Oj, Miskica čestitke :).
Tudi jaz spet pridno pridobivam kg, no sploh ni hudo,v sredini 4 meseca nosečnosti jih imam+3.
Priznam pa, da pogrešam insanitiy in takoj ko bom lahko bo spet na vrsti.
Imam pa še vedno kar lepo oblikovane noge in zadnjico, za kar se lahko verjetno zahvalim vadbi,ker v 1. nosečnosti sem tak čas bila že cela “mehka” kot žele.
Želim vam obilo užitkov pri vadbi, da vztrajate do konca (meni ni uspelo 🙂 ), drugo leto pa se spet pridružim.
hejhej! malo prebiram vaše poste in vsaka vam čast za vašo motivacijo!! 🙂 sama sem namreš takšne sorte da hitro obupam. sem začela z insanity programom avgusta ampak sem nehala po 2, 3 tednih -.- sem se pa odločila da začnem z novim letom na novo ampak še vedno nekako odlašujem haha 😛 jaz si namreč hočem do poletja malce preoblikovati postavo čeprav se prijateljice zmrdujejo zakaj le (visoka 166cm, 50kg) ampak si želim pridobiti na kondiciji ter čvrstem telesu. me pa zanima če je bolje da začnem s programom nekje aprila, maja da bo do julija postava “tipitopi” ali začnem zdaj? ampak nevem s čim naj nadaljujem po teh 60 dneh insanitya? oz. s čim lahko pridobivam kondicijo do aprila ter nato začnem z insanity? upam da razumete ter vnaprej hvala za vaše predloge oz. odg. 😛
Jaz sem šele 12. dan danes. Upam, da zdržim 🙂 Če bom imela kake off dneve, bom pa probala delat vsaj trikrat na teden. Če že en drugega, sam začela vsaj toliko časa prej, da bom do poletja lahko OK – lani sem že pred poletjem začela in od takrat zmerno vztrajam, šele zdaj sem začela intenzivneje. Tako da lani poleti sem na morju ugotovila, da so mi kopalke ful prevelike.
Začni zdaj, vadba je itak zdrava. Vsak bi moral to stalno delat – men niti ni cilj moj videz, ampak to, da se fajn počutim in da sem fizično pripravljena na karkoli.
Jaz na tvojem mestu bi se mogoče malo zredila – ampak mišic. Ko boš dobila mišice, ti bo tudi maščoba počasi izginila. Ne veliko, mogoče tri kg? Sicer ne vem kako zgledaš, ker je to odvisno od tega koliko imaš mišic in koliko maščobe.
Pol ko končaš insanity, izberi kak drug program, npr. chalean extreme (čeprav jaz bi na tvojem mestu prej tega ali p90x). Jaz imam mal več maščobe za izgubit še vseeno – pa bom insanity delala po p90x.
Pozdrav vsem na forumu! Včeraj sem tudi jaz dokončala Insanity, prej se niti nisem upala oglašati na forumu, ker nisem bila prepričana, če mi bo uspelo. Torej zahvala vsem vam, saj mi je prebiranje nasvetov pomagalo do konca!
Stara sem 24 let in mi je pri 162 cm uspelo zmanjšati težo iz 72 kg na 68 :). Moram reči, da se splača vztrajati, saj se vztrajnost in rezultati poplačajo :). Moram še pa dodati, da kar se tiče same diete sem zmanjšala kar precejšnji vnos čokolade (pri meni je to odvisnost!), prehrana pa je ostala dokaj ista, saj se že od vedno prehranjujem čim bolj zdravo (ne grem pa v skrajnost, upoštevam svoja študijska znanja o telesu ter kmečko pamet – doma sem s kmetov). Problem pri meni je bilo premalo gibanja in preveč čokolade.
Z jedilnika sem tudi črtala tisto hrano, ki sem jo skoraj z lahkoto pogrešala: krompir, pohano meso (nadomestila s pečenim), pretežno kruh… Zajtrk sem nadomestila z dvemi jedmi, ki jih želim deliti z vami: domača skuta z naribanimi jabolki. Njami, naj še povem, da je skuta mlečno živilo z najboljšim razmerjem maščobe:beljakovine, poleg tega skuta, ki jo je ponavadi kar tečno jesti, z jabolki res okusna. Druga jed, ki sem jo jedla za zajtrk, pa je šejk iz domačega jogurta z malinami in banano, jagodami ali borovnicami, po želji vmes še xy sadje :). Naj še svetujem vsem uporabnicam in uporabnikom, naj se pri prehrani obrnejo na staro slovensko hrano, ki je dobra in zdrava. Jota, kislo zelje, kuhana repa s fižolom, prebranec, enolončnice, ajdovi žganci, kefir, kislo mleko in še in še jih je. Da ne bo preveč naenkrat, moja pot naprej je dva tedna joge in pilatesa, da se kolena odpočijejo, nato pa Les Mills Combat, saj mi zgleda zabavna vadba.
Vsem želim veliko motivacije in ne skrbite, ta dva meseca hitro mineta (lahko bi jih tudi preležala, pa jih nisem!), volja pa se poplača!
Punce in fantje, svetujte, prosim.
Berem vaše poste in sem navdušena.
Tudi sama bi rada učvrstila svoje telo. V treh letih sem namreč uspela shujšati čez 80 kg, sedaj jih imam 74 in sem na normlnem BMI. Toda imam ogromno viseče kože. Marca grem na operacijo, kjer mi bodo to odvečno kožo odstranili, jaz bi pa do takrat rada še nekoliko učvrstila svoje telo, oz. vsaj spodbudila svoje mišice, da bi se prebudile.
Naj povem, da tovrstnih vadb nisem prakticirala, sem pa veliko hodila.
Kaj mi svetujete, da ne bi bilo pretežko za začetnico, pa da bi bili v mesecu in pol kaki rezultati?
Hvala in lp
Čestitke za dosežek! Karkoli se boš lotila bo OK, pa po svojih zmogljivostih. Bo pa potrebna doslednost, ker ti je uspelo tolk shujšati pol ne bi smela met problemov z motivacijo.
Jaz sem zagovornica Jillian in bi ti rekla delaj Jillian. Insanity definitivno ne bi bila moja izbira za nekoga, ki bi komaj začel. Ker lahko pride do poškodb, pa tudi tempo je kr orng in znaš vse pustit. Jih osebno poznam kr nekaj, ki so se zagnali in pol po 3/4 tednih, če ne prej nehali.
Jillian zato, ker njena najbolj znana vadba 30 days shred traja samo 20 minut. Samo ne misli, da teh 20 minut ni dovolj. Sama sem s to vadbo začela, čisto brez kondicije s težavami s križem. In so šle težave s križem in so šle kile in je prišlo navdušanje na vadbo. Vadba je klasična HIIT vadba z utežmi, ima vaje za moč, kardio in za trebuh. Potem pa ti zagotavljam, da boš pripravljena tudi na Insanity, sama sem ga končala brez kakšnih posebnih težav, v prvem mesecu sem celo kombinirala eno Jillianino vadbo z utežmi zjutraj in potem popoldan še insanity.
Je pa fajn vadba tudi P90x, pa spet nisem sigurna, čeje za začetnike. Meni npr ne sedev Tony, ampak nekoč bom stisla zobe in šla tud čez to. Trenutno se privajam na Tonyja z 10 minut trainer – gre za 10 minutne vadbe, ki jih lahko kombiniraš po 2 ali 3 in jih delaš cel mesec. So priloženi koledarji za različne kombinacije.
Preglej v youtubu kaj je, kaj te bo pritegnilo in se loti.
Poteka pa trenutno tudi na bodyrock en 30 dnevni izziv. Sicer že 3. dan, ampak ni panike, pač začneš danes/ju3. So pa opisane vaje, tud filmčki in se lotiš 😉
Ful sem se razpisala, pa mi anpiše server eror 🙂 Ne bom še enkrat, ker moram it spat, sam Miskici pa vseeno – čestitam za veselo pričakovanje 🙂
Vse gre po planu, danes 15. dan, vadba super, diete se kolikor toliko držim, kile gredo dol. No pa tudi če ostanejo iste, mi je skoraj bolj fajn stvar, da dobivam na kondiciji in fleksibilnosti, opazno… Delkam p90x brez insanity. Potem se bom lotila hibrida.
Drugače pa Tony je men zakon 🙂
Moj je navdušen nad tem, da montirava drog na steno 🙂
16. dan mimo 🙂 Plyometrics… Sem se večkrat ustavila kot prejšnjič, ker sem delala zjutraj… Prav pozna se, da imam zjutraj manj energije, čeprav sem jutranji tip… Amapk imam tisto – manj volje tudi. Marsikatero vajo bi lahko npr. bolj dosledno naredila, pa je nisem, no večino še vedno. Ni sicer ne vem kako težko, ampak je vseeno kar mučenje – ko je mimo sem vesela, tik pred vadbo jo pa sovražim…
Ravno zato se ne lotim Insanity… Ker vsak dan na polno ne vem, če bi moja psiha zdržala, telo bi moralo, po mojem 🙂 Amapk bi prišlo do izpuščanja vadb… Pri p90x so npr. cardio x, kempo, yoga (čeprav ni lahka), pa hrbet prsa, odrešitev… Joga mi je zahtevna, ker ne naredim vsega – sam si rečem, da pač ne nareidm pa probam po svojih močeh, ni pa to tako mučenje kot pri Plyu od nekje 20 minute srednjih 20 minut skokov…. Tony mi je zakon, jaz ne prenašam žensk vaditeljic… Niti firzerja nimam ženske, vsi učitelji so mi bili boljši moški, Tony me pa spominja na profesorja iz glasbene in po komentarjih in po videzu, pa po karakterju. Tudi ta profesor je ful zahteval in je znal bi motivator, sam ni to vsem ustrezalo… No, men v enem trenutku tudi ne, ko se mi ni dalo vadit 🙂
Halo halo! 🙂
Pa se vam tudi jaz pridužim ko vidim kako pridno nekateri delate :). Danes sem končala 6 dan prvega tedna. Morem reči se počutim po telovadni fenomenalno. Včasih je hudo ampak pritisnem koliko se da 🙂 “Dig dipper right? :)”.
Vprašala bi kako je z zadrževanjem vode, kako dolgo jo približno zadržuje telo po šoku?
Menim, da prido delam tako da upam, da bodo tudi temu botrovali rezultati. Prehrana je enaka kot prej, ker niti prej nisem pretiravala.
Kdaj pa ste vi začeli opazovati prve rezultate?
LP
[hr]
Jaz sem dobila v 14 dneh kaki 2 kg gor, potem pa kako kilo in pol dol in zdaj gre dol… Na hlačah se pa pozna, da so prevelike, ker jaz najprej shujšam v trebuh, nimam veliko tam za izgubit, tako da trebuh imam raven, prej je bilo še malo špeha okol,. tudi zdaj še malo, ampak manj 🙂
Pri men so problem noge in rit – za to se ne mislim obremenjevat, da bo hitro, ker po mojem rabiš cca pol leta, če si že fuuul suh. Lahko imam trebuh radiator, sam noge še ne bodo kto je treba.