Te malice za manj kot 200 kcal, 60 kcal celo in take fore… To ne vem, če je OK…
Men je to premal. Glede na to, da je potem npr. kolsilo, kjer bi moral nadoknadit, kako naj pojem za kosilo več kto 500 kcal zdrave hrane? Kdor je probal, ve kaj govorim… Jaz enostavno več kot žlico kuhanega riža ne morem pojest… Tudi moj ne, pa je moški velik 183 cm.. Plus še ful mesa in zelenjave, no go…
Za večerjo pa ne smeš toliko. Pol ti še zajtrk ostane – ne morem. Men je 300 kcal enormno velik…
Edino če res dodajaš velik maščob – včasih nisem nič na maščobi pražila, naj ne bi… Raje dodajte hladno. Sicer jaz tud pražim, ne kompliciram, amapk na minimumu… Potem je treba še vseeno dodat nekaj olja na solato npr… Razen pri p90x če se držiš plana, dobesedno ne bi smel čist nič maščobe dodat, po mojih izračunih. Nisem se čist držala, ker mi je bilo pretirano, klie so mi letele pa dol prehitro, po 2,5 kg na teden.
maribor77: No, morda si moj post o “grešenju” malce narobe razumel, ker sem ga res čudno napisala. 😀 Vem,da je bolje pojesti več zdravih kcal, kot pa sladkarije, ampak preprosto se nisem znala upreti. 🙁 In glede na to, da sem res sladkosneda sem v bistvu na nek način vesela, da sem se ustavila pri tej količini. In, da je bilav bistvu to moja prva sladkarija po 4 dneh in sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje 4 dni bila brez teh sladkih grehov. Seveda bom poskusila stremeti k temu, da je takšnih grešnih obrokov čimmanj, ampak dolgoročno pri meni popolnoma brez sladkarij žal ne gre. 🙁
Glede kaloričnosti sladoleda pa jebilo mišljeno v smislu, da vsebujejo vseeno manj kcal kot npr. ena majhna čokoladica (zadnjič sem (da ne bom delala reklame :)) si kupila eno majhno čokoladico in je pisalo, da vsebuje mislim, da 158 kcal). In v primerjavi s tem se mi je zdelo malo.
Kaj pa ostali, dejansko vam uspeva brez teh sladkih pregreh?
Ugotavljam pa, da v bistvu, da bi pojedla 400 kcal pri obroku (kolikor je po Insanity planu) moraš nujno dodajat OH. Za zajtrk mi ni problem. Sicer pa z mesom (70-80 g mesa je meni res maksimum) in samo z zelenjavo ne vem, če lahko prideš sploh na 400 kcal. Res moraš dodat oreščke/semena…tudi tu in tam polnozrnate testenine/riž (pri kosilu).
Pravkar sem naredila zadnji fit test, kar pomeni, da sem (končno) zaključila z Insanity in Shaunom T. Rezultat: -4,5 kg, konfekcija iz 38+ na 36/38 in tona kondicije. Največji dosežek je, da sem prvič v življenju začela resno migati, ne da bi sovražila telovadbo in spodbudila svoje neobstoječe in zakrnele mišice k delu. Včeraj sem bila prvič v življenju na kakršnemkoli teku in sem brez težav pretekla 10 km. Ko smo čakali v vrsti, sem zaslišala za sabo vzdih: “Joj, punce ste tako vitke…!” 🙂 Vendarle ena pozitivna pripomba po celi gori negativne energije, ki sem jo bila deležna v zadnjem času.
S svojo postavo nisem še čisto zadovoljna, ker mi manjka mišic, predvsem na trebuhu in nogah. Insanity je bolj za hujšanje in tega imam za nekaj časa dovolj. Plan za naprej je 3x tedensko tek 5-7 km in Jillian Michaels Ripped in 30 za jutranjo telovadbo. Poročam o rezultatu čez mesec ali dva. Vztrajajte in rezultati bodo!
šeena čestitam !!! 😀
Jaz imam ju3 zadnji Fit test, rezultati so sledeči: +/- 1 kg, s tem da se je maščoba zamenjala z mišicami. Zadnje dva tedna se zelo kršim glede prehrane, čisto nasprotje od prej, ko sem imel uravnovešeno prehrano.
Prav tako tudi pri meni se zelo pozna na kondiciji. Trebuh še vedno ni povsem izginil. Prav tako kot ti imam za naprej namen 3x na teden tečt, ostalo fitnes, ter vmes kak insanity, ker te tek ne zmatra toliko 😀
Takoj ko pa bo na voljo T25, pa začnem ta program.
Sedaj pa rehabilitacijski postopek glede prehrane, da jo zopet uravnovesim, da slučajno ne bom zavrgel prigaranega dela 😀
PEACE OUT ,… pišite še kaj, da bom imel kaj za brati, ko mi bo dolgčas
šeena, čestitam! Za mišice so pa uteži fajn 🙂
maribor77, čestitke tudi tebi za uspeh 🙂
Jaz jutri začnem zadnji teden, z rezultati do sedaj sem zadovoljna, s postavo pa še ne čisto. Pojma nimam kaj bom naprej počela, zaenkrat sem si zamislila imet en teden počitka, ampak dvomim, da bo šlo, ker nisem srečna, če nisem vsak dan aktivna 🙂
šeena in maribor77: Bravo! Čestitke obema za vztrajnost, izgubljene centimetre, izgubljene kilograme, pridobljene mišice ter pridobljeno postavo!
Sama pa sem trenutno več kot razočarana nadsabo! Prvi mesec Insanity popolnoma po programu. Recoverys week po programu. Prvi teden drugega meseca po programu. Do tu sem bila sama s sabo zadovoljna (prehrana sicer tako-tako :D, vedno ne najbolj po pravilih 🙁 ).
In potem se je začel drugi teden drugega meseca. Najprej sem imela dva Rest day-a (torek, ker sem imela na sporedu 90 minut aerobike in sreda – ok, sem si rekla, bom že nadoknadila). Četrtek, petek prav tako po programu (v petek semse celo po službi utrujena v nulo spravila k Insanity-u…sem si rekla bravo). Včeraj sestrinih 30 let (zvečer), simpozij v službi (dopoldan) – seveda nisem naredila Insanity-a. Danes sem tako ali tako pol dneva prespala, sedaj žecel popoldan delam neke osnutke za služno. Prehrana ta dva dni – ni vredna omembe.
Katastrofa, katastrofa in še enkrat katastrofa. Jezna nase, ker sem v dveh uničila ves trud, vse! Sploh ne vem, kaj naj naredim. Namreč, danes bi morala imeti že 5.dan Insanitya 2. tedna 2. meseca (mi je pa uspelo torej narediti zgolj 2 vadbi 2. meseca). Kaj mi svetujete? Sama sem namreč razmišljala, da bi morda jutri začela ponovno z 2. tednom (da vsaj not spravim tole zamudo -itak sem v zamudi za 3 dni). Upam, da ni s tem uničenih ves trud, ki sem ga vložila v Insanityu v zadnjem mesecu in pol :((
tree5 – vse kar bom rekel je, da se mi zdi da se to ne dogaja samo tebi. Prav tako sem tudi jaz izpuščal v 2 tednu 2 meseca,.. Recimo v pon. sem si vzel frei, v torek isto, kar sem potem nadoknadil tako da sem preostali teden delal po 2 vadbi na dan, da imam sedaj poln koledar.
Prav tako prehrana,.. paziš nanjo do 2 tedna 2 meseca, potem pa se ti dobesedno ftrga, poješ, kar ti pade pred oči. Katastrofa :S pridno vadi še naprej, pa razmisli o tem, če je vredno vreči ves trud v koš za smeti, pa ravno pred poletjem 😀 hehe
Ni vredno, niti malo…. Mislim, da bom jaz s svojo psiho kar morala malce “razčistit”. Saj morda me kdo težko razume, ampak trenutno res preživljam težko obdobje, kar se tiče faksa, službe… in vem, da to ne sme biti izgovor, ampak res je težko it po neki začrtani poti naprej. Po 2 vadbi na dan ti je uspelo? Vsaka ti čast, res! Hm, meni to trenutno to ne bi zneslo, ker ali sem dopoldan v službi, pa pridem pozno popoldan domov ali obratno. In imam res omejen čas, kar se vadb tiče. Torej ti ne bi ponovil teh izgubljenih 3 dni? Res razmišljam, da bi ponovila 2.teden in bi pač trajal moj insanity en teden več? Ali bi to imelo kak slabši pripsevek k rezultatom? Ali pa celo, da bi ponovila še 1. teden 2. meseca?
Dve vadbi na dan sta za moje pojme čisto pretiravanje, če greš z vadbo do konca, moraš bit skurjen za tisti dan, če ne nisi prvič naredil dovolj. Govorim o sebi.
tree5, jaz bi na tvojem mestu začela tam, kjer si začela izpuščati vadbo. Torej 2. teden 2. meseca, če prav razumem. Tudi pri meni je prišlo življenje vmes in mi ni zneslo “v roku” vadbe opravit, sem pač merkala pri prehrani in delala, ko sem lahko.
Včasih pa tudi pri prehrani nism bila najbolj pazljiva, življenje pride vmes, tako je. Ne se sekirat, pljuni v roke in nadaljuj.
Pa ne sekiraj se toliko za urnik, delaj že po urniku, živet pa ne rabiš.
Če rezultati ne bodo zadovoljivi, še vedno lahko narediš celo vadbo, ali pa samo zato, ker ti je všeč, le dodatnega stresa si ne povzročaj s sekiranjem pa bo 🙂
Pogumno dalje 🙂
Živjo. Nekaj sem prebrala v ti temi. Niti približno vsega, ker je preveč podatkov. Ampak vseeno vidim, da so mnenja različna. Nekaterim torej telovadba ne ustreza. Je za to razlog prehrana ali telo. Sama sem sicer opravila tretji dan in sem zelo zadovoljna ker migam in se spotim. In jem beljakovine, manj OH kot prej. Ne jem sladkega (le redke pregrehe 🙂 …) vseeno pa se bojim, da bom razočarana, ker imajo nekateri oz. imate res fenomenalne rezultate. Pustimo kg, govorim le o telesu. Je možno, da smo si tako različni, da nekateri ne bomo ali niste opazili sprememb po zaključku? Kolikor sem razbrala s komentarjev dobiš tudi ogromno kondicije. So kakšne slabe strani te vadbe. In kakšne. Je imel kdo probleme z vadbo? Se res opravičujem, če je to že kje napisano. Če kdo ve kje približno naj mi prosim pove. O vadbi sami sem prebrala vse ker ste zelo lepo opisali. Vseeno pa je moja prva taka vadba in bi želela vedeti, če je možno, da bom razočarana tudi če delam kot se spodobi. Vsem želim super dan in voljo za nadaljevanje.
Aja, še to bi dodala, sem zdaj prebrala vaše zadnje poste.
Meni se ne zdi nič hudega, če se tu in tam malo prekršimo…ali pa če kakšna dva dni izpustiš vadbo, greš potem naprej, delaš bolj intenzivno in je! Saj življenje ne more biti vedno splanirano do potankosti. Probaš se držati začrtane poti, če pa kdaj stopiš kakšen korak na stran, pa si ne smemo preveč očitati!
Se strinjate?
D.
Darjuška,
moj insanity se je, namesto, da bi trajal dva meseca, razvlekel na skoraj tri, malo sem zbolela vmes, malo sem se poškodovala, vse sorte je bilo, razlogov, včasih pa tudi izgovorov.
Pa to na noben način ne pomeni, da ni rezultatov, niti se ni vredno s tem obremenjevat, bolj bistveno se mi zdi vztrajat še naprej.
Kot ne učinkujejo vse diete za vse enako, oziroma vsi ne dosežejo enakih rezultatov – nekaterim pomaga beljakovinska, nekaterim Montignac, nekaterim dieta kliničnega – zaradi različnih življenjskih slogov, načinov prehranjevanja, konstitucije, razporeditve maščobnih oblog po telesu in tako naprej, tudi oblike vadbe nimajo enakih učinkov. Nekateri dosežejo fenomenalne rezultate, drugi pa komaj kaj. Insanity je manj primeren za ljudi z veliko preveč kilogrami, ker so sklepi na nogah pri visokih skokih preveč obremenjeni. Nekaterim učinek naredi tek, drugim uteži, tretjim plavanje. Gotovo je, da ima Insanity pri vseh, ki ga vzamejo resno, tudi viden učinek.
NI dobro izpuščati vadbe, preskakovati ali zamenjavati vadb, se pregrešiti vmes s sladicami in požrtijami in tako naprej. Program je tak, kot je, z razlogom.
Sama se predobro zavedam, da je program zastavljen tako kot je z razlogom. Po drugi strani pa, če si polno zaposlen, še dodatno hodiš na kakšno aerobiko, ti žal Insanitya vsak dan ne uspe narediti. Zgodaj zjutraj (ko še drugi spijo) sama ne “moram” delat Insanitya, ker potem celo hišo zbudim (vse se sliši), prav tako ga z istega razloga ne moram delati pozno zvečer. Sicer res je, da mi še vedno ostane čas med 8.00 in 22.00 za Insanitya, ampak žal sem ta teden (oz. prejšnji) iz takšnih ali drugačnih razlogv (en dan priznam, da je tudi bil popolnoma brez razlogov) bila skorajda ves čas odsotna. Zato sem spustila, tako kot sem že zgoraj napisala dve vadbi (+ še eno v ponedeljek, popolnoma brez razloga). In ja, ni tako lahko ali pa vsaj meni, ko nekdo reče, tole urco na dan pa boš že našla… saj čokolade niso potrebne… zakaj pa se nažiraš s sladkarijami… Skratka, kar se tiče prehrane in gibanja sama obvladam teorijo, pogrnem pa v praksi. In, ker vam, da to, da jaz ne bi jedla sladkarij se ne obnese na dolgi rok (sem že bila kaka dva tedna brez njih in sem po teh dveh tednih nadoknadila vse za nazaj)., poskušam skomponirat. Ne vem, zakaj bi sesedaj, ko delam Insanity, jim popolnoma odpovedala in se 100% držala plana, če vem, da to na dolgi rok ne bo šlo? Raje tu in tam pojem kakšno čokolado, sedaj v poletnih mesecih sladoledih, kot pa da se gibam na polno + držim plana prehranjevanja, po končanem Insanityu pa nadoknadim vse za nazaj…
No, ker sem pa sama res izpustila tri vadbe (v bistvu tri dni nisem delala popolnoma nič.. večinoma sedela) sem se odločila, da je bolje, da začnem 2. mesec znova in res delam po planu… Dve vadbi na dan v 2. mesecu sta “no go” varianta in v bistvu bi bila vedno tri dni v zamudi… Tako, da ja, danes sem odtelovadila prvi dan 2. meseca, prehrana po planu in še odtekla sem 5 km. Vsaj en dan po dolgem času sem malce ponosna nase. Počutje po takšnem dnevu pa je res fenomenalno.
Lepo se imejte, sama pa grem sedaj brskat po netu,kako se delajo “floor switch kicks”, ker jih sploh ne znam 🙁
Hej,
sem pri insanity day 4! Z interneta sem potegnila dol originalno varianto, da ne bom več delala in gledala preko youtube. Je že lepše za videti! 😀
Tako da danes zvečer delam dan 4, sem pa res utrujena in premišljujem, ali ne bi bilo bolje 1 dan počitka vmes…Bomo videli kako bom čez dan.
Sprintala sem si tudi prehrano za insanity in pa koledar. Pa brala sem da pri nekaterih ni učinka, pa so končali vseh 60 dni, mislim, da tudi pri meni ne bo učinka prvič…bom pa šla skozi še enkrat. Ker skoraj iz zakrknjenega sedečega položaja skočit v insanity, ne morem pričakovat super rezultatov. Si pa želim mišic, tako da se ne dam, če ne bo šlo prvič, bo pa drugič.
Pozdravljeni vsi!
D.
tree5, zdaj boš mogoče malo jezna name ampak..namesto, da izhajaš iz tega, da pri tebi ne gre, skušaj iskat rešitve kako vseeno lahko.
Tudi pri prehrani, je polno “sladic”, ki jih lahko smatraš za obrok in so zdrave, le naresti si jih moraš sama, če se ti ljubi malo pobrskati po internetu za zdravimi recepti, predvsem presni, boš najdla marsikaj.
Količine je treba, seveda, ob hujšanju omejit.
Osebno se načeloma držim programa in tudi prehranjevalnega režima (svojega ne tistega, ki pride s programom), so pa tudi izjeme.
Sicer pa vsaka pri sebi ve kaj bi lahko naredila bolje, kdaj bi se lahko potrudila bolj, česa nebi smela jest, itd.
Pa tudi koncentrirat se je fajn nase in svojo izvedbo programa ter prehrano 🙂
No, mogoče se nisem najbolj izrazila. Ali pa, loona tebe narobe razumem. Ne trdim, da jem vse normalno, kar mi pride pod roko, da se nič ne pazim, da se prenažiram… ker to ni res. Sama sem v bistvu zelooo omejila vnos “nezdravih zadev”, pravzaprav določenih zadev niti pred Insanityem nisem veliko jedla. Pohano, pomfri…se pri meni znajde na jedilniku mogoče dvakrat na leto (pa še to običajno na kakem praznovanju rojstnega dne). Maščob (olja ipd) sploh ne uporabljam (v moji kuhinji), če že kokosovo maslo (predvsem za meso). Zelenjavo popražim v voku brez kakršnihkoli olj. Sokov ne pijem (res redko), delam pa si 100% sadne smoothije. Soli uporabljam res malo (zelenjave, solat…si nikoli ne solim)..pa še bi lahko naštevala. Pri meni problem predstavljajo zgolj sladkarije in “slane zadeve”, pravzaprav kot prigrizki med obroki (zajtrk, kosilo, večerja jem dokaj zdravo že lep čas) – po glavnem obroku mi tako ali tako redkokdaj paše sladica. In, ja, poznam te presne zadeve in jih tudi delam (presni sladoled, presne kroglice… čokolade se še doma nisem spravila sama delat). Ampak včasih se mi v nekem trenutku tako zlušta sladko, da posežem po sladoledu/čokoladah/čipsu in jo pojem v tisti minuti (vem, da je zato kriva psiha), ampak preprosto se vedno ne znam kontrolirat. Če bi takrat spila kozarec vode/čaja, bi me itak želja po hrani minila, ampak naj to nekdo razloži moji psihi (pravijo, da je vse v glavi).
In ne, ne trdim, da nikoli gre, ampak trdim, da pa včasih (občcsno) pa res ne gre. Stres, služba, menstruacija, izpitno obdobje zahteva (vsaj pri meni) svoj “davek”, ki pa se pozna pri prehranjevanju.
Sama nimam problem z odvečno težo (itm imam okrog 21,5 – ne vem točno, ker se že kar nekaj časa nisem tehtala), si pa želim, da bi imela nek zdrav način prehranjevanja in gibanja v mejah normale vso življenje. In meni je glavno, da najdem nek uravnotežen način prehranjevanja, ki ga bo možno obdržati ves čas. Brez občasnih grehov pri meni ne gre. Se pa resnično trudim, da je teh grehov veliko manj. In če se mi zlušta nekaj, res ne vem, zakaj bi bila tečna sama sebi, ker to pa ni zdravo in ne smem pojest, ko pa lahko pojem košček nečesa in zadovoljim “potrebo po sladkem”. Velikokrat jo zadovoljnim tako, da poiščem neke alternative sladic. Sama sem dala skozi veliko diet in sem na koncu vedno pristala na teži pred dieto, ker dolgoročno se neki hrani ne moraš odrekati, kar pa itak privede do jo-jo učinka. Imam veliko prijateljic, ki so hujšale na tak ali drugečen način: z beljakovinsko dieto, ločevalno dieto, “low carb dieto”, in si dolgo časa niso upale priznati, da na dolgi rok tako prehranjevanje ni uspešno. Zdaj je večina od njih “razčistila pri sebi” in ugotovila, da se da težo znižati in jo ohranjat z uravnoteženo prehrano, gibanjem, kljub občasnim grehom in kljub občasnimi manj zdravimi obroki.
Pa še to sem pozabila dodati:
In ja, vem, kaj bi lahko naredila bolje in se tudi trudim to izboljšat. Da ne bo izgledalo, da sedaj sama sebe zagovarjam, ker tega ne delam, ampak zgolj izražam svoje mnenje, tudi sama sem se do 2.tedna 2.meseca 99% držala plana, potem sem vmes malce “pogrnila”, sedaj pa ponovno štartam z 2.mesecem po planu. Ravnokar grem odtelovadit 2.dan 2.meseca. In ja, tudi pri Insanityu se veliko bolj osredotočam, da je potrebno napet mišice (morda mi zaenkrat ne uspeva 100% ves čas, je pa veliko veliko bolje kot v 1.mesecu):
Sicer pa, kakšen je pa tvoj način prehranjevanja?