Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?

zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?

OOO ste se pa razpisale pa samo par dni nisem bila gor. Ursaula welcome back smo te pogrešali 🙂

Metka upam da res neboš rabila iti na ponovno operacijo. Res pa ne razumem zakaj ti bojo v stari porodnišnici dali zdravila šele 21.1. oziroma 31.1., zakaj ti jih nemorejo dati prej. jutri , pojutrišnjem,drug teden.. zakaj šele čez 20 dni… ne razumem…čakajo na zadnji trenutek, upam da te ne prehiti M prej.

Ja ursaula če kakšen nebi vedel o čem govorimo bi res mislil da se špikamo v žilo :-D, kako si ti preživela novo leto? Ja tudi jaz sem fovš metki za potovanje, jz bi tud šla, ker sem kr mal sita te službe, pa psihiranja :-)..tud jaz bi šla da odklopim in se mi j… za cel svet 😀

Ja itak Metka se dobimo po tvoji vrnitvi in opravljeni diplomi. Jah pa sploh ne govor, že v 2012 se mi je zdel da so vsi noseči okoli mene, zdej je pa šele 3 dan 2013, pa se mi zdi da se je že začelo, spet vsi noseči, kakšni že drugič 🙁 Jz pa še kr nič

Ja ursaula, tud jaz poznam eno tako ki je vsako leto noseča zdej pričakuje že tretjega, vsako leto enega, res jo sam pogleda pa hop že rata, nismo me te sreče :-(, ampak to leto pa bo…sej veš naslednji Božič, v troje..magar še v trebuhu 🙂 mormo verjet v to

No tudi mene takrat ko sem imela laparo niso bolela ramena, hvala bogu ker baje ni prijetno.

Metka upam da vredu zrihtaš pri ginekologinji.

Aja Ursaula, sem že zmenjena s Karmen , tako da javm kako je bilo, komaj čakam. Včeraj sem pa dala še kri za hormonske preiskave, pa nevem kje bi se lahko pozanima če je izvid ok, ker Pušenjaka pa ni na forumu, pa mu nemorem poslati izvida da bi mi povedal, me pa res firbec matra, pa nebi rada čakala do 10.1., ko grem k rešu. kje bi še lahk vprašala?

Sta tolk napisale upam da nisem kaj spustila 🙂

Pismo, dva dni me ni na forumu, pa je ta že skor šla v pozabo 😀 Jaz sem res fenomenalno končala prejšnje in začela letošnje leto. Pred dvema dnevoma s partnerjem zvečer gledava TV in jeva piškote, ko mene začne vse srbeti. Grem do ogledala in me je skoraj kap…po prsih, vratu in hrbtu sem dobila izpuščaje, gobasto kožo, težko sem požirala. Katastrofa v glavnem. Sem bratu, ki je zdravnik, poslala MMS (še sreča, da je to moj brat, če ne bi bil partner lahko zelo ljubosumen, ko folku pošiljam okrog svoje razgaljene fotke) 😀 in ja…alergična reakcija. Na kaj? Pojma nimam. Sem se odločila, da sem alergična na oreščke (glede na to, da so zadnja stvar, ki sem jo takrat jedla, piškoti z mandlji, je velika verjetnost, da sem dejansko pridelala alergijo na oreščke). Pa do zdaj še v življenju nisem bila alergična na kakšno stvar. No, vse je enkrat prvič 😀
Se pa tolažim s tem, da slab začetek, dober konec. Tak da…še samo 360x gremo spat, pa bo konec leta, takrat pa bo vse full lepše, boste vidle 😉

Heeeei… 🙂 spet zamujam, zanemarjam forum…..zbolela sem…SPET! Antibiotiki in postelja je moja kombinacija začetka leta…. :/ krasno! Metka sva kar na istem….jaz sem si “pridelala” vnetje obeh bobničev, ne vem od kje, niti kako….skos sem doma pa vseeno…..kašljam sredi noči, ko star čiča, sploh zaspati ne morem brez tablet, ki umirijo kašelj…za nameček sem se pa danes ponoči 2x zbudila od bolečin v levem jajčniku….že dva dni me špika po malem, poznana bolečina, ampak to ponoči sem pa prvič doživela….cela sem se morala raztegniti, da me je nehalo boleti…in potem sploh nisem upala več niti kašljati niti se kakorkoli obrniti…. haos…. :/

Metka
se ti je kaj izboljšalo? Jaz imam vedno v omari z zdravili Claritine, če me slučajno kaj prime, da ga takoj popijem, ker res pomagaaaa……kako si se ti zdravila?sreča pa je tvoj brat zdravnik!! to pa res! 🙂
Ni pa dvakrat za rečt, da si lahko na kakšno sestavino v piškotih alergična….je res na oreščke človek prvo pomisli….Bog ne daj da si na škrob alergična ali jajca (če so bila v piškotih), pojdi vseeno k zdravniku po napotnico za alergijski test….zihr je zihr 😉
Hahaha, šele začetek leta ti pa že odštevaš koliko dni je do 2014leta… 😀 legenda….. 🙂 bomo videli, verjetno bomo imeli pa mi nov začetek v februarju, kaj pa veš… 😉 do konca leta bomo že nosečeeee!!!! 🙂 absolutely!
Dobro uštimi ta teden pri ginekologinji 😉

MARJETICA
S Karmen sta uštimali praviš, samo še obisk in potem tvoje mnenje o tej zlati teti 😉 jaz komaj čakam, da dobim M, da grem spet k njej na obisk…. 🙂
Za novo leto smo bili pa pri nas, kolegica je prišla k nama, potem smo šli v Lj pogledat ognjemet, ker ga že dve leti nisem videla in se se odločila, da letos ga pa BOM! In moja sreča, ki je v kanti smeča, spet ga nisem videla…megla pa še iz ljubljanskega gradu se s prešerca ne vidi….tako, da obarvano nebo sem le videla, pa ene par škrtih raket na poti domov…. :/ brez veze…mogoče bo za pravoslavno novo leto kaj več… 🙂 hihi
Kako si se imela ti?? 🙂

Kaj je zdej to punce..Metka in Ursaula obe zboleli…čim prej se pozdravita..res nista dobro začeli leta 🙂 Zato se bo pa tolk boljše končalo 🙂

Ursaula M še kar čakaš..no zdej pa že na pride, verjetno imaš bolečine, ker počasi prihaja… Mogoče je pa sploh neboš dočakala al imaš tisti filing ko veš da bo prišla? Ja za nov let sva bila s kolegi, nič posebnega, v mesto nismo hotli it, ker je bila megla da nisi vidu prsta pred sabo, kaj šele ognjemet.

Metka kot je Ursaula rekla mogoče so pa res oreški, pomojem še največ šans, kaj pa sedaj ješ proti alergiji? Si šla kej do doktarja, bi bilo verjetno dobro? če ne drugega da boš vsaj vedela od česa je..
Ja res slab začetek..dober konc… že odštevaš dneve hehehe 😀

No danes sem bila pri Karmen…izredno zadovoljna…hvala Ursaula 😀 po dolgem času sem bila danes polna energije (ker sem zadnje čase čist brez energije, zaspana), in res sem dobila pri njej neko upanje da enkrat bom pa tudi jaz mamica..izredno prijazna gospa z njo bi se lahko pogovarjala cel dan..tako topla oseba 🙂 Danes sva naredili diagnozo, sedaj pa naprej, drugo masažno imam v četrtek, ko bom tudi kaj več vedela, saj imam pred tem posvet z Rešom.
Ursaula še enkrat hvala za priporočilo 😀

Lep začetek tedna punci 🙂 pa čim prej se pozdravita

Oh, saj jaz sem na antibiotikih, tako da sem danes že v redu… 🙂 hehe…ja prelep začetek leta sva imeli z Metko, res!!! 🙂 Upamo na boljše cajte… 😀

Za M pa niti ne vem, mam tako čudno vsak mesec, prejšnji mesec so me prsa bolela 3 tedne, ampak to tako močno, da se niti z oplaziti nisem smela…ta mesec pa isto, ko imam nedrček gor je vse v redu, razen, če se ponesreči kako dotaknem, me zabolijo, drugače pa niti ne čutim bolečine, ko ga dam zvečer dol pa katastrofa…moj me objame na rahlo pa me prav zapečejo…ne znam opisati, čudna bolečina…ne slutim na M, zdi se mi da je še nekaj časa ne bo…kar menca pa menca..in potem sem vsa handikepirana ko pride, ker je obupno boleča in dere ven iz mene skoraj cela sluznica….

Dobro, da niste šli gledat ognjemeta, jaz sem bila razočarana…pa še mrzlo je bilo…. 🙂 aaah….še 358 dni pa bo novo leto, al koliko že… 😀 hehe

Prav vesela sem, da si se zmenila s Karmen, da si šla in dobila isti odziv kot sem predvidela in napovedala 🙂 yeiiiii 😀 ….jaz sem imela isteeee občutke, ko sem odšla od nje, kot ti…premikala bi lahko gore…kolegica mi je rekla, da kar žarim…upanje se mi je dvignilo na 1000%, nobenega dvoma, da ne bom zanosila… 🙂 hehe, res je odlična tale teta Karmen…. 🙂 še zadnjič, ko sva govorile, kdaj naj pridem, mi je rekla, saj zdaj pa bo, boste videla, kmalu se bo prijelo…samo da ste dala laparo skozi… 🙂 najboljša je….ima tako auro, da se je hitro nalezeš, prav cela hiša je nabita s pozitivno energijo…že na parkingu jo začutiš 😉 izredna je…. 😀 Vesela sem, da sem naredila nekaj dobrega, ko sem ti jo priporočila….hihi…. 🙂
Saj pravim, jaz komaj čakam, da grem spet k njej…sam ta M mi iz meseca v mesec bolj hinavi….skregani sva že od poletja 🙂

Dobro se masiraj v četrtek… 🙂 potem pa skok v posteljo pa otroke delat 🙂 papa***

Ursaula važno da si boljše 🙂

Ja tud jaz imam včasih občutek da mi jih bo razneslo (prsa), se jih tud dotaknit nesmem..mogoče ti je pa ratalo, a si test že delala? Mogoče bi bilo fajn, boš vsaj vedla na čim si al jo čakat al ne 🙂 Ja sej če je dva meseca ni je verjetno pol res v velikih količinah in boleča..res smotan da iz dneva v dan ne veš kdaj se bo prkazala..bog ne dej da te kje ujame nepričakovano zunaj..mogoče brez wcja da bi se uredil..nč fajn.

Ja Karmen pa res fajn gospa, res ti da energije v nenormalnih količinah, tko da res komaj čakam četrtek da mi bo spet dala energije 😀 že njen glas ti da energijo

Ja po masažici pa hop v pojstlo še ta mesec delat otroke na naraven način, konec janurja, začetek februatja pa mogoče že začnem z inekcijami..vse izvem v četrtek..sem že kr mal nervozna kako bo 🙂
No ampak me je tud Karmen pomirila da je Reš fajn gospod..direkten..ampak fajn gospod, je tudi njen osebni ginekolog.

Lp

Ajaj Ursaula če boš delala test…močnooooo drži pesti 😀

Daaaan 😀

Da najprej na hitro povem o svoji alergiji…sem vzela Claritine, pa so izpuščaji izginili. Se pa zdaj, iz varnostnih razlogov, izogibam oreščkov. Če se bo pa spet ponovilo, bom pa šla k zdravniku, ampak zaenkrat je ok 🙂

Mene pa so začeli počasi živčki mučit, kaj mi bo rekla moja G zaradi cist pa endometrioze :S Res si ne želim bit vsako leto na urgenci, da dobim ketonal v rito….upam, da se bo stanje izboljšalo. Pravijo sicer, da bi se naj stanje izboljšalo, ko ženska rodi…vaginalno, jaz pa še tu nimam upanja, ker bom imela carski rez. No, bomo vidli 😀

Za Karmen pa sem tudi jaz začela razmišljat, da bi šla k njej. Probat ni greh. Po moje bom šla, če prvi postopek ne bo uspešen. Pred prvim postopkom ne bo časa. 🙂

Joj , MARJETICA, nekako se mi ne uspe spravit delati test, hvala vseeno za vzpodbudo 😉 …prav ne želim si ga…nimam nobenega občutka niti za M niti za nosečnost…toliko testov sem že naredila, da ne vem, če bi prenesla še enega negativnega…bom pač čakala….mah, verjamem, da bo ta zlobna M sigurno prišla, nisem še podvomila v njo…bolj dvomim, da bo prišla nosečnost…pač, sklepam po izkušnjah, kaj pa naj… :/ (spet mi je padla raven optimizma v krvi… 🙂 morm kšno čokolado kej dobit, da se zoptimiziram… 😀 hehe)
Ja saj to, ko pride, ponavadi vedno moram kam iti ravno v tistem momentu in ker sem jo tako zvesto čakala neomejeno dni, hitro pozabim, da jo imam in si nič ne vzamem s seboj…in potem se mi nabere
v omari 5 odprtih vrečkic vložkov in vse na pol polne…. grrr !

Tudi meni je Karmen vse dobro povedala o dr.Rešu, razen ta njegova direktnost, če je kakšna malo bolj močna, da je sploh noče vzeti, dokler ne shujša… tako, da jaz ne bi bila za k njemu, ker imam zelo dolg jezik, če se me dotakne tam kjer, nikomur drugemu razen meni, ni mesto… 🙂

Če ti bo želel dati Klomifen, ga zavrni (prebrala sem nekje, da veliko daje Klomifensko zdravljenje, tudi večkrat zaporedoma) nočem te strašiti, samo predlagam, da se ne bosta vrtela v nekem začaranem krogu s Klomifenom…če ti že v prvo ni prinesel pluska, ti ga verjetno tudi v tretje ne bo…. 🙂 saj boš videla kako bo, ko boš prišla tja…Ne rabiš biti nervozna…do takrat si pa ne beli glave s tem kako bo…za nekaj bo že dobro…. 🙂
Srečno!!! 🙂

Metka

Tudi zate imam isto sporočilo, glede živciranja….jah kakor bo pa bo…če bo potrebno boš pač za novo leto špikana v rito…saj novo leto ni nič posebnega, navaden dan in noč…novo leto imaš lahko tudi sredi poletja, vsaj zeblo te ne bo…nabaviš municijo in strelaš… 🙂 nov let, yeaaaa……
Vse je z razlogom, G je pa tudi izobražena zato, da pomaga tam kjer si sami ne moremo oziroma ne znamo…lepo greš tja in kar ti bo rekla pač sprejmeš…mislim, da več kot umreti spet ne moreš 😉 hehe, slaba tolažba, bolj za šalo, kot zares…. 🙂 sama se vedno potolažim s tem dejstvom… 🙂
Za Karmen pa toplo priporočam…če imaš začetek MC greš lahko že zdaj, če le utegneš…mislim, da je bolje začeti čim prej…nvm, odloči se sama….če ne drugega dobiš pri njej KVALITETEN pogovor, masažo stopal, nov zagon in ooooogromno pozitivne enrgije….to se pa spet splača…sploh pogovor z nekom, ki te razume in ti resno želi pomagati, nima te samo za številko..Karmen je vsaka zgodba, od nas punc, unikatna, in tako nas tudi jemlje… 😀 res je carica! 🙂
Vse dobro…. 🙂

Mene pa zanima, ali Karmen pomaga tudi izven postopka IVF, ali masira tudi moška stopala? Pri nama je namreč problem premajhno število “plavalčkov”. Pvi otrok je bil spočet z metodo ICSI, sedaj pa bi pred novim postopkom rada poskusila še naravno.
Lepe dni in čimveč + vam želim!

SONČICAMAJA

Verjetno bi lahko kaj pripomogla, čeprav ne vem sigurno…mene brez M ni hotela vzeti, je rekla, da nimava kaj početi, oziroma ne bi bilo učinkovito…..
Svetujem ti, da jo pokličeš in vprašaš…. če nimaš telefonske, izvoli 041 439 033

Srečno… 😀

Ursaula ja poznam to ko si že 101 delaš test za nosečnost pa itak veš da bo negativen in ti je res kr škoda delat pa zapravljat denar, ampak jaz sem tolk firbčna da ga moram narest pa itak že k lulam vem da bo negativen..ampak ok potem potrdi moje domneve. Tud jaz včasih dvomim v nosečnost da bo pršla, no nazadnje mi je dala energijo Karmen ko je rekla, seveda da bo 😀 No pa sem spet dobil nov zagon 🙂
Ja res je Reš se rad spotakne ob kakšne malo močnejše…(no to še nism slišala da jo noče vzeti, vem pa da rad pošpika kokr da je treba shujšati)-pa dobro sej ti si še veliko naredila če si shujšala že 30 kg.Za Klomifen pa velika verjetno da mi bo ga dal ker ga še nisem jedla samo Femaro..vem pa da se nekaterim prime na Femaro nekaterim pa na Klomifen (tko da bi mogoče probala še s Klomifenom), čeprov bi po eni strani bila še najbolj vesela ivf. Lej bom videla, sam pomojem je velika verjetno da mi da še Klomifen.
Pa sej nevem po eni strani bi rada da bi ratalo s Klomifenom, po drugi strani sem pa nad temi tableti malo obupala, tako da bi raje vidla da me da na ivf.

No sej še dva dni pol pa javim kako je bilo 🙂

Sončicamaja
Ja, Karmen masira tudi če se trudita naravno, nevem pa če masira tudi moške, to pa bolje da jo pokličeš, kot je rekla Ursaula. Je pa res gospa za prehvalit 🙂

lp

Metka
nič se sekirat, vse naredimo da bo enkrat +
No važno da je alergija minila, se pa res mogoče izogibaj oreščkom, čeprov res čudn ker še nikol nisi imela alergije nanje.
Metka k Karmen pa le pejt takoj ko boš uspela, res pomaga že sam pogovor z njo di da optimizma 🙂
Mogoče res probaj čimpreje, prej ko boš začela bolje bo. Zato sem tud jaz začela že mesec pred naj bi se začela špikat..če mi nebo dal Klomifena . No ampak v vsakem primeru bom hodila k Karmen.

Marjetica, zato tudi sama čakam da pride M, da mi da spet mal zagona tale naša teta Karmen…joj, kako se ji mora kolcati non stop… 🙂 hihi
Za shujševalno je pa tako…vse diete imajo jojo učinek…shujšam 30 kg, nisem na dieti, pridobim 15kg, spet dieta, izgubim 10kg, pridobim 4kg in se kar ustavi…zdi se mi, da se redim že samo, če spijem kozarec vode…dooooh!!!pa redno telovadim in ne nažiram se…samo discipline za obroke mi manjka…spet bi morala spremeniti prehrano pa nimam zagona, matr! vidim piškote in oči kot Tom v risanki Tom&Jerry, ko vidi ogromnega, slastnegaaaaa piščanca na mizi… 😛 haha… 😀 sj bo….
Za Klomifen boš pa videla kaj bo…jaz sem skoraj sigurna, da ti ga bo dal…. 🙂 kakor bo, vseeno hodiš h Karmen pa doma naravno trenirajta posteljo in optimizem na max… 🙂 itak bi bilo pa najbolje, da gresta v ivf, da dasta čim prej skozi, ampak mislim, da vsak prvo hoče vse naravno ponucat potem pa ivf… :/ žal je povsod v medicini pri nas tako….
obveščaj nas, ko opraviš pri Rešu 😉

PUNCE, ali ima katera mogoče direktno številko od ambulante dr.Tomaževiča? Dal mi je recept za Aglurab pa mi je napačno dozo predpisal, jao, jaooo, Tomaževič…. 🙂

++++++++ 🙂 za vse nas, čimprej!!!

MARJETICA, ti imaš jutri prvi zmenek z Rešem, ne? 🙂 Držim pesti 😀

Jaaaa, MARJETICA, srečno jutri!!!! Dobro opravi… 😀 ….Hvala Metka, ti si moj opomnik danes 😉

ursaula

si dobila številko od Tomaževiča? Upam, da ti je uspelo pol vse uredit. A tvoj opomnik sem tud? Hehe, jaz si ene stvari res fuuuuull zapomnim, tak da me ima že fant za opomnik. Pol mu pa je nerodno 🙂 Na zadnje je bil full dober primer prejšnji teden…mu prinesem čokolado, pa mu rečem, da mu dajem izziv…mora ugotovit zakaj je dobil čokolado. In pol je cel dan ugibal, pa mu ni uspelo…na koncu pa sem mu le povedala, da sva na tisti dan začela skup živet. 😀
Za Karmen pa ne vem, če bom lahko hodila. Mislim, če prav razumem, sta vidve prenehali s terapijo, ker imaš PCO? Ker jaz imam tud PCO (sicer baje da blažjo obliko, ampak je pa), pa ne vem, če bom lahko šla k njej al ne. No, jo bom poklicala pa vprašala…poskusit ni greh. 🙂
Jaz mam jutri tud svojo G…juhej 😛 V petek pa še akupunkturo, pol pa imam do 31.1. mir z zdravniki 😀

Že dolgo časa premišljujem, da bi napisala mojo kratko zgodbo in bi mogoče kateri dala spodbudo pri vseh težkih trenutkih, ko čakate da se vam bo prikazal plusek :). Naj prvo povem, da trenutno moji dve srčici spančkata, jaz pa jih hodim gledat kako sta čudoviti.
Stara sem bila 33 let, g mi je govoril da je z mano vse OO, zanositi pa vseeno nisem mogla. Pa sem šla še na drugotno mnenje k Tomaževiču, kjer sem dobila izvid pregrada ter rakavo tkivo na MV. Po laparoskopiji in histeroskopiji (kjer so ugotovili, da nimam prehodnih jajcevodov) ter 2xdiatermični zanki so me napotili na IVF. Tam se je tudi nekoliko zakompliciralo, vedar sem takoj zanosila. Pa so mi ugotovili, da je izvenmaternična nosečnost in so mi odstranili jajcevod. Poskusila sem še 3x, vedno sem zanosila, vendar je bil tudi vedno ss. Vedno so bile komplikacije. Ko sedaj pomislim nazaj sem večino časa preživela po bolnicah – mož se pošali, da vedno ko vidim belo haljo, dam avtomatično noge narazen :):):). Ko sem bila stara 37 so mi rekli, da naj začnem premišljevati o posvojitvi, ker skoraj ni več možnosti da bi zanosila. Svet se mi je sesul, sem mislila, da nikoli več ne bom zbrala dovolj moči, da bi šla ponovno čez vse te stvari. Pa sem vseeno poskusila še enkrat pri dr. Rešu. Moje telo je bilo že vse napihnjeno, psihično sem bila že čisto izžeta. Nakar se je ponovno pokazal plusek. Glede na pretekle izkušnje se nisem hotele prezgodaj veseliti in tudi nikomur nisva povedala do 3 mesece. Pri prvem pregledu mi je g rekel da vidi dve gestacijske vrečke – občutki so bili nepopisni. Ponovno se je zakompliciralo, močne krvavitve, slabosti, bolečine, skrajšan mv, … Na koncu so me obdržali v porodnišnici, kjer sem strogo ležela 2,5 meseca. Vsak trenutek trpljenja je bil nepomemben, ko sta se rodili dve prečudoviti punčki, katere mi polepšata vsako sekundo dneva, priznam, da mi včasih tudi malo “kravžlata” živčke.
Naj bo to kateri v spodbudo, da nikoli ni prepozno, da se da prebroditi vse težke mučne trenutje. Sedaj pa šibam, ker se je en od mojih zakladkov zbudil in hoče mamico :):):).
Z mislimi sem z vami!!!!!!

buckab1

Med branjem tvojega pisma, sem vedno znova ostajala brez besed….nisem mogla brati naprej, čeprav sem požirala besedo za besedo…s solzami v očeh mi je le uspelo prebrati do konca…srečen konec, kot v pravljicah… 😀 4x zanosila in vsakič je šlo naprej….to mora biti hudo !…huje kot da sploh ne zanosiš!!! :/
kako lepo te je Bog pogledal in ti podaril lučko oziroma dve mega lučke 😀 mislim si, blagor tebi, ker jih imaš…pa hm….kakšno trpljenje, da si jih dobila….na jok mi gre….žal mi je, da si morala prestati toliko porazov in trpljenja na poti do uspeha..pa vendar jih lahko danes s toplino v srcu pogledaš in si presrečna, ker imaš dve majhni lumpi…..DVE! 🙂 le kdo si tega ne bi želel…!!!! Želim vam čim več skupnih zdravih trenutkov in veliko crklanja… 😛 🙂
Božja posla, kako se vse lahko obrne…res ne smemo obupati, punce!!
Hvala buckab1, da si delila zgodbo z nami, takih zgodb se res nikoli ne branimo, ker imajo tako pozitivno sporočilo in nam dajejo moč in voljo, da vztrajamo! :)

Metka
Nisem dobila številke, nisem se sploh še niti organizirala, da bi jo zbrskala, spet pozabila… :/ jao, jaooo…
Tuid ti imaš PCO? Pa zakaj ne poveš, madonaaa….. 🙂 Jaz pa tako obupana, razočarana, da sem edina tukaj s PCOjem in da se ne morm spravit hujšat (so mi ubili v glavo, da je od prekomerne telesne teže nastal PCO), da bi malo omilila simptome…jaooo…. 🙂
potem pa pomislim, le kaj vse bojo še tebi našli??? endometrioza, PCO, pred tem 2 maternici pa nekaj z jajcevodi, če se ne motim…jaaa, Bog se usmili!!! :/
No jaz imam grozno obliko PCO-ja, je rekel Tomaževič, da sem imela tudi veliko zarastlin v maternici…in OBA jajčnika policistična!
Če je buckib1 uspelo po takem naporu, kaj se mi sploh pritožujemo…. 😉

GO, GOOOOO power rangeeeeers !!!! Ne smemo obupat!! 😀

MARJETICA
Nestrpno že pričakujem tvoje poročilo od današnje kotrole pri dr.Rešu 😀 baba ferbčna sm… 🙂

Lepo boditeeee***čim prejšnji plusek vsem

Buckab1
lepa zgodba…pa si mi dala upanje da bo tudi jaz enkrat tako srečna kot si ti, eno pikico ali mogoče dvemi, pa res vsaka čast da si preživela 4 nosečnosti in 4 izgube..psihično zelo naporno, ampak se da vsaj ti si to dokazala. Tud jaz sem s cmokom prebirala tvoje pismo ampak na koncu se mi je narisal nasmešek na obrazu 🙂 Hvala da si nam vlila upanje in z nami delila svojo naporno ampak na koncu srečno zgodbo 😀

Metka in Ursaula..pridružila sem se vajini skupini PCO :-(, Reš je rekle da imam na obeh jajčnikih polno cist in da take ženske težko naravno zanosijo (oziroma zanosijo brez pomoči), če premišljujem mi res ni jasno, saj so mi marca 2012 delali laparo pa so rekli da so jajčniki b.p., res pa je da me je ginekologinja poslala na laparo ker je bil sum na pco, ampak ga Tomaževič ni videl, mi je pa Karmen danes na masaži rekla da je odvisno od tega ker dan v ciklu sem imela operacijo, res pa je da imam jaz tako obliko pco, ko jo tri mesece lahko imam, pa en mesec ne ali pa 3 mesece imam pa 3 mesec ne(zato mi pa tudi M ne zamuja jo ima redno), nevem kako se taki obliki reče. Tako da se bom vseeno naprej masirala pri Karmen.

Drugače je ostalo vse ok tudi pri mojmu, sem pa dobila za en mesec Klomifen ki ga naslednjo M jem pol tablete 3-7 dan m.c. potem pa pridem enkrat med 13-15 dnem na pregled pred tem morava pa z mojim imeti spolne odnose in bo z ultrazvokom videl kam priplavajo spermiji, ter kako sem reagirala na Klomifen, moram iti pa še v italijo po Prometrium. Če pa to ne bo ok, je rekel bomo pa drugače zrihtali.

Drugače pa je vredu gospod, res pove kot je ampak ti pa vse nadzorno pove, pokaže, tudi nariše če je potrebno, tko da sploh ni bavbav. Pa se mi zdi da se bo potrudil da bo ratalo tako ali drugače.

Aja pa neboste verjele, prvi dan ko sem bila pri Karmen mi je samo potipala utrip pa je rekla ”imate vi mogoče PCO” in evo res ga imam, tako da zdej pa res zaupam v Karmen, danes sem ful uživala na masažici.

Ursaula kako je z M, sklepam da je še ni. Upam da čimprej dobiš Tomaževiča jaz številke nažalost nimam.

Ja punci GO POWER RANGERS!! 😀 😀

ursaula

jaaa, jaz mam tud PCO…kaj zdaj v smislu: več nas je, lepše je? 😀 Sej pravim, pri mojem razvoju je moglo it tam spodaj nekaj hudooo narobe 😀 No, dans sem bila pri svoji ginekologinji. Je rekla, da endometrioza naj ne bi vplivala na IVF. Pa ne bo mi treba še na eno operacijo. Juhej 😀 sem ji rekla, da sme se najbolj bala, da bo rekla, da moram še na eno operacijo, pa mi odgovori: “Mislim, da imaš za nekaj časa dovolj operacij.” 😀
Tak da…še 3 tedne, pa grem po injekcije…. 😀 😀 😀
aja, pa btw, I’m not fat, I’m just bigboned 😀 mam jaz tudi par kil preveč, ampak se (več) ne sekiram 🙂 življenje je prekratko, da bi se ubadala s tem, da moram imet mere 90-60-90. Sem takšna, kot sem in imam se rada takšno, kot sem. Tudi moj partner me ima rad takšno, kot sem. Če moji kilogrami resno ne ogrožajo mojega zdravja, potem ne vem zakaj bi se morala sekirat. So stvari, ki so hujše kot to, da ima človek par kilogramov več, kot je idealno. 😀
lp 🙂

New Report

Close