HIV
Spoštovani, virus HIV se ne prenaša z dotikom nepoškodovana koža – nekaj, temveč s spolnimi odnosi, VBODOM (kjer pride do prekinitve kožnega pokrova) z iglo (v kateri je bila kri), politjem sluznic s krvjo ali izločko. ipd. Z dotikom posušene krvi na košu tveganja za prenos ni, saj je virus propadel. Tveganje bi bilo le, če bi POŠKODOVANE prste namakali v kužno (SVEŽO!) kri ali sluz.
Spoštovani, o prenosih preko dotikov in predmetov ljudje vse čas razmišljajo, v bistvu pa ne obstajajo. Za prenos virusa HIV je potreben konkreten stik z okuženo osebo (spolni odnos z izmenjavo telesnih tekočin) ali vbod z iglo ob zdravstvenem posegu ali izmenjava igel pri odvisnikih, npr. Ko se kri na predmetu posuši, pa prenos (z dotikom) ni več pomembna.
Spoštovani, o času sušenja ne morem soditi, saj je to odvisno od količine, ampak morda si lahko predstavljate: tveganje bi obstajalo le, če bi se nekdo neposredno pred vami urezal, kapljala bi mu kri, vi pa bi rano (ob smoli) neposredno namočili v to kri. Drugačno tveganje je v bolnišnicah. A posušena kri – na predmetih v okolju, kot rečeno, za dotik ne predstavlja tveganja.
Spoštovani, če bi se kirurg brez rokavic z odprtimi ranami na rokah dotikal predmetov, tampona, noža, s katerim bi pravkar operiral HIV + pacienta, bi, seveda, obstajalo tveganje.
Če pa se “po naključju” dotaknete posušene krvi na nekem predmetu v naravi, pa tveganja ni.
Pozdravljeni,
To je vredu če jutranjo terapijo zaradi tega ker mora bit asistent zraven jemljem v 3eh urnih razmakih med 8 zjutraj in 11h to se že dogaja vsaj en mesec.Tablete za pritisk prenesso jemljem nekaj dni posebej.Gre se za star atipicen antipsihotik prazine(promazin) 100 mg,ki ga jemljem zjutraj in zvečer.
Lp
Pozdravljeni,
Star sem 31 let.Nekaj bi vas rad vprašal in sicer:Cepljen sem samo z Jannsenom brez pozivitvenega odmerka.prejsnji teden sem bil v stiku z okuženo osebno asistentko,ki je drugače 2x cepljena brez poživitvenega odmerka a je v preteklosti korono že prebolela oktobra leta 2020.V soboto sem pa zvedel,da je asistentka bila pozitivna na testu.Meni so se klinični znaki začeli kazati v soboto popoldne.Sprva zamašen nos ter blage do zmerne bolečine pod očmi pri sinusih.Nato se je v soboto zvečer pridružil suh dražeč kašelj z blagim pekočim občutkom v prsih a k sreči brez oteženega dihanja.Nato danes zjutraj glavobol ki je po nekaj urah izzvenel občasno je prisotna blago povišana telesna temperatura oziroma imam blage prehodne vročinske navale.Kaksnih težjih simptomov k sreči nisem zaznal.
Sem pa tudi kadilec okoli 5-7 cigaret dnevno pokadim.
Predvidevam,da gre za razmeroma blažjo obliko kovida verjetno gre za omikron.Pozitiven sem bil na hitrem antigenskem testu.PCR imam jutri ob 11:55.
Drugače pa pijem veliko tekočine predvsem vode,limonade itn.
Kakšen nasvet imate še vi glede na opisano situacijo?
Hvala vam vnaprej za odgovor.
Lp