Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?

zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?

Fsh imam 15,2 (folik.faza: povp.4,64(1,98-11,6) in sicer 4.dan cikla. A obstaja možnost, da ta vrednost niha, da bo morda naslednjič ob kontroli nižja?

marjetica

Pri plodnosti ima ženska starost večji pomen kot moška. Moški je vsak ploden, če je zdrav seveda, še do 40 leta, pri ženskah je pa statistična največja plodnosti v starosti nekje med 20-25. Mislim, da je to le neka osnova, podatki sigurno držijo, ampak ne govorim iz prve roke ne morem trditi 100%, to sem nekje prebrala. Itak je pa vsaka ženska unikat in se zelo težko posplošuje. Poglej za primer, fante, po 8 letih borbe sta naravno zanosila, tako rečeno, po nesreči. 🙂
Za reprodukcijsko: pari so po enem letu poskušanja zanositve sprejeti na reprodukcijski oddelek kliničnega centra v Lj (leonišče). 🙂
S temi vprašanji se pa čisto strinjam, nadležna so!! Od mojih nihče ne ve, partnerjevi so obveščeni, na žalost, o tem…Isto non stop sprašujejo, pa to ne, da bi samo en vprašal ampak vsi po vrsti sprašujejo eno in isto vprašanje. Ne vem, verjetno se bojijo, da ne bojo česa zamudili ali zadnji izvedeli nekaj novega. 😀
Za tolažbo s svobodo se pa tudi jaz samo tolažim…hehe 🙂 seveda bi vse pustila pa se vsem odpovedala z največjim veseljem, za nego in vzgajanje svojega otroka! Ampak do takrat, mi svoboda čisto paše 😉 heh….
Za umetno ti pa predlagam, čisto iz mojega stališča gledano, ker te osebno ne poznam, da pojdi, če le imaš možnost, čim prej. Pa naj bo kar hoče, poskušajta tudi naravno vmes. Ne vem, zakaj ne bi smela. Kolegici je zdravnik priporočil, da imata s partnerjem spolne odnose po tem, ko so ji pingvinčka že vstavili. Pa je tudi imela že 3 IVF postopke pa so vsi šli naprej. Sedaj zaenkrat nima več volje za nov postopek…… Se prav bojim, da bom po laparoskopiji (imam jo v sredo :S) tudi jaz kaj kmalu na vrsti za IVF, ne predstavljam si sebe, s tistimi injekcijami….. :/ Zadnjič sem te pozabila vprašati, ali se “zdraviš” tudi kaj z alternativo?

ir1
Na žalost ti pri tem vprašanju ne morem nikakor pomagati. Probaj malo zgooglati, verjamem pa, da bi ti zdravnik največ znal povedati o tvojem problemu. 🙂 Srečno.

aja,
marjetica, sem ti pozabila povedati, da Klomifen oziroma Klomid sedaj spet lahko dobiš pri nas….jaz sem se tako zeznla, sem naročila kolegu, da mi jih pošlje iz Avstrije in za 30 tablet dala okoli 60 eur…..pri nas je odvisno kakšen recept dobiš, če je zelen (običajen) so zastonj, če je bel recept, pride škatlica cca.22eu..nisem pa sigurna koliko tablet je v škatlici, mislim da 20… 🙂

ursaula

Ja to sem tudi jaz prebrala da naj bi bila ženska plodna najbolj med 20-25 letom, ampak sej veš kako so nekateri zdravniki, do 30 se nič ne mudi imaš še cajt, po 30 pa se šele vse premakne, ker potem je pa že kriza.
Pri nama moji vedo, vendar me nič kaj dosti ne obremenjujejo s tem, pri njemu pa nevejo, vendar se bo verjetno počasi treba kaj zjasnit, saj vse skupaj že malo dolgo traja..saj veš kako je ko se poročiš ali preseliš na svoje vsi čakajo samo še dojenčka…tega pa od nikoder.
Tudi jaz se s temi besedami samo tolažim, če bi pa otročiček prišel, mi pa nebi bilo problem se odpovedat kateri koli stvari. ja za umetno se bom prijavila, sva se z mojim usedla in pogovorila in je res treba narediti korak naprej…res me je pa strah teh neuspehov, verjamem da tvoja kolegica nima več volje, jo čisto razumem, ker si napsihiran 100 na uro.
jaz se za inekcije ne bojim, me bo že moj špikal, najbolj me je pa strah punkcije, saj nimam ravno visok prag bolečine..ampak nimam kaj bom že…da bi le potem ratalo.

Greš ti na laparo, tudi zaradi neupelih zanositev?
Koliko časa vidva delata na otročku?

Z alternativo pa še nisem probala, ti si ?

ja jaz zdej jem Femaro (isto kot Klomifen), pa ni nekega uspeha, čeprav naj bi dobro reagirala nanj, tako da upam da mi Reš ne bo še Klomifen dal, pa bojo spet 3-6 mesecev okoli. Razen če so Klomifen kej bolj učinkoviti.

Mogoče veš koliko % parom uspe z ivf? In koliko v prvem poiskusu, verjetno jih ni dosti?

IR1
žal ti na tvoj odgovor ne znam pomagati, saj nimam s tem probleme.

Hvala punce, morda pa se bo katera našla s podobnimi težavami kot jaz. Srečno vama!

Živjo Marjetica,
uf koliko vprašanj….
Če si premlada za umetno…nikakor ne. Kolegica je pred kratkim rodila pri 27 letih umetna dvojčka. Tako da nič ne zavlačujejo, ker se z leti možnosti za uspeh manjšajo. Pa če imaš smolo si dokaj hitro 30 in čez.
Pri Rešu si samo številka! Dela po šablonci in mislim, da boš morala tudi ti najprej začeti s Klomifen + Prometrium. Odpre novo kartoteko in ga kaj dosti ne briga kaj ste počeli do taktat. Verjetno pa ti ne bo treba še enkrat na laparo.
Sta g. Reš in njegova hčerka ga. Uršula Reš – oba izvajata vse. Jest sem bila pri g. Reš – enkrat ko njega ni bilo pa mi je delala punkcijo Uršula. Glede bolečin – protibolečinske pri njima ni! Zelo konservativno – ne vem zakaj ampak tako pač je. Pravijo pa tako….te bolečine so le 1/10 bolečin poroda. Ni tako grozno:) Tistih 5 minut boš potrpela pol te bo pa dragi tam čez cesto peljal na kavo:) pa ene 2 dni ti bo vse k riti prinelel…boš prava gospa:) Aja takoj vstaneš se oblečeš in greš domov oz. na kavo. – tudi po vstavitvi zarodka.
Za število zarodkov se odločiš sama ali dva ali enega. Pri dveh je večja verjetnost zanositve. Lahko se prime samo eden, če je pa sreča maš pa dvojčke…iiiii to sem si jaz želela…to tolk dobr zgleda ane…:)
Reš je zelo realen…včasih kar kruto brez olepšav pove v glavo. Npr: če imaš kako kilco preveč ti gladko v glavo zabrusi da si predebela in da moraš shujšat…)…hehehe pr nama jih je na ta račun slišal partner…pa kolk mu je zameril:) ampak tak Reš pač je. Men je blo to blazno všeč … pač ne sadi rožic. Pri njem ni sočutja…si pač en od mnogih primerov…statistika 20% jih uspe ostalo pač ne. Ja kar kruto.
Upam da tudi jaz nisem bila kruta…upam da ti že prej uspe:) Je pa po svoje zabavno. In še nekaj ….skozi vse postopke se z partnerjem bolj povežeš. Drugače začnejo gledat na ženske in jih veliko bolj cenijo, ko vidijo kaj vse je potrebno prestati…nosil te bo po rokah. Ko pa bo uspelo bo najbolj srečen očka in najraje te bo imel in vedno boš njegova princesa:))) ….da sem malo žleht…mal lažje ga mal tko no sej veš …mal izkoristiš pa to…hihihi….sej to punce zaslutmo kdaj lahko ane….

Veliko sreče vsem:)

marjetica

Joj, ko berem vaše/naše težave o zanositvi po forumih, si mislim, matr, ko dobim tega otroka pa če me bo razočaral (Bog ne daj), ga zaprem v klet za cel dan!!! 🙂
Pa zakaj bi morali njegovi vedeti, razen če ste si res tako blizu, da si zaupate? Drugače pa enostavno jim zapreš usta s korektnim odgovor, vržeš jim kost za glodat pa bodo dali nekaj časa mir. Saj bo vajin otrok ne njihov… Meni gre prav na živce kot paraziti najedajo z vprašanji ali ima kaj novega…pa saj verjetno, če bi bilo kaj, bi že povedala, mar ne? jaooo, jaooo… O_o

Za IVF kakor sem od koga kje ujela, ker še ne raziskujem toliko o tem, da je malo kdo uspel s prvim. So pa tudi primeri, kjer jim je uspelo…ne vem ti povedat nikakršnih tolažilnih podatkov 🙂 pač, kar bo pa bo..kaj pa drugega moreš? potrpeti, biti tiho in enostavno samo čakati in čakati….. :/ jbg…mene prav ubija to čakanje, zdi se mi da živim od ene do druge M!! Ampak nimam kaj, v Božje posle pa res ne moremo prstov vtikati.. 😉
Midva se trudiva intenzivno že tam nekje leto in pol. Prej sva malo tako probavala, še enkrat prej nama je pa ušlo in sem šla celo po tiste 72-urne tabletke za preprečitev nosečnosti, ker še nisva imela razjasnjenih pojmov niti o vezi, niti kaj želiva..nič…po tihem si zdaj mislim, da me mogoče te tablete tepejo, da nama zdaj ne uspe, ker takrat je bilo res spontano pa šele naslednji dan sva se pogovorila kaj se je zgodilo…cela katastrofa… :/ ampak je že moralo biti tako!
Laparoskopijo imam zaradi PCO-ja. No, v bistvu se mi zdi, da mora skoraj vsaka ženska čez laparo, pa potem histero…nekako nas režejo rutinsko, kot po tekočem traku…pa nekje nekaj nam bo že pomagalo…prav nobenemu zdravniku ne verjamem več 100%!
Z alternativo sem pa probala že prej enkrat in sicer prebrala na internetu o krvomočnici, da zelo pomaga pri zanositvi…pa sem jo prehitro nehala piti, prehitro obupala…mislim, da sem jo pila 2 meseca pa nič…potem sem spremenila prehrano, črtala vso hrano , ki ni dobra za žensko plodnost..tega se še zdaj držim..poskušam jesti čim več hrane, ki je dobra za plodnost oziroma ne škoduje plodnosti…(sem bila pri zdravnici in mi je povedala, da imam odlično krvno sliko, več od povprečja celo, čeprav imam 40kg preveč :)) naročila sem si Maco, ki naj bi uravnavala MC, pa sem prvi mesec dobila M z nekaj dnevno zamudo, zdaj decembra pa z 11dnevno zamudo plus da sem pila Utrogestan, ki naj bi spodbudil M…sem spet malo razočarana nad Maco, ampak zgleda mi res PCO dela take težave..prej, ko je nisem pila po 4 mesece nisem imela M…..
Maca je sicer vsesplošno dobra za telo, imunski sistem, mišice…skratka za vse in vsakogar…
Pa ne vem, če si kaj brala moje poste vmes, sem omenjala eno teto Karmen iz Radomelj, ki pomaga puncam, da se naredi čim več foliklov in ti celo lahko pove koliko jih imaš samo s pomočjo refleksoterapije stopal 😉 sama je imela probleme z zanositvijo, mislim, da je bila zaposlena na kliniki za reprodukcijo in je poznala vse te zdravnike, bila pri Pušenjaku, Rešu, Tomaževiču…skratka vse je dala skozi, imela, mislim da, 9 IVF postopkov..bila je celo na Tajskem, se mi zdi, kjer se je naučila refleksoterapije, ker jo je imela tudi sama, in s pomočjo le-te v 10 IVF postopku z 41 leti zanosila… 🙂 gospa je tako prijazna, topla..pripravljena poslušat, dat nasvet, polna razumevanja…lahko bi naštevala same pozitivne stvari o njej…skratka teta Karmen je za vzet domov in jo imet non stop ob sebi. 🙂 (upam, da se ne bo jezila, če bo brala tale moj post in našla kakšno dezinformacijo, ki sem jo morda nenamerno napisala o njej 🙂 ) meni sicer ni uspela pomagat zaradi PCOja, sva pa zmenjeni, da ko opravim laparo takoj pridem k njej na masažico 🙂 imam njeno številko, če boš želela ti jo lahko dam 😉

Za Klomifen ne verjamem, da ti bo dal dr.Reš, ker že zdaj ješ hormonske tablete. Meni je G na reprodukcijski hotel dati Klomifen junija pa se je potem, ko sem mu povedala, da sem ga jemala že od februarja do aprila, odločil, da mi ga pred laparo ne da, ker se očitno ni prijel. Ti imaš dober odziv na Femaro in načeloma naj ne bi poskušala še s Klomifenom, po moje nima smisla…nvm, boš videla kaj ti bo on rekel. 🙂
Pri tebi mi sploh ni jasno kako da ne zanosita..diagnozo imata nepojasnjeno neplodnost ali?

Oh, sem se kar razpisala 😀 upam, da sem ti lahko kakorkoli pomagala….pa veselo v IVF postopek, ko bom jaz na vrsti te bom potrebovala, da mi deliš izkušnje, pozitivne – negativne 😉 ali, daj Bože, datum poroda 😀 ane?

fante
Ja res imam polno vprašanj, mogoče preveč sprašujem mi pa tvoje informacije pridejo iskreno prav.
No mi je všeč da ne gledajo na starost, saj se mi res zdi da do 30 leta vsi vse samo zavlačujejo, po
30 je pa panika.
No če bom pač morala ponovno s hormonsko terapijo Klomifenom pač bom, saj nimam kaj…
Glede punkcije-bom pač potrpela..vse da bom enkrat bila mamica..lahko izbiraš med dr. Reš-om in njegovo hčero ali pa kdor je ta ti dela? Je kateri od njiju drugače tebi bolj simpatičen, nežen pri posegih?-čisto firbčno me zanima. 🙂
Mislim da se bom tudi jaz pri številu zarodkov odločila za 2 (če jih bom seveda toliko pridelala- koliko jajčec si pridelala ti?). Včasih nisem bila najbolj navdušena nad dvojčki, sedaj pa mi je že vseeno, če bi bila pa dva, bi bil pa še večji čudež, jaz pa ponosna mamica dvojčkov 🙂
Mene osebno ne moti če je direkten..seveda odvisno kaj ti pove, če je to kaj takega kar nočeš slišati, verjetno boli..npr. sploh če bi mi rekel da je nemogoče da bi naravno zanosila.
Je pa statistika res kr malo kruta, čudno glede na to da že vse naredijo oni, zarodek se mora samo obdržati, pa tudi to ne rata..žalostno.
No jz morm rečt da imam res fajn partnerja, se zastopiva in najbolj srečna bom ko nama uspe, vem da bo najsrečnejši očka… Vem pa da me bo med postopki spodbujal in razvajal…no če sem iskrena me že sedaj. 🙂
Še nečesa sem se spomnila, je partner pri punkciji in transferju lahko ob tebi?
Koliko ivf postopkov si pa koristila ti..si mogoče razmišljala da bi takrat šla tudi v MB na postopek?
Res sem srečna zate da boš vozička, to bo enega veselja v hiši 🙂

ursaula
Ja z njegovimi se res dobro razumemo, tudi on ima dobre odnose z njimi…nekaj časa bova še počakala potem bova pa videla ali bova kaj povedala mogoče pa tudi ne…Sej je res glupo da se vsi ubadajo s tvojimi problemi…kdaj bo dojenček…nevem zakaj ima folk take navade, da buzerirajo folk s vprašanji kdaj bo..ko bo pač bo…kot si rekla če bi že bilo bi pa povedala ali ne.
Tudi meni se zdi da samo čakam od ene do druge M vmes pa mine leto kot bi mignil.
Mogoče je res vse tako namenjeno in nič ne moreš prehiteti, laparo in histero pa mislim da mora vsaka dati čez, ko sem bila jaz v leonišču nisem mogla verjeti koliko punc ima probleme z nosečnostjo, nevem kako v starih časih tega ni bilo, sedaj pa ogromno. Ampak ni mi žal da sem dala te postopke čez vsaj vem da je vse b.p. Tebi bojo verjetno malo prešpikali jajčnike, potem bo pa šlo..vrjamem v to 🙂 Jah jaz sem kr sita teh zdravnikov,v zadnjih dveh letih sem bila toliko pri zdravnikih kot v 26 letih skupaj ne. Ampak če bo pomagalo, potem ok.
Krvomočnico sem tudi jaz pila kakšno leto nazaj, mislim da kakšna dva meseca, ampak sem imela potem take menstruacije, to so celi kosi sluznice z mene leteli, prov maternični vrat me je bolel od teh kosov, tako da sem potem nehala, Za maco sem že slišala, jo pije moja kolegica, ki ima prav tako težave, pa jo pije že kakšno leto ali dve, pa ji nič ne pomaga, tako da to še nisem probala.
Od tele Karmen bi te pa res prosila če mi daš številko, na masažico bi pa šla..če prav razumem naj bi z masažo spodbujala rast foliklov..več pa kot jih je več možnosti je da rata…res bi probala. Pa še mal bi se sprostila zraven. Poznaš koga ki jim je s to masažo uspelo zanositi?
Gleda Klomifena/Femara, ja upam da mi vseeno ne bo potrebno še tri mesece jesti Klomifen ampak kolikor pravi fante verjetno da mi bo vseeno še to napisal..bomo videli.
Če ti po pravici povem tudi jaz nevem v čem je težava..mislim da samo psiha in obremenjevanje z nosečnostjo…moj ima spermiorgam b.p., jaz prehodne jajcevode, rodila b.p., jajčniki lepi…ovulacije imam, M na 30-32 dni redne..sedaj ko jem Femaro se mi je naredilo veliko folikolov je še G rekel da še dobor da mi je napisla samo eno tab/dan, ker tako dobro reagiram..kaj bi lahko toliko zaviralo nosečnost nevem. Verjetno pa je res to da psiha ful naredi, ampak kaj ko je vse v podzavesti, kljub temu da probaš odvrniti misli od tega.
Ko bom dala čez ivf, ti z veseljem sporočim izkušnje..upam da kmalu tudi datum poroda 🙂

ir1, jaz sem ga imela najvišjega 17, definitivno se spreminja, vsaj pri meni. Z januarsko M začnem s terapijo, kratek protokol, IVF.
Drugače imaš pa tu en ameriški forum, vsaj za prebrati je fajn, vidiš, da je ratalo tudi kakšni, ki je imela precej višji FSH:

Hvala hrski, bom prebrala…vsaj iskrica upanja obstaja…poročam kako bo kaj šlo v bodoče!

Ursaula, kako je šlo na laparo? Verjetno si že doma pa počivaš, javi se ko bos lahko.

marjetica

Jaz sem v redu, do nedelje sem bila še vsa zadrogirana in dizzy od narkoze….sem bila pogumna frajerka in v nedeljo že kuhala, prala perilo, obešala, pospravljala…pa so me zvečer obiskale bolečine, včeraj k zdravniku in vnetje šivov…krasno! Ko sem se po operaciji zbudila, sem mislila, da imam vsa rodila premaknjena tako me je bolelo…pa sem danes še kar v redu, hvala Bogu imam tako dobrega fanta, da vse naredi, čeprav s težavo prepuščam vsako stvar, saj nisem invalid, matr! 🙂 Ampak, na mojo žalost, moram samo počivati, brez naprezanja…čudno mi je vse skupaj, ker me nič notri ne boli, če se naprezam me isto ne boli, zvečer pa katastrofa z jasnega bolečine povsod….hinavska je tale laparo 😀 hehe…mah bo že…Tomaževič mi je rekel naj se kar malo oglasim okoli, nobene kontrole nič…pa Klomifen imam že od septembra naročen, da moram jesti…
Hvala za vprašanje, da si se spomnila name 🙂 to cenim 😉

Verjamem, da boš kmalu imela priložnost izvedeti datum poroda 🙂 dače Bog 🙂 pa jaz tudi, hihi…veselje, veselje…za IVF pa ja, me že počasi zanima kako poteka..sicer sem že nekaj izvedela od fante in od tebe v tej temi 😉 sama sem isto firbčna kot ti, vse me zanima, vsaka malenkost..vsi koščki se mi morajo ujemati, da neham spraševati ;D

A za maco pa tako pravoiš, hmmm….tudi krvomočnica da tako vpliva, hmm, ne spomnim se ali je bila M kaj drugačna..no, če je pri tebi bilo tako, potem nekaj že je na tem..nvm. :/ rman je še dober, pravijo, za vse!

lepo bodite 😀 papa

Ursaula

No moram reči da jaz po laparo nisem imela posebnih bolečin, sem tudi jaz že prvi dan prala, pospravljala, drugače sem pa ene dva dni kr počivala, pa se mi je kar lepo zacelilo. Tudi bolečin nisem imela nobenih. Tudi mene je operiral Tomaževič..meni osebno res fajn doktar.
A klomifen pa že ješ, ali še nisi začela?

No pri dr. Rešu sem že naročena 10.1.2013, ker v decembra mislim da ne delajo cel mesec, tako da sedaj dobiš datum za januar. Jz imam pregled, moj pa bo oddal seme. Bomo videli kako bo naprej, ti pa vsekakor javim.

Kako pa ti sedaj naprej..boš jedla Klomifen?

Ja po krvomočnici sem res imela tako M da sem umirala od bolečin..ginekolog mi je rekel da imam jaz uredu sluznico, krvomočnica pa naj bi debelila sluznico..mogoče mi zato ni odgovarjala.

LP

Tomaževič je v redu, malo je čuden ampak vem, da obvlada situacijo…zelo ga hvalijo…zelo malo pove, prav nasmeje me ponavadi, ko ga sprašujem vsa možna vprašanja on pa mi ne da nobenega konkretnega odgovora in ko se me naveliča, tako tipično za njega, skloni glavo, se nasmeje in pogleda izpod očal pa kr strmi vate s praznim pogledom…sploh ga ne morem skužit…niti dobim odgovor niti mi kaj sam od sebe pove 😀 tako, da se ponavadi potem obrnem kam drugam po informacije ali pa vprašam Karmen, ki tudi dobro pozna Tomaževiča 😉 carica je, sem že zmenjena za naslednji teden pri njej na obisku 🙂 v prejšnjem postu sem ti pozabila dati njeno številko….Karmen 041 439 033… 🙂
Jaz čakam zdaj M, baje bo kmalu prišla, nekako se bo zdaj odvil čisto nov MC..Kako je bilo pri tebi? No in potem, ko jo dobim začnem s Klomifenom 5 MC dan… 🙂 upam, da bo prišla kmalu…

Mene šivi, pri popku, še danes bolijo pa je že 6 dni od operacije…počivala sem samo prva dva dni in danes se malo bolj šparam, zaradi vnetja…ostala 3 mesta, kjer sem bila šivana so v redu, me že srbijo, torej se zdravi 😉

Midva s Tomaževičem sva se pa kr poštekala, meni je vse lepo narisal in razložil, res pa je da nekih dodatnih vprašanj niti nisem imela. Ja je mal poseben, sam vredu doktor, mislim da se kr zavzame. meni je nazadnje rekel da če v pol leta ne zanosim naj se nazaj oglasim pri njemu za umetno, sam grem naprej k Rešu, kjer ni čakalnih dob, ker bogve koliko časa bi čakala pri Tomaževiču..3 mesece na pregled, pa 3 mesece če ne več na postopek..itd.

Hvala za številko od karmen jo bom poklicala, aja mogoče poznaš kakšno ki je zanosila ko je hodila k njej?
Ima kaj veze v katerem dnevnu v MC se oglasiš pri njej?

Mogoče ti pa s Klomifenom rata..upam na najboljše 🙂

Ja tudi mene so šivi pri popku še najdlje boleli, ampak sem bila vseeno kr hitro ok. A so ti malo prešpikali jajčnike od PCO?

LP

Hei.

Ja no, Tomaževič je v redu samo poseben 😉 odvisno kakšne volje je….

Za Karem: njene pacientke ne poznam nobene osebno, ki je zanosila…brala sem po forumih, da so, večinoma, 40-letnice zanosile. Vse že prestale več kot 4 neuspele IVF postopke. Nobena si ni upala garantirat, da je zanosila po Karmenini zaslugi…. normalno! kako bi lahko človek garantiral za nekaj, kar je v Božjih rokah.. 🙂 ne da se reči, niti da je pripomogla, niti da ni 😉 hehe….ampak uspelo jim je po tem, ko so hodile h Karmen…s tem, da je tudi Karmen zanosila s pomočjo Tai refleksne masaže stopal pri 41 letih… 🙂
Važen je MC, to ti bo vse ona povedala in te naročila takrat, ko bo potrebno… Prvi pregled je samo diagnosticiranje, pogovor in malo te pogleda po stopalih….jaz sem šla nekje 7-8 dan MC 🙂 Njej lahko vse zaupaš, če ne te pa kar sama vpraša 😀

Meni so prešpikal jajčnike, na desnem so mi še neki delal, ne vem kaj :/ pa zarastline sem imela v trebuhu (tako mi piše na odpustnici), predvidevam da nekje okoli ali v maternici, ker zakaj bi v trebuhu zarastline onemogočale zanositev?!

A za dr.Reša pa tako praviš, da nima čakalne dobe…hmm…če bo potreben IVF tudi pri nama, kar upam da ne bo !, torej lahko grem k njemu brez napotnice ali kako?

Ja sej vem da nemoreš zagotoviti da je kakšna zanosila po njeni zaslugi..ubistvu je res vse v božjih rokah, jo bom pa definitvno poklicala. Pa da vidim kako bo 🙂

Mislim da tudi zarastline v trebuhu oziroma okoli črevesja onemogočajo zanositev, vem da takrat ko sem bila jaz v bolnici, je bila ena pacientka zraven mene, ki je prav tako imela zarastline, ki so ji ostale od operacije slepiča in je imela vse nekaj zlepljeno…nemoreš verjet, ampak mislim da to tudi lahko vpliva na zanositev…101 stvar ki lahko ovira zanositev, mora biti očitno vse perfect 🙂

Ne nima čakalne dobe, kokr sem nekje brala da več kot ima pacientk, več dobi plačano..če je to seveda res. Vseeno pa rabiš napotnico, čeprav mislim da dela tudi samoplačniško, samo je samo ivf 1300 eur+ zdravila, tako da se ti bolj splača da greš po napotnico. V lj ginekološka klinika pa lahko čakaš tudi po leto dni, sej veš že samo na pregled za operacijo čakaš vsaj mesec če ne dva.

Sej zihr vama bo ratalo s Klomifen, koliko časa pa moraš počakati da lahko delata otročička, meni je takrat rekel vsaj 1 mesec.(meni je ostranil majhno pregrado)

LP

Karmen se ti definitivno splača poklicat 😉 kokrkol obrneš je če ne vsaj ena sprostitev, sploh, če si kje blizu doma… 🙂 pa od nje boš odšla nabita s pozitivno energijo, sploh ti ne znam opisat, morš it, da vidiš 🙂

No, saj za te zarastline se sedaj sploh ne sekiram, vem, da me je Tomaževič “poštimu” tako kot je treba…
Vem, da vpliva 101 stvar, sploh prehrana, iz kakšne embalaže ješ, piješ…vse, vse, vse…. :/

No za dr.Reša bom še počakala, boš itak ti obveščala sproti, če ne pa, ko boš nosečka – tečka, med.over.net 😉 hehe, on, poleg 100% googla, skoraj nikoli ne razočara. 😀 Ima pa isti sistem kot moja zobarca, koncesija. Čakalne dobe za pregled in postopek nima, čakaš pa potem verjetno tisti dan, ko si naročena….ker vzame čisto vsakega in potem se jih v čakalnici vedno veliko nabere.. 🙂 no pa vseeno, par, ki se trudi čaka na bebiko že več let pa jima tistih par minutk/urc čakanja ne bo odvrnilo želje… 🙂

Meni ni nič rekel, sem se še prav pošalila, ko sem ga vprašala pa nisem dobila odgovora, kokr češ “Aha, torej grem sedaj domov in hop v naskok?” pa se mi je samo tipično njegovo nasmejal…in ja, nisem dobila odgovora…mislim pa da je vsaj dokler šivi ne odpadejo, ker itak do takrat ne smem delati nič….Čez nožnico mislim, da mi sploh nič niso delali, vse skozi trebušno votlino… 🙂 ne vem, bom v petek pri ginekologinji več izvedela, upam… 🙂

Upam, da nama sedaj uspe s Klomifenom…joooj, molim Boga, da bi šlo skozi…prvo pa seveda čakam sedaj M….morm odvržt strah, da ne bi uspelo, ker moja kolegica je imela pol leta nazaj laparo pa se ji ni M nič uredila, brez tablet je sploh en dobi… :/ bomo videli… Verjamem na najboljše 😀 pa bomo zibali, yeiiii… 😀

Ja itak te bom obveščala sproti, kako bodo šli pregledi postopki itd itd.

Ja itak ni problem čakati, bolje v čakalnici par urc, kot pa doma par mesecev :-), sam da se bo nekaj premaknilo.

Ja jz sem pred laparo jedla kontracepcijo, ti je nisi? In mi je rekel da tisto škatlico kontrac. tablet do konca pojem pol pa počakam pravo M pol pa v akcijo, ampak mislim da ti lahko takoj po M kar skočiš v akcijo, kokr sem jaz takrat mal brala punce niso kaj dosti odlašale ampak so kr hitro šle v akcijo. če ti pa ni nič posebenga omenil pol pa sploh ni panike. Res počakaj vsaj da šivi odpadejo, pol pa novim akcijam naproti 🙂 čeprov vem da bi najraje že kar takoj skočila na tvojga 😀

Jaz sem tudi že po forumih brala, da so se kakšne matrale z enimi hormonskimi tabletami, pol so pa dobile druge pa je ratalo. Mogoče pa tudi jaz dobim Klomifen, me reš že firbec matra kaj bo na pregledu, a mi bo dal še kakšne hormonske tablete al bmo šli kr prec v ivf.

Ja se to je pa kr šit če ne dobiš M, k bi bil vsaj kakšen pameten vzrok za to 🙂 -bebica 🙂

Ti drugače zaradi PCO nisi imela rednih M?

Če te lahko vprašam koliko pa si stara?

Da bova čimpreje zibali 😀

Jaz sem imela neredne M zaradi PCO, kontracepcije nikoli nisem jemala. Nikoli jim nisem mogla dati zelene luči, da bi jih začela…kemija in ves ta sranje, ki ga dobimo s hrano, se mi že zdi prevelik procent vnosa strupov v naše telo, kaj šele da bi jemala kontracepcijo… :/ nikakor…vedno sm se šlepala, da je spuščal ven…pa nikoli problemov…zdaj, ko pa končno gre, kjer ji je mesto se pa noče prijeti, bemtiš 🙂
Meni je G zdaj pred laparo, ko M kar ni bilo na spregled hotela dati KT in sem bila čisto iz sebe, kakšna ironija, ali se ona heca?? da jih v nobenem primeru ne bom jedla…mislim, jaz se čuvam pa skoraj ničesar škodljivega ne spravim vase, da bi imela maksimalne možnosti za ugodno zanositev, ona pa pride z idejo, da naj jem KT?!?!….dobro jutro??? pol grem rajš na 5 redbull vodk, vsa prklopljena se bom vsaj sprostila na fertik! 😀

Zaradi PCO sva imela kar nekaj mesecev, ko sva bila že oba čisto na trnih, ko je M zamujala po 2 tedna, 3 tedne…pa sem delala teste in vsak negativen, M pa od nikoder… :S v zadnje je ni bilo 4 mesece…. :O ampak sem bila 100% sigurna, da nisem noseča, niti testa nisem naredila…kar vedela sem, da ni nič in res ni bilo… 🙂 tko kokr nosečnice vejo kdaj so zanosile, sem imela jaz lih obratn preblisk.. 🙂

Stara sem 25 🙂 tud že počasi, voda v grlo…najbolj plodna leta sem si zafrknla z dieto ( 30kg v 3mesecih :/ ) in zdaj imam, kar pač imam… če bi bil človek vedež – ne bi bil revež 😉 no, zdaj vem in nisem več revca, haha 🙂

Ja, res bi šla že v akcijo, komaj čakam, da vidim prvi odziv Klomifena zdaj po operaciji…bolje, da počakam da odpadejo šivi…ne bi reskirala pa šla po svoji krivdi še enkrat skozi cel postopek! O, ne ne!! 🙂 Bomo pač počakali na pravi MC, saj bo hitro minilo… 🙂

Potrpljenja moramo imeti pa vse ogromno, ogromnoooo….tok veliko kakor mora imeti matera konjske živce za vzgajanje otrok… 🙂 komaj čakam…. hihi…. 🙂

Meni pa ni nič menjal zdravnik Klomifena…prvič mi ga je dala G pa me ni niti naročila na pregled, da bi videla reakcijo ali vsaj koliko foliklov oz.če se sploh je kateri naredil…je bil Karmen čisto šokirana, da nisem imela nobene pregleda med hormonsko terapijo…zdaj pa spet nimam nič..tako da sploh nvm, verjetno bom jutri G rekla, da me naroči za pregled med terapijo, da bi videla vsaj kako reagiram na Klomifen…

BOVA čimprej zibali 😀 hihi…

New Report

Close