Nejc… res nisem probala, ker me je ob sestavi zmrazilo. Zakaj si pa ti shujšal, a ti jaz povem? Ker si do HL jedel mogoče enkrat ali dvakrat na dan in potem so ti rekli, da jej še 3x šejk in valda, ker si imel 5 obrokov, so ti šle kile dol, ampak ti povem nekaj, ni zdravo v enem mesecu toliko kg dat na enkrat dol, ker ko boš nehal se tako prehranjevat, se ti bo vse 2x vrnilo.
In kaj delajo HL? Vsem, ki so preobilni in so itak preobilni zaradi nepravilnega prehranjevanja, rečejo da naj jejo šejke in potem je rezultat takšen kot je. Poskusi jesti 5x na dan normalno zdravo hrano, pa boš videl, grejo kile prav tako dol, pa še malo pomigaj, pa bo.
Obstajajo pa tako kot je že nekdo zgoraj omenil precej boljši in kvalitetnejši dodatki, če se jih že moraš posluževat, ampak ne mislim delat nobene reklame za nobeno štacuno.
Tako da ne bit tako ozkogledit in zaradi HL noben ne shujša! Ampak zaradi tega, ker začnete končno jest 5x do 6x na dan, kar se da pa vse urediti tudi z normalno zdravo hrano.
Če bi res izgubil toliko (maščobe), pomeni, da si dnevno ustvaril cca 3500 kcal deficita (kar pomeni več kot 5 ur teka). Tega pa vsak res ne more probati, ker ni tako vzdržljiv ;)[/quote]
Ubistvu se ne govori, da bi moral tolko telovadit ampak pomeni, da je izgubil veliko mišične mase.
To seveda ni zaželjeno.
Lp
Nejc301
Nejc kot nekdanja uživalka HL ti lahko v obraz povem, da se lažeš kot pes teče. 13,5 kg, da si izgubil v mesecu – mogoče če si pil 3x na dan samo napitek in vitaminske tablete in vlaknine. če pa si imel dobrega svetovalca (ta ki je nad teboj) ti je povedal, da to lahko delaš največ 3 dni in nič več. Sama sem v 6 mesecih izgubila 25 kg. Po dveh letih sem kljub upoštevanju navodil itd. začela kg dobivati nazaj, razen tega so mi začeli izpadati lasje, se lomiti nohti, ….. skratka zrušila sem imunski sistem. zdaj HL ne uživam več, kg sem dobila nazaj. Za nohte, da sem jih malo popravila sem potrebovala še 2 leti, pa še danes niso kot bi morali biti… Še bi HL? Ne hvala, imam raje svoje dodatne kg.
Da ne govorim o tem koliko denarja sem izgubila.
Ko sem se včlanila v sistem in včlanila še eno osebo je moj supervisor mimo mene vzpostavljal kontakte z njo in jo nagovarjala za status supervisorja, in jo na to mesto porinila po enem mesecu. Danes nobena od naju ni več v sistemu.
Ko vidim svoje prijateljice, kako slepo zaupajo HL, mi je zelooo hudo! Fora je samo v tem, da so začele ob tem še telovaditi, pa piti več vode (oz. sokove nadomestile z vodo) … Pa nobena od treh še ni hjušlala več kot 2 kg v 3, 4 mesecih – s tem da so razne napitke, in ne vem kaj še vse, plačale že nekaj sto evrov. Vsaka, ja.
Več manjših obrokov in pa predvsem gibanje!! 🙂
lp
Žal je tako, da dokler ne dojameš pointa v hujšanju probaš vse, zapraviš kup denarja in nato razočarano ugotoviš, da pri tebi pa nič ne deluje. No nato pa se ti prižge lučka v glavi, če imaš seveda to srečo in ti postane jasno, da noben prašek, tablete ali kakšne masaže ne učinkujejo. Učinkuje le sprememba načina življenja in gibanje. Ja to sem ugotovila pri 19 – tih ko sem shujšala z pravilno prehrano in fitnesom v 4 mesecih 20kg, nato pa pozabila na svoje znanje in do 32 leta iskala bližnjice, probala vse, kupila vse pa imela vedno kakšno kilo več, no danes pa gledam na stvari malo drugače. Teoretičnega znanja veliko, vendar moraš to spraviti v prakso.
Tako da HL in podobne neumnosti hvala lep za vedno, raje jem ampak jem po pameti, sem sita in nič tečna, pa še hujšam ob tem;))
O HL raje ne bi izgubljal besed, lahko pa rečem le sledeče; v prodajo tega se spustite le, v kolikor znate govoriti “kot raztrgan dohtar”, znate prepričati človeka. Sicer ne boste prodali niti enega izdelka. Ob tem moram omeniti, da gre za pokvarjen način prodaje. Zakaj neki se ti izdelki ne prodajajo v specializiranih trgovinah? Zakaj distributerji iščejo vedno nove ljudi, ki bi jih vpeljali v ta posel? Zakaj je sploh potrebno lovit ljudi in jih vpeljevat v to z namenom, da bi se izdelki HL prodajali? In naposled se kupcem račun sploh ne izda, temveč gre za plačilo na roko, ki je lahko 25, 35 ali 50% dražje, kot pa je za robo plačal distributer.
Kar se pa tiče HL kvazi wellness svetovalcev, predavanja potekajo v 6 terminih po 2 uri, skupaj torej 12 ur. Ko je to skozi, ti izdajo “diplomo”. Zakaj sem to napisal? Zanima me kaj bi porekli, če bi šel iskat zaposlitev kot wellness svetovalec v Thermano ali v Terme Čatež in jim povedal, da bi se rad zaposlil kot strokovnjak za wellness? In bi jim pod nos pomolil tisto kvazi diplomo? Močno dvomim, da se je v 12 urah možno izučiti za wellness svetovalca. Jaz sem za svoj naziv moral 5 let hoditi na faks.
Neverjetno, kaj vse je možno v državi tej. Nategatorstvo levo, nategatorstvo desno, zgoraj, spodaj, ni da ni. Se mi zdi da je še slabše kot v časih, ko se je R Slovenija imenovala SR Slovenija. Kakšna oblast, takšni ljudje.
Vsak uporabnik izdelkov Herbalife plača davek na dodano vrednost od vsakega nakupa, enako kot ga plača v marketu ali na tržnici. Kot distributer, ki dejansko dela s končnimi strankami in se ukvarja s svetovanjem plačuješ davek od prihodka in dejavnosti. Če želiš delati Herbalife kot svoj posel, moraš registrirati podjetje in celotna dejavnost poteka skladno z zakonodajo.
Lep pozdrav
Igor
[email protected]
Za podrobnejše informacije tudi:
www.jemtorejsem.com
Vsak uporabnik izdelkov Herbalife plača davek na dodano vrednost od vsakega nakupa, enako kot ga plača v marketu ali na tržnici. Kot distributer, ki dejansko dela s končnimi strankami in se ukvarja s svetovanjem plačuješ davek od prihodka in dejavnosti. Če želiš delati Herbalife kot svoj posel, moraš registrirati podjetje in celotna dejavnost poteka skladno z zakonodajo.
Lep pozdrav
Igor
[email protected]
Za podrobnejše informacije tudi:
www.jemtorejsem.com
Še vedno tavam v temi. Če kot distributer nimaš registrirane dejavnosti, preprosto ne moreš plačevati davka od dohodka iz dejavnosti. Res pa je, da se iz dela provizije, ki se ji navadno odšteje veliiiik odstotek normiranih stroškov, verjetno plača dohodnina (v višini 15%???, obstaja pa tudi možnost, da zaradi dodatnega prihodka padeš v višji razred in moraš dohodnino kasneje doplačevati, ampak to je že druga zgodba). DDV je seveda vračunan v ceno in ga plača končni potrošnik, kot velja za čisto vse ostale izdelke in storitve (od hrane, pijače, obleke, do avtobusnih prevozov….). Po kakšni ceni pa kupuje izdelke distributer – z ali brez DDV? Kako distributer brez registrirane dejavnosti izdaja račune? Kako je z DDV-jem na računu končnemu kupcu?…… Verjamem, da če pelješ HL kot lasten posel, pač mora iti vse po “reglcih” in je v skladu z zakonodajo, za ostale pa nisem prepričana. Ne vem, ampak odgovori me niti najmanj niso zadovoljili, postavili so mi samo nova vprašanja, zato se mi vse skupaj zdi malce zavito v tančico in sploh ne tako zelo transparentno, kot bi želeli prikazati. Ali morda pač?
Lp
lenka01, izogibaj se herbalife distributerjev v velikem loku. To niso nič drugega kot prevaranti. Naokoli se oglašujejo kot osebni wellness svetovalci na podlagi 12-urnega tečaja. In za to dobijo “diplomo”. Povej mi, kje se da končat študij in diplomirat po zgolj 12 urah? In me prav zanima, če bi me s tisto kvazi diplomo zaposlili v kakšnih termah. Močno dvomim.
Ko vabijo ljudi na razne shake-partyje, jim tam prodajajo pravljice, kako se je kvaliteta sadja v zadnjih 25. letih poslabšala. In krivdo za pojav diabetesa pripisujejo rogljičem in kavam, ki jih prodajajo v Petrolovih Hip-hop prodajalnah. So naredili kakšno raziskavo, s katero bi dokazali, da so Petrolovci krivi za pojav diabetesa? Ne moreš verjet, kakšne pravljice herbalajfovci prodajajo ljudem. Distributerji imajo prav navodilo, da ne smejo dajat podrobnejših informacij ter da če jih kdo kaj vpraša, oni odgovorijo z “Veste vse, kar morate vedeti.” In če je človek zabit, bo pač nasedel.
Za konec pa še to; napitki v praških, ki jih prodajajo brez računa, “distributerji” nabavljajo po 25, 35 ali 50% nižji ceni, kar pomeni da uporabnik plača toliko višjo ceno. Ampak HL distirbuterji imajo na glavi plašnice in ne vidijo drugega kot to, da na butcih služijo. Sploh nimajo nobene slabe vesti, ko nategujejo folk, potem jim pa izdelke ponujajo po višji ceni brez računa. Ko ti bo naslednjič nek herbalajfovec/ka ponujal izdelke, od nje/ga zahtevaj na vpogled cenik.
In zakaj sploh se HL izdelki prodajajo na tak način? Zakaj jih ni možno kupiti v prosti prodaji? Že to nakazuje, da tukaj niso čisti posli.
igorm, zoper tebe in tebi podobnim bi morali podati kazensko ovadbo na računsko ali ustavno sodišče. So pred kratkim v oddaji Svet na Kanalu A povedali, da je piramidni marketing pri nas prepovedan in za to je zagrožena kazen 8 let zapora.
Distributerji dejavnosti nimajo registrirane. oz. ne da bi vedel da jo imajo, vsaj js je nisem imel. Pravzaprav sploh ni pojasnjeno, kako zadeve potekajo. Ženske, ki me je vpeljala v HL, sem se komaj znebil. Na vsak način je vztrajala, naj še naprej prodajam te “čudežne” praške. Nimam jaz srca na tak pokvarjen način prodajat te zadeve. Poslužujejo se 3 metod; prva je klicanje naokoli in vabljenje ljudi na shake-partyje, kjer jih poskušajo prepričat, da potrebujejo te zadeve, potem pa jim poskusijo uturit da bi kupili izdelke. Druga metoda so ankete, kjer “anketar” na ulici postavi 4 vprašanja, potem pa še išče ime, priimer in telefonsko številko. Seveda z namenom, da bi jih potem klical in jim skušal uturit. Tretja metoda je nega obraza, kjer ljudi prepričujejo, da potrebujejo nego obraza, nato jim pa skušajo uturit izdelke.
Distributerji dejavnosti nimajo registrirane. oz. ne da bi vedel da jo imajo, vsaj js je nisem imel.[/quote]
Moj odgovor se je nanašal na odgovor, ki ga je malo višje podal igorm, čeprav tudi sama ne poznam nikogar, ki bi imel HL posel registriran kot dejavnost (niti kot postransko dejavnost). Ampak samo v tem primeru bi mi bile stvari jasne. Tako pa………. tavam v temi in čakam na razsvetljenje.:)))))
Lp