Najdi forum

Želim si…

Tako močno si želim še eno štručko, da me kar boli. Pa me je strah, imela sem dve rizični nosečnosti. Pri drugi so se vse težave še potencirale in napoved za naprej ni ugodna.Zaenkrat mi je v tolažbo to, da lahko glede na leta počakam, da mali dve malo zrasteta. Sem mogla samo malo pojamrat. Lep dan vam želim !

Koliko si stara in koliko sta stari tvoji mičkeni miški? Sori, če sem preveč radovedna!
T.

Jaz sem tvoj letnik, saj veš taboljša generacija, poleti bom 27. Moji miški ( ena je bila celo res za pusta, druga pa mačka ) pa 5,5 in 2,5.

Potem pa imaš ravno pol leta starejše otročke kot jaz in tri leta manj kot jaz (uf, zdaj se pa počutim kot stara mama). Tudi mi imamo željo še po enem sončku, kako pa bo,bomo pa videli… enkrat jeseni…se bomo začeli malce truditi…če bo šlo vse po sreči bi imeli radi kakšnega “poletnega” člana družine…
Držim pesti zate, kakorkoli se že odločite…

Ih, potem imaš pa še čas…Kakorkoli, če imata možnost, prostor in finance, potem kar…če pa ne, se pa tako zeeeelo še ne mudi, tvoja (in moja) biološka ura še tako hudo ne tiktakata, a ne?
Mimogrede, moj dragi se je omehčal…po minuli noči je to nekako logično…torej – končati moram faks, torej diplomirati, potem pa bomo začeli delati na novi štručki… Dobra vzpodbuda, da grem hitro pogledat, kdaj imam naslednji izpit…
Je pa verjetno prevagalo to (prej se je vedno bal, kako bi bilo z dvema, pa jaz brez službe, in bi morala prej redno v službo, itd.) da je po novem ta blesav zakon o delovnih razmerjih v kombinaciji z novim zakonom o starševskih dohodkih in porodniško tako vse zaj…, da bi zdaj dejansko čakala še 5 let, preden bi bila jaz v službi za nedoločen čas in bi si lahko “privoščila” otroka. In je moj mož rekel, da “kurc gleda državo”, da so pa otroci tako veselje, da mu ga ne bo ena blesava država vzela, pa naj ga serje kolikor hoče….Skratka, morda se tudi meni jeseni obeta “delanje” otrok…Kar je pa že samo po sebi zabavno, a ne?
T.

Tebi in Hali želim plodno jesen, mi bomo pa verjetno še nekaj let vadli, da ne pridemo iz vaje za tretjo štručko. Malo me samo skrbi razlika v letih.

Tinkara malo za šalo: “se vidi, da imata Tanja E in Hali dve punčki, še ne vesta kako je v hišo dobiti enega ravsarja, a ne!?”

Pozdrav,
Miša

Saj….mene tudi. Moj sine je zdaj 28 mesecev, če pričnemo delati jeseni, bo ob rojstvu štručke star skoraj 4 leta – in to po pogojem, da se takoj zgodi. Kaj pa če bomo spet eno leto delali in nič naredili? Uh, na to mučenje sploh ne želim pomisliti…
T.

Sorry vidim, da imaš ti par ampak očitno zelo priden par :)))

Malo za šalo
Miša

Ja, pobčki so res nekaj posebnega…Pa saj, če se ne motim, ga Hali ima? Ali spet brkam, počasi si bom morala delati vaše “dosjeje”, da ne bom zamenjevala otrok, njihovih starosti, hi, hi?
Kakorkoli, vsak otrok v naši družini je dobrodošel, naj bo fantek ali punčka, je pa res, da bi si v drugo tako za štod želela punco, a kaj ko jih moj mož (dokazano po njegovi strani že 200 let) ne dela…Je v šali rekel, da bi takoj pomislil na poštarja, če bi imeli v drugo punco…Sem rekla, da bom res poštarja vprašala, če jih zna on delati, ha, ha…
Je pa res, da me kar stisne, ko vidim kakšne ljubke oblekice za punčke (v Jutranjki imajo prav sladke pletene plaščke s takimi cofki in odštekanih barv). Se pa zadnje čase – kot sem že pisala moj sine – nekaj meče na punčko…vse govori na -a (šla, delala, pisala), pa še tiste penaste puzzle si oblači in pravi, da ima “blekico” – ima zelo velike te puzzle in številka 0 gre super na telešček…Ih, upam, da ga bo punčkasta faza kmalu minila, ker me nekateri sorodniki že prav zoprno zafrkavajo, da ni čisto gladek…
T.

Jaz bi tudi punčko. Upam da bo … nekoč. Ko vidim vse tiste klobučke pa pentlje pa oblekce….se mi kar meša. No so pa zato bolj srečne moje prijateljice, ki od mene dobivajo (za roj. dneve, božička…) vse te čudovite stvari. Ne morem se zadržati, da ne bi česa kupila. Možu včasih sploh ne upam povedati…ups

Je pa moj fant tako zlat, da ga ne bi zamenjala za nobeno punčko. Zdaj smo ravno v obdobju cartanja in lubčkanja. Lubčke tako dobivava (z atijem) cele dneve, kar tako brez razloga. To je luškan.

Pravijo, da imajo fantki velikokrat obdobja punč, ker so veliko z mamico in jih malo zanese. Pa saj bo vse minilo, še prehitro.

Plodno leto vsem,
Miša

Ja, jaz imam par: glede ljubkih punčk v oblekicah in slično: jaz moram našo Tinkaro na finto vržt, če želim, da obleče kakšno oblekico, njeno obnašanje ni včasih prav nič podobno kakšni nežni punčki- beri zgoraj.
Tastarejši fantič je pa pravo malo cartljivo, objemalno in takoooo občutljivo bitjece – kot vsi moški, imam občutek.

Hi, Hi …. Miša, Tinkara …. ima Hali čisto prav. Niso vse punčke tako punčkaste. Naša (včeraj je dopolnila 16m) je ravno v fazi pravega razbojnika, divjak, jo nona komaj kroti. Edina dobra stran tega divjanja je, da zvečer pade v posteljo. Razne oblekice, plaščki … so samo za na ‘promenado’, sicer pa nič praktične. OK, priznam, kakšno oblekico tudi jaz kupim, tako za dušo, pa čeprav jo oblečemo samo parkrat.
Ste pa vse pogumne, da razmišljate o malih štručkah. Kaj pa vem, jaz se kar ne morem odločiti, mož je pa že sedaj za. Najbrž preveč razmišljam v naprej, kako bo s to našo mularijo …. šola (šolnine?), služba ….
N.

Pozdravljene!

Se ne morem upreti, da ne bi kaj zapisala! Končno klub žensk, ki jim gre po glavi tretji otrok … Moji sta 5 in 3, pa ves čas razmišljam samo še o dodatku … Kaj menite, kako to uskladiti s službo? Meni je ravno uletel en tako velik projekt, da lahko za leto dni kar odmislim, če se hočem po porodniški še nazaj prikazati. Imam sicer super službo za nedoločen čas, sem pa za vse sama. Pa tako bi spet enega dojenčka …

LP, Marijanatka je pisal/pisala:
>
> Hi, Hi …. Miša, Tinkara …. ima Hali čisto prav. Niso vse
> punčke tako punčkaste. Naša (včeraj je dopolnila 16m) je
> ravno v fazi pravega razbojnika, divjak, jo nona komaj kroti.
> Edina dobra stran tega divjanja je, da zvečer pade v
> posteljo. Razne oblekice, plaščki … so samo za na
> ‘promenado’, sicer pa nič praktične. OK, priznam, kakšno
> oblekico tudi jaz kupim, tako za dušo, pa čeprav jo oblečemo
> samo parkrat.
> Ste pa vse pogumne, da razmišljate o malih štručkah. Kaj pa
> vem, jaz se kar ne morem odločiti, mož je pa že sedaj za.
> Najbrž preveč razmišljam v naprej, kako bo s to našo mularijo
> …. šola (šolnine?), služba ….
> N.

Jaz imam 7 sestričen in enega bratranca. Danes pa imamo vse te sestrične fantke in ena ima še punčko. Stvari se obračajo. Pravijo, da mora biti ravnovesje.

Držim pesti,
Miša

Ah, saj imaš še čas, pa devet mesecev traja nosečnost…Nikoli ni prepozno!

Takšna je mogoče tvoja … jaz bi mojo že prisilila, da bi nosila oblekce in trakce in…HA, HA, ŠALIM SE!

Ne zameri Natka, pusti me malo v sanjah.

Miša

Ja prisiliš jo že, a če ni prav razpoložena, so njene besede: ne bom.Pa naj so to obleke, čevlji ali copati.Si gre po pručko, odpre omaro in reče: to, ne to. Še dobro da nimam kakšnih sandal v omari, bi jih morali obut pa tud pri pol metra snega. Joj in špangice; tako punčkasto srčkasta je v njih in ji rečem: narediva čopek in reče jaaaa in potem treniramo gor in dol in dol in gor dokler vse skupaj ne izgubimo. No ja še kakšno leto počakamo pa se bo že tudi rada malo nališpala.
Pozdravček vsem!

Živjo!
Bom pa še jaz “vrgla” želje in razmišljanja na papir, če se je že odprla ta tema.Ponavadi vas samo prebiram in mi je kar lepo pri srčku.Pa mislim, da sem tako bližje mojemu sončku, ki je sicer v varstvu pri babici-pa mene nič ne pogreša, obratno je drugače.

Čeprav je star šele 13,5 mesecev že razmišljam o ,ja seveda, še eni punčki, za katere pravijo da so tako mile, pa lahko ji lepo oblečeš, volančki, klobučki itd.
Čeprav komaj zmagujem pri enem razgrajaču, pa si mislim pa kaj, če ostaja perilo nezlikano, pa kaj če jih stalno poslušam kako sem kruta, neusmiljena mati (sem proti sladkarijam, trudim se ga navaditi na zobno krtačko, odvaditi od stekleničke-ima že obloge na zobkih in me strašno skrbi), kako sem ga že scrkljala, kako bom še boga, ko me že zdaj tako vozi – vse take pripombe pozabim, ko se sonček stisne k meni, ko mi na svoj luštkan način pokaže, da me ima rad, pa čeprav mu ne dam čokolade.Njegova usteca od enega ušesa do drugega Odtehtajo vse skrbi in slabo voljo – zakaj ne bi še enih takih ustec zdaj, ko sem se že nekoliko navadila na nočno vstajanje, na premalo spanca.

Vendar bo za enkrat ostalo vse še želja, ker ni pogojev. Zamenjala sem službo, za določen čas, potem možnost stalne zaposlitve, pa takoj potem spet ne moreš na porodniško itd., niti nisem več tako mlada kot ve (32 let), pa še pri spočetju rabimo medicinsko pomoč (1. je bila uspešna ICSI metoda), kar se z leti možnosti zmanjšujejo a ne? Sem kar zaskrbljena – res si želim še eno štručko.
Vendar pa želja in upanje ostaja-mogoče pa bo, le z par letno zamudo!

Joj sem naložila – pa en lep oblačen dan vam želim, saj nam take dneve osvetlija pa naši sončki, a ne?

Živio, punce!
Potem pa kar na lepem postanejo čisto “odštekani”. Naša 8-letnica, ki je prej izbirala same rožaste reči, mi prazni omaro, lase ima kot Beattles, pričela je odgovarjati kot za stavo… Trenira jezik, jaz pa živce. (Da o tem, da nosi čevlje 38 in da so jo obsedle hiper ozke hlače ali pa kompletni zvonec, sploh ne govorim). 7-letnica je že tako in tako praktično od rojstva popolni realist, nikoli ni marala “punčkastih oblek”, večino prostega časa preživi na smučanju. Hvala bogu, se še vedno crklja naš štiriletnik, ki menjava faze od latinskega ljubimca do viteza mečevalca. Spi z dvema mečema in nožem – pri mamici in očku, hi,hi.
Pozdrav!
Nina

New Report

Close