zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?
MARJETICA & Metka, drage moje POWER RANGERKE 😀
jah, kaj naj rečem…aj jaj aaaaaj….vse imamo PCO…sploh nisem vedela, haha, kar smešno mi je.. 🙂 torej res ni od mojih odvečnih kilogramov, pač vsaka ga ima lahko…mogoče se čudite, ker toliko govorim o tem..ampak resno sem se začela obremenjevati s tem, da sem sama kriva in da sama onemogočam zanositev, ker sem nedisciplinirana in se mi dobesedno ne da na dieto… :/ pa čeprav nobene raziskave niso potrdile, da je vzrok PCOja prekomerna telesna teža, pa vseeno me je napsihiralo… :/
no Metka, nisem mislila v smislu več nas je – bolje je, hehe, ,samo nekako lažje mi je, da nisem edina…pa še naše razumevanje je lahko bolj poglobljeno, ker se vse ubadamo z isto težavo pa še z istimi problemi v težavah 🙂 hehe, komplikator na kvadrat…. 😀
Marjetica
Žal mi je, da ti je Reš našel PCO, čeprav do sedaj ni bilo ne duha ne sluha….vseeno obstaja rešitev za to, ni za obupat 😉 ko sem moji G obupano rekla, preden sem imela laparo, da testa itak nisem naredila, ker imam PCO, me je čudno pogledala in rekla, oooh pa še kako je mogoča zanositev kljub PCOu…tako da ni še vse izgubljeno 😉 …
Danes sem govorila s Karmen, sem jo klicala čisto za eno brezpredmetno stvar, pa sva končali pri tebi, hihi, sem ji povedala, da smo ona forumu govorile o njej in se je takoj spomnila nate, te pohvalila, da si zelo pozitivna in da je super, da smo tako v stiku in bodrimo ena drugo…da naj se vas držim, sigurno je tako lažje…. 🙂 yeiii!!!
Torej ti je Karmen ugotovila PCO samo po utripu in še preden si šla k dr.Rešu :-O res je fantastična!!!!
No, zdaj veš kako naprej, imaš napotke in srečno ti želim 😀 saj bo uspelo, kmalu, sigurno!!! Če ne si pa v dobrih rokah in verjamem, da bo Reš dal maksimum od sebe… 😉
Včasih si želim, da bi imela sama doma ultrazvok pa bi sama vse pregledala pa preučila pa si kar sama spermatozid vstavila in ga vgnezdila potem naj se pa sam razvija naprej in čez 9mesecev, juheeeeej, žurkaaaa 😀 hehe
M še ni prišla, joj, ,kako sem jezna!!! včeraj sem imela kapljico svetlo rdeče – voden izcedek, že vsa vesela mojemu rekla, yeiiii, končno menstra…grem na vadbo, dam tampon IN vložek, pridem domov nič…dobro, sem rekla, sigurno bo čez noč poplava…ja ja, zjutraj vložek čist….NIČ!
in še vedno se ne dogaja nič pretresljivega, Karmen mi je rekla, da je možna ovulacijska krvavitev ali ugnezditvena….testa nisem delala, sem bila v trgovini pa sem šla samo mimo, NE BOM GA DELALA, sem se odločila, še en mesec ne!! 😀 Prsa me še vedno bolijo ampak manj….ne vem, kr neki no….tako, da čakam in čakam in čakam…. 🙂 korenine bom pognala od čakanja, ampak jih bom! če ne drugega, bom posebna, ker bom imela edina korenine! 🙂 haha
Metka
UUU, tebi moram pa reči welcome to the club twice…. 😀 navdihnila me je tvoja samozavest, morala bi tudi sama začeti razmišljati v tej smeri, verjetno….ampak odkar sem shujšala in pridobila pol kilogramov se ne morem spraviti k sebi…jezna sem sama nase, kako sem bila lahko tako šusasta in sem dopustila, da se spet zredim… :@ grrrr….. :/
Super za tvojo endometriozo, brala sem včeraj o tem in je isto pisalo, da pri naravni zanositvi je malo težje pri IVFju pa nima vloge in ne dela problemov… sj to so samo odvečne maščobice pred maternico, oziroma v trebušni votlini, če sem prav razumela…. 🙂 v glavnem tudi tebi vso srečo pri IVFju… 🙂
Še malo pa nam ti odletiš, ane?? OOO, kako boš uživala 😉 😀
ursaula
med pisanjem diplome sem naletela na eno knjigo…naslov je: Življenje je za popizdit prekratko. Na zadnji strani knjige piše: ko se zjutraj zbudiš, se poglej v ogledalo in reči: “Mater, dobro zgledam.” Tak da, priporočam v branje…pa da se držiš nasvetov. 😉
Tak bejbe, jaz vas zapuščam do konc meseca (huh, bo pestro…v noci iz 30. na 31. januar prideva domov, 31.1. ob 8.00 pa že morava bit v stari porodnišnici, da prevzameva zdravila). 🙂
Sej veste, zdaj pa se bova oba full sprostila, pa ni vrag, da se ne bi trije vrnili nazaj (pa spet vklopite sarkazem detektor) 😀 V februarju pa se dobimo in kakšno rečemo v živo 😀
Lepo bodite, ne me preveč pogrešat 😛
Ursaula sej vem da bo Reš že zrihtu tko da bo ok, jah imam pco (ampak nobenih znakov za to), tako da ni nujno da ti M zamuja, lahko imaš vseeno pco, pa očitno ima veliko punc to.
Ampak bomo že zrihal, me prov zanima kaj bo pokazal naslednji pregled pri njemu, to bo verjetno tam okoli 13-15 februarja.
PCO definitivno ni od odvečnih kilogramov, tako da se nehajta obremenjevati s tem, kakršne ste pač ste in če vaju ima partner tak rad in če imata sami sebe radi potem je to to 😀
Ja Karmen mi je omenila da si jo klicala…res je taka srčna duša, v tem mescu me čaka še ena masaža potem pa čakamo 🙂 Ja meni osebno je veliko lažje ker se tukaj vzpodbujamo in se tolažimo 🙂 ma res sem vesela da si mi jo priporočila. No kljub temu da je pri njen na masaži tako prijetno, ti vseeno želim da jo nebi rabila obiskati in da tale zaostanek M kaj dobrega prinaša 🙂
Ti se sprosti in nič ne čakaj M, k…c jo gleda 😀
Pa ne obremenjuj se glede kg, vsaka čast da si že toliko izgubila, pa kaj potem če si nato nekaj pridobila nazaj..ženske se lahko potem cel življenje ukvarjamo samo z kg.
Metka uživaj še za naju z Ursaulo, uživajta, odmislita Slovenijo in vse skrbi pa ni vrag da se ne vrnete trije 😀
Pa res je življenje je za popizdit prekratko da bi se ukvarjali z vsako kg preveč, tako da uživat in sam sexat 😀
Hei punce…..danes bom kratka in jedrnata, ker me je ena pametnjakovička na FBu tako razpičkala, da se bojim, da ne bom v jezi na cel svet, ker je odprla še vse druge rane, celega romana napisala na blogu in me bodo blokirali iz foruma… 😛
V glavnem
Metka
Srečno pot želim…velik sproščanja in bla bla bla…. 🙂 pridete trije ali pa ne, važno, da se bosta imela lepo in bosta uživala pa za tri ne sekirajta se…mogoče boste pa štirje, kaj pa pol???In ja uživajta še za naju z MARJETICO….torej NA POLNOOOO, se vidimo februarja, če bo Bog dal…. 🙂
Hvala za tole priporočilo knjige, pametno bi jo bilo prebrati…mogoče ravno to potrebujem?!Sigurno sem, da ravno to potrebujem!!!!!
MARJETICA
Vesela sem, da ti Karmen prav pride s svojimi masažicami… 🙂 naredila sem dobro delo in sem ponosna nase, še bolj bom pa vesela, ko boš z njeno pomočjo zanosila 😉
Ob tvojih besedah glede kg, sem se zjokala (sigurno bo M prišla, ker sem depresivno, zoprn, občutljivc že dva dni!!!!!grrrrrrrr!!!!) za PCO pa veš kaj, poserjem se sred njega, pa naj bo tm pr mojih jajčnikih, če mu je tok fajn. ko ga šiša….
In ja prav imaš glede kg, že dve leti se borim samo s tem in samo razmišljam kaj lahko pojem in kaj ne in smilijo mi se ljudje, ki se nažirajo s škodljivimi stvarmi…preveč obremenjuče je vse skupaj……in sem včasih totalno brez samozavesti..prej ko mi je bilo vseeno in sem bila arogantna in samozavestna me ni prizadela malenkost vsakdanjega življenja, kot danes, ko sem skoraj depresivna zaradi tega, ker pač pada dež jaz sem se pa ravno določila, da bom šla tisti dan na sprehod, ampak zdaj pa ne morem ker dežuje…in oh in sploh, kako sem boga, da se je že tako cel svet obrnil proti meni sedaj me je pa še Bog zapustil (brez kančka optimizmaaaa sem)…in bwah bwah bwah….jokica na kvadrat, včasih sem bila pa buldožer, porkaduš!
Joj pa sem rekla, da bom jedrnata pa sem spet čebljala na dolgo in široko tja v tri dni….no punce, hvala za podporo!!!!!!prav pri srcu sta mi, ker sta vedno tu, ko vaju potrebujem pa čeravno se ne poznamo! 🙂
Ursaula ne ne pustit takim pametnjakovičkam da te spravijo v slabo voljo, ni vredno!!
Da sebe živciraš in spravljaš v slabo voljo zaradi primitivnih bab, glavo gor pa hit na sneg 😀 tvojga zmavžat 😀
Jz te zaenkart še ne poznam pa moram rečt da sem jaz ponosna nate da si dala kg dol, pa nebi bilo važno, tud če 1 kg, tudi to je dosežek, tako da se ne obremenjuj s tem..kot sem že rekla je veliko bolj pomembnih zadev v življenju, kot pa kg s katerimi se lahko ukvarjamo skos, če bi vse hotle bit idealne nebi nič jedle. Važno da si všeč svojemu ostalo te pa ne zanima 😀 Tvoj te ima rad tako kot si!!
Pa glavo gor…misli na to da bomo letos nosečke 🙂 pa pust tiste smotane babe na FB-ju
Uživaj 😀
Jooooooj, hvalaaaaaa MARJETICA!!!! ZLATA SI!!!! Kakšne lepe besede, ooo, da bi si jih kr skopirala pa miljonkrat natisnla, polepla po stanovanju, da bi jih na vsakem koraku lahko prebrala pa da mi pride to že v glavo enkrat!!!! Res se preveč obremenjujem s tem….sj bom nehala, matr da bom!! 🙂
Una baba iz FBa me je pa za enoo drugo stvar spravla iz tira….čist druga stvar… 🙂 ampak ja vseeno imaš prav, da jo naj pustim pri miru… 🙂
Hvala za tvoje lepe besede!!!!! 🙂 Legenda si 😀 pa kar ponosna nameeee, hihi, kakšen dober občutek…
Jaaaa, pa da bomo nosečke letosss, joooj sem pozabila…. 😀 itaaaak, da bomo!!! Do božiča a ne, ali kako smo že rekle?? 😀 hehe
Torej, glavo gor pa na sneg, no, na snegu sm bla danes že dovolj (kidala 3 ure, porabila 800 kalorij… :D) spet razmišljam o kilogramih…ooooo…. 😀
Lepo bodiiiiii, javi ko bo kaj novega…zdaj sva ostale same….Metka, packa, 🙂 šla na Kitajskooo…. 😛
Ursaula zato pa smo tle da se vzpodbujamo tudi ob najslabših dnevih 😀 Ja za božič že trije tudi če še v trebuhu 😀 Mislit samo na to…pa bo ratalo 🙂
Pridna….kidala sneg…ta teden ga boš verjetno še parkrat 🙂 pa dobro tudi to je luštno
Danes sem bila še zadnjič pri Karmen ta mesec, zdej pa sexsamo pa čakamo 😀
Ja Metka pa šla uživat…joj jz bi tud 😀
pridna bodi, pa si še kej piševa…
Joj, sem ti kar fovš, da si bila pri Karmen, jaz res komaj čakam, da bom lahko šla pa se “ketchup teden” kar noče oglasiti (po tihem kar verjamem, da se je nekaj prijelo, hihi 🙂 ) upam, da bo tako ostalo, do približno, božiča 😀
Daj mi povej kakšne alternative (prehrana, tablete…karkoli kar spodbuja plodnost) ti uporabljaš?? Jaz sem malo ven padla z vsem od operacije naprej sem kar malo šušasta… :/
Evo zdele sem se spomnila narediti krvomočnico za oba….pa se mi je že zamerila, ko sem jo samo zavohala med kuhanjem…bleeek…. 🙂
Pa res, hvala Bogu, da smo/ste zato tle, da se/me mirimo, bodrimo, tolažimo 😉
No zdaj pa grem prevajat neko čtivo, da se zaposlim z nečim, ker na tvju itak danes ni nič pametnega…
Uživaj* 🙂
Ja itak da se bo prijelo, ti kr vrjami v to pa bo sigurn nekaj iz tega. Mogoče je bila pa tista krvavitev res bila vgnezditvena 🙂 jupiii upam da je res bilo to 🙂
Če ti po pravici povem jaz ne uporabljam nobenih tablet ali prehrane ki bi vzpodbujala zanositev..mislim da to nič kaj dosti ne pomaga..lahko pa da se motim..s krvomočnico imam slabe izkušnje, mace še nisem probala in je verjetno zaenkrat še tudi ne bom. Kaj si pa ti prej jedla da vzpodbuja zanositev?
Mislim sej probamo lahko, škodit nima kaj to je res, ampak zaenkrat bom jaz samo lepo hodila k Karmen, veliko sexala, pa bomo videli. Bom videla kaj bo nasljednji mesec ko začnem s klomifenom.
Ja odkar sem jaz na tem forumu morm rečt da mi je velikoo lažje, iste težave pa si lahko kaj svetujemo 🙂 in kot si rekla se bodrimo, tolažimo, mirimo, pa je dan potem veliko lepši 😀
Dans si verjetno spet kidala ali pa še boš…no veliko lepih trenutkov na snegu 🙂
OOOOO, jaz sem kar malo pozabila na tebe MARJETICA… 🙂 sem imela skoz v mislih, da še nisi odpisala…v bistvu sem pa že isti dan prebrala, ko si napisala mail…oh ja.. :/ sorry….nisem več kidala potem..hehehe…zadnjič me je slučajno doletelo, ker so bili pri nas doma vsi bolni in sva morala midva vzeti lopato v roke 🙂 sem pa bila malo “omavžana”…. 🙂 standard!…pa nikoli ne morem vrniti niti ene kepe, ker se samo smejim in bežim…hehe..
Tako me žre ta nevednost…. :/ M od nikjer….test si pa prav bojim narediti..sem rekla, če bom lahko zdržala do 10.2., bom do takrat počakala, če pride M, če ne naredim test…čeprav imam spet občutek, da ni nič, ker nimam nobenih “simptonov” nosečnosti (razen tista krvavitev)…upam na najboljše, ampak vseeno sem smotana, ker se ne spravim delat testa pa tuki jamram neki…joj, no…saj vem da me razumeš 😉 verjamem vate…hihi…
Kako si ti kaj??? Kaj novega?
Punce naj vam povem, da sem danes naredila test in je pozitiveeeeeeen..upam, da bo tudi pri ginekologu vse v redu….držimo pestiiiiiii!!!! 🙂
Wiiiiiii, veselaaaaaa……. 🙂
Ob tej zgodbi pa želim vam vliti upanje, ker se je pri meni zdelo skoraj nemogoče, da bi zanosila, da ne izgubite upanja in vztrajajte…tudi če niste sproščene lahko zanosite (ob standardnem poudarku -sprostita se pa bo naraščaj-) 🙂 jaz s 20kg preveč in zelo malo optimizma in sproščenega duha sem zanosila, upam, daj Bože, da bom tudi donosila… 🙂 tudi vi boste moje drage punce 🙂
Srečnoooo***
uuuu ursaula…čestitke, same lepe novičke zadnje čase, na drugi temi tud veselje in tle tudi…držimo pestke, da bo vse ok in da čez nekaj mesecev prikuka na svet prijetno bitjece..srečno in le poročaj kako in kaj se bo vse skupaj odvijalo…:)
Vse lepo, vse me ko pa še čakamo na sve skupaj pa upam, da tudi čim prej uspemo…
Aaaaaaaaaaaaa, kaj sem zdaj prebrala 😀 čestitam ursaula 😀 jooooj, ne morš verjet kak sem srečna zate 🙂 trenutno sem kot 5-letni otrok, ki je dobil Kinder jajčko. 😀 😀 😀 bom danes spila en coctail v tvojem imenu 😉
Drugače pa lep pozdrav iz sončne Kambodže 😀 pa tukaj je dobrih 30+ °C…sočustvujem z vsemi vami, ki kidate 😀
Se vidimo kmalu 🙂
lp
Ursaula čestitam in zdaj lepo čuvaj pikico in boš videla, da bo vse OK.
Koliko dni po transferju pa si delate test?
Jaz sem imela punkcijo prejšnji torek, transfer pa v petek in bi si ta vikend kar naredila test. A je mogoče prezgodaj in bo lažen? To čakanje je bolj mučno od vseh inekcij in obiskov ginekologov.
metkaaaa,AAAAAAA, ti packa, upaš se javt iz Kambodže pa nam tuki sline cedit….ti – ti…sej ne kidamo več, sam toook, mamo dež, a veš…. 😛 😛 😉 😛 ti pa na 30+….piiiifffffff!! tvoj sarkazem ob sočustvovanju z nami, mi nič ne pomeni….(samo, da smo si na jasnem… :)) hehe 🙂 koktajl pa lahko spijeeeeeeš v mojem imenu…če smo specifični,hihi, je moj najljubši Long Island Tea 😉 …pa upam, da te zagifta na polno 😉 hehe, da boš še ti vesela kot radio….
Sem bla presenečena, ko sem videla tvoje ime pa sem pogledala datum in začela razmišljat, ” a ni rekla, da 31 pride nazaj, kaj zdj tuki dela?!” hehehe, no vesela, da si se kljub dopustu oglasila na forumu in si vesela zame…. 🙂 yeiiii…kar ne morm dočakat da bo ura 12 da lahko pokličem ginekologinjo in se naročim na pregled….jao, jao…k nam ljudem nikoli ni prav… o.O 🙂
liona
hvalaaaaaaaa!!!! 🙂 vesela sem, kot radiooooo,…moj mi je rekel, da sem čista mazica postala odkar sem zagledala plusek,hihi…. 😀
res je dobro letooooo, hihi…čeprav je od začetka kazalo na slab začetek… 🙂
100par
Hvalaaaa…am, jaz sem naravno zanosila…v postopku sva od junija lani, imela sem zdravljenje s klomifenom+utrogestanom in laparoskopijo, ki je uspela, hvala Bogu…. 🙂 najbolj sem se resnično bala umetne in vsega povezano z njo….no, hvala Bogu nama je uspelo naravno… 😀
Držimo pestke, da bo na pregledu vse v redu 🙂 (zdaj se namreč s tem obremenjujem, dooooh, ljudem itak nikoli ne bo prav pa naj se zgodi karkoli!!!)…verjamem, da bo vse ok, ker me je sestra naročila v ponedeljek na pregled, tako, da sem le preveč napsihirana! 🙂 (le kako ne bi bila…….)
pa kot sem rekla…naj bo tale moj “podvig” vsem, ki še čakajo, vzpodbuda za vztrajnost in optimizem…. 🙂 želim da vse, ki še čakate, kmalu zagledate pluseeeek…. 🙂
100par
sem ti pozabila napisati, da ti težko kako svetujem glede testa, ker nimam izkušenj s tem…verjamem, da ti bodo punce, ki spremljajo temo znale več povedati, kot jaz…. vem, da pri naravni lahko traja do 10 dni, da pride do ugnezditve po tem, ko je celica že oplojena…za umetno pa….pojma nimam, žal..!! :/ vpraši strica Googla, on skoraj vse ve 😉
Je pa res, da sem tudi jaz odlašala s testom, ker mi je bilo tako težko, če bi slučajno zagledala spet negativen test čeprav mi je kolegica že cel teden težil naj naredim, ker ona ve, da sem noseča(mama njena ji je rekla, ko me je videla) …nazadnje, ko se mi je pa zgodilo, da je bil negativen test, sem cel teden k sebi prihajala…. :/
Vpraši Googla pa naredi test 😉
Ursaula….TO sem vedla da ti bo uspelo….joj vesela kot radio tako kot metka. :-)))) kok si vesela šele ti, si nemorem predstavljat. No pa si dočakala pikico, itak da bo vse uredu z njo. No pa si mi vlila upanje da bo enkrat tudi meni ratalo..čakaj če se prov spomnim si imela ti PCO, pa so ti zdej prešpikali jajčnike in je ratalo…no superca. No ti si že izpolnila obljubo do Božiča boš že zibala, no zdej pa še midve z Metko, pol se pa skupaj dobimo na igrišču. S klomifen ti pa ni šlo a ne? No mogoče tudi zame še obstaja upanje da bo naravno..upam. Jz sem drugače še kar vredu, sej veš včasih dober, včasih slab dan, probam biti optimistična, čeprov pride dan ko sem izjemno žalostna zakaj ne rata…no ampak vidim da še nesmem izgubiti upanja, ti si živ dokaz za to! Ampak res zanimi da nisi imela nobenih simptomom nosečnosti, separvi ni nujno da sploh so, jaz sem pa vedno gledala če me bolji prsi, če mi je slabo, pol ti je pa že od same psihe slabe, pa res več ne veš.
Joj Metka kok uživaš, jz bi tud na 30 stopinjah uživala, pa na nič mislila, ne pa tukaj na mrazu..fovš sem ti. Uživaj še 10 dni pa se počasi vrneš na stare tire..do takrat pa uživaj 100 na uro.
Ursaula še zdaj imam nasmešek na obrazu, res sem vesela 🙂 Ja itk da si se sprememnila…uresničila se ti je največja želja na svetu :-)) Mi poveš sta bila med sexom ful sproščena, sta lovila datume avulacije, al pač sam sexsala na 2-3 dni? Res bi rada vedla tvoj recept.
LP 😀