gre pa dobro in si na pravi poti na kateri si pripravljena tudi vztrajat. Mislim, jaz te občudujem, sama težko rečem, da se res držim, sploh ne poznam nikogar, ki bi bil 100% pri prehrani.

ITM imava enak, jaz sem kar en čas rabila, da sem do takšnega prišla

V drugem mesecu se do sredine drugega tedna tudi meni ni uspela osredotočat na mišice na takšen način kot sem ga osvojila v prvem mesecu, zdaj pa moram rečt, da jedro kar držim lepo napeto in ga uporabljam pri večini vaj.

Jaz ti nisem hotela pametovat in zadnji stavek je v končni fazi namenjen tudi meni. O prehrani sem se pa že razpisala prav v tej temi in “sem jih slišala”, ampak mi paše in vztrajam in telovadim brez težav.
Prakticiram pa namerno off obroke sem in tja, da prebavo in telo malo zmedem.

Uglavnem..kot se bere, ti gre dobro, bodi ponosna nase, vaje boš pa že nadoknadila 🙂

Če samo nekaj pripomnim – prveč se obremenjujete s tem, da se neke take stvari držiš do pike natančno… Če se boste s tem obremenjevale, ne boste dosegle čisto nič. Če razložim zakaj – te tako mine motivacija, da se vrneš k starim navadam.

Tudi jaz sem se mogoče obremenjevala, pa še zdaj se mogoče kdaj – taka sem… Če se ne nadzorujem in se prekršim bi največkrat kar od začetka začela. Pa to ni način. Šele ko sem prebrala en članek, koliko do pike natančno se moraš držat programa, sem bila potolažena – je v angleščini in nimam linka, če ga najdem, prilepim… Na kratko – kaj je bistvo članka. Življenje je pač življenje, imamo delo, eni otroke, rojstni dnevi, zbolimo – in ne moreš se 100 % držat stvari, je pa fajn da se držiš pravila 80%… To je že precej popuščanja sicer, tako da pod to ne it.

Mogoče da ne bodo rezultati kot bi bili sicer, bodo pa na dolgi rok 100%.

BTW npr. narediš si plan – 63 dni x 0.80 = 50,4 dni se moraš v piko držat. Se pravi imaš lahko npr. 12 dni, ko se ne držiš. Pa si beležiš…

Če si en teden tudi vsak dan narobe jedel, ni vse izgubljeno, si pa mogoče malo pokvaril rezultate, sploh če je bilo veliko hrane in malo gibanja.

BTW jaz sem prišla do konca, seveda spremembe bolj drugi opazijo kot jaz, pa bom še malo migala, v bistvu me je strah kaj me čaka 🙂 Stvari zaradi katerih lahko dobim tud 20 kg gor. Ali pa še več 🙂

Ne gre za to ali se držiš veliko, malo ali srednje. Glavni problem je disciplina. Kolikokrat ljudje začnejo navdušeni z dieto, ali prenehanjem kajenja ali z vadbo, pa jim že drugi dan pade vse dol? In če končajo z dieto, gredo potem kilogrami z jojo nazaj, kjer so bili ali še višje. Ko se enkrat pregrešimo, pademo v depro in brez veze modus! Meni je zelo pomagal programček, kjer vneseš stvari, ki jih je treba izboljšati – npr. piti dovolj vode, vaditi, vsak 3 dan teči, brati, prezračiti sobo, pojesti zajtrk. Za vsak dan za vsako stvar, ki si jo naredil, označiš kljukico, ki se seštevajo. Za določeno število pik si lahko vpišeš in privoščiš nagrado, za katero se točke odštevajo. Vem, sliši se butasto in primerno za otroke…kaj pa smo drugega kot (malo večji in malo razvajeni) otroci?

Ne sliši se butasto, vsak ima svoj način in če ti to ustreza, je OK 🙂 Jaz si pa pišem na listke in delam kljukice – a misliš, da bi drugače kaj bilo iz mene? 😛 Mislim vse, sploh za pospravljanje…

Imam tudi programček, kamor se teža vpisuje, sam to ne uporabljam več. Imam enega za načrtovanje obrokov, to uporabljam, imam zelo dodelanega 🙂 Čeprav zdaj se raje ne obremenjujem več stem tud, ker itak vem, kaj jest. Sam če mi ne gre teža dol, potem malo preračunam.

Hm, no če ti drugi dan pade, to je pa druga stvar, to še začel nisi. Tam se je ena pregrešila v drugem tednu drugeg ameseca in bila čist iz sebe – joj, s čim se obremenjujete… Latera zdrži do tja brez grehov, vsa čast.

Ravno to pravim, da gre za spremembno načina življenja – kar ne pomeni da celo življenje ne boš jedel čokolade. Tudi poznam nekaj osebnih trenerjev, ki se ne držijo vedno, sam se pa večinoma. Dej, burek smo jedli že večkrat skupaj, tist fajn masten… Pa tudi moja sestrična je npr. dobra atletinja, s tako hudo postavo – ni na dieti vsak dan zato. Pri povprečnem človeku je se mi zdi še bolj nujno, da uvede šport kot pa da se v piko drži diete. BTW tudi jaz sem ex športnica, pa ko sem se najbolj obremenjevala, sem se najbolj zredila. Je bilo obdobje nešportanja…

Jaz sem se v obdobju treningov in splono veliko več gibanja, že zato, ker nisem imela izpita za avto, prehranjevala kakor sem se želela, pa se nisem zredila, vse prej kot to.
Nebi mogla rečt, da je bil vsak del mene kvalitetna mišična masa, ampak s težo in prehrano pa nisem bila nikdar obremenjena in ves čas postavna.
Ta trenutek imam boljšo postavo kot takrat, ker dejansko pazim pri prehrani, menim pa, da človek, ki je fizično zares aktiven, ne rabi posebej merkat pri prehrani, da ostane vitek.
Če so pa cilji bolj konkretni je pa vsekakor treba narest kaj v tej smeri.

Najslabše se je pa sekirat za karkoli, meni ne prinese nič dobrega, nikakršnega napredka niti uspeha, le frustracijo.
Če zafrknem, zafrknem, jutri je nov dan, odnehat ne mislim.

Jp, loona čisto tako je.

Jaz tudi nisem imela izpita za avto, dolgo :)) Peš povsod, potem sem se rolat naučial šele po 20- letu, najprej me je metalo na vse strani, pa sem vztrajala, rolala sem se pa po 8 ur na dan, res mislim :)) Dobila žule na nogi, dala nek poseben obli+ž gor, šla naprej. Preden sem znala, so se mi eni mulci smejali, ker sem rolala v hrib in je bilo verjetno res smešno, potem sem se naučila vse, od skakanja čez manjše ovire (moj brat je bil tekmovalec v akrobatskem rolanju in to v začetku še najmlajši na tekmovanjih, tam pri 8 letih, pa me je tud naučil), na koncu sem učila druge in šla delat izpit za vaditelja. Enkrat ko sem šla brez rolerjev čez mesto, sem slišala nekoga rečt – lej tole, danes pa nima rolerjev gor :))

Ni čurno, da nisem bila debela… Aja.. danes si grem kupit rolerje, ker jih nimam že ful let, v bistvu. Prav pogrešam…

Najprej en lep pozdrav na tole sončno nedeljo. 🙂

Imam eno oz. ne, dve vprašanji:
1. V drugem mesecu, ko je po planu Max Cardio Conditioning in Cardio Abs – naredite oba “dela skupaj” ali enega dopoldan, drugega pa popoldan? V prvem mesecu sem jaz vedno, ko je bilo Cardio Abs (in Pure Cardio na enak dan) naredila enega za drugim, sedaj v drugem mesecu pa razmišljam, da bi bilo to preveč (glede na to, da so vadbe v drugem mesecu že itak daljše)?

2. A delate sploh Cardio Abs ali ste ga v drugem mesecu nadomestili z Insane Abs? Enako me zanima, ali delate Core Cardio and Balance ali ste ga zamenjali Max Interval Sport Training?
Namreč v tem koledarju/planu vadb, ki ga imam jaz piše: “If you have the deluxe package, you can replace Cardio Abs with Insane Abs, and Core Cardio and Balance with Max Interval Sport Traning.”

Ok, jaz sem prebrala to temo na hitro (priznam, da nisem je prebrala zelooo podrobno), ampak še vedno sem zmedena, kaj bi bilo potrebno jesti. Angleščina mi ni najbližje in nutrition plana, ki je priložen Insanityu ne razumem najbolje 🙁
Kaj in kako jeste drugi? Sama sem izražunala, da bi dnevno morala vnesti 1600 kcal? Pa jih redkokdaj toliko dosežem?
Ponavadi imam 5 obrokov:
1. obrok = zajtrk: za zajtrk jem kosmiče z žlico lanenih semen in zmerom dodam kakšno sadje (okrog400 kcaL)
2. obrok = malica: smoothie: sadno-zelenjavni z dodanimi semeni/kokosovim mlekom… (med 200 in 250 kalorij)
3. kosilo: beljakovine + zelenjava. Meni se zdi, da ga pri kosilu malce pobiksam. Ker ponavadi jem neko meso + zelenjavo v voku (bučke/paprika/paradižnik), zelena solata in to je to. In v bistvu pri kosilu nikoli ne presežem 300 kalorij., Razmišljala sem, da bi h kosilu dodala malce polnozrnatega/basmati riža ali polnozrnate/ajdove testenine, ampak me skrbi to, da vadim Insanity ponavadi pred kosilom in da ne bi potem vnesla v telo preveč OH po vadbi? Tukaj pri kosilu ga pomoje res biksam. Ali bi bilo bolje, da bi Insanity delala pred 2. obrokom, ampak ne vem kaj naj potem zaužijem po Insanityu (whey ali je potrebno dodati še kakšne OH-je?)
4. obrok = malica: 30 g oreščkov (lešniki/mandlji…), kar je okrog 200 kalorij
5. obrok = večerja: mešana solata s tunino/mesom in semenkami = okrog 200 kalorij

Kaj mi priporočate?

Imam čist eno tako splošno vprašanje. Sem nekaj brala vaše poste ampak vseeno bom prašala. Bi začela s to vadbo. Sicer sem že tako suha, imam edino malo več trebuha. v bistvu me moti pri mojem telesu to, ker sem “mlahava” in moja rit je povešena. Je insanity primeren zame al je to bolj kot ne za kurjenje maščob?
vsem skupaj želim en lep sončen dan!!!!

Hej, hej, kje se skrivate vsi Insanity fani? Teden nazaj sem postavila vprašanje, pa ni nihče napisal odgovora 🙁
No, skratka, zaključujem 2. teden 2. meseca (danes in jutri še vadba, v ponedeljek pavza in potem na polno v 3. teden). Sem se oddločila, da bom delala pri teh vajah, ko piše da jih lahko “zamenjaš”, kar tako kot so vadbe napisane v koledarju: torej danes max cardio conditioning + cardio abs. Je pa res, da sem vnos hrane kar povečala- v bistvu ugotavljam, da jem vedno več več in da sem res nonstop lačna.
Upam, da se kdo kaj oglasi in da bo mi kdo zanl odgovorit na vprašanja iz mojega prejšnjega posta 😉

Po moje je tvoj jedilnik res dober, edino še nekaj kalorij pri kasnejših obrokih ti zmanjka, kosilo morebiti res dodaš nekaj polnozrnatega ali kos sira, prav tako za malico oreščke in košček sira ? prvič malo stehtaj, da vidiš koliko kaj nanese… Ker imajo oreščki in sir tudi maščobe boš po moje tudi manj lačna !
maščobe in proteini namreč potešijo lakoto za dlje časa,… sadje in OH pa za kratek čas… zelenjava pa napolni želodec tako, da možgančki uklopijo, da si SIT (če naprimer pojes en krožnik špinače (nekaj 10 kalorij) ali pa kos sira (krožnik sira bi najbrž imel par tisoč kalorij), bos po zelenjavi sit, po siru pa ne, skupaj pa je dobra rešitev)

Če te skrbi glede OH pa si predstavljaj, da kar poješ 15-30 min po vadbi krepi mišice in ne gre v maščobe… nasprotno pa lahko vseeno dopolniš dopoldansko malico s polnozrnato žemljico in greš pol na vadbo in jo pokuriš 😉 Tako boš imela večino kalorij in OH popacanih v dopoldanskem času, ki jih boš čez dan pokurila

laverda, Insanity je bolj za hujšanje, kot za mišice. Za pridobitev mišic priporočam tek + uteži.

Sicer ne berem foruma redno, vsake toliko časa. Poročilo… Danes naredila max recovery 2 tedna 2 meseca. Bilanca – 5 kg, kar sem pa še bolj vesela, prišla iz št. 42-44 na 40-38. Držte se punce, gremo do konca 🙂

Evo, jaz pa danes zaključujem Insanity. Moram priznati, da sem kar malce srečna, da je konec.. Ker poleti se več 100% ne bi spravila delat insanitya, bom take programe pustila za malce hladnejše mesece 😀 Čeprav moram priznat, da me malo mika, da bom, ko na voljo, začela s tem T25 programom 😉 Na začetku sem ShaunT-ja prav malo “sovražila”, zdaj pa mi je zelo všeč postal s tem njegovim vzpodbujanjem…
Rezultati bi lahko bili boljši, če bi se držala bolj plana prehranjevanja. Zadnja dva tedna sta bila kar se tega tiče katastrofa (res katastrofa) – predvsem sem pojedla ogromnooo sladkarij: izpitno obdobje, služba sta terjala svoj davek… Tehtala se danes ne bom, ker imam menstruacijo in v tem času imam tako ali tako vedno kak kg več + včeraj zvečer sem bila na rojstnem dnevu in bi bili rezultati preveč nerealni… Konec tega tedna se nameravam ponovno stehtati in predvsem izmeriti, čeprav menim, da neke rzalike v kg ne bo (glede na to, da je itak moj itm normalen). S čimer pa sem še vedno nezadovoljna, pa je to trebuh… Ne vem, vsekakor bom poskusila še naprej se čimbolj zdravo prehranjevat (oz. vsaj spravit na “pot zdravega prehranjevanja”, ker takšno prehranjevanje kot ga imam zdaj je res katastrofa), čimveč gibat (tek, kolesarjenje). Ne vem, kako bom edino sedaj vkomponirala vaje za moč.. Ali bi nekajkrat tedensko še vedno nadaljevala z insanityem ali pbi šla kateri drug program… Če ima kdo kakšno idejo, kar z besedo na plan 😀 Sama o temše nisem kaj dosti razmišljala…

Je pa zadnji mesec tukaj kar tišia… Kriva vročina? 🙂

Nič, grem si naredit kosilo, da potem popoldan še naredim zadnji fit test :))

Pozdravljena!
Jaz tudi počasi zaključujem z insanityem.
Najprej ti čestitam ob zaključku insanitya pa upam, da si izpite uspešno opravila.
Glede nadaljevanja pa:
Lahko greš na hybrida. Jaz imam sicer splanirano, da sedaj dokončam insanity, potem grem na asylum, nato pa naredim še p90x. Seveda pa imam osebno še vedno najraje: tek, uteži + treniranje nekega športa. Vendar to ne znese vedno.
In še glede prehrane:
Če prej nisi imela težav, potem le kakšno sladkarijo manj in je to to.
Drugače pa ja, človek ne more verjeti, kako dobro lahko ješ, če ješ zdravo. Samo jedilnik si sestaviš in se imaš super. Pa sploh ni več dela s pripravo hrane, kot pravijo nekateri, ki jim je to izgovor, da ne jedo zdravo.
In še za konec:
Insanity je resnično super, ga zelo priporočam, tudi poleti, vendar če imate le možnost izkoristite poletje za rekreacijo in športanje zunaj. Občutek je vseeno (po mojem mnenju) boljši, če si v naravi, kot da skačeš in se potiš v dnevni sobi.

živjo,

je ta tema še sploh aktivna? danes sem opravila fit test, rezultati so ok glede na 1 mesec dopusta. sem aktivna tekačica, tko da sem pričakovala malo več.

zanima me, če lahko pričakujem slabše rezultate glede na to, da sem veganka? cilj ni pridobitev mišic, ampak le izguba maščobe?

lp

hei,

tudi mene zanima če je tema še aktualna, namreč js sm pravkar zaključla 1 mesec insanity-ja in me danes čaka začetek recovery tedna.

pa še ena stvar, js ta mesec sploh nism pazila pri hrani pa me zanima če mi lahko daste kakšne nasvete kako si nej sestavim jedilnik

lp

Pozdravljeni obe!
Jaz spremljam kolikor le lahko, glede ostalih nevem.
Kot prvo:
kar se tiče veganstva, glede tega nevem popolnoma nič. Par kolegov je vegeterijancev ampak si beljakovine nadomestijo s stročnicami, vendar še vedno jejo jajca in podobne stvari. Tako da ti glede tega ne morem pomagati.
molkusha čestitke da si se lotila insanitya. Maja tebi pa čestitke, da si opravila prvi mesec.
Za sestavo jedilnika imaš pa na eni izmed prejšnjih strani sestavljen jedilnik oz. vama obema priporočam, da si prebereta celotno temo. Vsebuje veliko informacij.
Jaz se bom trudil biti čimbolj aktiven, čeprav imam zadnje čase bolj malo časa in sem zelo malo časa pred računalnikom.ampak si bom vzel vsak večer nekaj minut in vama napisal kakšno spodbudno besedo ali pa nasvet, če ga bom le zmožen dati.
Upam, da bo ta tema spet malo bolj aktivna!

tudi jaz se trudim izvajati insanity, sedaj sem v polovici tretjega tedna, ampak ne sledim kakor bi mogla, saj me jezi ker ne upoštevam prehrane in skoraj vsak dan posežem ali po sladkem ali po slanem. in vsako krat si rečem da zakaj morem to delati, če se trudim telovaditi da bi se znebila maščobe. in še kar se me ne prime..očitno nimam dovolj motivacije in volje.. potem ko je čas za it vn, pohajat, potem je pa jeza in žalost ker bi se rada lepo oblekla in počutila, pa ne gre.. vem da si bom le sama morala pomagati in dati v glavo da morem ker drugače ne gre.. kako se kaj ve prehranjujete? lahko bi si dnevno izmenjavale kaj smo pojedle, mogoče bi tudi kakšne ideje dobile? in seveda da bi pisale tudi pregrehe..? za malo spodbude?

New Report

Close