zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?
MARJETICA, kaj zdaj, je že prišel “ketchup teden”? 🙂 Pri meni še kr ne, pa ne vem al naj bom vesela al ne. V drugi polovici januarja imava planiran dopust, pa če ugotovim, da pa nekaj v meni raste, lahko pol kr pomaham letalu v slovo. 🙂 Sva bila danes v nakupovalnem centru, pa sem že hotela zavit v DM po test, pol se pa nama je full mudilo, tak da bom pač jutri lulala na palčko. 😀
Neboš verjela ampak zdej k jo pa čakam pa od nikoder, danes je 32 dan in vedno sem jo dobila najkasneje 32 dan, danes je pa še kr ni. Čeprov trebuh me je dopoldne pa že kr ornk bolel, pa sem že mislila da bo pa kr nič. Upam da pride jutri, test sem nareč naredila včeraj, pa ni bil pozitiven, tako da noseča nisem..naj se že prkaže, da grem pol k Karmen, pa še kri bom šla dat za hormonske preiskave k jih moraš baje imet pri Rešu.
Kdaj pa si jo ti pričakovala? Ti kar opravi test boš vsaj vedela na čem si. čeprov jaz sem vedela da nebo +, ampak me je vseeno matral.
LP
Jaz bi jo morala dobit že 11.12., pa je še kr ni 🙂 Sej, fora je v tem, da sem jaz tud 99,9% prepričana, da nisem noseča in mi je skor brez veze delat test. 🙂 Me pa že 14 dni špika po jajčniku, pa ene parkrat na dan dobim tak občutek, da se pa je ravno vse ulilo iz mene, letim na wc, pa kr nič. Ni pa fajn ker nazadnje, ko mi je toliko zamujala, sem potem pristala v bolnici, ker sem se sredi noči zbudila z groznimi bolečinami. So takrat ugotovili, da imam cisto in da zaradi tega ni M. Tak da se nič kaj ne veselim tega, da bi spet mogla hodit na urgenco. :S
O tebi pa že dolgo zamuja, pol pa naredi test pa če bo – mogoče pejt do G, da neboš res potem na potovanju doživela kakšne bolečine. Sej tud men je brezveze metat stran teste ker vem da nič nebo, ampak me tok ferbec matra pa mal upanja še mam, čeprov si v ozadju govorim ”sej itak nisem”, ampak prevlada firbčnost. meni drugače nikoli ne zamuja jo imam vedno na 30-32 dni, sam zdej je pa kr ni, upam da pride jutri..enkrat da jo komaj čakam 🙂 drugače je vedno nezaželjena, zdej pa ko vem da ni nosečnosti, naj se že prkaže 🙂 da dam mimo še ta teden, pol pa spet v nove boje. Tud jaz sem danes že dobila tak občutek da bo prišla, pa grem na wc pa kr nič.
Kam pa potujeta?
Tak, jaz sem se pa danes zjutraj zbudila s čudnim občutkom “tam spodaj”. Grem na wc in valda….mi je M voščila dobro jutro 😛 Tak da sem privarčevala dobre 3 eur, ker ne rabim it po test 😛
Zdaj pa že kličen v Staro porodnišnico, da bi prevzela zdravila in glej ga zlomka, noben se ne javi. Bom šla po moje kr osebno pogledat, če danes sploh delajo. 🙂
Glede dopusta pa je tako….letalske karte imava do Bangkoka, ampak najin cilj je Kambodža. Je pa takrat deževno obdobje, tak da še nimava nekih planov. Bova šla do Bangkoka, pol je pa od vremena odvisno kam naprej. 🙂
No očitno sta si najini M zmenili, namreč jz sem jo tud dobila danes zjutraj(sem že kr mal čakala, ker me je že vse tok spodaj bolelo), zdej sem pa že klicala Karmen, pa mi zaenkrat ne dvigne, verjetno pokliče nazaj, vsaj tako je rekla pri prvem pogovoru. Ja verjetno v stari porodnišnici delajo, sam se nobeni neda dvignt telefona, tam že tko težko dobiš koga. pa si šla pogledat? Upam da si dobila vse potrebno, zdej se pa začneš špikat naslednjo M al kako? Sporoči kako ti bo šlo.
Dopust..upam da bosta uživala, sem vama ker malo fovš 🙂 lepa destinacija, mogoče pa res pridete nazaj trije, želim ti da se to zgodi. Za koliko časa pa potujeta?
lp
Bejbe, srečno, zdravo, uspešno, ter predvsem plodno novo leto 😀 😀 😀
@54321, uuuu, full dobra tura 🙂 Jaz sem sicer že bila na Tajski, ampak sem se bolj ali manj samo potapljala doli, tak da si je kaj full nisem ogledala. Zdaj pa sva rekla, da greva pogledat Kambodžo, če bo vreme ok. 🙂 Drugače si še vedno v postopku? V kateri kliniki pa si?
@MARJETICA, ha, mogoče pa sta se res zmenili 😛 sem včeraj celo dopoldne klicala v Staro porodnišnico, ampak predvidevam, da niso delali, ker se noben ni javil. Sem jim potem poslala mail, tak da jutri pričakujem odgovor. Bomo videli kaj bodo rekli. 🙂 Potujeva pa samo za 16 dni. Ampak ok, boljš kot nič 😀
Pa upam, da ste boljše preživele skok v novo leto, kot jaz. Jaz sem namreč včeraj popoldan dobila noro močne krče. Praktično hodit nisem mogla. Tako da sva s fantom, namesto, da bi šla na silvestrovanje, šla v LJ na urgenco. So ugotovili, da imam spet! endometriozo in ciste na jajčniku. Upam, da ne bom rabila it ponovno na operacijo. V glavnem, dobila sem injekcijo ketonala v tazadnjo, potem pa šla domov počivat. Tak da sem v bistvu novo leto prespala. 🙂
Metka ja groznoo silvestrovanje 🙁 a ti endometriozo odstranijo pa se ti ponovno naredi? Kdaj so ti jo nazadnje odstranili? Ja res si grozno preživela skok v novo leto. Verjetno ti endometrioza tudi preprečuje zanositev? Upam da zdej bolečin nimaš več in da se bo vse dobro izteklo.
Verjetno potem zaradi bolečin tudi nisi šla osebno na ginekološko gledat če delajo, no upam da dobiš zdravila in da boš lahko začela s špikanjem in nato s postopkom.
Pa punce kot je že metka rekla, SREČNO, ZDRAVO IN PLODNO LETO!
MARJETICA, ja, endometriozo so mi odstranili septembra 2009. Nekaterim se ponovi in med temi “srečnicami” sem tudi jaz. :S In ja, med drugim je tudi endometrioza kriva zato, da ne morem zanosit. 🙁 Upam, da ne bom rabila še na eno operacijo, ker se je reeeees ne veselim. če bo pa treba, bo pač treba. Vse zato, da se število članov v našem gospodinjstvu poveča za eno osebo 😀
Metka, sem še vedno v posopkih. Za mano so trije neuspešni postopki pri dr. Rešu, zdaj čakava na 1.posvet v MB (konec marca). Upam, da bova imela kaj več sreče…
Glede vremena v Kambodži- midva sva šla lani januarja na potovanje Laos Kambodža in sva imela čudovito vreme- vroče, sonce. Kambodža je res zelo lepa, čeprav je mene še bolj navdušil južni Loas (je manj turističen). V glavnem, sigurno bosta uživala:)
Vsem skupaj želim, da se vam v letu 2013 uresniči največja želja!
Hei, hei, hei punceeee… 🙂
Sem kar malo zanemarila tale forum med prazniki…. 🙂 razpisale ste se, da sem brala skoraj pol ure…hihi…obe sta dobile M…škoda! :/ pa vendar, vsaj prišla je, kot pa da je brez razloga ne bi bilo…. 🙂
Metka
žal mi je zate pa tvojo endometriozo….. :/ še posebno, ker sta s partnerjem vstopila v novo leto s takim dejstvom….verjamem, da je to slab začetek, dober konec 🙂 upam, da se zdaj v redu počutiš, brez bolečin…. :/
Mene je štorklja klicala in obljubila, da letos pride… 🙂 samo čakala je, da bo lahko prinesla najbolj zdravega in najlepšega dojenčka za nas 😀 če ne se bomo morale zoorganizirat pa it v prekmurje in jo brcniti v rit, da se zmiga malo….;)
Za operacijo pa mislim, da je super, ker ti jo lahko vsaj “za nekaj časa” odstranijo, če ne celo trajno, kakor pa da ne bi bilo rešitve glede tega 😉 stay optimistic 🙂 kmalu greš na drugi koneeeeec sveta, po potovanju se boš sekirala, zdaj se sprosti, briga te….. 😀
Marjetica
Wiiiii, klicala si Karmen.. 🙂 mene je najbolj šokiralo, ko sem jo prvič klicala in se mi ni oglasila (standard) 🙂 , da me je dejansko poklicala nazaj…. 🙂 no upam, da ti bo uspelo z njeno pomočjo priklicati štorkljo z eno majhno slinasto zverinico 😛 😀
Vsem trem še od mene voščilo za leto 2013.. pridružujem se plodnim dnevom in želim, da nas vse letos (kmalu) obišče teta Štorklja!! 😀
ursaula
Sem te že prav pogrešala. Welcome back 🙂 Glede vstopa v novo leto pa jaz tud pravim: slab začetek, dober konec. Ja ne vem, če ne bomo mogle ponovoletno druženje prenest kr v Prekmurje…bomo imele roadtrip 😀
No, danes sem pa končno priklicala v staro porodnišnico. So mi rekli, da lahko prideva po zdravila 21.1., pa sem rekla: “Nau šlo, sem na drugi strani sveta.” 🙂 No, ni bilo čist tak, ampak ok, potem smo prestavili datum na 31.1. In zdaj sem se zmenila z M, da do takrat ne pride. 1.2. pa lahko pride komot. 😛 Bomo pa vidli kaj mi bo rekla sestra Renata. Al bom mogla še na eno M počakat, al se bom lahko začela kr takoj špikat (glede na to, da so rekli, da naj ob prvi M pokličem, da dobim injekcije, da se lahko začnem špikat ob naslednji M, zdaj bom pa dobila injekcije praktično tik pred naslednjo M).
Pogrešala si me, yeiiii, lepo to slišat 😉 se prav pomembno počutim, hihi…. 🙂 hec, hec…sem vas spremljala ampak čisto na hitro preletela, za napisat kaj je pa že zmanjkalo časa… 🙂
Dobile se bomo potem po vajinemu potovanju… 🙂 vidva sam uživajta….
Za tole špikanje pa oooh, če ne bi bil naslov tako očiten, bi kdo še mislu, da se dogovarjamo kdaj si bomo horse v žilo poslale….kar skupinsko 😛 hihi….jah, revce smo, kaj naj rečem….jaz se tega špikanja še najbolj bojim, pa ne fizično ampak psihično…včasih sem tako togotna, ker ne zanosiva, da bi najraje mojega kar poslala nekam, ko da je on, revež, kaj kriv :/ ..kaj šele, da bi se špikala…zdele ko sem bila po operaciji doma, sem klela k pr norcih….dejansko nesposobna sem bila zaradi ene laparoskopije, matr!! grrr…. ! M pa še kr ni!!! Želim si imeti isto sposobnost dogovarjanja z njo, kakor jo imaš ti… 😀 haha….
Potovanje pa ja, fovš sm ti….pa niti ne zaradi same uživancije, ampak spremembe okolja 😉 verjamem, da se bosta imela najlepše…. 🙂 pa enga Indokitajčka prinesi nazaj, če pa ostane še kakšen pa še zame enega 🙂 hihi….
ursaula
a pri tebi si je tud M vzela dopust? 😀 Ne se sekirat, bo že prišla 🙂 meni je zdravnik razložil to nekako takole: “Glej, tvojim notranjim organom pač ni bilo ravno všeč, da je nekdo po njih stikal. Tak da rabijo nekaj časa, da pridejo k sebi.” Kak si drugače preživela dneve po laparoskopiji? So te kaj bolela ramena? Mene so po prvi laparo full bolela, pa nisem vedla, da bi mogla čim več hodit, da se plin spravi iz telesa. No, pri drugi sem to napako popravila, pa je bilo potem vse ok. 🙂
Ja po najinem dopustu pa bom še imela zagovor diplome, tak da bomo žurale na kvadrat 😛
Joj, kot sem že enkrat napisala, vsi najini kolegi so zdaj noseči. Nazadnje sva izvedela, da pričakujeta partnerjev sodelavec in njegova žena. Sta bila na dopustu na Kubi, pa so prišli trije nazaj. 🙂 smo se hecali, da bo tamalemu na riti pisalo Made in Cuba….midva pa bova šla delat otroka raje na Kitajsko 😛
Hahaha, made in Cuba, ta je dobra…. 😀 ja, vem sem že zadnjič brala, da si bila čisto na dnu, ko sta izvedela…ampak kaj češ…saj je hudo pa pač nismo še na vrsti 😉 saj bomo letos, nč bat… 🙂 potem si boš kakšen dan še želela biti sama, da bi imela malo miru 😛 😉 hehe…
samo en moreš verjeti, da folk res pride iz dopusta noseč….da je res toliko pomembna ta sprostitev, oziroma, ni brige ni pameti….. 😀 pa dobiš eno največjo skrb iz tega, za celo življenje…res zanimivo…. 🙂 sigurno vama bo kitajski zrak pomešal štrene…. 🙂 držim pesti !!
Moji kolegi so pa vsi že očki ali mamice, eden ima celo 4 otroke,vsako leto enega naredita….zdaj čakata, da mine eno leto, ker je nedolgo nazaj rodila, da bosta spet zanosila, ker se jima prime kot magnet….samo pogleda jo pa je že noseča…. 😀
Boleča ramena?? Hmmm, v bistvu, haha 😀 kar ramena a nobene veze nimajo… 🙂
… Jaz sem kar večinoma hodila okrog, prčkala po bajti, renovirala sva kopalnico in je bil haos še preden sem šla na operacijo, potem ko sem prišla pa, hvala Bogu, samo še zaključna dela. Jaz svojega lončka za delo sicer nisem pristavljala 🙂 , ker nisem mogla sama ustati niti iz kavča !! :/ nisem pa mogla niti ležati non stop….in tako sem se prekladala iz kavča na kuhinjski pult, iz pulta v kopalnico…bwah, mene je ta nesposobnost ubijala!!!….da ne govorim o narkozi….4 dni po tem, ko sem prišla iz bolnice sem bila še vsa blesava, zelena, v faco kot djanki….vrtelo se mi je non stop….ooo jao, jao… :/ res grozen občutek!! zato sem bila tako zaprepadena, ko si rekla, da si imela dve laparoskopiji… :O potem se mi je še rana v popku zagnojila….me je bolelo na vsak gib, ponoči, ko sem se hotela obrniti na drugo stran, sem imela cel projekt, da mi je uspelo…aaaah, da ne govorim….ta mulc, če nama ga bo uspelo narediti, bo še videl hudiča… 😛 😀
Za notranje organe pa vem že od prej, ker je imela mačeha, zdaj že, lani 😀 operacijo na maternici in je bila napihnjena še 4 mesece po njej, ker so se ji organi postavljali na svoje mesto…. :/
Za M pa…..prsa me tako bolijo že 10 dni, zdi se mii da so trde kot kamen…. :/ ..prejšnji mesec je bilo isto, trajalo je pa skoraj 3 tedne…potem je M le prišla….ampak ubitačna!!samo za ležat doma in nič premikat…ena kapljica – en vložek..pa naj bo allways ultra na kubik…. 🙂 jaz bi lahko samo sedela na wcju pa naj teče iz mene…
Ramena me res niso bolela….no, saj sem bila tudi še preveč zadeta od narkoze, da bi sploh kaj čutila…pa še tramal so mi našopali po laparoskopiji, ker sem imela take bolečine… :/ tako, da je bilo kar veselo…hehe…
Jap, zdaj sem v redu, hvala Bogu!! 🙂 samo še na M čakam…..pa kot si že rekla, si jo ti čakala 60 dni tako, da se sploh ne sekiram…
Kako si ti zdaj? Že imaš kakšne nove izvide glede endometrioze?