zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?
Ja moram rect da se jz kr tolčem po glavi, namreč jaz sem 5 let jedla kontracepcijo…pa si mislim, če zdej ne rata verjetno tudi takrat nebi, bi lahko sexsala brez kontracepcije…morm reč da mi je full žal da sem jo jedla, ampak ko si mlad.. pa kao zaščita..pa vsi priporočajo kontacepcijske tabletke. Ampak tko je,za nazaj nimam več kej popravljat. Mi je pa res ful žal ker se da verjetn tud drgač pazit.
Ja to je pa sranje…neredna M, nikol neveš kdaj bo pršla, jz hvala bogu s tem nimam težav res je točna k urca. Verjetn je res psihoza k jo čakaš pa čakaš..pa itak veš da nisi noseč.
Men se včasih zdi da si že kr mal domišljam tele nosečniške znake, včasih mi je mal slabo, pa že kr mislim mogoče je pa to znak, a ubistvi še ovulacije nisem imela, al pa včasih pred M me drgač joške bolijo kot pred prejšnjimi M, pa itak vem da nisem noseča ker me zraven še trebuh boli pred M itd.
Sej jz mislim da tista plodna leta so še do enga 30 pol se pa počasi zmanjšuje…a ti si pa toliko shujšala..pridna, pohvalno 🙂 Meni se zdi da odkar načrtujeva otroka nič več ne naredim zase, kar je napaka sej vem..včasih sem ful hodila na aerobiko, pol sem ta projekt pustila vedoč ah sej bom noseča pa se itak malo zrediš..kaj čem se matrat.. 🙂
To pa res čudn da te niso na noben kontrolni uz naročili me jemanjem Klomifen, jaz sem prvič mogla pridt med 10 in 14 dnem da je vidla kako reagiram, ti kr G reči naj te naroči, po koliko tablet boš pa jedla? Jaz sem imela en tab/dan od 3 do 7 dne MC, ampak kokr sem že rekla jz sem ful dobr reagirala na vsakem jajčniku se mi je naredil po par manjših in velikih folikolov. Sem si res rekla no zdej pa bo, ampak ni 🙁
Ampak sej bo enkart bom tud jaz mamici, obe bova mamici 🙂
Moja G se ne ubada s “sterilnimi”, njej so v veselje nosečnice…in to se prekleto dobro začuti, ko pridem k njej…na brzino me skensla..nikoli nisem več kot 2min notri…vse kar jo hočem vprašati je niti ne vprašam, ker se mi za malo zdi, da bi ji posvečala več pozornosti kakor ona meni…pa se drugje pozanimam…
Sem ji rekla za pregled, ko bom začela s Klomifenom, pa je rekla, da ne, da kao se foliklotesti izvajajo samo v Lj, da ona tega ne dela…tudi Karmen se je začudila že prvič, ko sem ji rekla, da nisem imela nobenega pregleda…in v odgovor sem od G dobila: “Čez 3 mesece se oglasite, če boste ali pa če ne boste zanosila.” …. :/ krasno…In jaz sploh ne vem ali reagiram oz.kako reagiram na Klomifen…noben ne ve, no, Bog ve pa je tiho 😉
Veš, kaj me zanima, za laparo..po kolikem času so ti odpadli vsi šivi? Jaz se jih kar ne moem pa ne morem rešiti…še vedno imam vse notri…no saj, če je treba, da so potem v redu..ampak skrbi me, da se mi niso zarasli…ker mi noben ni povedal koliko traja, da sami odpadejo… :/
Mah, sj sem shujšala ja, imam še nekaj dela sama s sabo…sem pa prav isto na začetku razmišljala, kot ti. Da je itak vseeno, kaj čem delat na sebi, če bom itak noseča, hehe 🙂 ….samoooo je ravno to problem…zdravo moramo živeti 😉 prava prehrana, dovolj gibanja, tekočine…moraš se zmigat pa narest zase kar je pač treba 😉 no saj ne rečem, zadnje dni se kar grešim na veliko…danes mi je zapasala tortica in greva zdaj z mojim nekam na eno mastno, slastno, čokoladno tortico… 😀 njamsala… hihi….saj je veseli december..januarja me čaka še velikooooo dela 🙂
Za neredno M pa upam, da se bo sedaj popravila, čeprav mi ni niti Tomaževič niti moja G zagotovila, da bo..rekli so, da je možno ampak ni nujno…tako, da bomo videli…imava fore 3 mesece, če ne zopet napotnica za Lj… :/
Tomaževič gre baje kmalu po novem letu v penzijo…škoda! V bolnici so vsi razočarani, da ga bojo izgubili…
Kok si lepo napisala…bova mamici! In gotovo! 🙂 Jaz včasih rečem, da naj bo tisti otrok, ki me bo dobil za mamo, navdušen, ker si bodo vsi želeli imeti tako mamo… 🙂 pa pazim potem, da se ne zaletim kam s krili, ko mi zrastejo 😉 hihi
Maš pa res smotano ginekologinjo, to je res čudn da te ne pregleda kako reagiraš na Klomifen, sej pol sploh nevejo a je dost toliko tab na dan kot jih imaš predpisanih..mogoče bi jih pa mogla vzeti več ali manj…nemorš verjet da taki glupi ginekologi obstajajo. Jz mam pa res ful fajn ginekologinjo je bolj mlada in vsakič si vzame cas, naredi UZ, vse jo lahko vprašam in vedno ko zapustim ordinacijo mi reče ”držim pesti da bo ratalo” 🙂 res mi je k ena prijateljica pa vidim da si res želi da bi mi uspelo. Mogoče bi pa morala ginekologa zamenjat. A drugače nisi iz Ljubljane? Res bi bilo fajn da jo zamenjaš, če se da seveda 🙂
Če se prov spomnim so mi šivi odpadli nekje po 14 dne so začeli kar zapadati, sicer sem jaz bila samo 2x šivana, v popku in ene 6-7 cm pod popkom. Sem si pa mazala z Bepantenom, potem pa z Remaskar mazilo, to je da se brazgotina lepo zaceli, se manj vidi.
Ja res je treba zdravo živeti, sicer sem jaz zadnje dve leti gibanje kar opustila, (res da v službi tud kr precej delamo in med tednom kr ne najdem čas za šport), prej sem živela čisto blizu fitnes centra-čez cesto, zdej pa ko sem se preselila je pa malo drugače. Pijem pa res čist premalo, se vsake toliko časa kontroliram da bi pila več, pa mi rata, pol pa spet pozabim :-/
Tud jaz sem imela prejšnji mesec napad sladkosti, sem pojedla tolk ene čokolade, pa sam cukr bi jedla, sploh nevem kaj mi je bilo 🙂 Sej prov da te tvoj razvaja pa da te pelje na tortico..pohvaljen 🙂
Misliš januarja še kaj hujšati oziroma imaš v planu še kaj posebnega narediti za tvoje telo ?
Itak je pa res december, takrat se pregrešimo ful, pol pa januarja vsi hujšat 🙂
A če v teh treh mesecih ne zanosiš greš k Rešu al imaš še kakšne druge preglede?
A Tomaževič gre pa v penzijo, ja res škoda, ga bomo pogrešali, pa verjetno veliko njegovih pacientk. Jz morm rečt da sem bila res zadovoljna z njim. Mogoče bi pa lahko zasebno ambulanto odprl, tako kot jo imaš Reš? Zihr bi imel gužvo 🙂
Jz vrjamemem da bova obe supeeeer mamici 🙂 To bosta ena razvajenčka, 😀 me je že kr mal strah k ga bove tolk crkljale 🙂
Veš kaj sem te še hotla vprašat, koliko časa pa čakaš na pregled pri Karmen, pa kdaj te pregledi potekajo, dopoldne al popoldne, al oboje (kokr imaš čas) ? Ima ful gužvo?
LP
Hello, no oglašam se še tukaj, če katera pozna odg..
kak je s tem kolko moraš bit stara, da sama obločaš kolko zamrznjenčkov ti vstavijo. Jaz sem 24 pa sem “baje” veliko premlada..tako so mi prvič brez vprašanja vstavili 1.. seme zelo lepo kot tudi moja maternica in celice
Naslednji postopek mam januarja in upam na 2
Moj G je baje zelo dobra za nosečnice, jo zelo hvalijo..ima tudi vso potrebno opremo, nuhalno svetlino ona naredi……ampak meni pač na žalost še ni potrebna zato je pohvaliti res ne morem…Za Klomifen mi je pa rekla, da prvi mesec jem po eno tableto, drugi & tretji mesec pa po dve tableti (isto sem imela prvič). No ti imaš srečo pa imaš krasno G, moja meni nikoli ni rekla karkoli podobnoga, da bi dobila občutek, da mi želi čimprejšnjo zanositev… o.O čudna je…..Sem iz okolice Ljubljane. Ne bi bilo problem zamenjati, samo je nočem po eni strani, ker, če bom, ko bom, zanosila, je pa super, da imam najboljšo G. 😀
Meni za brazgotine nihče ni povedal, da jih moram mazati…katastrofa, res mam srečo s temi zdravniki, noben mi nič ne pove… :/ ta brazgotina v popku se mi res grdo celi, še vedno se mi gnoji…ostale tri so super, mislim, da bojo kmalu odpadle…
V januarju mislim res, če bo Bog dal, spet maksimalno začeti na sebi, telovadba, dieta..pa vse kar zraven paše… 🙂 ti pa le glej, da boš spila vsaj 2 litra tekočine na dan….kupi si flaško pa jo skos s sabo nos, da ne boš pozabla 🙂
Verjetno, da če zdaj v treh mesecih ne zanosim, dobim pri moji G novo napotnico za v Lj. Pojma nimam, nisem nič spraševala…sem ap razmišljala, da bi šla k dr.Rešu…bomo videli kaj se bo zgodilo 😉 čeprav mi je 3 mesece kar kratka doba, ker po laparo je baje od 6 – do 12 mesecev fore, da zanosiš..tako mi je Karmen rekla 🙂 ampak super, če bojo vsaj nekje pospešili.. 🙂 mislim pa da, če nama sedaj ne uspe, dobim neke druge tablete..
Tomaževič zasebno ambulanto? Hahahah mogoče bi bil vsaj tam točn! 😀
Ja, razvajena pa že bosta, mislim vse do svoje meje…sem kar stroga glede reda 😉 pa bomo videli, prvo naj se rodi, če bo Bog dal 😀
Veš kaj sem te še hotla vprašat, koliko časa pa čakaš na pregled pri Karmen, pa kdaj te pregledi potekajo, dopoldne al popoldne, al oboje (kokr imaš čas) ? Ima ful gužvo?
Pri Karmen se nič ne čaka, ker se ona tebi prilagaja zaradi MC. Čaka se samo na M 🙂 drugače se pa zmenita skupaj kdaj vama najbolj ustreza…ona ti pove termine pa potem zbereš…prideš pa kar kmalu po menstruaciji ali celo nekje 4. 5. MC….joj, ne bi vedela…ti jo kar pokliči…jaz sedaj čakam M, da se oglasim pri njej…upam, da kmalu pride..po laparo mi je rekla, da je možno, da je še tudi 14. dan ne dobim,…pa bomo videli 🙂 komaj čakam, da se grem spet malo sprostit pa načvekat s Karmen… 🙂 hihi….
A ti Karmen še nisi poklicala? 🙂
ursaula, samo svojo izkušnjo bom povedala glede laparo in menstruacije….imela sem dve laparoskopiji. Po prvi laparoskopiji sem čakala na menstruacijo nekaj čez 60 dni, drugič pa je res prišla v 14-ih dneh. Tak da, tud če ne pride po 14-ih dneh, se ne preveč sekirat. Meni pa so rekli, da naj z zanositvijo po laparoskopiji počakam cca. 4 tedne. No, pa že čakam s tem dobra 3 leta….nenamerno, seveda. :S
Tejka in Metka pri kateri zdravnikih sta pa bili ? Do zdaj v forumu še nisem zasledila da si premlad za zamrznjenčka, je pa baje odvisno kako dobra sta, če je dober ti vstavijo samo enega, saj naj bi se ta skoraj sigurno prijel. Vsaj tako sem zasledila iz forumov. Premlad pa za moje pojme nisi nikoli, saj si hmalu 30 , potem se pa vse kar naenkrat zeloo mudi, ker se plodna leta počasi iztekajo.
Koliko časa pa sta delali na otročku predno sta šli na umetno?
Ursaula
Vseeno mislim da bi se morala G potruditi da bi tudi ostale zanosile, ne pa samo lepo delati z nosečnicami, ostali pa… Res sicer fajn da ima tudi nuhalno. Jaz imam res srečo za mojo G, lih danes sem šla k njen po napotnico za Reša, in ponovno mi je zaželela sreča in da drži pesti 🙂 Ti da kr nov zagon.
Meni so se šivi lepo zacelili nisem imela nič gnojno. Mogoče če imaš gnojno rajši nič zaenkart ne maži da nebo še slabše, kjer se ti pa lepo celi, pa lahko malo z bepantenom namažeš. Ponavadi je naslabše v popku, meni se v popku še vedno vidi da sem bila rezana.
Ja morm si res flaško kupit pa malo mislit nase, da bom spila dovolj tekočine 🙂
Mogoče bojo po treh mesecih probali še s kakšnimi drugimi hormonskihi tabletami za ovulacijo, enim bolj odgovorjajo ene, drugim druge. Enim Femara enim pa Klomifen, sem tud že brala da jim s Femaro ni ratalo s Klomifen pa, ali obratno, tako da možno da ti bojo zamenjali tablete. 🙂 Boš videla, ta čas ti bom pa jz že poročala kako je pri Rešu.
Ja Tomaževič-točnost res ni njegova čednost 🙂 bi verjetno tudi tam čakali po par urc na pregled 🙂
Ampak se potem kar navadiš, vzameš dopust, veliko revij in čakaš in čakaš, no potem pa le pride 😀
Ne Karmen še nisem poklicala, M dobim okoli 28/29.12.2012, tako da imam še malo časa, jo bom pa sigurno poklicala, mogoče celo jutri. Definitivno grem k njej to sem se že odločila 🙂
Bai 🙂
Drage moje sotrpinke…
Naj vam še jaz povem svojo zgodbo. Poročena sva 6let in res ne vem zakaj sva tako dolgo čakala, ko bi človek vedel, da bo vse skupaj tako dolgo trajalo….:( Zdaj je kar je. Prvo leto, nisva želela, sva rekla, da morava iti za sebe. Živela sva še pri njegovih. Nato sva po enem letu šla in si rekla, no zdaj pa boa počasi začela delat na otročičku. Hm? Tri leta, sej bo….sam sprostit se morta…sva se, dejte se ga napit, smo se, pojdita malo na morje in pozabita vse skupaj, sva šla že več krat, rezulatata pa od nikoder. Pol sem pa rekla, zdaj pa sploh ne bom več razmišlala o tem, pol pa verjetno bo. Vendar nič. Po mojem je to nekje v podzavesti. Poskusila sem že vse možno, bila pri župnikih, vedeževalkah, fizioterapevtkah, pila čaje, med, zdravilno vodo, ipd….
Čaka naju še en postopek IUI tokrat z injekcijami, februarja pa na razgovor za IVF.
MACA;
Obstaja več vrst te mace in če ne dobiš pravo, jo lahko piješ zastojn, ti ne bo pomagala. Meni jo je prinesla prijateljica iz Bosne, vendar mi ni pomagala. Edino kar se spomnim je to, da me je zelo bolel trebuh pri menstruaciji, nenormalne krče sem imela, pila sem jo 40 dni, pol en mesec pavze in posopek še enkrat ponovila. Pa nič
MED;
Poskusila sem z pitjem cvetličnega meda, ki naj bi pomagal že vsaj 5 uncam, ki jih poznam, meni ni.
SMRDEČKA:
zelo ogabno, pila sva ga oba
PLAHTICA:
Jo trenutno pijem
Za menoj sta dve bneuspešni inseminaciji. Z menoj naj bi bilo vse ok, pri partnerju pa naj bi bili spermiji posebne oblike in naj bi se zaradi tega težje prijelo, pa vendar nama je povedal zdravnik, da je to dedno in zakaj je potem njegov oče spočel 4otroke nama pa ne rata?
Nekaj sem se pa le naučila.
Po prvem neuspelem posegu sem vsem povedla da grem in ko ni bilo sem bila zelo žalostna. Pri drugem pa nikomur, tako mi je bilo lažje in tudi dnevi so hitrje minevali, jaz nisem bila žaostna, kaj bo pač bo. A kaj ko MP pride na 28 redno in že par dni prej opozarja, da prihaja.
Ravno prejšnji teden me je opomnila soseda, kaj boste pri vas varvali???? Sem rekla, samo debela sem, joj kako mi gredo na jetra takšna vprašanja…..
Tako je pač, vsaka od nas je drugačna, vse pa želimo isto.
Vsem vam želim, da vam uspe in da zagledate plusek čim prej.
Lep pozdrav
Ajda N.
MARJETICA, jaz sem pri dr. Ribič Pucelj (kdo pa bo po novem letu pa pojma nimam). Meni je rekla, da bodo vstavili samo enega zato, ker bi drugače lahko imela dejansko večplodno nosečnost (pa, glede na moje zdravstveno stanje, to niti slučajno ne bi bilo izvedljivo), tak da predvsem zaradi zdravstvenih razlogov. Baje da čim mlajša je ženska, tem prej se prime (vsaj tako mi je bilo rečeno na konziliju). 🙂
p.s.: jaz sem Metka_, ampak sem se pozabila prijavit na forum 🙂
lp
Ajda81
Isto si mislim jaz, zakaj sem 5 let jedla kontracepcijo, če pa zdaj po 2 letih ne rata, sepravi, tudi takrat ne bi bilo nič. Ampak sej veš kako je, takrat ko nekaj zeloo želiš, tega pač ni..z izjemo nekaterih, ki jim v prvo rata..srečnice
Definitivni imaš misel na otročka v podzavesti, vsaj jaz mislim tako. Tudi jaz sem probala odmisliti, pa vseeno ni ratalo.
Res čudno da je to dedno, oče pa ima 4 otroke..nekaj ne gre skupaj..verjetno sta tudi oba že precej obremenjena s to željo, tako kot midva.
Tudi meni grejo na živce ta vprašanje, kdaj bomo zibali, kaj še čakamo…ja nič ne čakamo ne rata..halo dajte nam mir. Res so nadležni.
No jaz sem po 2,5 letu v januarju prijavljena na prvi obisk pri dr. Rešu za IVF, pa bomo videli.
Želim ti da čimpreje zagledaš ta lepi + 🙂
Metka
ta dr. Ribič je na ginekološki v LJ ali je to kakšna druga? Gre po novem letu v pokoj?
Če ti zdravstveno stanje ne dopušča vrjamem da niso hoteli tvegati z večplodno nosečnostjo, ampak se vseeno ni prijelo a ne? Koliko pa si stara če ni skrivnost? Mislim da je pri Rešu (vsaj koliko si mi punce ki so bile pri njemu napisale), če je celica dobra in je velika verjetnost da se prime vstavijo enega, če pa so kaj slabši pa enega ali dva kokr se odločiš..nobena ni omenjala starost, tako da mogoče je pri vsakemu drugače.
Tudi tebi želim čimprej +
LP
Pozdravljene!
Tudi jaz imam težave z zanositvijo. V začetku meseca decembra sem imela laparoskopijo. Odstranili so mi jajčnik, del jajcevoda in cisto. Pri tem mi je bilo zelo hudo. Sedaj moram počakati dva meseca. Veliko mi pomenijo ti forumi, kjer vidim, da nisem sama s to težavo. Upam, da mi bo po tem uspelo dočakati težko pričakovani plus. Enako želim tudi vsem vam.
Lp
@Ajda81
Hvala za info o tej alternativi…huh, prvič, ko sem prebrala na netu, da je smrdljička dobra za zanositev sem rekla, jeeei, končno nama bo ratalo…zraven so bili še napisani komentarji uporabnikov kako jim 5 let ni uspelo potem pa samo s čajem smrdljičke, čiribu-čiriba, otroka naredili… 🙂 tudi sama sem že marsikaj probala pa vse neuspešno..trenutno pijem Maco pa se mi je M malo popravila, glede na to da sem jo pred tem čakala 4 mesece mi je zadnji mesec zamujala samo ali pa le 11 dni 🙂 jedla sem še Utrogestan…tako, da sem tudi sama že podvomila malo v Maco…ampak vztrajam!!! Pravijo, da moraš piti vsaj 6 mesecev, da so vidni 100% rezultati… :/ ne vem…za Vitex, ki ima podobne učinke, sem prebrala, da se konzumiranje le-tega pozna že po enem tednu…pa se še nisem odločila, da bi ga kupila…
Ko sem prebrala tvoj post sem postala prav žalostna…nekako sem začutila tvoj obup in obenem željo, da bi dobila priložnost biti mama….3 leta je kar nekaj, glede na to, da si prej dejansko nista želel otroka v bistvu sta odlašala….kakor je rekla Marjetica, če zdaj en gre potem verjetno tudi takrat ne bi uspelo…pač, kakor nam je namenjeno…nekatere ženske zanosijo, če jih mož samo pogleda, druge se bomo morale pač prekleto nagarati… 🙂
@Marjetica
Prav imaš glede moje ginekologinje, da bi se morala potruditi tudi za nas…pa kaj naj?? Grem tja samo tako, da dobim napotnico, da me preda drugim…po novem letu sploh ne vem kaj bom, če Tomaževiča ne bo…pa še če M ne bo, bo minilo spet največ časa, da bom spet vedela pri čem sem…jooooj, danes ni moj dan…zdi se mi, da danes bolj občutim nemoč pri zanositvi in se kar ne morem sprijazniti, iščem rešitev, norim po internetu pa povsod isti odgovori…..druge dneve mi pa, po domače rečeno, “dol visi” pa se niti ne obremenjujem, ker mi je vseeno… :/
Za Femaro mi je pa že Karmen nekaj omenjala, da ponavadi dajo ali eno ali drugo…kot si rekla…bom videla, zdaj sem kupila Klomifen, dala 60 eur!!!! v Avstriji, ker nisem vedela, da jih tukaj spet lahko dobim zastonj…in jih bom pojedla pa še škatlico, če bo potrebno!!! 😀
Za Karmen me pa veseli, da si se odločila, hehe, definitivno jo boš poklicala 😀 kul! Žal ti sigurno ne bo. 😉
@metka
Hvala, da si delila z nami izkušnjo po laparo…vesela novih info, sploh v vezi M! Torej se nič ne sekiram tudi, če je spet ne bo najdlje časa…ok 🙂
Čaki, čaki..ne štekam…prvič, po laparo, si dobila M po 60 dneh, drugič po 14 dneh??? Koliko časa je trajal potem tvoj MC po prvi in drugi M?
Zakaj si imela ti laparo? Diagnoza PCO? Zakaj pa dve laparo? V kolikem časovnem razmaku med eno in drugo? ….. veliko sprašujem, kajne 🙂 hehe…brez zamere, firbec me matra, ker si ne bi želela še enkrat skozi postopek laparo…oooo, NE – NE !!!! o.O
Težko te vprašam še za M, če se ti je uredila po prvi laparo, ker ne vem niti zakaj si jo imela…
meni so diagnosticirali PCO in itak samozdravljenje prvo kot prvo je bila dieta!! :/ bwah!! Shujšati bi morala cca 30kg…pa nisem…10kg sem dala dol pa se mi ni več dalo kontrolirat in odrekat, ker sem že tako deležna višek odrekanja zaradi otroka, no ampak vseeno, z dieto štartam spet januarja, mogoče! 🙂 ( sovražim dieto!!!!) škodit ne more…čeprav mi je G na prvem pregledu rekla, da obvezno prekiniti s kakršnokoli dieto, ker dieta ni dobra za zanositev…in potem na prvem pregledu pri Tomaževiču zvem, da obvezno na dieto, ker imam preveč kg in to onemogoča zanositev… !!… no potem se pa pejt pa bodi pameten kaj zdravniki hočejo od tebe, porkaš!!!! :@
Želim si za vse nas, da čim prej zagledamo plusek, minusek, rožico, črtico….karkoli pač, kar bo povedalo, da smo nosečke… 🙂
Živjo Julija34..
Mogoče sva bile celo isti dan operirane?…jaz sem imela pred skoraj dvemi tedni laparo…imela sem zarastline in PCO….upam, da bo sedaj bolje… 🙂 Kako si po operaciji?? Vse v redu? Šivi že odpadli?? 🙂
Že imaš kakšnega otroka ali se isto za prvega mučita?
Drži se in oglasi se še kaj… 🙂
bai – bai 🙂
Julija34
Nič obupat, tudi jaz sem bila že precej obupana pa sem na forumih opazila da nas je zeloo velikoo ki imamo s tem težave. In teli forumi res pomagajo, kup enih koristnih informacij, vzpodbud, nasvetov, tako da se oglasi še kaj 🙂 jaz morm rečt da sem psihično veliko boljše ker s puncami delim izkušnje, malo se vzpodbujamo..pa saj bo jz za vse vrjamem da bomo enkrat mamice 🙂 Tako da res nič obupat
Ursaula
Sej najhujše je to čakanje in čakanje, pa neveš kaj bi, pol je pa kr naenkrat spet leto naokoli, pa dve..hitro grejo leta..takrat ko ni treba.
poznam take dneve kot ga imaš ti danes, včasih sem tud jaz čist obupana, jokam in si mislim zakaj je ravno meni tako namenjeno, včasih pa si mislim sej enkrat bo, pa sem malo boljše..ko pa izvem za nosečo znanko, prijateljico..pa spet zaskrbljena, obupana..očitno pridejo vzponi in padci..sej bo jutri že boljše 🙂 Pa še tak zamorjen vreme 🙂
To je pa res veliko za Klomifen, vsaj da bi pomagalo 🙂 (če pomaga ni problem dat 🙂 femaro pa dobiš na zeleni recept. Kako to da je eno zastonj, drugo pa za plačat?
LP
Teli zadravniki..vsak mal v svojo stran vleče..mislim shujšaj..ne shujšat škoduje..halo kako zdaj?! Sej pol ni čudn da smo vse zmedene, pol pa naredi tako da bo prav.
Mah, dons sem čist povožena…pa še tale internet lih vsega sranja poln…brez veze, pa me zanese pa kr samo sebe mučim s kakšnimi videoposnetki pa komadi….oh, brez veze…. ja sej, pri meni je isto..ko izvem za znanko, da je noseča, pa sploh, če je spet ena napol pismena…. joooj, sem tok jezna…ja no, saj vse poznamo take dneve…dobro, da imamo tele forume pa se razumemo… 🙂 saj bo, ti si tako polna optimizma, da se ga hitro nalezem pa sem spet stara jaz, ko te berem 😉 hvala ti 🙂
Klomifen ej pa pri nas tudi zastonj, zelen recept…bel recept je pa men se zdi okol 12eur za plačat…tako nekako…. :/ jaz nisem vedela, oziroma sem ga prej dobila iz Avstrije, kakor da bi sama odšla do lekarne, ki jo imam 50m stran od bajte, pa noče sama k men pridt.. 🙂 jp, pozabljivka sem… 😛
Sem spet na računalniku v knjižnici in spet se nisem prijavila…grr, me jezi 😛
MARJETICA, ja, pri tej dr. Ribičevi na gineko v LJ sem. Na forumu (sicer pri eni drugi temi) sem prebrala, da gre z novim letom v pokoj. Smrk, smrk. :S Pri meni se še nič ni moglo prijet, ker se januarja komaj začnem prvič špikat. Pol pa upamo, da se bo kaj prijelo. 😀 wish me luck 😉
Stara pa sem 26.
ursaula….jaz pred prvo laparo sploh ne morem reči, da sem imela MC 😀 M je prišla, ko je prišla (na 2-3 mesece), full boleča, groza v glavnem. Potem je G na ultrazvoku ugotovila, da imam dve matrernici, Ribičeva pa še, da imam endometriozo na levem jajčniku. In potem sem šla septembra 2009 na prvo laparo. Takrat so mi odstranili jajčnik. In potem sem čakala 60 dni na “ketchup teden” 🙂 in M je bila spet boleča, se stanje ni kaj izboljšalo, povem G in mi reče, da bo potrebna še ena laparoskopija, da mi odstranijo drugo maternico (ki ni prehodna). No in sem konec aprila 2010 šla še enkrat na laparo. Potem pa je “ketchup teden” prišel tako, kot je moral. 🙂 Potem sem imela MC nekje na 32-35 dni, do lani (maja), ko je ni bilo 2 meseca. Sem se sredi noči zbudila zaradi nenormalnih bolečin, grem na urgenco, vsi so mislili, da je izvenmaternična nosečnost, pa se je izkazalo, da je bila cista. 🙂 Potem je po parih dneh cista počila, prišla M, bilo vse ok. MC je potem bil spet 32-35 dni, vmes kak mesec ne sploh, dokler nisem začela jemat Femare. Takrat pa sem jo imela točno na mesec. Zdaj mi pa spet zamuja 10 dni, v jajčniku me špikam že 4 dni, tak da že komaj čakam, da pride. 😀
p.s.: je katera od vas bila na tistem predavanju o oploditvi z biomedicinsko pomočjo, ko je vsak mesec v stari porodnišnici? Midva s partnerjem greva danes. Me zanima kaj nam bodo povedali. 🙂
lp
Metka
a tudi Ribičeva gre v pokoj, pa kot je Ursaula napisala tudi Tomaževič, sami dobri zdravniki. Upam da dobiš kakšnega dobrega za nadomestilo. Koliko časa pa si čakal na prvi pregled-vem da so v Lj kar dolge dobe za čakat? No zato sem se jaz naročila k Rešu. Sej bo ratalo 🙂
Ursaula
Ja morm rečt da sem zdej ratala optimistična odkar sem na forumu, prej sem bla pa tud jaz full down..zdej je pa mal bolš itak pa kot si rekla še vedno pridejo tisti dnevi.
Aja ”pozabljivka” 😀 potem si samo ti dala toliko za tablete, 12 eur pa spet ni tolk.
Punce pa lepe praznike 🙂