Najdi forum

Insanity Workout

Danes je glede pulza že boljše…ne morem verjet, kako se hitro pozna razlika. Med vadbami imam okoli 160-170, med pavzo se zniža malo več kot prej 🙂 je pa res da vaj ne delam še tako hitro kot oni. Stara sem 21, tako da potem tudi 180 ni bilo tako grozno dosti…hvala za razlago 🙂
ena k hoče shujšat, po mojem laičnem mnenju ni slabo tu pa tam preverit kako je s pulzom…jaz imam dostikrat občutek, da bi lahko še skakala, srček pa tolče na polno. En dan me je po vadbi nekaj špikalo okrog srca, pa sem okrivla previsok pulz. Tudi če boli, ne obupaj…že po par vadbah neha muskelfiber 😉
pridno telovadite 🙂

Danes je glede pulza že boljše…ne morem verjet, kako se hitro pozna razlika. Med vadbami imam okoli 160-170, med pavzo se zniža malo več kot prej 🙂 je pa res da vaj ne delam še tako hitro kot oni. Stara sem 21, tako da potem tudi 180 ni bilo tako grozno dosti…hvala za razlago 🙂
ena k hoče shujšat, po mojem laičnem mnenju ni slabo tu pa tam preverit kako je s pulzom…jaz imam dostikrat občutek, da bi lahko še skakala, srček pa tolče na polno. En dan me je po vadbi nekaj špikalo okrog srca, pa sem okrivla previsok pulz. Tudi če boli, ne obupaj…že po par vadbah neha muskelfiber 😉
pridno telovadite 🙂

Če bi prebrala vsaj vse miskicine prispevke bi videla, da ona ne priporoča iti kar takoj po koledarju. Celo svetovala in podala je seznam vadb kdaj in kaj delat najprej. Jaz se popolnoma strinjam z njo. Vendar na žalost nihče tega ni upošteval.

Merilec utripa tudi jaz zelo priporočam. Glede na svojo starost si nekje nastaviš mejo nad katero ta merilec začne piskat. Dokler merilec ne piska ti pa čisto izmučena, ni potrebno pazit da nebi slučajno pretiravala z vadbo – lahko delaš na vso moč in še malo intenzivneje ;). Če pa merilec piska je pa dobro imeti v glavi neko znanje, da si že v nevarni coni in da je potrebno malo popazit. Tako pa si sedaj brez merilca in konstantno popolnoma izmučena brez vsakršne informacije kje dejansko si (merilec ni nujen – je pa priporočljiv – bodo na koncu boljši rezultati).

Jaz imam nastavljen ta alarm pri 85% maximalnega utripa (kako se določi max ve google in/ali merilec). Na začetku (januarja) je bilo prisotnega dosti piskanja, sedaj pa se je to drastično zmanjšalo, saj je srce dosti močnejše in moram iti res kot podivjan norec, da sploh pridem nad ta utrip (+vaja mora vsebuvati celo telo s poudarkom na večjih nožnih mišicah).

Toliko z moje strani, glede merilca miskica ni imela prispevkov, zato upam da sem komu pomagal. Pa lepo telovadite in vztrajajte, midva z miskico (+ogromno ljudi) sva dokaz da se zelo obrestuje.

Še to – glede prehrane sem se jaz med Insanity-jem dosti držal navodil iz Nutrition Guide-a.

lp peromer
1.1.2012 – ….

[/quote= Navedeno
ena k hoče shujšat
Živjo, jaz sem začela z vadbo, pa je tok intenzivna, danes me vse boli, ne vem, če bom zmogla danes… zanima pa me glede pulsa, jaz nimam merilca, a je to ful pomembno da si zmeriš? mislim, saj približno veš če moraš nehat, jaz sem včeri delala ful počasi v primerjavi z njimi, več nisem zmogla.

Če bi prebrala vsaj vse miskicine prispevke bi videla, da ona ne priporoča iti kar takoj po koledarju. Celo svetovala in podala je seznam vadb kdaj in kaj delat najprej. Jaz se popolnoma strinjam z njo. Vendar na žalost nihče tega ni upošteval.]

Še vedno delam Insanity, tako sem se sama odločila in sem poač opisala moje izkušnje tukaj. Prebrala sem Miškičine prispevke in sem jih upoštevala toliko kot se je meni zdelo, da jih rabm. Sem pa tudi prebrava, da je skoraj vsaka imela muskelfiber na začetku in da nobena ni ravno skakala z njimi z enako intenziteto. Mislila sem, da je odprt forum in da lahko opišem, kakšna se je meni zdela vadba.
LP

Se opravičujem, vse je šlo pod quote 🙂

Še vedno delam Insanity, tako sem se sama odločila in sem poač opisala moje izkušnje tukaj. Prebrala sem Miškičine prispevke in sem jih upoštevala toliko kot se je meni zdelo, da jih rabm. Sem pa tudi prebrava, da je skoraj vsaka imela muskelfiber na začetku in da nobena ni ravno skakala z njimi z enako intenziteto. Mislila sem, da je odprt forum in da lahko opišem, kakšna se je meni zdela vadba.
LP

Ne vem, če si ravno razumela kaj sta hotela peromer in miskica s tem povedati. Sama sem se lotila vadbe po miskicinem nasvetu (njene določene vadbe na dneve, ki jih je napisala) in prisla vsaj v neko osnovno formo pred začetkom. Za to sem si vzela 4 tedne in telovadila po njenih navodilih (skozi sem šla 2x – ker sem po prvi rundi videla, da še nisem niti blizu Insanity-ja). V tem času so se mišice navadile, zato kasneje nisem imela praktično nič musklfibra le (zelo) utrujene mišice. S kolegico sva se zmenili, da bova skupaj vadili, vendar je ona šla brez priprav v Insanity in je tudi kmalu obupala (začela izpuščati vadbe, nato pa končala), pa tudi ker sva šli skupaj se je tudi videlo, da niti približno ni mogla slediti. Sama vadim naprej in imam danes 44. dan. Ona hoče le pomagati (in tudi peromer – hvala), vendar se vsak pač počuti najpametnejšega – pač tako je. Drugače pa – koliko jih je že končalo po koledarju tako kot miškica in peromer? Hvala obema še enkrat.

DIG DEEPER

Za vse pa še enkrat njeno navodilo:

[/quoten tudi peromer – hvala), vendar se vsak pač počuti najpametnejšega – pač tako je.]

🙂

Pozdravljeni vsi skupaj. Me veseli tudi zate peromer, da si pomagal z nasveti. Glede trošenja energije se pa čedalje bolj strinjam s tabo ja – na žalost, zato se omejujem le na predstavitev mojih izkušenj in napredka.

Torej preživet odličen teden – vadba je potekala v samo-najinem zalivčku na mivki v dopoldanskem času (bilo je fenomenalno) edino sedaj malo gledam na youtube po “two crazy people on the beach” ali “crazy couple on the beach” po novih objavah :), če naju je slučajno kdo posnel. Sicer kg verjetno nič manj, pač all-inclusive ima svoj davek a ker se tehtam šele naslednji vikend je še čas :)).

Za menoj je 37.dan. Na sporedu je bil Cardio, zato sva ob slabem vremenu šla na bazen plavat in plavala 40min neprestano. Ker ni bilo gužve sva imela vsak svojo progo, zato je bilo tudi kar nekaj rivalstva.

Bica zelo sem vesela za napredek – kar tako naprej.

lp Miskica
25.12.2011- 25.5.2012 (še malo)

Jaz sem danes v 2. dnevu 3. tedna. Včerajšnji fit test je bil v povprečju 30-40% boljši kot prvi. Počutim se super, mišice so že vidne 🙂

Kar se tiče tega, kako začeti: mislim, da vsak zase ve, kaj je najbolje zanj in da nikomur ni potrebno delati kot reče nekdo drug. Jaz sem pred začetkom prebrala celoten forum, pa sem se vseeno odločila, da začnem kar po uradnem programu in ni mi žal. Vsak po svojih zmožnostih pač….
Je pa res, da se bom verjetno po tem prvem mesecu lotila hibrida s Hip Hop Abs, ker toliko pa mi je jasno, da verjetno niti slučajno ne bom sposobna kar na drugi mesec preskočit….

No, saj bo. Pridno telovadite in uživajte!!!

mene pa zanima kje bi se dalo naročiti insanity workout program ?:))

Tudi sama sem začela z vadbo, morem priznat da se na polno preznojim, danes sem 3. dan.
Moj fit test:Switch kicks: 103
Power jacks:43
Power knees:50
Power jump: 21
Globe jump:20
Suicide jumps: 11
Pushups jack: 20
Low plank oblique:40

Morem rečt, da sem drugače v odlični formi, da ogromno vadim, ampak ta vadba pa je nora. Ob sami vadbi popijem skoraj liter navadne vode pomešan z 2 dl zelenega čaja.
Po vadbi pa 300 ml navadnega lahkega jogurta s 4 žlicami konopljinih proteinov.

Živjo,
najprej – ČESTITAM za vztrajnost!!! Sem šla pogledat www stran od insanitiya… wow! 🙂

Zanima me pa nekej drugega: pred enim letom sem ima ful težko operacijo in posledično mam trebušne mišice totalno oslabljenje (dolg časa nisem smela vstajat drugače kot na boku, bolelo me je, razrezan trebuh mam čist – 30 cm rez). Med boleznijo sem shujšala 15kg in zdj sem jih 10 dobila nazaj. 🙁 Spremenila sem prehrano in zgubila 1-2 kg v enem tednu. Insanity je zame pretežek in se sploh ne bom spustila v to. Zanima me pa vadba, ki jo izvaja miškicina mama – a bi bla primerna, če sem totalno brez kondicije? Predvsem, če je primerna glede na to, da morem mal pazit, da me ne štihne preveč v trebuhu. 🙂 Vem, da je na tem forumu povedanega že ogromno, ampak zaradi zdrastvenih težav, rajši prašam bolj specifično.

Hvala za pomoč, punce in še enkrat čestitam!!

Živjo, pred mano je le še 2 tedna Rushfit-a – še malo. Na današnjem tehtanju je 63kg (torej -1kg v zadnjih dveh tednih) – izgleda, da se je en teden all-inclusive prehrane pustil davek :)) + včerajšnji piknik. Kar je najbolj važno – dosegla sem svoj cilj -> ITM = 24,6 oziroma “normalna teža”. Yeah.

Da izdam nadaljnje plane – mogoče ti bo všeč. Ker sem dosegla veliko več kot sem si na začetku predstavljala, bom čez poletje prekinila z intenzivno vadbo. Po Rushfitu bom nadaljevala s kratkimi 10 minutnimi vadbami (le 10 min na dan) – vedno zjutraj pred službo. Vadba se imenuje: http://www.the10minutesolution.com/series/index.html – vsaka od teh vadb je sestavljena iz 5-ih 10 minutnih vadb, ki jih bom opravila vsak teden – ker imam namen delati 6x/teden bom 6-ti dan naredila najljubšo od teh petih vadb za tisti teden (mogoče pa za 6.-ti dan vzamem fast&Furious+Cardio ali Insane Abs iz Insanity-ja :)).

Seveda si bom prelahke vadbe otežila s kakšnimi utežmi na rokah in gležnjih in mogoče tudi še kakšne dodatne male v rokah (tega sem se odlično naučila pri Rushfitu), tebi to seveda ni treba – sploh ne na začetku.

Primerke vadbe si lahko pogledaš na youtubu: http://www.youtube.com/results?search_query=10+minute+solution&oq=10+minute+solution&aq=f&aqi=p-p2g8&aql=&gs_l=youtube-psuggest.3..35i39l2j0l8.3759.6712.0.7118.18.18.0.0.0.0.109.1622.17j1.18.0…0.0.wRax94RQ0N4

Večina vadb je lahkih – odličnih za začetek, so pa nekatere po pregledu vseeno kar težke (+moj namen dodatka uteži…) in mi je nekaj vadb znanih iz Insanity-ja in Rushfita. Kaj več bom pa lahko povedala po parih opravljenih vadbah.

Primer enega DVD-ja, ki vsebuje 5 vadb po 10 min: http://www.youtube.com/watch?v=BMdDu3LO1HY

Miskica, hvala za izčrpen komentar! 🙂 Včerej sem si pregledala stran od Beach Body in prebrala komentarje. Iz Iso Hunta (btw: js tega ne znam izgovort:) sem si potegnila Slim in 6. 🙂 Sicer baje zna bit mal dolgočasen, ker po 2 tedna delaš iste vaje, ampak mam filing, da bom šele po 10ih dneh zaštekala. :)))))))))) Mori me edino tist trak, ki ga uporabljajo, ampak bom že nekej pogruntala. 🙂 Upam samo, da bom vztrajala, ker pr meni je to hud problem. 🙁 Na začetku sem zagreta, potem pa enkrat ne in dvakrat ne in …. Mogoče mi pa tokrat le uspe! Všeč pr teh Beach Body zadevah mi je to, da lahko delaš doma in da ne zmečeš gore denarja. Samo nekej me še zanima – kako je s prehranjevanjem pred/po vadbi in kdaj je najbolje telovadit? Jst sem cel zelenc na tem področju in, če bi me moja prof. telovadbe vidla bi bla pomoje kr šokirana. :)))))

Ok, Miškica – še enkrat hvala za pomoč!!! Super si, aveš to?!

Ok, odtelovadla prvi dan. Shit, totalno umrta!! Ko sem gledal posnetek, sem si mislna: “Ah, to je pa itak čist izi!” A-a! Noge me bolijo za znoret!! Slabo mi je. :))) Tiste, ki delate insanity prosim ne it gledat posnetka od slim in 6, ker boste pomrle od smeha!! Proti vašemu je tole otročje lahko. Jst sem pa totalno brez kondicije. Groza!!! Prov čutim, kako mam mišice na eni strani telesa bolj utrjene, zarad vstajanja na bok tok mesco. :)) Sem šla pa takoj po vadbi (ok, ko sem pršla k seb:) pod tuš in spila ogromno vode. Ampak mislm, da bom jutr boga. :))) Upam, da zberem voljo za nov dan. 😀

in kako je šlo nobeden ne napiše več nič. verjetno ste vsi obupal :)))))))

Pozdravljeni,
Star sm 16 let in bi si rad spremenil telo, čeprou sm že pred meseci shujšal 10 kg in 2 kg pridobil na mišični masi (ker sem hodil v fitnes) sem se odločil da bom probal z Insanity Workout.
Tukaj so rezultati prvega fit testa:
Switch kicks: 84
Power jacks:57
Power knees:90
Power jump: 15
Globe jump:12
Suicide jumps: 15
Pushups jack: 21
Low plank oblique:46
Danes sm začel z prvim treningom v drugem tednu. Upam da bom zdržal do konca, saj umes imam šolo in še treninge. S hrano pa ne dosti pazim (razen na sladkarijah in preveč mastne hrane)

Rad bi uprašal ali tudi komu gre težje stretch kot ”cardio vaje” ?
Res da sem še kar raztegljiv (glede tega da treniram karate) ampak ko delam umes stretch vaje enostaun nemorem zdržati brez da se dvignem iz stava.

Lep pozdrav

Imam nekaj vprašanj:
1. Izvajate vadbo vsak dan? Jaz jo namreč izvajam vsak tretji dan, oziroma ko nisem na drugi vadbi, ker bi bilo preveč eno in drugo
2. Res sem v dvomih, da lahko kdo pridobi take mišice brez dodatnih uteži?? samo z lastno težo?
3. Tudi težko verjamem, da lahko dobro telesno formo in obliko ohranjaš z 10 minutami na dan vadbe (Miskica poročaj- sem res radovedna)
4. Imamo že koga tu gor, ki je dal skozi vseh 60 dni in kakšen zdaj zgleda?? Glede na to, da se ogromno ukvarjam s športom in da nisem debela je res mukotrpno, če hočem obdržati telo v formi takšni kot je na teh filmčkih.

No jaz sem komaj zdaj 3 dan včeraj opravila, grem pa kar lepo po koledarju:) Mu pa sledim nekje 85 % treninga, tu in tam ob kaki vaji vmes malo prekinem, ker mi pulz preveč nabije.

vesela bom vsakega vašega odgovora, komaj čakam mojih končanih 60 dni.

Mene pa zanima katere merilce srcnega utripa uporabljate in kako ste zadovoljni z njimi.

New Report

Close