Evo 4 dan drugega meseca. Sam to je pa bolano. Mogoče segrevanje speljem do konca brez pavze, pol pa skor pri vsakem sklopu par pavz. Prvi dan je bila pavza skoraj po vsaki vaji in je trajal trening kake 15 min več,…sem namreč vsakič pritisnil pavzo. Groza! Če bom jaz kdaj sposoben speljat trening po pavzak kot so na videu,… :D,…nimam pojma pa na čemu je folk z videa, ker to so kot stroji.
Mogoče bi pa moral povišati kalorije pri obrokih pred vadbo,…sedaj sem nekje 1000 kalorij v 6 urah do treninga,…
No bomo videli kako bo šlo naprej
Sem se morala nasmejat vprašanju: “Ali si dobila tudi na trbuh kaj bicepsov…” :))))
Biceps je mišica na roki 🙂
Moram ap priznat, da čeprav nisem za te komercialne vadbe ipd., sem se včasih precej ukvarjala s športom , tudi po tri ure na dan in si znam sama sestavit vadbo in dieto, da pa odkar se je moje življenje nekako ustalilo s sedanjim partnerjem – ki pa zjutraj težko vstane za kak trening, pa namesto da bi ga jaz nmotivirala, sem jaz dobila gor kak kg 🙂 sem si zdaj tudi sama snela dol p90x.
Sem si ga pa zato, da grem vadbo enkrat sama čez, ne vem sicer kak bo rezultat ampak nek učinek bo, kakršnega ljudje niso navajeni in da potem dam to naprej svakinji, ki se trudi shujšat 🙂 Pa ne rabi nekaj dosti, ampak tečna je že s temi dietami in to bo vseeno bolje zanjo, pa upam da v redu motivacija. Namreč lahko bi ji npr. sestavila sama trening in prehrano, pa nočem izpast kot da ji solim pamet 🙂
Sicer imam obdonja, ko zelo intenzivno delam in se pozna, pa me potem sprašujejo, kako to naredim in vsi pričakujejo, da je zlahka… Pa ni – podvojeni treningi niso lahki. Vsi potem rečejo, da to je pa preveč, pa tudi če jim rečeš da bi vadili 3x tedensko 20 minut… Za p90x pa vsi hočejo probat, ker je dosti motivacijskih slik na spletu. Zato ji bom dala to 🙂
Edino kar je – em pa mal skrbi, da se ne bi pridružil svak, ki ima težave s srcem in preveč kg… To ni vadba za vsakega, res ne.
Drugače pa čestitam za rezultate tistim, ki so vztrajali – ker to je kar preizkušnja karakterja 🙂
Živjo, lepo da se bo ena lotila še P90x, ki je vodilna vadba Beachbody-ja (in verjetno tudi najboljša). Moje mnenje je da je superiorna Insanity-ju. !? :)) Insanity je dober za motivacijo, za konkretno izboljšanje forme, vendar nevaren ob nepravilnem izvajanju (tu notri smo praktično vsi), neprimeren za začetek in neprimeren za dolgotrajno izvajanje. Zakaj sem takrat sama izbrala Insanity namesto P90x:
– glavni razlog – S.T. kot izjemen motivator (komentarji Tony-ja Hortona – P90x me med vadbo namreč ubijajo)
– trajanje (P90x traja dnevno dosti več časa – pri tem je najdaljša Yoga, ki traja preko 90min)
– nori Cardio in zelo malo premorov pri Insanity-ju (klepet T.H.-ja razvleče določene vadbe, kar pa bo nekaterim ustrezalo, ki dajejo Insanity na pavzo).
– takrat še nisem imela droga za dviganje
– …
Torej zelo priporočam P90x, tudi sama sem šla preko parih vadb, tudi iz OoO serije. Poleg P90x sem od Tony-ja v zadnjem času dosti delala 10 Minute Trainer – in se nekako navadila komentarjev – priporočam za začetek (mogoče daš svakinji najprej 10MT).
Pa poročaj o P90x.
Miškica…nekej v tej temi si omenila, da si po insanity nadaljevala z rushfit začetni program..mi lahko samo poveš (da lažje najdem) je več teh vadb rushfit. Jaz sem si namreč iz neta snela eno (8 tednov), pa ne vem, če je prava 🙂
Hvala za pomoč…
Drugače imam pa v tem tednu recovery week…danes zjutraj sem stopila na vago in je pokazla – 3kg 🙂 Čeprav se pa počutim kot da bi jih izgubila bistveno več… Še malo pa druga faza – komaj čakam 🙂
Rushfit je le en (vsebuje 7 različnih vadb na šestih DVD-jih). Obstajajo pa trije različni koledarji: begginer, intermediate in advanced. Razlika je v razporeditvi vadb, prostih dni in dnevov za počitek. Begginer – prvi mesec izgleda takole: http://www.gsp-rushfit-workout.com/wp-content/uploads/2012/07/SAM_8096.jpg
Insanity – sicer nisem pogledala videov v celoti, nimam še niti posnetih, se mi zdi res za nekoga, ki je na začetku, prezahteven. Npr. za mojega svaka okrog 45 let s preveč kg… Problem je, ker so moški nagnjeni k težavam k srcem in res nočem, da ga slučajno pobere 🙂 Pri nas sicer vsi nekako zmerno športamo, ampak res ni več tako redno kot včasih in se pozana, da je kondicija slabša. Včasih sem tudi sama kdaj trenirala do intenzivnosti, ko sem tudi bruhala po vadbi – sam ni najbolj pametno… Pomeni, da si pretiraval, sam ne vem pa zakaj postaneš takrat tako mazohističen 🙂 Zdaj pogrešam ta občutek 🙂 Meni so namreč ta kolesarjanja, hoja, teki že dolgočasni, delam sicer vaje z utežmi, sam nekako pogrešam družbo – ob videuposnetku se mi bo še potem pridružil moj. On ima sicer idealno težo na višino 182 cm in cca 78 kg, ampak bi ga rada prepričala v anaerobno vadbo, mal uteži – ker mu manjka sam malenkost in mislim, da bi določene kronične bolečine izginile, drža se ti namreč popravi zelo. Pa rada bi, da bi začel jest redno, z zajtrkom v red – ker pride včasih domov ob 17.00 in še ni jedel nič… Ne morem jim dopovedat – da ob stresni odgovorni službi je pač hrana nujna… Vsi se izgovarjajo na slabost zjutraj. In svakinja je tudi nekje idealnih mer – vsi imajo tudi srečo,d a so precej veliki (hočem rečt za to, ker lahko več pojedo, pa se ne bo poznalo), ampak ob dietah je pa nabrala sigurno 8 kg in se ji pozna, pa nočem da pade v ta začaran krog.
Za p90x tudi nujno ne rabiš pull up bara, čeprav bi ga jaz tudi imela 🙂 Mal se bojim za vrata (so nova, pa moj mi ne bo pustil 🙂 Zato sem si jaz zaenkrat dobila vadbene trakove – se pripnejo na vrata nbrez posegov, uteži imam že od prej nekaj… Sicer pa, če bom delala kake hibride vadb, imamo pa blizu kako otroško igrišče ali trim stezo s kakimi drogovi in lahko delaš tam 🙂 Res je pa bolje imet doma. Lahko si pa nabaviš dip station in delaš malo prirejeno vadbo na tleh tako da se opiraš z nogami, z rokami pa dviguješ za drog. Za začetnike je čist OK – tud jaz trenutno ne naredim niti enega dviga, pa ko narediš tud po 100 sklec na treningu (10 lwt nazaj :)))) misliš, da boš vsaj kakega 🙂 Tako da moj cilj je res tak anpredek, pa tudi kako kilco izgubit. Nekaj je že šlo dol od poletja, ampak sem se zelo veliko osredotočial na dieto (pravilno prehrano, izraz dieta mi ni všeč…).
Res pa pri men dieta veliko naredi – oziroma pravilna prehrana. Jedilnike si kar natančno izračunam, ampak sicer moram priznat, da lahko pojem enormne količine, ko sem pa na dieti in jem 6 – 7x na dan po malo in res z manj kalorijami (1500 do 1800), se mi pa dogaja, da ne mroem več ins em preveč sita. Silim se. Ampak od prehrane je pa odvisna kvaliteta treningov – če ne ješ dovolj in pravilno, je težko izvest intenziven trening – zato tisti, ki nima tega urejenega, pa ga vse boli (to te itak, ampak še bolj…), pa da čutiš da ne zmoreš, potem je treba spremenit prehrano. Se mi je zgodilo že na navadnem pilatesu, ko sem lahko naredila res vse, da ko sem že precej napredovala, pa wo bile na vrsti celo lažje vaje, se mi je zdelo da imam 100 kg 🙂 Nekaj je bila kriva hrana, nekaj pa to, da sem takrat bila bolna pa sem vseeno šla…
Miškica, posebej tebi čestitam za -kg 🙂 Jaz sem nekje iste višine in imam manj za izgubit (nekaj kg), ampak si me pa že prehitela 🙂
POzdravljeni vsi:))
Imam vprašanje oz. prošnjo. Ima morda kdo vadbo Chalean extreme od Beachbody-a? MI je ful všeč, ker je nekaj za ženske z utežmi.
Če bi bil kdo pripravljen posneti na CD-je ali dati na partis bi bila ful hvaležna:))
LAhko tudi zasebno na [email protected]
LP
Ok, ne vem zakaj imam tak nick name, si ga moram spremenit 🙂
Od sobote naprej, to je danes 5. dan sicer še nimam nekih pogojev za začet vadit, ampak sem danes vseeno probala Plyometrics od P90X. V bistvu prebolevam eno virozo, sem si sama kriva, po mojem 🙂 V soboto sva šla v eno od evropskih prestolnic z avtom in popolnoma nepripravljena… Jedla samo sendivče do večera, pila skoraj nič – ker sva od 3h do 20h hodila po mestu peš, čeprav sva imela karte za podzemno. Vmes iskala restavracijo, pa so bili sami fast foodi in ko sva jo končno našla in šla na večerjo, so že vse trgovine zaprli, nkeje sva pa potem dobila liter vode… Zjutraj sva pojedla ne najbolj zdrav zajtrk 🙂 Potem pa spet hodila po mestu in ker je bila nedelja, ugotovila, da ni prevče trgovin odprtih. Cel dan nič jedla, ker sva iskala restavracijo (spet), našla prek interneta in ugotovila, da so vrste do zunaj… Šla na pico, fu restavracije nihče ni našel)… ki sem jo pojedla celo od vse lakote. Spet pozabila kupit pijačo. Ponedeljek, ne najbolj zdrav zajtrk, pa ne vem a sem toliko pojedla, sam zdelo se mi je ful, ker mi je pa že vse smrdelo… Božična večerja doma je bila pa sicer dokaj zdrava, ker smo se tako dogovorili doma, sam je potem tud moj želodec cel večer in celo noč protestiral… Da ne govorim, da je bil dež celo nedeljo, midva sva se pa sprehajala po mestu z enim malim dežnikom. Cel božič preživela v postelji, pojedla tri krhlje jabolka, tri prepečence cel dan, spila na litre čaja… Z vročino čez 38. Sreda nič dosti boljše, pojedla eno juho in mal špinače in en prepečenec z jabolko cel dan. Danes vstala brez zajtrka – mi še ni pasalo, nisem se mogla prisilit… In jaz 2pametna” sem šla sam pogledat filmčke od p90x, da samo vidim kaj me čaka in sem kar na tešče šla delat plyometrics… Prišla do cca 30 minut do konca, vmes sem enkrat ustavila za tri minute, ker sem si mogla oddahnit in prikrit dokaze – moj me je klical po telefonu iz službe (in tudi d aprihaja domov).
V bistvu teh privh 20 minut, ali mogoče 30, niti ni bilo tako težkih – kljub temu,d a sploh ne bi smela vadit… Sam itak sem mogla nehat, pri 30 do konca mi je pa že res bilo slabo, ni čudno 🙂 En dan prej nisem mogla po stopnicah. Plyometrics je tako – prvi del je bolj ogrevanje, ni ti treba skakat do zadnej moči, pa se potem stopnjuje. Potem pa se nekje na sredi začne, da moraš dat čim več od sebe – sam je treba nadzirat utrip. Meni je zmanjkalo baterije, sam nekako se že poznam. Če komu postane slabo, si lahko daš brez skrbi pavzo vmes in čakaš, da pade utrip (oziroma, da prideš malo k sebi). V bistvu če niamš kondicije, je to priporočljivo, sploh za starejše – da ne bo koga treba kam peljat 🙂 Kolena kar trpijo, moraš res delat prav pa imet zdrava kolena. Jaz imam rahlo obrabo in bom videla 🙂 (drugače sicer tud delam počepe, ampak manj, pa je OK)Drugače bom mal spremenila ene par stvari… Če boli koleno in celo potem, ko nehaš, da ne moreš nit stopit, potem ne delat vaj…
Pa ne zdi se mi toliko zahteven program, ta p90x… Prvi del se mi je zdelo, da celo pretiravajo ko so tako zadihani, glede na to, da so tam bili fizično pripravljeni atleti in se mi je zdelo,d a sem jaz manj… Nekje na sredini sem itak mogla prekinit, ampak mislim da v tem stanju ne bi niti mgola sledit. V bistvu smo delali podobne stvari na treningih, s tem da tam res na polno, ker nas je teral trener. Kar se je včaish končalo z bruhanjem, kar ni fajn 🙂 Če nisi, te je pa čakala kazen, sklece 🙂 No, to ne delat doma (pretiravat, sploh če si sam 🙂 Mislim tako – ni zahteven, če si zdrav, nimaš težav s srcem, si še mlad, nimaš problemov s koleni… Drugače pa delaš tako, da se zavedaš svojih mej.
Sam ko je moj prišel domov, je rekel, da sem mal zelena v obraz… am trenutno se počutim kot da sem an baterije 🙂
Danes sem naredila drugo vajo p90x, uradno imam plan sicer začet s 1. 1. 2013. Ampak bom začela jutri na 31. 12., ker je ponedeljek, danes sem pa naredila cardio X, ker je jutri ravno Silvestrovo in se še ne bom čisto držala diete. Povabljena sva k prijateljem že nekaj časa in je malo nerodno 🙂 Sicer se pa diete že držim 80% od prej, ampak moj kardio je bil v primerjavi s tem mal preveč na izi…
Kar je fajn, je to da so vaje všeč mojemu in se mi bo pridružil. Tole je fajn da pridem spet mal v formo, ker mi je fitnes dokaj draga stvar zadnje čase 🙂 Doma počasi nabiram opremo, ki jo rabim – ful si želim bench klop in nekaj stvari, ki zraven spadajo…
Ko kupin opremo, je na vrsti Body beast, če ga dobim…
Prva vadba p90x je za mano, fajn da se mi je pridružil še moj dragi… Precej jamra, upam,d a ne bo obupal, bi mi bilo fajn, da še mene kdo kdaj spodbuja, ne samo jaz druge.
Cca ena ura, mal manj mogoče, večinoma sklec je prva vaja po p90x. Diete sem se tudi čez dan držala, zvečer se bom pregrešila na Silvestrovo, zato sem že včeraj naredila cardio X.
Moj jamra, da ga roke bolijo – ja dddd, itak 🙂 Ful mu še ni potegnilo, da če te ne boli, pol nekaj ni v redu.
Sklec pa tudi jaz vseh nisem mogla naredit, na koncu sem si prilagodila ind elala na kolenih in celo v pozi na vseh štirih, lahko bi šla delat na steno, čist za začetnike. Ampak važno, da delaš. Ker pa že od prej zdaj ene tri mesece delam sklece enrkat tedensko, sam je bilo samo po par minut, pa se že pozan napredek – upam, da bo to po treh mesecih mega rezultat, mora bit 🙂 Prej nisem naredila niti treh normalnih sklec več (katastrofa, res…).
Ful mi je pa bistveno, da izboljšam kondicijo, pa še nekaj dobrih stvari za gibčnost moram najt… Nočem bit čez par let pri 40 kot stara mama… Oblikovanje telesa je pa itak končna posledica.
4. dan p90x in grem zdaj delat 5. trening zjutraj, ker mi popoldan ne bo uspelo.
Ne vem zakaj se mi zdi, da bi rabila še po mojem malo kardia zraven zjutraj – takega intenzivnega… Mogoče bi res morala kombinirat z Insanity. Tale yoga me ni tako dosti zmatrala, kot bi me morala in drugi govorijo – ker ne znam delat 🙂 Vaje za roke en dan prej – pa nimam dovolj težkih uteži, zato uporabljam trakove, ki jih pa seveda narobe uproabljam. Tako sem veliko vaj že naredila sicer do mišične odpovedi in pravilno, določenih pa ne – sploh za triceps – in me niso skoraj nič roke bolele, malo me, sam ne tako kot bi morala mišica bolet.
Pozdravček.tudi jaz sem začela z insanity in mi je zlo ok, ker me bolijo mišice za katere spoh ne vem da jih mam 🙂 zanima me samo, če je to treba res vsak dan,ker mam tako službo da se zgodi da delam 12 ur zvečer pa bi se mal težko spravla telovadit?Kaj mislite o tem je rezultat tudi če telovadim 4krat tedensko?Kako je s prehrano?Odkar telovadim to je 10 dni sem lačna cel dan kot volk :(.prosim vas za vsakkakšen odgovor.Hvala že naprej.lp
Insanity imaš na partisu. Ali na isohunt.
Po mojem je tudi OK, če telovadiš 4x tedensko, vseeno bolje kot nič. Prehrana je pa zelo pomembna in če se že en držiš tiste diete, je bolje, da se vsaj kakšne – sam ne kakšne diete s stradanjem… Če nimaš znanja o tem, se drži tiste…
Jaz se držim diete, tu in tam je bil prvi teden kak prekršek, ampak ne veliko. Prvi teden sem celo imela eno vadbo več – ki je trajala kake 3,5 ure. Ko sem s etehtala, so šle kile gor. To je zato, ker telo zadržuje vodo. Po mojih ocenah sem delal vse dokaj pravilno, recimo v 90%. Ne bi smel bit problem. In tudi ne počutim se bolj debelo, ampak ravno obratno 🙂
Danes 8. dan p90x. dieta je zoprna stvar, priznam – zaradi organizacije. In ker sem se odločila, da bom pila te nagravžen šejke…
Škoda, ko ni nikogar gor – se bom morala preselit na kak tuj forum 🙂 Danes 7. dan p90x. Rok ne morem dvignit… Malo sem popravila tehniko vadbe z elastikami in bolj čutim mišice, mi je pa za ene vaje še vedno premalo… Nujno bi rabila pull up bar… Na žalost, ker delam z mojim – mi ne pusti obexit na vrata. Mogoče bi kupial tistega za na steno.
Aja kile – kljub dieti šle gor v dveh tednih za dve kili. Pa sem poleg tega naredila še 4 urno hojo v hribe v kombinaciji s plezanjem… Ok ena ura je bila dol približno 🙂 Mi je bilo ap ful čudno – da me niso danes nič noge bolele, mojega pa ful bolijo, pa sva isto delala.
Pozdravljena smešno 🙂 sam podvprašanje, kaj delaš P90x IN insanity ali “samo” P90X? To da grejo kile gor ni nič čudnega, ker so mišice v šoku, zadržujejo vodo, bo šlo dol. Bolj so važni centimetri, zato imaš pri vseh teh programih zraven tudi sliko kamor pišeš mere na začetku, pa vmes in na koncu 😉 Pa slike in oblačila seveda.
Meni je zelo žal, da se nisem slikala ko sem začela, res pa sem začela iz drugih razlogov, ne kot hujšanje. Mi pa zdej to manjka, za kakšno večjo primerjavo. jaz se pa kar ne morem spravit tega P90X delat, ker ne morem prenašat Tonyja… Sej vem, da je vse v glavi, sam ma tko zoprn glas. Sem se lotla 10 minut trainer, da se ga počasi navadim. Bom pa v februarju kombinirala Jillian (ker ma tud uteži) in Shauna (insanity). Zdej sem sam v dilemi al razvlečt insanity na 3 mesece, al skrajšat Jillian na 2.
Preberi celo temo in boš dobila odgovore.
Ne pozabi vključit dodatnih treh vadb Insanity-ja – če jih še nisi. Kaj pa če poskusiš z Asylumom? Meni so vadbe bolj všeč – le prej moraš imeti ogromno podlage – drugače ne bo efekta – jih boš lahko samo gledala večino časa ali pa delala z zelo slabo formo (kar je pa bolje da sploh ne delaš => poškodbe). Predvsem Relief, Back to Core (vražje dobro za hrbet) in Strenght so vadbe, ki gredo skozi (no pri Strenght je težavnost odvisna od teže uteži, ki jih uporabljaš). Speed&Agility, Vertical Plyo in GameDay so pa v svoji ligi. In kjerkoli se delajo pullupi, oziroma premikanje rok med držanjem vese,… je nenormalno težko – zato sem si tudi kupila drog za dviganje in to je ena najboljših naložb do sedaj (čeprav ga velikokrat sovražim :D).
Brez skrbi smo tu in vsaj jaz vse preberem, le oglašam se ne. Tudi jaz sem velikokrat pisala brez sogovornic a ste se nato vedno pridružile :). Ti kar čimbolj opiši glede p90X – bo sigurno katera postala navdušena. Kot je blo zgoraj napisano tudi jaz Tony-ja težko prenašam – ga pa mnogo ljudi obožuje – poleg tega so mi vadbe predolge (zaradi preveč vmesnih pavz in govorjenja). Sem pa dosti delala z 10MT.
Drog za na vrata ti jaz niti ne priporočam, na steno je zakon. Se naredi, da pridejo kolegi in po parih kozarčkih poteka potem merjenje moči (eh dedci….) in pri meni so že po trije naenkrat gor viseli – brez kakršnikoli skrbi, da bi kaj poškodovali :). Ker imam tam višji strop je en kolega celo demonstriral muscle-upe (poglej na youtube), kar si pri drogu na vratih nihče nebi upal.
Še glede mene – manj se oglašam, ker se je moje gibanje dosti spremenilo. Zdaj delam bolj po kakih nasvetih za nosečke :)). Sem pa na sredini petega meseca in na +7kg. Glede na to, da je med prvo nosečnostjo pokazala tehtnica že trimestno številko sem sedaj noro vesela – sploh če bi mi nekdo pred enim letom rekel, da bom čez leto v petem mesecu in s 15kilogrami manj. Najbolj me pa veseli, da nimam nobenih slabosti kot prvič in nobenih bolečin v križu in kolenih (no sicer pa še ni konec). Torej pridno telovadite in se javljajte.
hehe Miskica, zakaj se mi je zdelo da je nekaj takega, ko si pred časom presenečenje omenjala 😉 čestitke!!!!!!!!!! in sigurno je fajn, da si se pred tem čarobnim obdobjem spravila v formo, ker bo vse laže!
drugač tud jaz vse preberem, sam odgovarjat na vprašanja, na katera lahko kar nekajkrat najdeš odgovore v temi dolgi 12 strani se mi pa ne da… ti si zlo prijazno odgovorila, dobr da sem bla tiho 😉