HIV
Pozdravljeni.
Je to normalen metabolizem,če v 1 uri sobnega kolesarjenja pri hitrosti 20-22km/h skurim okoli 250 kcal pri 112ih kg teže in 185 cm višine pri starosti 31 let?Ker ponekod piše da telo skuri 250 kcal na uro s kolesom od blagega do zmernega tempa ponekod pa piše 300-500 kcal?Na kaj se naj tukaj najbolj zanesem?
Hvala vnaprej za odgovor in
Lp
Pozdravljeni,že 4 leta se zdravim zaradi hipertenzije.Sprva sem jemal nebilet 5 mg dnevno.Nakar sem konec leta 2019 z zdravljenjem nebilet na lastno pest končal.Od marca letos se zdravim s prenesso 8 mg in se mi je ravno danes zjutraj zgodilo,da sem nenamerno odmerek izpustil.Sicer se mi je v 5ih mesecih zdravljenja to že 2 krat zgodilo.Pritisk pa kljub zdravljenju s prenesso se vedno niha od normalnega 130/80 do visokega 160/100.Kaj mi svetujete oziroma ali sem zaradi nehotnega izpuščenega današnjega odmerka v kakšni nevarnosti?
Hvala vam za odgovor.
Lp
Spoštovani, zjutraj pozabljeni odmerek pač vzemite čim prej, če vedno je zgodaj. Če odmerek zamaknete za par ur, pri navedenih vrednostih, ki jih navajate, to ne pomeni ničesar. Edino priporočilo je, da se ga vzame pred zaužitjem hrane. Če ste hrano že zaužili, pač počakajte kakšno uro ali dne, vzamite odmerek, in potem s hranjenjem počakajte.
Pozdravljeni,
Včeraj sem se 13.9.2021 cepil z Johnsonom in po 8ih do 10ih urah me je napadla mrzlica nato glavobol in vrocina plus občasno prekomerno potenje.Mislil sem se cepiti z moderno a jo v UKC MB niso imela včeraj na voljo.
Mene pa zanima ali bom na vse te opisane težave ki sem jih ves čas pred tedni in meseci pisal umrl od Johnsona zaradi teh stranskih učinkov?
Vročina je še vedno prisotna a v malo manjšem obsegu kot 2 uri nazaj.
Ali je vbistvu to znak močnega imunskega sistema?
Hvala vam za odgovor in
Lp
Pozdravljeni se enkrat.
Vem,da morda to vprašanje ni za v vas forum cepljenja pa vendar bi vprašal:
Ali se pri črevesnih žepkih pojavi polifekalno odvajanje blata se pravi količina ki je povečana ob odvajanju?Kajti moja babica odkar ima črevesne žepke že 20 let odvaja blato srednje trdote v 24 urah 4x(zjutraj zelo veliko,popoldne veliko in zvečer ter ponoči srednje veliko. sem pozabil omeniti,da jemlje odvajala bekunis caj in Donat.Kot sem že napisal poje izredno veliko vlaknin in 4 litre vode spije.
Ima tudi izjemno močne vetrove.
Glede na opisano kaj bi to pri babici lahko bilo in kaj naj spremeni v prehrani?
Hvala vam še enkrat za odgovor
Lp
Spoštovani, navedene težave – povišana telesna temperatura, mrzlica, potenje, so pričakovani stranski pojavi po cepljenju, ki se pojavljajo pogosto, običajno v prvih 48 urah po cepljenju in izzvenijo v cca 5 dneh. So posledica sproščanja imusnkih snovi, kot odgovor na cepljenje.
Spoštovani, ste na forumu cepljenja in se držite teme. Zdrava pamet vam pove, da je količina izločenih snovi nujno povezana s količino zaužitih in neprebavljivih snovi. In če nekdo zaužije veliko količino vlakninin ob tem še spije 4l Donata, je količina odvajanega blata (če le ni črevesne zapore ali moten v mobilnosti črevesa) pra gotovo večja kot 1kg. S tem zaključujem debato, saj stalno zastavljate podobna vprašanja pod različnimi vzdevki.
Pozdravljeni,
Ne bom več spraševal tega kar sem nazadnje pisal,zato se vam opravičujem za nevšečnosti.
- Vprašal bi pa kaj to pomeni kot ste omenili da pričakovani stranski učinki cepiva trajajo okoli 5 dni jaz sem mel precej močno reakcijo na cepivo v roku 10-12 ur po cepljenju:Se pravi s hudim glavobolom,visoko vročino in mrzlico je pa reakcija minla v slabih 2eh dneh.
Kaj to pomeni za moj imunski sistem?
Hvala za odgovor in
Lp
Pozdravljeni,
Imam en problem.Od tega tedna naprej smo bili z zdravnikom dogovorjeni,da mi osebni asistent vsaki dan prinaša zjutraj in zvečer zdravila.Zjutraj imam prenesso 8 mg ter prazine 100 mg in zvečer 100 mg prazin in 100 mg asentre plus enkrat na mesec depo injekcijo.Zanima me predvsem ob jutranjih odmerkih prenesse 8 mg in prazin glede točnosti časa jemanja en dan pride asistent že ob 8ih drugi dan pa ob 9ih ali celo kasneje in to se ta teden že skozi dogaja da niti en dan v presledku nisem vzel jutranjih zdravil točno ob določenem času.Zanima me se,če se lahko kaj zgodi glede na opisano?
Hvala za odgovor in
Lp