Katera vprašanja pa? Vesna100 ni postavila nobenega vprašanja??
Če slučajno nastopate kot Wanna be distributer pa samo toliko: Herbalife distributer posluje po enakih zakonih in pravilih kot ostala slovenska podjetja. Se pravi v prvi vrsti ima podjetje kakršnekoli pravno organizacijske oblike.
Drugače pa enostavno: prihodki od prodaje, drugi prihodki, nabava zaloge, nabava drugega materiala, stroitve…+ in – konec leta plačaš dohodnino kot vsi sp-ji ali pa davek od dobička kot vsi doo-ji. DDV seveda…če ti promet preseže prag 25.000€ ali pa če to želiš sam…spet enako kot vsi ostali.
Kako funkcionira mrežni marketing je itak vsem jasno, kajne…zato se ne bom ustavljala pri razlaganju tega.
Glede na prodajo in ostalo, imaš kot HL distributer od 25-50% popusta.
Seveda obstaja pasivni prihodek, vendar o tem res ne bom pisala tukaj. To je pač posel kot vsak drug in prav tako vam ne bom pisala koliko zaslužim kot računovodja, koliko imam ostanka ipd.
Skratka: HL distributer je podjetnik, ki plačuje davke, prispevke, in vse kar pač plačujemo podjetniki v Sloveniji.
Verjetno obstaja tudi med Hl distributerji kdo, ki ne plačuje vsega…toda ne samo pri HL…tudi povsod drugod.
Hrana, hvala za odgovor, vendar še nisem čisto prepričan.
Če sem prav razumel, lahko odprem s.p. In lahko nabavljeno robo dam v stroške (pustmo ostale birokratske zadeve, opredelimo se samo na izdelke) .
Zakoni v RS za odvajanje DDV-ja so mi dobro poznani, vendar pa jaz sprašujem za HL posel.
Naprimer nabavim za 1000€ robe, prodam jo za 1250€. Jurja mam stroškov, 250€ pa zaslužka in od tega zneska plačam davek. Govorim samo hipotetično, da lažje razumem.
S spoštovanjem HRANA. Mene ne zanima koliko vi zaslužite kot računovodja, niti me ne zanima koliko zaslužite, kot HL zastopnik. Vem da je to rezultat vsakega posameznika. Se pravi, če sklenem pogodbo s HL, mi je kot podjetje dolžno izplačevati provizijo. Kako je s tem? Ali moram izstaviti račun, kar pa me privede do še enega vprašanja. Kje je podjetje v Sloveniji registrirano in kje ima sedež.
Glede da je na forumu veliko zastopnikov, sem pričakoval malo več odziva in informacij, kajti le, to je posel z ljudmi.
ŠE ENKRAT HVALA KER BOSTE ODGOVORILI NA MOJA VPRAŠANJA.
???????????
Ne, zdaj pa tudi meni ni nič, ampak res čisto nič jasno.
Hrana, pravite, da je vsak HL distributer registriran kot podjetje (organizacijska oblika ni pomembna: s.p., d.o.o., d.n.o, k.d., t.d.,…). Poznam kar nekaj HL distributerjev, ki NISO registrirani v nobeni organizacijski obliki. Tudi če ima redno službo, bi po vaših besedah moral registrirati dopolnilno dejavnost. Pa je nima nihče od teh, ki jih jaz poznam. To pomeni sivo ekonomijo?
Kot drugo: mnogo Slovencev je brezposelnih že več kot leto dni in izpolnjujejo vse pogoje za pridobitev subvencije (nepovratna sredstva!) za samozaposlitev v višini 4.500 evrov. Menim, da bi mnogo brezposelnih rade volje izkoristilo to priložnost in se samozaposlilo, če bi distributerji MORALI biti registrirani kot podjetje, tako pa je lažje in ugodneje brez registracije.
In kot tretje: vprašanje Wanna be distributer o izdajanju računov je tudi čisto na mestu. ČE je nekdo HL distributer in je kot tak registriran kot podjetje (oz. poslovni subjekt), lahko prejema prilive (na TRR ali v gotovini) le na podlagi verodostojnih računovodskih listin, kar so v prvi vrsti izdani računi. In če jih ne izdaja, na podlagi katere računovodske listine je možno izplačilo provizije (gre predvsem za provizijo iz naslova prodaje “poddistributerjev” iz njegove veje)? Provizija iz njegove lastne prodaje pa je verjetno razlika v ceni.
Se opravičujem, ker se vtikam v to debato, ampak rada širim svoja obzorja in bom res vesela, če mi bo kdo tole znal pojasniti tako, da bom razumela. Hvala.
Lp
Očitno nima nihče podatkov, ki jih želim izvedeti. Sedaj pa se sprašujem, ali se greste resen posel ali je kaj drugega v ozadju. Ne izklučujem tudi možnosti, da distributerji niste vedno prisotni na forumu. Tako da še vedno čakam na odgovore in koliko mi je postalo jasno iz prejšnjih postov, bodo vaši odgovori zadovoljili še nekatere.
Prepričan sem, da so izdelki kvalitetni, verjamem pa da niso edini, ki se jih dobi na tržišču. Mene zaima MLM posel, katerega v ozadju stoji HL. Zato še enkrat naprošam distributerje da mi odgovorijo na zastavljena vprašanja. Pa kr javno tle na forumu. Ker če je zadeva, kar se izplačil tiče zanimiva, bodo ostali tudi gledali na posel z drugačnimi očmi.
HVALA ŠE ENKRAT.
Wanna be distributer, kaže da boš dolgo čakal. In da si strašen optimist :))))
Ena stvar me pa hudo moti. Prav vsi v tej lepi deželici govorijo kako so drugi pokvarjeni, kako prikrivajo, podkupujejo, ne plačujejo davkov… kako jih delodajalci izkoriščajo (ok, mnogi res), kako je vse pokvarjeno, ko pa sežemo malce pod površje ‘navadnih’ ljudi, pridemo do prav istih zaključkov. Kajti, če je posel tako dober in pošten (ponavljam, ne dvomim, da je veliko dobrega), bi vsi nadobudni HL-jevci začeli s prepričevanjem in argumentacijo.
Toda ne! Popolna tišina. Celo produktov več ne ponujajo.
In tukaj se postavlja vprašanje… ali je vse pošteno? Kako je z davki? Kako je z izplačili (navsezadnje vsi delamo za denar)?
Vse skupaj mi je pustilo zelo grenak priokus, po vsem tistem prepričevanju. Resnično, še bolj dvomim v vse skupaj.
Da smo si na jasnem. Občutek imam, da ne gre za zaslužek, da gre za davke. Tudi meni ni všeč, ko vidim koliko težko prisluženega denarja gre v davke. Toda ne pozabimo, davki so zato, da se lahko zdravimo, šolamo, peljemo po cestah in avtocestah, itd itd… Žal tudi, da se politiki in gospodarstvo malce medsebojno ‘podpirajo’, da ne uporabim besede podkupujejo.
Toda vseeno… če tako dolgo odgovora ni, po vsej kanonadi HL-jevcev in prepričevanju, da so odkrili Ameriko, potem nekaj smrdi. Do neba.
Tako, da dragi HL-jevci, lepo, da ste na tem forumu, lepo da služite, toda pomislite kakšno slabo reklamo ste si naredili. Ne samo med nami, ki aktivno sodelujemo na forumu – nas ni tako veliko, temveč tudi med tistimi, ki forum samo obiskujejo in berejo, prav tako pa med našimi znanci, ki jim pripovedujemo o tem. To pa je ogroooomno ljudi. Glede na to, da smo v Slo, ki je majhna in vsak pozna vse, je to vsaj pol države, ki so obveščeni.
Škoda… res škoda…
Očitno je res v ozadju nekaj, česar nočete deliti z ostalimi. Očitno bom moral poiskati drug MLM. Ko ga najdem, javim. Samo to še povem, da ima HL pri meni črno piko zaradi neresnosti.
Hvala vsem za sodelovanje in odgovore. Bom preko drugih virov izvedel kaj me zanima in takoj ko kaj izvem delim tle gor. Prepričan sem, da bo dosti ljudi zanimalo kakšna je poslovna politika podjetja.
LEP VEČER.
Damjan
sama sem dobrih 20 let nazaj prodajala amc posodo …je šla super v promet nekaj časa …
in takrat smo vsa izplačila, aktivna in pasivna dobivali na bančni račun, sicer res odprt na eni od tržaških bank …a nič na roke …
kasneje so me vabili v amway, oriflame pa še kar nekaj teh poslov sem znancem na ljubo “odposlušala” …ampak povsod je bil nek čuden način izplačevanja…bolj v takem smislu, kot npr. kupiš za 100 €, prodaš za 110 … računa za stranke ne izdajajo, ker v bistvu dobiš za 10 naročil en sam račun in v tem smislu naprej …kako naj potem ljudje uveljavljajo tako opevano 100 % jamstvo za kakovost, mi ni znal nihče razložiti… še najbolj zanimiva je bila izjava enega od distributerjev, da če “kdo res težaka, mu dam iz lastnega žepa tist denar nazaj” …
pri goldnu je bilo še celo tako, da je najnižji na lestvici dal denar svojemu sponzorju, ta naprej svojemu in tako do vrha … in so si že spotoma trgali vsak svoj del pogače …moja mama je bila včasih v goldnu in je nehala, ko je slišala, da je mentor od nekoga sprejel takrat precejšnjo vsoto mark za nakup, potem pa ni bilo ne duha ne sluha ne o izdelkih ne o denarju …
ne trdim, da je tudi pri HL tako, a zaenkrat imam dobre izkušnje samo z amc… ker tudi stranka ne plača nič distributerju, ampak direkt na TR firme … in potem se provizija mesečno obračunava in vplača na tvoj TRR …tako dobi vsaka stranka svoj račun, svojo dobavnico in svoj garancijski list …
no, vsaj bilo je tako njega dni …
mi smo ga včasih prodajali in bili supervizorji zanj.
v štirih letih prodajanja se ni izdal niti en sam račun. nikoli.
materjal je pa dobavljala oseba “nad nami”. gre za piramidni sistem. če nekdo pod tabo postane supervizor, dobiš nagrado v obliki denarja seveda.
kot supervizor si nabavil materjal 50% ceneje. ostalo je bil čisti profit.
verjetno gre pa danes hl slabše v promet kot pred krizo.
Tako ti bom rekel; posla s HL se loti le, če resnično obvladaš prepričevanje ljudi, si dober govornik ter iznajdljiv, npr. da na vsako kajlo odgovoriš z učinkovito protikajlo. Jaz sem julija kupil za 630 izdelkov. Sedaj bo december, pa nisem do danes prodal niti enega izdelka. Ja, uganili ste, vse v zvezi s tem poslom me je minilo. Vse kar sem naredil je nekje 850 evrov minusa. Oseba ki me je spoznala s HL mi je junija po mailu napisala, da bom izdelke hitro prodal. Ja seveda… Lahko je to govoriti nekomu, ki je preskrbljen, ima prostorno hišo, avto ter mu že prvi dan uspe prodati skoraj vse proizvode.
Vse napisano drži. Računov se kupcem ne izdaja. Na Kanalu A v oddaji Svet so pred dvema tednoma povedali, da je piramidni sistem pri nas protizakonit ter za to zagrožena kazen do 8 let zapora. In danes HL skorajda ne gre v promet…
Izdelke sploh ni problema prodajati, sploh če so res kvalitetni. Treba je le jasen fokus in vztrajanje, tako ko pri vsakem poslu. Verjemite da zakoni privlačnosti delujejo (poglejte si dokumentarec THE SECRET). Verjemite da je nekaj na tem in da bi se lahko razpisal v nedogled, vendar nimam namena kratiti vašega časa. Spoznal sem novi MLM program, kateri naj bi bil veljaven z ustavo republike Slovenije, se pravi registriran v obrtniški zbornici in z vso zakonsko podlago veljaven za izvajanje dejavnosti. Zadeve še trenutno sam preverjam, bom pa takoj odprl javno debato o informacijah ki jih bom prejel, ker me bodo definitivno zanimala vaša mnenja.
Lep večer še naprej.
HL ni kvaliteten in ameriške študije marsikaj dokazujejo in pitje šejkov 3x na dan, kakor priporočajo (seveda zato, da bi čim več prodali) ni ravno najbolj zdravo. HL naj bi bil dodatek k prehrani, ne pa sama prehrana in tu je njihov velik problem, ker se filajo s šejki in tabletami dan in noč. Dodatki, vsi dodatki k prehrani naj bi bili res le dodatki in če res res ne more, ali nimaš časa, potem spiješ šejk, poješ tablico…sicer pa raje uživaj hrano kot tako. Je pa na tržišču, sploh v športnih trgovinah, dost več kvalitetnih šejkov, kot je tale HL-ov, katerega sestava je porazna (hidrati, sladkor, maščobe,…) – pa če tudi je nadomestek obroka, še vseeno, če nekdo hoče izgubiti kilograme, ni ravno priporočljivo.
LadyBanana
Hehe zakaj neki govoriš kar ne probaš pa o nekem zdravem načinu življenja k pojma nimaš. Herbalife je dokaz v svetu da so to najboljša prehranska dopolnila na svetu. Jst mam en super rezultat -13,5 kg v pičlem 1 mesecu !
Tko da te tvoje besede so prazne če ne probaš ne morš vedt. Ker pa tukaj še neki zaslužm zravn je pa še touk bolj in to vsakmu priporočam lahko se pa tud na mene obrne da kej več zve o tej zadevi.
13 kil v enem mesecu :)))) dobra je ta! Ja če imaš 100 kg preveč. Ne zavajaj Nejc prosim te. Tud sama sem bila tko naivna pa sem probala HL, pa vitaminčke, pa za prebavo, pa ful zdravo jedla, pa športala, pa sem šla pičlo kilo dol v celem mesecu. Tko da HL ni noben čudež, imam kolegico ki mi je obrazložila kako potekajo stvari in po koliko dobite izdelke. Sama sem bila stokrat vabljena na predavanje, mi je tud povedala kaj ima ona od tega tko, da tukaj se gre samo za zaslužek in nič drugega.
Po drugi strani sem pa jedla B napitke iz maxximum trgovine pred leti, isto telovadila, zdravo jedla pa so bili boljši rezultati. Tko, da sam to povem. Kako se vam sploh še da prepričevat ljudi. Pa očitno ljudje več niso tko naivni, ker vidim, da skoz nove svetovalce iščete a to pomeni da jih veliko obupa ker se ne prodaja tko dobro več……. Ah BZ