Najdi forum

Insanity Workout

Me veseli, da je naenkrat postala tema zelo aktivna. Bravo.

Izgleda si narobe gledala dolžine vadb. Kopirano s TapoutXT strani:
1. Strength & Force Upper – 53min
2. Plyo XT – 51min
3. Cross Core Combat – 45min
4. Competition Core – 47min
5. Buns & Guns XT – 31min
6. Yoga XT – 51min
7. Sprawl & Brawl – 46min
8. Muay Thai – 40min
9. Ripped Conditioning – 41min
10. Ultimate Abs XT – 15min
11. Cardio XT – 46min
12. Legs & Back – 40min

Zdravo vsem aktivnim 🙂
Kuglica ja kar gre no, sama se jezim nase zakaj sem tolk težka da se še dvignt ne morm, najbolj mi grejo na živce sklece 🙂
Musklfiber ?
V bistvu sem mesec nazaj začela z zlo podobno vadbo kot je ta insanity – hodim 3x tedensko na vodeno vadbo – domov sem prišla rdeča kot paradajz, nič nisem več mogla, najraj bi se na tla vrgla,…ja in pa muskelfibri zlo grdi 🙂
Ko sem začela sto vodeno “aerobiko” mi je šlo na smeh na začetku ure, in sm si mislila – pa kaj je zdaj to kot pri telovadbi v osnovni šoli,…nasmeh na obrazu se mi je kmalu spreminil v stiskanje zob 🙂

Z insanityjem sem začela 6.11. vendar so se mi dnevi malo podrli, ker sem imela vmes migreno in so mi šli 3-je dnevi. Tako da grem kar po programu vendar se mi dnevi ne ujemajo več. Mogoče bom kdaj kaj skombinirala in mogoče v enmu dnevu nardila dve vadbi da pridem na koledar.

Muskelfibra pa skoraj ni več no.

Sem pa imela en problem, namreč zdelo se mi je da se od teh vadb tolko zmatram da bi kilogrami kar morali leteti stran, ampk stoji vse na mestu, zato sem hotla že vreči puško v koruzo. IN potem sem si rekla, da ne stopim več na tehtnico in da po 14 dneh varetn ne bo čudežov.

Ja do konca bom šla upam da bo po 2 mesecih tud men šlo kj dol.

Me pa tudi zanima kaj jeste?
Ste črtale OH, ali jeste predvsem meso pa zelenjavo?
Jest sm kar zbegana sploh nevem koliko naj bi pojedla.

jaz imam kar nekaj kil dol za dat, da bi prišla na staro težo. Ampak, največji izziv mi niso tista telesa, ki jih je polno prikazanih po koncu vadbe, ampak dejstvo, da bi lahko jaz, ki sem dala skozi nešteto nizkokaloričnih diet in nikoli odvrgla več kot kilo, dve, naredila nekaj iz sebe. Da bi se na meni pokazal trud. Da nisem prekleta, ki bom nosila večno te kile. Najbolj srečna sem, da imam podporo doma, mož je itak športnik.

danes je bila po urniku prva vaja, ki sem jo sicer naredila že v soboto, tako da sem bila pripravljena. Tudi trudila sem se danes stiskati trebušne mišice, pa itak ne gre ves čas. Najbolj smešno mi je, ker mi lije iz glave kot voda iz pipe….

aprilka, prehranjujem se pa jaz približno po načeli Montignaca, torej živila z nizkim glikemičnim indeksom, po vajah spijem beljakovinski napitek, ker ga imam pač doma, pa še potem nekaj beljakovinskega pojem. Vadim pa od 19.30 naprej.

Miškica, očitno sem si zdownloadala neko čudno verzijo. sm že zbrisala in downloadam drugo kjer piše dolžina vadb tako kot si ti rekla.
Hvala.
če pa niso tako dolge potem mi je pa kar ušeč.

Aprilika: zjutraj jem nekaj z mlekom (kosmiče), za malico okoli 10.00 jem mandarine ali prepečenec, za kosilo solato in meso ali pa zelenjavo in meso, včasih mi ne znese skuhat kosila tako da pojem kakšne tune, potem pa do večera še kakšno sadje, kosmiče, pijem mleko. nevem če se pravilno prehranjujem ampak kile grejo dol tako da… 🙂

I hate power jumps 🙂

Aprilka: Oprosti ker sm dvakrat narobe črkovala tvoj nickname & tudi jaz nemaram power jumpov

Evo, se jaz se pridruzujem pogovoru.. 🙂

Sem tudi sama zacela delat Insanity poleg svojih drugih sportnih udejstvovanj (aerobika, fit camp, sprehodi in vcasih malo teka)…. 🙂
Sicer sem blond, pa sem sele danes zacela razmisljat o tem, kako dejansko delat vaje po vrsti… ko sem delala vajo, kjer je ves cas govoril, da smo v recovery weeku hehe.. 😉 Sem tako nasla tole stran in urnik.. 😉 Se ga bom zacela drzat v ponedeljek.. 🙂

Drugace pa muskla nimam dosti, ker sem kar v kondiciji. Moram pa se izgubit kar nekaj % mascobe in sem v upanju, da se mi vsaj malo pokazejo misice na trebuhu.. 🙂

Zlatolaska, js tut hodm na fitcamp :))

Kul.. 🙂 Kam pa?

Zelo zanimivi programi, kaj mene osebno zmoti je kako lahko 20kg predebel človek začne tak program?? Ko se komaj premika in se trudi prve dva dni in zgubi motivacijo in je samo še slabše?? Jaz predlagam da si vzamete vse skupaj malo bolj planirano…hujšanje bi moralo biti zabavno, ne pa neka muka ko umiras vsak dan in potem ni rezultatov. Prijatelj mi je posredoval link, kjer je shujsal 20 kg brez kakršnih koli velikih muk… hujšanje ne sme bit neka strokovno zadeva ker potem vsi obupamo… te dva sta face, povesta vse tko k je in pomagata res vsem, malo poglejte zadevo ker je totalno brezplačna in se res splača če neveš kako shujšati…poleg tega imata posnete video posnetke kjer vse razlagat tako da sta tudi smešna 🙂

resnica o hujšanju

Aprilka: Kle v naši vasi mamo. drgač pa grem v sredo na poljane prvič pogledat. Kam pa ti?

Luka: če pa imaš le nekaj odvečnih kil so pa programi super. drugače pa: insanity zame ni muka, ampak zabava. Ker itak veš da delaš zase in zato se potrudiš. počutiš se pa itak odlično 🙂 pa tudi za 20kg pretežki se mi zdijo uredu programi, vendar kakšni manj ekstremni kot insanity

Če je prava motivacija, pol ni težko. Če pa že v štartu misliš, ker sem 20 kil + pol pa ne bom mogu, pol pa res ne boš.

Pa ti povem, da Američani so krepko več kot 20 kil pretežki in zmorejo, ker si to res želijo. Zdej pišem o njih, ker mam kr z nekaj njimi kontakt in vem iz prve roke.

Začneš pa tako kot pač lahko, po svojih najboljših močeh in vsak dan se še mal bolj potrudiš 😉 DIG DEEPER!

Se pa strinjam, če ti je muka, pol ne delaš iz pravih razlogov.

Jaz se z Jillian (shred in 30) pripravljam na insanity, predvidoma se bom spravila po novem letu.
Sicer verjamem, da nekdo z 20+ kg ravno tako lahko dela po programu, ampak iskreno, meni bi bila čista frustracija, če bi se danes lotila.
Jaz naredim vsega skupaj 17 sklec, od tega so tri moške (roke imam patetično švoh že celo življenje, zdej pa dost za trebušne telam in me v mirujočem položaju za skleco grozno boli 😀 ).
No..hotela sem povedat, da bi me fajn motilo, da bi zmogla zgolj del insanity-a oz premajhen del. Zaradi skokov, pa bi me 20kg nazaj skrbelo tudi za kolena.

Tako, da tisti, ki res ni v formi in je fajn pretežek, bi morda kaj drugega izbral. Jaz pa komaj čakam, da se bom čutila pripravljeno na insanity 🙂

Pippa, program insanity sem jaz izvajal parkrat v mojem vadbenem centru…je kar zahteven program ampak izvedljiv samo kar naporen. S tem programom ce ga kupis dobis se knjigo zraven o hrani kaj moras jesti…tako da moras pa pazit da vaje izvajas zelo natancno, je veliko poskokov, počepov in podobno, in če jih boš izvajala napačno bo hitr kšna bolečina v križu ali kolenu.

Miskica, lepo in prav imaš razporejeno vse, razen kar me moti je to da si daš pred vadbo sladkarije! to je ena izmed velikih napak ki jih mnogi delajo. Pred vadbo si das sladkor vase, ki ti dvigne insulin v krvi za določen čas potem ti pa energija po 5 min upade, se pravi se na slabšem kot bi bila brez te cokolade…poleg tega pa še hidrati se spremenijo v glukozo ki pa že imaš shranjeno v jetrih, med telovadbo se to sprosti in od tu ti dobiš energijo, se pravi cokoladka bi mogla pridt takoj po treningu in bi bilo se toliko bolje ker bi nazaj napolnila zalogo glukoze ne pa mascobe. Napaka je tudi ta da čim bolj beljakovinsko po vadb brez hidratov…hidrati po vadbi so pomembni za obnovo mišičnega tkiva (obvezni) in če jih ti ne zaužiješ potem ne izkoristiš da se mišica hitreje obnovi…obnovitev mišice pa porabi največ kalorij, več od same vadbe!!! Tako da malo razmisli kdo ti je tole vse priporočal…pred vadbo nebi smelo biti veliko hidratov in zgolj samo zelenjava in meso…sedaj si mislis kdo sm da ti tukaj pametujem, imam vadbeni center kjer sem pomagal zdravo shujšati več kot 50 strankam, tudi po 10kg, poleg tega sem prebral miljardo knjig, bil na več kot 20 predavanjih v ameriki in sloveniji o tem, sam sem tudi študeral v ameriki, poleg tega sem opravil tudi licenco na tem področju, ISSA se reče ena izmed najbolj priznanih po svetu…

Luka
resnica o hujšanju
hujšanje

lu-ka praviš, da imaš vabeni center. Kako lahko pol rečeš, da človek s +20kg preveč ne more tega delati? Nisi ti tisti, ki bi moral vzpodbujati? Velik sem 185cm, začel pri 105+ kg. Torej 15-20kg preveč. Začel z insanityjem. Komaj, da bi se premikal? Ne, bilo je vse vredu. Nardil cel insanity, ko je bil čas tudi zjutraj tekel, po insanityju zaradi želje šel na nogomet. Brez teh priročnikov o prehrani, ki jih dobiš zraven – sam urejal vse. Danes (da evo glih 4mesece je 23.7.2012 – 23.11.2012) na: 88,6 kg. Vem, da misliš, da lahko tukaj pametuješ ampak… Prišel si z: Človek z 20kg prevče tega ne more… Imam vadbeni center, študiral v Ameriki… Prebral miljon knjig.. Bravo vsaka čast, ampak zame nisi neki “jaki” trener oz. karkoli. Po pravici povedano: vse skupaj se mi zdi larifari. Lapanje v prazno se mi zdi to. Daj mi povej, kje imaš ta vadbeni center? Pravzaprav me ne zanima, ker kot sme povedal: nekdo, ki ima vadbeni center ne sme reči: zmoti me to pa to. Pač pa treba vsakmu posamezniku vcepit tisto zmagovalno miselnost, samozavest..Mene tudi zmoti to kar si napisal “polulam” se na takšne vadbene centre in to kar praviš.Te licence ne pomenijo nič, ne pomenijo kvalitete. Če bi iskal kakšnega “trenerja” itd., me ti s tem nebi prepričal – daj mi tvojo spletno stran, da vidim delo samih strank, mogoče me potem še prepričaš. S tem “nastopom” pa nikakor ne. Oprosti, malce sem besen zaradi tvojih prvih besed ampak dobro.. Muka ti je samo takrat, ko ne želiš tega početi..

LP

Ja imam vadbeni center, samo vidiš tukaj ti nimaš občutka za ljudi, vsak ki ima 20kg preveč bi po tej zadevi obupal po parih dneh. Ti si mogoče že imel željo ampak jaz sem pa na ta račun zgubil na začetku ko sem bil brez občutka veliko strank…Še to je razlika glede na to kaj vse ti pišeš, bil si očitno že prej pripravljen igral nogomet in podobne stvari, Odvisno je tudi koliko si imel dejanske mišične mase, jaz se srečujem z ljudmi ki se ne morejo premikati, ki v lajfu niso delali popolnoma nič, tako da tu je malo razlike zato sem rekel da je tako. Nevem no prid k men v vadbeni centr brezplačno brez problema nimam nič proti tebi in boš videl kakšno vzdušje imam, kako pri meni garajo in delajo in kakšno spodbudo imam, noro…ampak samo povedal sem kaj se je pri meni dogajalo da folk nebi obupal in si stvari vzel počasi, kar je tudi prav, moraš imeti občutek, kritike pa sprejemam pozitivno, tako da brezproblema se lahko tudi slisiva po mailu ti pošljem vse knjige in mi ti tudi lahko poveš mogoče kje pa kaj sem narobe naredil če si strokovnjak. Kr prid v grosuplje imam center nebom pisal kje da nebo spet da delam reklamo, dau ti bom mail na katerega me lahko kontaktiraš. Kar se tiče licenc ti dajo osnovno znanje, izobraževal sem se kot nor na vseh področjih, stvar pa je v tem kar se vidi v mojem vadbenem centru, naokoli se govorijo dobre stvari, sam sem tudi nor med vadbo vedno spodbujam, zašvicam skor tok k uni k vadjo k jih skos spodbujam pa popravlam tako da mi se mamo čis fajn 🙂 komot lahko prideš da vidš kako je ni nč narobe kar si napisal, samo da vidš kaj govorim. Nisem nobenga prepričeval v karkoli, samo pomagati sem hotel ker to jaz delam. Na facebooku lahko pogledaš tudi koliko sem prispeval drugim v dobrodelne namene in tako naprej… jaz te popolnoma razumem iz kje izhajaš tako da sem vesel da si mi to napisal, te pa vabim na eno vadbo 🙂

https://www.facebook.com/KettleGym?fref=ts

tole je facebook link pa ni reklama! da nebo kdo mi to naprej metu 🙂

Živjo Luka, lepo da si vzameš čas, da svetuješ ampak obenem zelo grdo, da smetiš temo z reklamo za svojo stran. Odpri raje novo temo in tam notri piši – pa brez zamere. Verjemi hitro boš dobil dovolj interesentk tudi tam :). Moje stare prispevke si prebral na hitro. Glede sladkarij se jim včasih nisem mogla odpovedati. Zato si na začetku nisem postavila omejitve, da nič več sladkarij ampak je bila omejitev le to, da jih lahko pojem brez omejitve, vendar le ob točno določeni uri. Kadarkoli se mi je kdaj kaj zahotelo čez dan sem si spravila na stran in imela ob tisti uri na mizi vse kar bi drugače pojedla preko dneva, česar seveda takrat nisem vsega pojedla. In verjemi – na tak način brez odrekanja poješ veeeeliko manj sladkarij – kot drugače. Poleg tega je bil to signal, da sem tisti dan očitno premalo jedla – če bi telo rado imelo visokokalorične sladkarije. To pravilo pri meni še vedno velja, ampak se niti ne spomnim, kdaj sem nazadnje pojedla kaj sladkega – torej, da se mi je sploh kaj zahotelo :). Jedla sem sicer čips pri prijateljici, vendar mi je bil čisto poln soli, olja in brez okusa (pa čeprav mi je bila prav ta vrečka včasih najboljša). Sedaj imam doma polno sladkarij, jem jih lahko kadarkoli a jih nikoli ne :)) – zakaj ne – niti malo nimam želje po njih – brez heca :). Nobeno odrekanje, nobeno stradanje, nič – le uživanje. Naredim pa sama včasih kakšne sladice, večinoma z 20% sladkorja iz recepta – najraje pa presne tortice.

Torej pri meni ni praktično nič glukoze, vendar ogromno fruktoze iz sadja. In glede na rezultate – je vse kar nas šopajo z reklamami en navaden BullSh** :). Jem veliko ne obremenjujem se z beljakovinami (niti ne z OH iz sadja ali maščobami iz kjerkoli) ampak le z zdravim načinom življenja (torej stran z vso procesirano hrano). Mesa jem zelo malo – čeprav sem včasih jedla praktično samo meso (kdor je prebral celo temo, to tako ali tako ve:)). Tako, da moj stil prehranjevanja se je zelo spremenil, kar je tudi logično – vzrok za to pa je, da sem nehala poslušati reklame in nasvete vseh fitness strokovnjakov okrog mene. Razlika – prvič v življenju vidim svoje trebušne mišice, energije imam ogromno, bolana nisem bila že celo leto (včasih vsake 3 mesece), ni mastne kože, nobenih težav in sem v taki formi kot si nikdar – niti pred 15-imi leti nisem upala niti sanjati. Pa še ena sprememba je …(bom izdala ob enoletni obletnici začetka vadbe :)).

Luka prav je, da imaš vadbeni center (upam na novo temo na forumu hujšanje, kjer boš podajal svoje nasvete). Sem jih obiskovala konstantno več kot 10 let in tam pustila ogromno časa in denarja – a brez uspeha. Še več tam sem dobila veliko muke in ogromne količine stresa (in verjetno nisem bila edina), kar se sedaj izloča iz mojega telesa. Pa veliko uspehov z vsemi strankami.

Pa še na kratko glede bolečin v kolenih. Jaz bi v primeru bolečin takoj prenehala z Insanity-jem in se ga pač lotila čez kakšne tri mesece. Do takrat pa kakšna low-impact vadba pa yoga. Pazi na kolene in sklepe – če jih boš še bolj poškodovala se ti bo maščevalo v starosti – ali pa še prej. Se pa tudi jaz strinjam da Insanity in podobne vadbe niso primerne za začetek – ampak tako kot jaz gredo tudi drugi z glavo skozi zid. Telo je le eno pazite nanj! Pa en velik pozdravček od miškice.

Miškica, lepo je to slišati da ti je uspelo. Jaz vrjamem da je težko na začetku tudi jaz sem imel probleme in zato hočem pomagati popolnoma brezplačno, jaz v svojem centru imam polno zato mi ni to reklama 🙂 Mogoče ste narobe razumeli tudi moj post, ampak s tem sem dal gor motivacijo, rekreacijo brezplačno za ljudi ki ne vedo še nič…Jaz sem za zdravo življenje in spremembe navad, vendar tako kot pravijo če nobenega ne razpizdiš potem nisi dobro napisal 🙂 Glede vadbenih centrov je pri meni malo drugače, moj temenlji na družinskem duhu kjer se vsi med sabo poznajo in sprejmejo vsakogar, v kolikor se pojavi tak ki je nekaj posebnega takoj dobi nogo 🙂 tako da pri meni se gre res za motivacijo in druženje in nekam kamor rad hodiš….imam zelo zadovolne stranke vedno mi pripeljejo nove člane (čeprav jih nimam kam že dati) ampak je vsak dobrodošel. Tako da do reklame mi res ni. Res pa je da sem prebral samo prvo stran postou ker nisem videl spodaj številk da je več strani, tako da se ti iskreno opravičujem ker nisem prebral vsega in bi ti potem malo drugače odgovoril, sem mislil da je nova tema in samo ena stran 🙂 tako da moja napaka…poleg tega imam insanity 1, 2 in p90x 1, 2 katere programe sem tudi jaz uporabljal nekaj časa, ampak res je odvisno od človeka kaj mu ustreza. Za moje stranke je bilo na začetku preveč, zdj pa premal 🙂 Ampakk hvala za odgovore upam da vam nism preveč smetil tukaj 🙂

Lepo od tebe lu-ka – edino dobro bi bilo, da v to temo pišeš bolj o Insanity-ju in o domačih vadbah in ne o vadbenih centrih – za to je lahko druga tema – pa še vesele/i jo bomo. Glede uspeha pa sem konec februarja letos, ko je šel ITM pod 30 napisala:

Tako, da za novo leto 2012 kaže odlično, vendar uspeh bo, ko bo tudi 2020, 2030 ITM pod 25 :).

No tole je pa super! Vesel sem zato ker si spremenila navado kar je najbolj pomembno 🙂 Glede insanity pa je men nor program ker imaš vse na video posnetkih, edino kar me moti je to da sebe ne vidiš ali izvajaš vaje pravilno…drugače na splošno pa super zadeva za vse ki ne radi hodijo v fitnes centre, zato sem s prijatelji ustvaril tudi tisto spletno stran, ki bo na podoben način samo da je popolnoma brezplačno zaenkrat je samo začetek ker bi rad videl ali se to sploh splača početi ali bo tipično slovensko kurcanje takoj na sporedu 🙂

Z insanity se da dobiti veliko, zabavna vadba, zanimive vaje. V številki 2 inasnity mi je še malo bolj ušeč ker začne uporabljati tudi malo več uteži in lastne dvige 🙂

New Report

Close