Najdi forum

Insanity Workout

no se strinjam, tudi js bom insanity dala na stran čez poletje, no sm ga že po večini….. js kombiniram (da se ne naveličam) 2x na teden insanity, 2x turbofire, 2x tek in pauza :)))

zanima me, če ma kera kak torrent za brazil butt lift,ki sm gledala,pa je kr kul… :)))
na netu mi meče al kake slabe verzije al pa z viruusi… :((((

Slim in 6 sm si dol že potegnila,sam kaj pa wem,sej je ql….sam mi je vse prepočasi…. ko štartaš z insanity….je ostalo wse v easy :))))

Haha, men je tud vroče in sem pozimi vadila pri odprtem oknu, nikol ne zbolim, sam to zimo sem pa vsak mesec…

Zdaj sem kakšen mesec brez službe (uf.. sem se kar mal zamislila), tako da doma delam zjutraj, če delam – ker tudi tečem, kolesarim, hodim v hribe, jaham, rolam… Skratka, ne da ne bi mogla sledit Insanity zaradi kake vročine, zjutraj je še kar hladno, sam me enostavno ful vleče ven…

Street vadba, zanimivo ime 🙂 Jaz po mojem delam nekaj pdoobnega. Grem na trim stezo, vzamem še kaj zraven kake pripomočke in delam npr. tud pull ups, sam zaenkrat rabim zraven še oporo. Mi je pa to svetovn način vadbe, ker je poceni – lahk greš kr na otroško igrišče. V bistvu sem ene vaje pokazala otrokom in so ful delali :)) ne rabiš plačevat fitnesa. Jaz sem se pred leti, ko sem nehala hodit v fitnes, obremenjevala s tem in mi je šlo kr na jok, da se bom zredila nazaj… Hujšat ni tako enostavno, ko npr. še nikol nisi in moraš kar naenkrat 10 kg izgubit. Ni jih lahko izgubit. Pa sem se npr. nazaj zredila, ker nisem vedela, kaj bi delala, še tečt nisem šla več zjutraj, ker ni bilo moje priljubljene steze več zraven… Zdaj pa delam vse in karkoli in kadarkoli in v bistvu ful uživam. Kg tako bolj kot ne sami od sebe gredo dol… No, ne, s ful truda, sam ne opazim.

Aja, glede Insanityja – res ti je pol vroče in te greje še par ur po tem, vsaj mene 🙂 Moj ne ve, da delam, ker me potem živcira, da pretiravam. In ko pride domov, jaz hodim v gatah in majčki, notri je pa ful mrzlo in ponavadi sem zmrzljiva, tako da mu ni jasno kako da mi je vroče.

Aja še to – tisti, ki se hoče zredit, Insanity ni najbolj zanj… Vsaj ne bi delala tega vsak dan, ker že itak, če se hočeš zredit moraš ful več pojest, tu pa že itak moraš veliko jest.

Tako da tudi nizek vnos OH ni OK… Jaz ne morem delat pol. Se pa moram tud kontrolirat, da ne pojem premalo, ker zdrave hrane je težko velik pojest, vse te vlaknine te ful nasitijo.

belen, tudi jaz sem imela probleme z iskanjem prave verzije. Na zadnje je prijela ena, ki sem jo našla na Pirate bayu. Žal so bile vse vadbe brez naslovov, zato sem morala za vsako ugotoviti, katera je in spremeniti naslov. Moja datoteka se imenuje BRAZIL_BUTT_LIFT_mp4.ZeepopRaper.mp4. Če ti ne bo uspelo, ti lahko zapečen na DVD in pošljem.

V primerjavi z Insanity so res vse skupaj piece of cake! Ma u easy 🙂

Tree5,…
Tudi sam sem ugotovil, da je vnos kalorij premajhen, vendar se mi zdi da te bo štetje kalorij zmedlo,… če hočeš izgubit maščobo, moraš jesti vsaj 5x na dan po 3 ure narazen. Jaz sem poskusil iz 1500 Kalorij na dan priti na potrebnih 2250 kalorij na dan, kar pa mi je drastično povečalo težo,.. in to z zdravo prehrano. OH ne drastično zmanjševat,.. jej črn kruh, rezino ali dve, sadje (do 5ih popoldan), zvečer oreščke, zjutraj ovsene kosmiče s sadjem in vodo + laneno seme. Jaz sem od konca Insanity-ja oddaljen dober teden in pol in ti povem, da če ne pojem vsaj malo OH-jev pred treningom , komaj zdržim in podaljšujem pavze.
Po treningu pa proteine in OH (razmerje 1:4)
Have fun working out 😀

Jaz delam insanity, edini moj vir oh-jev pa sta sadje in zelenjava. Težko bi rekla, kolikšen je vnos, ker ne tehtam hrane in ne štejem kalorij. Enostavno imam ob vsakem obroku raznovrstno zelenjavo in eno do max dve enoti sadja na dan.
K zelenjavi načeloma ne štejem krompirja, a, če čutim, da me zmankuje kar se energije tiče, si privoščim en ali en in pol mlad pečen krompirček npr. Tudi sladki krompir zelo občasno, ker mi ni okusen. Pomaga mi tudi banana neposredno pred vadbo, da boostnem energijo, če rabim, včasih jo pojem po vadbi.
Te tvoje kalorije so mi čudno nizke tuna v lastnem soku, tamala pločevinka ima 100kcal, avokado pa jih ima 160 na 100g. Zdaj ali imaš res tako minimalistične porcije, ali pa kalorije narobe šteješ.
V primeru, da imaš porcije tako mejhne, jej bolj kalorično hrano. Ker od sklede zelene solate ima človek bolj malo energije. Pa ne se bat dodajati maščobe jedem. Ker low carb in še low fat privede do nič energije, poznam iz lastnih izkušenj.

loona: Hm, glede tune: Kolikor je meni znano (trenutno ne moram pogledati na konzervo, ker sem v službi, ampak sem skorajda prepričana) piše, da je neto odcejene tune 56 g. To, da pa ima 100,5 kcal pa je na 100g odcejene tune. Torej, glede na to, da jaz ta “naravni sok” (Jaz temu pravim kar voda :)) odlijem, sem vzela za določitev kcal količino 56 g = 56,28 kcal. Za avokado sem tudi v bištvu štela 160 kca/100g. Zdaj sem že res čist zmešana, vsi mi govorijo, zakaj toliko jem, meni se pa zdi, da še kar premalo…:( Joooj, jaz mislim, da vseeno kalorij ne štejem narobe ali?
Torej, ta dan, ko sem /zgoraj) napisala obrok, bom zraven dopisala še količine:
– zajtrk = 361 kcal: pirini kosmiči (63 g = 222,4 kcal), lanena semena (12 g = 56,6 kcal), kokosova moka (13 g = 46,1 kcal), ananas (75 g = 36 kcal)
– malica = 80 kcal: whey (20 g – po Insanityu)
– kosilo = 235 kcal: piščančji zrezek (53 g = 125 kcal), zelenjava v voku (165 g = 26 kcal), zelena solata (81 g = 13,8 kcal) + rukola (62 g = 15,5 kcal); tu sem naredila v prejšnjem postu napako, ker sem pozabila prišteti kcal od kokosovega masla, na katerem so bili zrezki pečeni (približno 6 g = 55 kcal)
– malica = 80 kcal: piščančja prsa v ovitku (62 g = 57 kcal) z zeleno solato (76 g = 13 kcal) in paradižnikom (56 g = 10 kcal)
– večerja = 130 kcal: mešana solata (zelena solata (55 g = 9,3 kcal), paprika, paradižnik (59 g = 10,6 kcal), avokado (28 g = 45 kcal), kumara (60 g = 9 kcal) s tunino v lastnem soku (56 g odcejene tune = 56,3 kcal)
SKUPNO (vseh obrokov): 886 kcal

Katero maščobo in kam jo naj dodajam k jedem? Recimo, meso (zrezki) itak vedno prepražim na kokosovem maslu (to sem v prejšnjem prispevku pozabila dodat). Zelenjavo pa glede na to, da uporabljam vok posodo, ne dajem nobene maščobe. Pri solati pa v bistvu je ne začinim z oljem, ker mi okus sploh ni všeč (že od malega jem vso surovo zelenjavo brez olja), zato sem začela dodajat avokado.

maribor 77: Res razmišljam, da bom malce povečala vnos OH-jev. Za zajtrk (8.00) tako ali tako jem kosmiče (na vodi) + laneno seme + kak sadež. Sedaj razmišljam, da bi dopoldanska malica (10.45) bila sadje (oz. predvsem imam v mislih te sadne, doma narejene smoothije). In da bi dejansko potem Insanity delala neposredno pred kosilom (recimo okrog 11.30 bi začela z Insanityem in glede na to, da sem v drugem mesecu končam z njim 12.30). Čeprav si potem nisem najbolj na jasnem, kajimeti za kosilo (ker OH-jev iz zelenjave vseeno ne dobim toliko).

Sicer pa, danes sem končala 3.dan 2. meseca (Max Cardio Conditioning) in sem popolnoma razočarana nad sabo. Delala sem ga zjutraj, pred službo, ampak komaj sem prišla čez… Imela sem veliko več pavz (kot je predvidenih), med vadbo sem celo (prvič), ker res nisem mogla več, “pojedla” en energijski gel. Ampak ni kaj veliko pomagal… Ne vem, ali je krivo to, da poleg Insanitya obiskujem še dvakrat tedensko aerobiko ali pa je za to kriva hrana… No, ker sem res jezna razočarana nad tem, kako brez energije sem danes bila, sem se odločila, da ko pridem s službe, preberem to celo temo (vseh teh, uf, 18 strani :D) četudi bom zaradi tega šla spat ob treh zjutraj, da najdem kakšne napotke 😀 Seveda bom pa več kot vesela kakršnega komentarja/nasveta, kaj narediti.

S toliko malo kalorijami se ne čudim, da ti zmanjkuje energije.
Osebno bi dodala v jedilnik vsaj sadje in pa oreščke. Zelenjavo bi na tvojem mestu pražila na maščobi neglede na to kakšno posodo uporabljaš.
Zjutrjaj bi komot naredila kosmiče v mleku ali njegovem nadomestku.
Ne vem kolikšen pristaš majoneze si, jaz si jo naredim sama in jo dodajam jedem, delam si tudi salso, v kateri je ravno tako olivno olje.
Tudi sir in skuto bi lahko dodala k obrokom.
Pri kosilu je tale listnata zelenjava bolj obup, ne vem, če poznaš cvetačni riž, jaz sem ga ravno danes jedla. Kuhana z vilico nadrobljena cvetača, jaz sem si jo še popražila, začinila z mletim česnom, soljo in svežim peteršiljem. Bila je priloga zrezku paniranem z mandlji, pečenim v pečici, zraven pa skleda zelene solate.
Dosti zelenjave jem z žara, tudi cvetačo, jajčevce, bučke,..in nato prelijem s čemaževim pestom.
Na začetku sem delala to napako, da sem listnato zelenjavo uporabila kot mašilo, ker se jo lahko poje neomejeno brez kakšnih hudih kaloričnih vnosov, a je bil problem z energijo med vabo.
Zdaj pojem manj solate in raje jem bolj krepko zelenjavo.

Nisem pa strokovnjak, pišem zgolj kaj meni funkcionira.

Jooooj, sem mislila, da s tem, ko bom začela intenzivneje telovadit, ne bom imela težav, ampak sedaj ugotoavljam, da toliko glede hrane nisem nikoli komplicirala kot zdaj :D.
Res bom poskusila v obroke vključit oreške in več sadja (ni mi najbolj jasno, a bi bilo bolje, da ga vključim npr. v popoldansko malico, ali da samo povečamkoličino, glede na to, da “spreminjam malce obroke” in imam sadje sedaj zjutraj in v dopoldanski malici… A se lahko sadje je po kosilu), razmišljam, da bi vključila tudi semena….(pri zajtrku vsak dan pojem eno žlico zdrobljenih lanenih semen…. razmišljam pa, da bi jih še vključila v solato…).
Problem z mlekom in mlečnimi izdelki (skuta, jogurti, kefir…) je ta, da jih sploh ne maram (zato kosmiče malce pokuham na vodi; tudi “nadomestki: riževo, mandljevo…mleko mi niso najbolj všeč). Z izjemo sira (ki ga jem bolj redko) in sladoledov ipd mlečnih desertov 😀 (ki pa nekako ne pašejo najbolj v zdrav način prehranjevanja). Enako velja za majonezo: do letos januarja sem jo oboževala, sedaj pa je niti povohat ne morem, kaj šele da bi jo jedla. Bom pa res poskusila v obroke vključit kak sir (recimo Šmarski Rok).
loonna: Hvala ti za informacijo o cvetačnem rižu. Ravnokar sem si shranila recept na računalnik in mi je svetoven (sicer pa pred tem nisem še nikoli slišala zanj). Komaj čakam, da pridem do trgovine in si ga naredim.

Razmišljam, da bi h kosillu poleg beljakovin (mesa) vključila še kompleksne OH (manjšo merico polnozrnatega/basmati riža, polnozrnate,ajdove, pirine testenine, polnozrnati kuskus ali pa celo kos domačega kruha iz polnozrnate moke…

No tree5, naj ti še jaz opišem svoj jedilnik,…
Zajtrk (6:00-7:00): Ovseni kosmiči (2/3 šalce) + žlica mletega lanenega semena+banana+mleti mandlji (pest) + dodatno sadje( kdaj so to jagode, borovnice, maline, polovica jabolka, marelice,…)
Kosilo (9:00 – 10:00 ) : Zopet kako sadje, oreščki (mandlji, lešniki, bučno seme ), kaka limonada, kak korenček,… vse po malo
˝južna˝ (12:00-13:00) kot študent hodim v gostilne in jem skoraj vse kar vsebuje piščanca, glede nadevov se ne obremenjujem več ali so zdravi ali ne,.. Izogibam se pomfriju, dollar chips itd., Pizze tudi že kar nekaj časa nisem jedel, hitre hrane tudi ne, prav tako sendvičev s kako salamo ali sirom. Na vsake toliko časa tudi polnozrnate testenine.
Večerja (17:00-19:00) 3 jajca (samo beljaki) s polnozrnatim kruhom, zraven kak paradižnik, ali pa konzervo sardel ali sardin ( zopet polnozrnat ali pa črn kruh s kakim paradižnikom ali korenčkom)-večerjam od 10 do 40 min po Insanitiy-u.
Late night snack- mandlji ( 12-15 kom. + korenček ali dva )
Sam sem v 3 tednu 2 meseca in tudi meni je bil prvi teden izredno naporen, kar naj bi bil tudi namen.
Še danes mi zmanjka energije vmes ko telovadim, če pač potrebujem več pavze, stisnem II in počakam da pridem do sape potem pa dalje 😀
Mislim, da je štetje kalorij malo brezvezno, ker sam pojem več kot preveč in zadosti za cel dan.
Je pa res da odkar delam Insanity, če se hočem slučajno prehransko prekršit, mislim da bi lahko zlahka pojedel 3 cele milke in 6 kornetov zapored,… pa si jih preprosto ne kupim 😀

tree5 – joj!

Kolikor poješ, je veliko, veliko premalo za Insanity! Če je tvoje telo stroj, ki dela, potrebuje za delovanje tudi bencin in olje. Če računaš, da se pri vadbi porabi od 400-600 kalorij, dejansko živiš od zraka ali pa tvoje telo jé samo sebe. S tem ne mislim maščobe, temveč mišice. Nič čudnega, da nimaš energije. Povečaj vnos OH vsaj tako, da poješ banano ali dve. Tudi kakšen krožnik polnozrnatih testenin ali riža ne škodi. Povečaj vnos na 1500 kalorij dnevno -kot pomoč za izračun za telesno NEaktivno žensko je tudi ta formula: 655 + (9,5 x teža v kg) + (1,85 x višina v cm) – (4,7 x starost) = ____ kalorije

Sedaj si v drugem mesecu, ko se bodo začele kile intenzivno topiti. Vsaj pri meni so se.
Pravkar sem izračunala svoje kalorije – 1525 na dan, pa verjetno pojem več kot toliko. Skratka, ne štejem vsake žlice.

Nekaj idej za malico oz. prigrizek:

1 banana – 100 kalorij
sadni jogurt – 120 kalorij
2 kivija – 60 kalorij
mešana zelenjava 150 g – 100 kalorij
čokoladna ploščica – 150 kalorij
3 skodelice kokic brez maščobe in soli – 95 kalorij
1 skodelica žitaric brez sladkorja – 120 kalorij
2 trdo kuhani jajci – 150 kalorij
1 mafin – 150 kalorij

šeena: Hvala ti za nasvet. Bom upoštevala. Vem, da premalo pojem mislim, čutim koliko energije imam (no, je nimam). Res poslkušam spremeniti prehranjevalne navade, ker sem se dva tedna res “nažirala” s sladkarijami in vsem fast foodom, zato sem tudi začela šteti kcal, kar je morda koristno, da sem ugotovila, da se samo z beljakovinami in zelenjavo (ter za zajtrk s kosmiči) ne bo dalo čez prit Insanity-a.
Včerajšnji dan sem vnos kcal povečala na 1600 kcal ( v bistvu sem kot dopoldansko malico uvedla še sadje in si naredila smoothie ter k popoldanski malici dodala večerjo. Bomo videli, kako bo danes z Insanityem. Bom pa danes še dodala nekaj kompleksnih OH-jev.

šeena
kako narediš kokice brez maščobe? a daš samo na segreto ponev/kozico koruzo in čakaš da se naredi ?

Jooooj, kak sem zmešana 🙂 K popoldanski malici sem dodala oreščke (in ne večerje, tako kot sem napisala).
levcek: Ne vem, na kak način dela sicer šeena kokice brez maščobe, sama jih brez maščobe naredim (sicer zeloo redko, ker se mi zdi, da me samo “napihnejo”, ne pa nasitijo) v aparatu za delanje kokic (kjer v bistvu ne rabiš nobene maščobe nobene soli).

tree5, super! Skušaj se izogibati skrajnostim in zmerno jej, pa bo. Boš videla! 🙂

Ja, kokice brez vsega se naredijo samo v aparatu. Če ga nimate, žlička maščobe ne bo škodila. Izberite samo olje, ki bo preneslo visoke temperature. Zelo dobra sta sezamovo in arašidovo mnjam!, če ga nimate bo tudi navadno sončnično dobro. Kokice sem dala kot primer, če se vam lušta malo premora po vsej “super zdravi hrani” 🙂

http://www.mmmrecepti.si/si/nasveti/clanki/22720/detail.html

V mikrovalovki se fajn naredijo brez maščobe, v plastično posodico jih zapreš pa gasa.

šeena: Hehe, tale pot skrajnosti me je danes malo zanesla 🙂 No, če štejem kalorije bom še vedno v okviru dovoljenega (bo večerja kar beljakovinska, po Insanityu pa še en whey), ampak po kosilu pojedla 150 ml sladoleda (na katerem piše, da ima 150 kcal, kar se pa meni zdi fuul malo).
Ah, pa sem mislila, da nisem več odvisna od sladkarij oz. da se lahko kontroliram (mi je celo 4 dni uspelo biti brez).

tree5 :S to pa ni fajn,.. sej niso važne kalorije, važno je kaj ješ,.. sej ma kos pizze tut nevem 150kcal al kejk, neve na pamet govorim, pa naredi več škode kot 150kcal solate,…
To sem se jaz tudi na začetku tako “tolažil” s tem kalorijami, vendar potem vidiš da tako ne gre.

MAM PA ENO VPRAŠANJE,.. čisto tako iz radovednosti,… TOREJ,.. kateri del vadbe najbolj sovražite,.. s tem ne mislim na dnevne vadbe ampak recimo kateri del vadbe,… Jaz sem ugotovil, da mi gre NAJBOLJ na jetra vadba v MAX RECOVERY, in sicer workout 3 ( na časovnem traku se začne na 19:15 do 13:15,.. še nikoli je nisem opravil v enem kosu, ker me stegna ubijajo :S
KAJ PA VI?

New Report

Close