Juhu, a vas je še kaj aktivnih tukaj gor? prebrala skoraj da vse poste. no da na kratko povem mojo zgodbo, ne nisem še zaključila z vadbo…hehe. razlog da moram sploh začet. uglavnem, vedno sem bila normalno težka, tam 62-65kg, pri 168cm. no par kilc dol bi blo fajn pa ok. no potem pa sem zanosila, in pred 19 meseci rodila dva prečudovita fantka. v nosečnosti sem se zredila na 87kg. takoj po porodu sem imela 75, ampak ker se nisem glih pazila pri prehrani….buuuum in sm bila na 83kg. potem pa ne in ne zmanjšati teže. no zdaj sem tri dni malo trenirala in delala fit test, jutri pa štartam na polno, no če temu lahko rečem na polno, ko sem pa tako brez kondicije,ampak delam kolikor le lahko. danes sem na fit testu pokurila 190 kalorij, za začetek se mi zdi kar ok, nevem no. uglavnem jutri pa Dan d.
Dejte mi povedat, tiste, ki ste kar oreng shujšale, verjetno se vam je koža lepo krčila? sama imam na predelu trebuha ogromno. in dvomim da se jo lahko rešim s še tako telovadbo. no vsaj malo da jo gre stran bi bilo super, drugače pa čez kakšno leto pod nož, samo moram prej nekaj časa imeti podobno težo, meni pa skoz niha, ker se skoz lotevam nekih diet…zdaj pa sm rekla dietam konec. no sicer pazim da ne pojem toliko sladkega, pa kruha, pa večerjam bolj zmerno in lahko hrano. Aja glavni razlog za to odločitev pa ni bila previsoka teža ampak previsok delež maščobe v telesu. sem bila na enem merjenju in so mi namerili 46% me je skoraj kap. no od takrat sm se kar oreng zamislila, in si rekla da če ne spremenim prehrane bo moje zdravje resno ogroženo.
Uglavnem vsem čestitke, ki ste tako vzdržljivi, no sej js bom tudi 🙂
Ne se bat, da se ne bo poznalo – se pozna, sicer odvisno od posameznika, jaz sem zdaj že v začetku drugega meseca in opazijo sodelavci, prijatelji, tašča 🙂 Pa se mi ne pozna na kg ne vem koliko. V bistvu sem vmes en teden izpustila zaradi določenih resnepreložljivih zadev, ampak v tistem tednu (pa še niti nisem preveč pazila na hrano) se je še dodatno začlelo poznat. Ne vem, povečan metabolizem, mogoče majčkeno več mišic, ki očitno že več kurijo, ker vsekakor naredim veliko več sklec npr…
Tako da – očitne spremembe so pa tako po par mesecih, niso kar takoj. Pa še to, kdor ima npr. tam ene 85 kg, pa jih npr. želi iemnt 50, bo moral itak naredit par serij… 30 : 2 (če izgubljamo npr. 2 kg na mesec) to je 15 mesecev. Sicer eni to hitreje izgubijo, npr. men gre kar več dol, pa nimam toliko za izgubit. Sam 30 kg se pa v treh mesecih sigurno ne izgubi… Niti ne bi bilo zdravo.
pozdravljeni! jaz imam danes namen začet z insanity, in sicer za namen hujšanja, in oblikovanje telesa do poletja 🙂 rada bi zgubla 15kg saj 4kg mi je že v mescu dni uspelo, za malo pažnje pri hrani in sprehodi 🙂 sem približno enake postave kot je bla ta punca v posnetku:
http://www.youtube.com/watch?v=SrolOGHC46Q
ta me je ful motivirala, da mi uspe podobno bom najbolj srečna punca 🙂
Danes sem si pa oblekla gor ene hlače, ki sem si jih pred kakim mesecm, dvema kupila premajhne – samo zato, ker jaz ful težko dobim hlače, ki jih ni treba krajšat in te so bile ravno prav. Sem bolj med onimi, ne preveč velikimi :)) Hlače mi sploh niso šle skupaj, pa sem jih kupila – ka rnikoli ne naredim… Danes sem se opogumila in jih oblekla in me niti tiščale niso. Jupi 🙂
Sam zdaj me je malo strah – moram pazit… Imam tako stresno obdobje polno nečesa – in nimam časa ne jest, ne toliko telovadit – kaj pa naj… ne morme pomagat 🙂 Ko bo mimo, spet na polno 🙂
… Sam mi je pa uspelo prepričat še moje najbližje, da so si posneli Insanity :)) Zdja bomo vsi to delali. Jej, ne bo več noben težil s sladkarijami…
smešno @ zate eno vprašanje…. ko vmes ne vadiš…npr.kako nadaljuješ? ki js sm bla out en teden in sm pol začela tam kjer sm končala,…. konačala sm 14 dan, pol po tednu premora sm začela z 15.
pri meni ni nekih rezultatov še…. upam,da bojo saj čez kake 14 dni…. vadim tretji teden…. edino,kar opazim je,da nism tolk napihnjena….
kolena pa me bolijo za znoret :-/// ja kajčmo teža….. +20kg
Evo danes je minil moj 1.dan 4 tedna. Počutim se dobro, razlike na telesu? – mogoče malo, sicer pa tako hitro pa tudi ne gre ane :), drugače sodelavke so mi rekle, da zgleda kot da sem shujšala tako da nevem jaz sama ne vidim 😀
Ostali kako se držite? Se vsi prehranjujete po jedilniku, ki je zraven pripet? – jaz se nena. Sem pa opazila, da dosti več pojem – ampak ne “šrot” hrane :DD – predvsem po treningu. Ostali?
New girl I. – verjemi, da se opazi 🙂 Kar tako naprej.
Jaz bom nadaljevala tam, kjer sem ostala od tistega dne naprej. Zdaj še morem počakat, prejšnji teden se me je še nekaj lotilo in sem kar hodila v službo plus še vse neke zadeve zraven, pa sem zdaj dobila še vročino 😛 Ups…
No, zdaj trenutno – ker je ene 14 dni, ko nisem vadila 6x na teden, sem pa mogoče 2x, ker res ni šlo, se mi je v tem tednu teža ustavila, ne gre pa nazaj gor. Nujno se moram čim prej v formo spravit, da lahko začnem. Je bilo preveč potenja, da bi zdaj to pokvarila. Sicer sem zadovoljna z rezultatom, trebušček je čist raven, pa se mi zdi,d a se v noge tudi pozna – ker to imam jaz probleme 🙂
Jem pa dokaj zdravo sicer, poskušam. že zaradi tega moram, da čim prej te bacile iz sebe spravim oz. viruse 🙂 Pa tudi lažje obvladujem stres, tega je zadnje čase ful…
Aja, še to – jaz se nekatere dneve držim jedilnika, ki si ga sama napišem in je isto razmerje kot je priloženo tam. Bil je z dodatki, ki sem jih izločila, ker so mi ful. Zdaj sem napisala en jedilnik brez dodatkov oz. nekaj in ko bo čas, ga lahko napišem. Trenutno sem s časom zelo na tesnem…
Ko pa nimam jedilnika, ali ko ti zmanjka kake stvari v hladilniku, ko ni ravno po planu, potem pa probam čim bolj zdrave stvari pojest, brez da karkoli tehtam – npr. solate, zelenjavne juhe itd. Za kosilo ponavadi meso in nekaj OH in zelenjava, ne pa nujno.
En teden in še malo, sem jedla celo en obrok iz menze, ampak sem vadila 6x na teden in so bili rezultati, sem pa pazila, da nisem pojedla vseh OH, ampak precej manj. Tista faza je bila bolj beljakovinska, pa sem se morala malo prilagodit.
Pač vsi imamo en tak tempo, zato je razumljivo,d a vse do pike se ne držiš vedno, važno je, da nadaljuješ, takoj ko tud npr. po kaki bolezni in drugi oviri, lahko.
Mišela bolj se potrudi, sigurno je 😉
Ostali fajn pridni. Naj povem, da moj prvi krog, to je blo septembra in oktobra, je šlo dol v 5 tednu, torej recovery week, pa sem prvi mesec delala vzporedno tudi vaje z utežmi. Pojedla sem pa res velik več lahko 😛 V drugem mesecu sem opustila uteži, ker me je zanimal učinek samega Insanity… Pa sem ugotovila, kljub temu da so šli cm, se mi je zdelo da sem taka mehka… So mi manjkale uteži. Po par dneh nazaj na utežeh sem bla pa spet lepo čvrsta 🙂
Ta krog sem začela s februarjem, ampak je hibrid z mojimi klasičnimi vadbami z utežmi. Delam pa večinoma vadbe Jillian Michaels. Insanity mi je pa potem dodatna cardio vadba. Bomo videli kako bo, zaenkrat je za mano prvi teden. Nimam pa v bistvu nobenih ciljev, ker sem že kjer si želim biti. Gre bolj za finese, oz nečimrnost bi rekel marsikdo 😛
Diete se jaz ne držim, jem zdravo, ampak na rojstnih dneh pa ne kompliciram.
Pa še nekaj sem opazila, že prvič in zdaj spet… Kadar sem delala po 20h uri, mi kasneje ni pasalo nič jesti :O To me je motilo do te mere, da sem opustila večerne treninge in delala eno za drugim oz prestavila na čas med kosilom in malico.
Let’s go people! Dig deeper 😉
Po opravljenih treh tednih prve runde in bolezni zdaj koncujem tretji teden druge runde. Razlika je v tem, da sem v prvo dela med pol osmo in pol deveto zvecer, se stusirala, pojedla beljakovinski obrok in sla spat. In sem se pocutila super. V tej drugi rundi pa delam med eno in drugo uro popoldne, pojem beljakovinski obrok, kasneje pa nimam vedno tako zdravih obrokov in rednega prehranjevanja, in me to kar muci.
Se vedno me matrajo sklece, tiste premicne, se vedno trebusne vaje, a vztrajam. Ne postavljam si vec nekih hudih ciljev, vazno, da najprej prilezem do drugega cikla. Sodelavka je koncala celoten program, in ker je bila v zgornjem delu ze prej suha, mocnejse je imela le noge, se ji je zgornji del cudovito izoblikoval, noge pa sedaj tudi zgledajo fenomenalno. Druga drugi sva za vzor, ceprav sem jaz tak okrogel buhteljcek.
Imaš na torrentih.[/quote]
ne najdem. niti prvega dela ni, pa je včasih bil.[/quote]
Poglej na thepiratebay.se , tam je sigurno.
Ja, tudi mene matrajo premične sklece, vendar jih že delam veliko lažje kot na začetku.
Drugače se mi pa zdi, da imam že ful mišičaste noge, na trebuhu ne opazim tako velike razlike. Bomo videli na naslednjem fit testu, ko sem bom slikala 😉
Tudi jaz, če ni uteži, se mi zdi,da ni nič…
Sicer pa ta teden samo berem, mal za naprej za motivacijo – kdaj bo mim ta gripa oziroma karkoli je že to… :/ Ura je pa čez polnoč in ne morem spat in se počutim, tako da bi šla najraje na sobno kolo… Mučenje je cel dan ležat v postelji, res… Ko je pa čas za to, pa ne…
Probajte na isohunt, tam sem jaz našla veliko. Imam tega zdaj, da ko neham z eno vadbo, lahko začnem z drugo.
Fajn, d aimate motivacijo še pri sodelavkah – jaz imam tudi eno, sam jo vidim sam enkrat na teden, pa niti ni časa za pogovor tistih 20 minut… Drugače pa en sodelavec je dokaj športno aktiven, amapak ima malo čudaške osebne cilje, je pa poln idej za visokobeljakovinske obroke. Vse prav pride. Men je pa bolj cilj to, da če gremo naslednjič na sindikalni izlet, ko bomo npr. kolesarili, da imam boljšo kondicijo kot on 😛 kar ne bo težko…
Živjo,
prav z veseljem je brat vse te komentarje in zgodbe o uspehu. Tudi sama sem še zelena kar se insanity-ja tiče, danes bom končala drugi teden, v ponedeljek pa spet fit test. V dveh tednih se še nisem stehtala tako, da ne morem povedat kakšni točno so rezultati, se pa fizično kot tudi psihično veliko bolje počutim. Imam več energije tudi čez dan počutje na splošno enkratno. Tudi prehranjujem se po nutrition guide-u, prvi teden mi i blo čist jasno kdo lahko poje 5 obrokov na dan, ta teden mi je pa včasih že kaj zmanjkalo pa je blo treba mal več =) veselim se naslednjega tedna in deljenja izkušenj z vami 🙂
Lep pozdrav