Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?

zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?

MARJETICA, lani decembra sem od svoje G dobila napotnico za leonišče. Naročit sem se šla 4.1., prvi pregled pa sva potem imela enkrat v začetku aprila.

@Metka

2 maternici! :O pa dve laparo..jao, jaooo….potem si bila pa kar boga s temi ketchup tedni 😛 ……. :/ no, upam, da se ti poštima zdaj pa se kaj prime 😉
Oploditev z biomedicinsko pomočjo – a ni to IVF? Kako je bilo na predavanju, kaj novega povedali? Kako sploh prideš do tega predavanja? Mogoče bi midva tudi šla…saj niti nisva tako daleč od IVF… :/

marjetica
ma ja ta Klomifen bom zdaj pojedla, upam, da bom dočakala M, pa naj bo kar hoče.. .:) mi je G naročila, če bo M naslednji mesec po Klomifenu zamujala, da kar še Utrogestan jem tako kot mi je že rekla dva mesca nazaj..pa bomo videli…navodil milijon, M pa kot zanalašč noče prit!!!! grrr….

Danes sem sanjala, da sem rodila dojenčico, ki se je samo smejala pa malo bruhala.. 🙂 hihi…tako lepa je bila, da sem se prav vsa zadovoljna zbudila… 🙂 no, v sanjah sem bila skrbna mama in čisto zaljubljena v majhno palčico …. 😀 vsaj nekje sem zanosila, donosila in rodila 😉
Se mi že prav meša od želje po otroku…. :/

Lepe praznike še od meneeee…. 🙂 najejte se vsega mogočega, ker januarja so nove zaobljube, prazne denarnice in bo treba šparat…dieta ROX….kriza bo udarla 😀 ajaaa, ne! Se opravičujem, sj bo itak jutr konec sveta 😉 haha 😀

@ursaula, IVF je samo eden izmed postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo. Imaš še IUI, ICSI in IMSI. Na predavanjih ti najprej zdravnik (v sredo je bila dr. Šalamun) razloži vse postopke, razloži krajši in daljši postopek, pač…večina zadev ti pove, ki jih lahko najdeš na tem forumu. Ampak je pa zanimivo. Potem je bila embriologinja, ki je razlagala kaj se dogaja z jajčeci med punkcijo in transferjem. Pač, kaj se dogaja ta čas v inkubatorju. Potem pa še klinična psihologinja, ki je za moje pojme imela najboljše predavanje. Pač, govorila je o psihi in kako vse to vpliva na ženske/pare. Predavanja so 1x na mesec, žal pa termin ni ravno prijazen tistim, ki delamo. 🙁
Termini so: 23.1.2013, 20.2.2013 in 20.3.2013, vse ob 14.00 v stari porodnišnici 🙂
lp

@Metka

Pa to so vsakič ista predavanja ali se navezujejo ena na drugo?

Pa samo prideš in si pač tam, ne rabiš nič?

No za te oploditve pa nisem vedela, da jih je toliko..niti razlike med njimi ne poznam…bom se pozanimala… 🙂
Hvala za info. 😀

@ursaula, ista predavanja so. Ja, samo prideš tja, sej predavalnica je čist pri vhodu, ne morš zgrešit. Ne rabiš se nič prej naročevat al pa kaj, pač prideš in to je to. Me je pa presenetilo, ker nas je bilo kar veliko. Jaz sem pričakovala v bistvu ene 3-5 parov, bilo pa nas je 17, pa še ene par punc, ki so prišle same. Tak da kr lepo število. drugače pa imaš tud postopke pa vse opisano na reprodukcija.si 🙂
lp

Čav punce..
no konc sveta ni..razen če se bo zgodilo zdaj v 3 urah.

ursaula jaz sem že parkrat sanja da sem rodila, kako sem v porodnišnici, da sem rodila fantka..vsi smo bili tako srečni :-(…potem pa sem se nažalost zbudila….to samo vidiš koliko v podzavesti nosiš to željo. Ampak enkrat se nama bojo te želje spremenile v resničnost 🙂 Ja postopkov je več , vem za IUI in IVF, če prav razumem je IUI-ti spermo vbrizgajo v maternico čim bližje jajčnikov oz čim višje v maternico, IVF pa združijo jajčece in spermij in ti oplojenega vstavijo v maternico. Ampak Reš ima samo IVF pa verjetno IMSI-mislim da se to uporablja če ima partner slabo spermo .

Predavanja so pa pomojem fajn ker izveš veliko stvari, ampak kaj ko so res ob tako nečloveških urah, ko smo vsi v službi. Sej jaz šele zdej vidim , da nas je parov s problemi ogromno, čist preveč.

Punce, a vi ste tudi preživele konec sveta? Wauuuu, hudo! Čestitam, jaz sem tudi ostala med živimi 😉 hehe

Na predavanja bi bilo fajn iti…ja saj sem se zdaj spomnila kje je predavalnica, ko sem prišla na operacijo sem šla mimo. v pritličju… 🙂 sva se že nekaj dogovarjala, da bi šla januarja…največ bi lahko odnesla od tiste psihologinje…vsekakor bi potrebovala kakšne strokovne namige da se sprostim….

Marjetica
Sanje so me čisto spravile iz tira, zbudila sem res najlepše od sanj vsa zaljubljena…potem pa pusta realnost….. :/ ah, daj Bože pa se bo zgodila ta sreča pa tudi nas Bog pogleda in nam da otročka 🙂 komaj čakam……iiiiii….. 😀

Parov, ki se spopadajo z neplodnostjo je ogromnoooo…vsak raje drži v duši svoji problem, ne želi se izpostavljati…od nikogar nisem še direktno slišala, da bi mi katera kolegica/znanka pojamrala, ampak vedno mi je nekdo drug tako malo uzput povedal za nekoga, ki ga poznam ali pa je v pogovoru nekako naneslo…..žalostno, kakšna doba je prišla nad nami….včasih so se ljudje borili za preživetje iz dneva v dan, da bi imeli kaj za pod zob…mi danes pa….da bi ustvarili življenjeeee….. na radiu 1 sem nedavno poslušala tisto oddajo, kjer nekomu odplačajo kredit….pa se javila ena punca, da je vzela kredit, da bi si lahko s partnerjem plačala umetno oploditev, ker sta imela že toliko neuspešnih, da so samoplačniške…..z mojim sva v avtu ostala brez besed in s solzami v očeh….šokirana od zgodbe in zaskrbljena, kaj če naju isto čaka?!?… :/ ne želim biti pesimistična, samo razmišljam pač….. kriza….

Ja tudi jaz preživela konec sveta 🙂 Sedaj pa novim izivom naproti 🙂

Ja tudi jz se spomnim kje je predavalnica, mislim da tam predavajo tudi šolo za starše.

To je pa res veliko parov je ki s tem sooča, vendar se vsi nočejo izpostavljati, pa izveš od kakšnih drugih oseb po ovinkih. Mislim da je po eni strani kr malo tabu tema, vsem nam je po eni strani nerodno povedati da je otrok bil umetno spočet, saj se počutimo kot da smo nesposobni spočeti otroka, čeprav je z našim telesom lahko vse uredu, ampak kaj ko na zanositev vpliva toliko dejavnikov…med njimi tudi psiha, obremenjevanje s to veliko željo. Tako mala stvar, pa tako velika ovira.

Tole z radia 1 🙁 žalostno, vse bi naredili da pridemo do otročka, res sem vesela za ta par, da sta dobila povrnjen kredit za umetno. Sej res ni poceni, s takšnimi plačami kot jih imamo danes moraš dva meseca ali še več šparati da nič ne zapraviš, kje so še vsi stroški za stanovanje itd.

Ampak bodimo optimistični, mi kredita ne bomo rabili ker bo ratalo prej 🙂

Uživaj

Jeeeej, jaz sem tud preživela konec sveta 🙂 po moje,d a je to bil že en deseti konec sveta, ki sem ga preživela…sem prav ponosna nase 😀

@ursaula
, veš da sem jaz tud sanjala, da sem rodila 😀 fantka sem rodila, pa Jan mu je bilo ime 🙂 oooh, kak lepe sanje 🙂

@MARJETICA
jaz sem dobila kr cmok v grlu, ko si napisala to glede kredita. :S midva sva sicer rekla, da če nama v teh šestih poskusih ne uspe, pa bova šla v posvojitev…ampak pač, ja, posvojitev iz tujine spet stane malo morje denarja. :S bomo vidli…treba je bit optimističen 🙂

Imate kakšne načrte za praznike? Jaz sem v četrtek otvorila sezono pečenja piškotov, danes greva na obisk k moji familiji, enkrat v naslednjih dneh k njegovi. 🙂 inm kot sem že v drugi temi napisala…če ima katera čas 28.12., bi se res lahko dobile (pa valda so partnerji tud dobrodošli) 😀
lp 🙂

O tudi ti si sanjala fantka, a ne kok ti polepša spanec, verjetn se kr z nasmehom zbudiš..to pa je v podzavesti. Mojemu je bilo ime Maks 😀

Ja tole z radia 1 je napisala ursaula, res grozno, da si pri vseh teh problemih mora par vzeti kredit da pride do željenega darila 🙁 in nepopisne sreče. Mislim da so tudi posvojitve cele gore denarja, pa še pri nas ful komplicirajo glede tega, ni tako kot v Ameriki kjer ima vsak drugi posvojenega otroka. Ampak razmišljat v najboljši smeri 🙂

Tudi midva bova malo pri mojih malo pri njegovih, potem pa sva povabljena na eno praznovanje, tako da naju ne bo doma. Ampak vseeno hvala za povabilo, si se fajn spomnila, da bi se dobile..vse imamo iste probleme pa ne bi bilo nobenih ”neustreznih ” vprašanj, kot jih mi ”neuspele” nosečke dobivamo 🙂

LP

Hahaha, preživela konec sveta…ponosna nase… 😀 nasmejala si me do solz…To smo vse napsihirane totalno za tole spočetje…. 🙂 Sem pogledala na netu, da novo rojstvo v sanjah pomeni neke nove dogodke, odločitve, izkušnje, spremembe v življenju….. 🙂

Za tole kavico, si se pa res dobro spomnila, lahko bi se dobili. Kje si mislila?…jaz sem že omenila mojemu pa bomo videli, če bova doma…odpravljava se na pot pa nisva še sigurna kdaj bova šla 🙂 javim! Kakor je že Marjetica rekla, da bi se vsi skupaj dobili z istimi “problemi” in brez neumestnih vprašanj…

Drugače sva pa danes pekla piškote…sploh prvič – prvič, da sem se spravila..joj, pacala sva jih od 10h do 17h popoldan….vmes mi je še moko zmanjkalo in lešnikov…ajjajaj….ampak so uspeli in prav dobri so….samo verjetno je bil ta podvig pečenja prvič in zadnjič 😉
V kateri temi si pa še omenila za kavico? Da bi šla še tja malo pokukat 😉

Posvojitve pri nas so pa res zakomplicirane na polno…se skoraj ne splača, ker mislim, da ni dovolj niti da sta oba zaposlena z redno službo, imajo še kriterij plačilnega razreda…bolje nekam v tujino po otroka….čeprav za ceno pa niti ne vem…vedno sem mislila, da je to pač zastonj….Čudno mi je, da otroka v bistvu ne posvojiš ampak kupiš???!?! Hmmm…. :/

Lp 🙂

ursaula, eko, tukaj sem dala temo: http://med.over.net/forum5/read.php?67,8325791
Meni bi sicer najbolj odgovarjala LJ, lahko pa tud kje drugje (v bistvu sem doma med LJ in Postojno, tak da pač…ta konec pride v poštev) 🙂

Full je odgovorov, pa full zanimanja, se kr bojim kam nas bi vse spravila (pa med tem, ko to berete, vklopite sarkazem detektor) 🙂

Ja moji otroci si kr sami dajejo v sanjah imena…pred ene pol leta pa sem sanjala, da sem imela punčko Lauro 🙂 čeprav imava s partnerjem v mislih čist druga imena 🙂 A da pomeni to neke nove dogodke, spremembe v življenju? No, vsekakor bodo 🙂

Kakšne piškote pa si pekla? Ja sem v sredo oddala diplomo, potem sem pa rekla v četrtek: “Tak, dans bom pa dala možgane na off, pa grem pečt pecivo.” 😀 sem 4 vrste piškotov naredila, napolnila vse škatle, kar sem jih imela pri roki, pa še v soboto, ko sva šla k mojim na obisk, sva nesla, ker drugače jih lahko jeva do novega leta 😀

pa lepe praznike
http://www.youtube.com/watch?v=wskT6YfVB6E

Res je Ursaula mislim, da pri nas za posvojitve kar komplicirajo..kakšne dohodke imaš, verjetno povprečna plasča ni dovolj..ne zavedajo pa se da otrok ne potrebuje bogate starše, ampak ljubezen, toplino, ki jim verjetno nekdo ki nemore zanositi nudi neizmerno. Ja res mislim, otroka moraš kupiti..bolano, namesto da bi bili veseli, da otroci niso brez staršev.

Neboste verjele tudi midva sva v nedeljo pekla piškote, prvič..neki nama je ratalo nekaj pa ne…bo pa drugič bolje 🙂

Sanje.. neke spremembe v življenu 😀 upam da se nam čimpreje zgodijo 🙂

Da bomo naslednji Božic preživele v množini 🙂 vse tri..Ursaula, Metka in jaz 😀

@ Metka

Pogledala temo, vklopila sarkazem detektor, umrla od smeha, pogledala Jeffa Dunhama, spet umrla od smehaaaa….. 😀 Nazadnje ko sem ga gledala sem pozabila zaznamek narest in se nikakor nisem mogla spomniti niti ene predstave..tako, da mi je bil tale tvoj blog ravno pravšnji… 😀
Ja se bova pa sami dobili ane 🙂 a je problem? Jaz imam čas, v bistvu sem zvečer že zmenjena okoli 19h ampak prej se pa lahko dobiva, če imaš čas? Marjetica isto ne more, no vsaj odgovorila je…. 🙂 tisto temo bi pa lahko zaprla pa kopirala besedilo kar v kakšno že odprto temo, da bi punce videle..mislim, da vsaka temo presodi po “platnicah” in se ji potem niti odpreti ne da…. 🙂 meni se zdi super zamisel… 🙂

Spekla sem cimetove piškote z marmelado in oblite s čokolado…dela čisto preveč…šli so pa tudi čisto prehitrooo….najboljši so bili danes, mehki so postali,(tudi v receptu piše, da bojo naslednji dan boljši, ker se bojo zmehčali in res so se, njamsala….še soseda sta prišla na obisk s hčerkico in smo jih dokrajčili….včeraj sem jih nekaj odnesla še k staršem….so tudi šli za med.. 🙂 deda me zafrkava, da sem slaščičarka…tako, da zgleda imam res nek talent za peko 🙂 (moj mi pravi: ” Jah saj, če se sama ne boš pohvalila, kdo drug te pa bo? 😀 ) hehe….
Kakšne si ti pekla??

@Marjetica

BOLANO, da kupiš otroka!!! Jaz sem mislila, da je to podobno kot zavetišče, da skoraj oni tebi plačajo, da vzameš otroka in da mu nudiš boljše življenje in neizmerno ljubezen…KATASTROFA!!! Ne morem verjeti…. res…čuvala sem poleti 10 let staro punčko, ki je bila posvojena v Makedoniji, rojena pa v Bolgariji. Zakonca, ki sta hotela posvojiti otroka, sta imela denar, velikooo denarja, mož je bil neki ambasador ali minister…kaj pa vem…in sta ravno tako opustila posvojitev v Sloveniji, ker nista izpolnjevala vseh pogojev (mama je bila nezaposlena) :O katastrofa…vsak dan bolj em je sram, da se državljanka Slovenije…usrane Slovenije!!!

Za sanje sem pa ja preverila na 3 – 4 spletnih straneh, da bi dobila verodostojne podatke in je povsod pisalo isto…jaz tudi mislim, da spremebe sigurno bodo…takšne ali drugačne…..upamo na najboljšeee 😀

Marjetica zlata si….naj gredo tvoje besede v Božja ušesa!!!! Naslednje leto vse tri v množini, inshaaAllah!!!!!! Gremo na max 😉 hihi

Ja res je pri nas ni dovolj samo povprečna plača..verjetno moraš biti zelo premožen da si lahko privoščiš otroka, ki ga sam žal nemoreš imeti, pa bi to ljubezen predal posvojenemu..res žalostno 🙁

Definitivno, v novo leto gremo na max 🙂

Vidim da se noben ni zainteresiran dobit, škoda ker jaz nemorem 🙁 Če bosta pa sami pa uživajta maximalno 🙂

Piškoti so pa že po opisu sodeč dobri, verjetno jih danes ni več 🙂 bo treba novo rundo napečt 🙂

Uživaj, z novim letom pa v nove boje 🙂

Bejbeeeee, ste bile kaj pridne čez leto? Vas je obiskal Božiček? 😀

@ursaula
, ja pol si pa neverjetna….mislim, dvakrat si umrla (od smeha), pa še kr pišeš po forumu…pa ti si fenomen 😀 Drugače sem pa pekla medenjake, speculaas piškote, kr ene navadne v katere sem dodala malo mletih klinčkov, cimet in muškatni orešček, pa ene, ki se pečejo v toasterju…sem našla recept na kulinariki (no, jaz sem jih pekla v vafel maker-ju) 😀

Je pa res full žalostno in niti najmanj fer, kaj vse moramo dat skozi, da bi prišle do otroka. :S Včeraj sva dobila obisk, sta prišla parnetjev sodelavec pa njegova žena in veselo oznanita, da bosta starša. Sem full vesela za njiju, ampak v tistem trenutku pa je nastal v mojem grlu veeeeelik cmok. Tak da, ja, z novim letom, novim zmagam naproti 😀

ursaula in MARJETICA, kak daleč pa sta vidve v postopku? Na kateri kliniki pa sta?
lp 🙂

@Metka

Hahahaha…. fenomen sem jap…. 🙂 trudim se, hehe… ;D

Piškoti, ki se pečejo v toasterju?? Hmmm, dalo bi se probat, čeprav so verjetno zamudni še bolj kot pa moji… 🙂 bom malo pobrskala… Kulinarika rox! 🙂

Božiček me ni obiskal…slišal, da sem bila pridna pa je umrl od smeha 😀

Za prednovoletno druženje ti bom pa kar tule napisala…aaaam, res najboljš, da se po novem letu zmenimo, da bomo vse na max zbrane skupaj… 🙂

Torej po novem letu kakšen petek, pozno popoldan, nekje v Ljubljani… 🙂 tebi prepuščam povabilo, ker si avtor ideje 😉

Hmm, kako naj ti odgovorim na vprašanje koliko daleč sva….ne vem, v bistvu…od junija sva na reprodukcijski v Lj, pri prof. Tomaževiču, torej pol leta…kolegica vem, da je bila na laparo, potem dobila Femaro in če se ne prime je že umetna….samo ona dva pa že, mislim da, 3 – 4 leta ne zanosita..ampak je kar čakala in čakala in upala, da bo….tako, da se bojim, da je naslednji korak, če ne zanosiva tudi pri nama umetna.. :/ bomo videli, daj Bože da bom oplojena v postopku s Klomifenom 😀 še čakam M……in res ni fer prav nič vse skupaj…ampak jbg, življenje ni fer pa vseeno živimo in se borimo vsak dan sproti… 🙂
Kaj pa ti s postopkom?? 3 leta že ane, če se ne motim??

Lepo se imej jutri na štajerskem 😀

@Marjetica

Ja piškotov je pa že predvčerajšnjim zmanjkalo in se spravljam že od včeraj, da bi jih spet spekla pa mi še ni uspelo…sami od sebe se pa tudi kar nočejo in nočejo speči… :/ hmmmm, bomo videli kaj booo 😀
Pogledam datum in se spomnim, da si zdaj enkrat pričakovala M in da boš poklicala Karmen…pa me zanima, če si jo že poklicala kakšen občutek si dobila?? 🙂

Bejbike lepo praznujte novo leto…glavo na off…..seksajte na polno in čim manj alkohola 😛

Čaaaaau**

Ja Metka poznam ta občutek ko ti nekdo s takim veseljem sporoči da bo zibal, poznam da cmok v grlu ko bi se najraje v tistem trenutku na ves glas zjokal, čeprav si vesel za osebo v pričakovanju, vendar si vseeno misliš zakaj je svet tako nkrut in nepravičen..jaz vsakič ko izvem da bo nekdo zibal v trenutku ratam slabe volje in se ponovno začnem obremenjevati s to veliko željo…pa saj vem da enkrat bo ,ampak kaj ko bi mi radi da bi ratalo takoj (po parih letih truda). 🙁
Midva se trudiva 2,5 let, sedaj sem jedla Femaro in Utrogestan (3 mesec), pa mislim da se tudi sedaj ni prijelo, ker me že boli trebuh, joške pa imam tolk boleče in napete da mi bojo kr ven skočile.
10.1. imava prvi pregled pri Rešu, potem bova pa videla kako nama bo dal naprej, ali grem v ivf ali mi bo pa mogoče še dal jesti Klomifen, čeprov upam da me bo dal kr v umetno, ker verjetno če s Femaro ni šlo vprašanje če bo šlo s Klomifenom.

Ursaula, karmen sem klicala pa mi ni dvignila telefona, tako da bom jutri še enkrat poskušala, danes nisem uspela sem bila pozno doma, potem pa sva z mojim še delala sladice, spet sva bila pekovsko razpoložena in sva delala indijančke. ja prav imaš enkrat od jutri do nedelje moram dobiti M, pa mislim da bo spet prišla ta nezaželena tetka. Sej ko jo enkrat nebom imela, pomojem sploh nebom mogla verjeti da je kr ni 🙂
Ti M še vedno nisi dobila? Ti sporočim kaj se bom zmenila s karmen, upam da jo bom dobila.
Zdej pa moko pod roke pa pečt piškotke.

Metka kako daleč sta vidva s postopki?

Božiček bo tudi nam prinesel darila, samo malo z zamudo, še izbira spol 😀 za vsako posebej hihihi malo optimizma za lepše prednovoletno vzdušje 😀

Punci uživajta

@ursaula, ja, sej so vsi začudeni, ko povem, da so piškoti iz toasterja 🙂 sam pač, toaster ne sme bit on, ko daš toast navpično noter, ampak wannabe žar 🙂

Drugače pa, ja, jaz sem kr zato, da se dobimo po novem letu. 🙂 MARJETICA, takrat pa ne boš imela izgovorov 😉

@MARJETICA
, sporoči kaj ti bo kaj Karmen rekla. Jaz tud razmišljam, da bi šla k njej.

Kak daleč s postopkom pa sva midva? Hm, ja no, operacije sem imela pred slabimi tremi leti. Zdaj januarja pa bosta dve leti odkar delava na projektu duda. 🙂 S tem, da je bilo na začetku par mesecev tak…če bo bo, če ne, ne. In takrat je bilo najboljš. 🙂 Ne pa zdaj, ko si merim temperaturo, štejem dneve, jem vsa mogoča prehranska dopolnila, akupunktura…. in pol mi samo še naj kdo reče: “Samo sprostit se je treba.” Bi ga kr tepla 😀
Lani decembra pa sem dobila od svoje G napotnico za Leonišče. Tak da sva imela potem prvi posvet pri dr. Ribič-Pucelj v začetku aprila, potem je sledil spermiogram, pa od jemanje Femare, pa testi spolno prenosljivih bolezni (zdaj vsaj vem, da nimam cele abecede hepatitisa in virusa HIV) 🙂 decembra sva imela konzilij, zdaj pa čakam na M, da lahko pokličem na leonišče, da dobim zdravila (injekcije) in ob naslednji M začnem s špikanjem. Pa sej ne, da se je pa ravno zdaj odločila, da mi že 3 tedne zamuja 😛 Na palčko pa nočem lulat. Bo samo eno razočaranje več. Baje, da veš, ko si noseč. No, jaz vem, da nisem. 🙂

Tak, zdaj pa grem zbudit dragega…jaz sem že eno uro čist naspidirana, on pa še spi. 😀 Pol pa na drugo stran Trojan 😀 😀 😀
Lepo bodita 😀

No super potem smo prestavili čvek po novem letu, super.

No ja nisem hotla it v Leonišče zaradi čakalnih dob, pa sem šla rajši k Rešu kjer si prej na vrsti.
Pa ti večkrat zamuja, ker če ti ne je mogoče dobr znak, čeprov pravijo da veš ko si noseč, no jaz mislim da vem vsak mesec 😀

Medtem ko tole pišem še sproti kličem karmen, pa ima zasedeno, ti sporočim kaj se bom zmenila…ti kr pojdi k karmen škodit nima kaj, pa kot je ursaula rekla je baje ful uredu gospa ji lahko vse zaupaš, pogovori pa ob takih zadevah pašejo.

Uživajta z dragijem

New Report

Close