zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?
Heeej vse skupaj,
babe jaz sm res butasta. Forum imam pod zaznamke, več kot teden dni hodim na forum gledat če je kaj novega, tudi sama napišem post, ki mi ga ne prikaže, pa si sama pri sebi mislim, eh te že nisi kliklnila oddaj. Ja valdaaa, in danes ugotovim, da smo že na tretji strani. Zopet polno zgodb, takšnih in drugačnih ob katerih jokam kot dež. V glavnem, nimam besed, Metka in Koleska držita se!!! Kar čutim vaju kako zelo vama je hudo, hkrati pa vesela, ko berem, da imata zopet upanje. En big hugggg….Prav tako vsem ostalim. Žal, nismo te srečnice, ki bi zanosile ko bi nas moški sam mal lepše pogledali. Tolažim se, da je pač takšna moja pot in da imam pač na drugih področjih večjo srečo, zato skušam najti v drugih stvareh veselje ter zadovoljstvo in upam, da je pri vas enako. Si bom pa pesa nabavla in bomo kako že pravijo “sodobna družina”.
sarcii – si zrihtala izsedke??? Takoj uredi to, saj mislim, da ni normalno. Razpizdi se pr dohtarju. Moja kolegica je pred kratkih rodila. Cel december je hodila k dohtarju, dokler ni bilo že tako hudo, da se je mogla ornk razpizdit v januarju in kaj so ji ugotovili. Pljučnica v 8.mesecu nosečnosti, s tem, da je takoj ob diagnozi dobila umetne popadke, že bila v porodni, vendar ni rodila. No, nato je rodila februarja zdravega fantka. Hočem povedat, da povej kaj si misliš!
Marjetica – hihi, vsaka čast tistim, ki jim uspe vsak dan. Meni preprosto ne. 🙁 Ne vem če je z mano kaj narobe, ampak imam zelo velike probleme s samo vzburjenostjo. Jaz bi seksala pred M in par dni po njej. Ah, saj ta problem bom povedla 10.6. v MB. Ima še katera s tem probleme? Vem, delam znanost iz tega…Sam zanima me, če sem osamljen primer na tem svetu, saj se o tem ne pogovarjam z kolegicami. V faco ti nobena ne bo povedla kako porazno je njeno seksualno življenje, vsaj takšno je moje mnenje.
papa
Donacharly ne obupaj, mogoče bo pa vseeno uspelo. Ja nemoreš verjeti, kako sestri nimata nobenih problemov ti pa ..skoraj nemogoče. A tvoj je pa vredu? Imata kakšno diagnozo? Drži se, mogoče pa rata.
Koleska nemorem si predstavljati kako ti je bilo hudo ko si splavila, grozno, sploh nočem vedeti kako to je ko si vesel kot nor ko zanosiš po enem tednu pa se ti podre svet. Kot parvi Metka beseda ”drži se” ne pomaga veliko pa vseeno. Upam da si se sedaj že ”pobrala ” in greš naprej..čimprej ti želim nov +
Kamelica super si odreagirala, tudi jaz sem imela sicer 15 dan folikel velik 2 cm ki je bil tik na tem da poči. PCT test sem pa imela sicer odličen, ampak prvi mesec je bil neuspešen, tako da čakam kaj bo sedaj drugi mesec jemanja klomifena.. 31.3. bo vse jasno oziroma najkasneje 3.4., in upam da M ne pride. Sicer imam bolj slabe občutke :-(, ampak še vedno upam.
Ja Sandra res je nismo te srečnice ko bi nas moški samo malo lepše pogledali da bi zanosile..na žalost, včasih premišljujem, če bi zanosila takoj, bi bil moj otrok sedaj star že 3 leta, verjetno bi imela že drugega..zadnje čase veliko sanjam o otroku, kako smo na morju, doma, v porodnišnici.. verjetno podzavest. Se tudi vam punce to dogaja?
Sandra vsak dan ni najboljše, je super če vsak drugi dan, tudi meni se kdaj ne da pa se kr malo poslilim pa potem paše, in bi mi bilo žal če nebi. Tudi meni bolj paše kakšne posebne dneve v ciklu, zdej se sicer ne spomin katere dnevi so to, sicer pa z vzburjenostjo nimam težav, tako da ti težko kaj svetujem. Mislim pa da s tabo ni nič narobe, jaz sem sicer imela težave ko sem jedla kontracepcijo zdej že par let nazaj, ker mi sploh ni bilo do sexa, ko sem nehala jesti kontracepcije se je to veliko izboljšalo.. Mislim da to da ti bolj paše pred in po M ni nič čudnega. Malo povej na ginekološki boš videla kaj ti bodo svetovali. Ja res je prijateljica ti nebo nebona takih stvari govorila, zato pa tukaj vprašaj, zato smo tukaj 🙂
lp
Marjetica, ja, tudi meni se dogaja, da sanjam o otroku. Ponavadi imam dojenčka. Ki je itak najlepši na svetu. :)) Podzavest dela na polno, itak.
Sandra, glede seksa: Midva se trudiva, da v tistem tednu pred O vsak dan oz. vsak drug dan. Včasih se morava malo prisiliti, ampak to šele zdaj, ko toliko mesecev ni nič. Na začetku sva z veseljem vsak dan, nama je bilo fajn, po določenem času pa mi je začelo že malo presedati, pa vidim, da tudi moj ni več tako blazno navdušen. Preštevanje dni in merjenje temperature sigurno tudi malo strasti ubije, ker ko greva kam na dopust pa odklopiva, je čisto drugače. Ta mesec mi je bil sploh naporen in sem se odločila (kar za oba hehe), da ne bova nikoli ni silo. Če ti ni, ti pač ni.
A je katera morda poskusila z akupunkturo? Imate kakšne dobre izkušnje? Ko sem brala tuje forume, jo ženske veliko uporabljajo. Tudi med postopki.
Uživajte!
Marjetica, ja saj sem čisto realna in pripravljena na neuspeh….Bomo videli kaj bo pokazal test, 9.4.
marjetica, a ti ješ Utorgestan/prometrium? Mogoče je to problem?
Midva sva uporabljala še Preseed te dva dni.
Sandra,
Jaz sem ista, midva seksava običajno 1× na teden. Mogoče kdaj dvakrat.
Tisti ki vsak dan – jim nisem prav nič fouš in ne mislim da je zato moj odnos kaj slabši, samo meni ne paše.
Midva se pač prisiliva med O, je pa obema že bedno in nobenemu v veselje ampak kar se more se more, tako da ta seks opraviva čimhitreje. Velikokrat se vmes tričetrt časa reživa če so še kakšne take budale kot midva na svetu, ki takole splanirajo odnose in si predtem govorijo da jim res ni in da komaj čakajo da bo O mimo da se lahko kak teden spočijeva.
Jaz imam par dni v mesecu ko mi res paše, pa to običajno ni v času O. Takrat mam vse razboleto spodi, jajčniki me bolijo, napihnjena sem in takrat mi RES NAJMANJ paše.
Tako da ja, veliko parov napihuje zgodbice o svojem spolnem življenju.
NajaNaja
žal, nimam izkušenj z akupunkturo. sem pa prepričana, da v primeru če še ne bom mogla zanositi lep čas, sedaj se trudiva že leto in 10 mesecev. bom poizkusla tudi to. no najraje bi šla na masaže k Karmen, pa tudi če se bom mogla peljati 100km. od punc sem slišala same superlative, predvsem v smislu dobrega psihičnega počutja. sedaj je še moje psihično počutje glede tega kr okej, me seveda pa druge stvari iz tira vržejo…ja, vsak ima nekaj.:)) Iz kot pa si? jaz sem iz štajerskega konca in tukaj žal še nobenga ne poznam, ki bi delal akunpukture in bil seveda pri tem uspešen…
Najanaja ja podzavest res dela na polno, zdej sem že tolkrat sanjala otročka…Z akupunkturo tudi jaz nisem probala, hodim pa na reflesno masažo stopal v času ovulacije(3 x na mesec ).
Kamelica ne obupaj do konca jaz pač v prvo nisem imela sreče mogoče jo boš imela pa ti 🙂 Jaz imam prometrium 2x 200 mg na dan. Kaj pa je to preesed? Kamelica in Sandra tudi meni se kdaj ne da telovadit, ponavadi tudi midva na dva dni v času ko naj bi bila ovulacija, tam od 10 do 17,18 dneva, potem naprej pa kokr rata na 3 ali štiri dni, no včasih nama rata tudi kdaj naprej na dva dni. Ampak res v današnjem tempu je res težko cel mesec na dva dni, včasih še v času ovilacije ne rata. Kamelica res je težko ko veš da je vse splanirano in ni spontano, sam će bi spontano bi verjetno sexsali 1 na teden, ker večkrat ti že čas ne dopušča, včasih si pa tudi utrujen in bi šel že čimprej spat, ampak nuja je nuja, se je treba mal posilit 🙂
Sandra nevem če sem ti že omenila jaz hodim k Karmen in je super, k njej hodijo iz cele Slovenije tko da kr pogumno.
LP
Ojla!
Marjetica, jaz imam tudi prometrium 2×200 mg. Drugače pa je Preseed je pa lubrikant, v bistvu gel, edini ki je prijazen plavalčkom in omogoča da bolje plavajo.
Recimo jaz nisem zdaj na klomifenu imela nič tiste sluzi. Imela sem sicer lepljivo sluz, ampak ni bila taka, kot običajno.
Potem sem pred vsakim odnosom si vbrizgala ta gel (tiste 3× kar sva v času ovulacije), ker baje pomaga pri zanositvi zaradi gibanja plavalčkov.
Na tujih forumih ga ful hvalijo.
Marjetica
tale refleksa masaža stopal me res kar mika. Sem začela brskat po netu za to teto Karmen. Če se bom odločla za njo, vam bom vsekakor povedla…:)
Kamelica
Misliš, da pre-seed res deluje? Jaz sem mnjenja, da vsak lubirkant škoduje plavalčkom. Ne vem, upam, da se motim. Midva sicer uporabljava Durex al pa Sico, ki ga dobiš v lekarni. To nama je predlagala ginekologinja zaradi vlažnosti, ki je sicer vedla, da se trudiva zanosit…
Sandra, preseed je po moje drugačen od drugih lubrikantov, ker je namenjen ravno podpori spermijev, kolikor vem. Samo nisem še probala, niti ne vem, kakšno je stanje pri mojem – to bova preverila v kratkem. Me pa zanima, kam priporočate iti na spermiogram? Ali naj greva samoplačniško ali se hitro pride na vrsto? Mojemu je tudi malo nerodno it prosit zdravnico za napotnico, ker je naša družinska prijateljica.
Jaz bi takoj šla na to masažo stopal, ampak so mi Radomlje malo predaleč.
najaNaja, če uporabljata lubrikant, je spermijem prijazen samo ta! Vsi ostali delujejo proti plavalčkom, sploh razni durexi, res. Očitno je ginekologinja narobe podučena. Je kar tako kot je NajaNaja povedala.
najaNaja, jaz sem mojega hitro poslala. 2-3 mesece po tem ko sva začela, ker sem že jaz vedela da nisem čisto kul in mi je ginekolog sam rekel, da preden gremo na kak klomifen itd, je msiselno preveit če je partner vsaj “kolkertolk” da ne ješ nekaj za brezveze.
Je pa šel k Rešu, samoplačniško prvič. Mislim daj e bilo ene 60 eur. V drugo ga je delal čez tri mesece, to pa že na napotnico.
Kamelica midva tud uporabljava durex, sam samo na začetku da gre lažje not, pol se pa itak sama navlažim, bi pa mogoče rajš tud jaz tega kupila, to preko neta če sem prov prebrala, dobiš ga pa verjetn po pošti.
Sandra jaz hodim k karmen in je res super, ti tudi kaj svetuje pa kdaj bi imel spolni odnos, jaz sem zelo zadovoljna.
Najanaja moj je opravil spermiogram v leonišču, verjetno se čaka kakšen mesec, ja pa napotnico napisala moja ginekologinja, ker je imel moj tudi zdravnika v daljnem sorodu. Pri Rešu je pa potrebno imeti napotnico od osebnega zdravnika, je tvoj ginekolog za partnerja ne more dati, saj tako mi je rekla sestra pri Rešu.
lp
Heeii…. 🙂
Spremljam vas zadnje dni…morm rečt, da ste zelo produktivne z maili pa komaj sledim še kej..no, do zdaj se nisem imela razloga oglašati, zdaj pa berem nekaj o lubrikantih in to….
Ammm, Kamelica mislim, da si ga vbrizga v nožnico. Verjetno zaradi uspešnejšega plavanja…tebi MARJETICA, ki pa ga rabiš samo zaradi vlažnosti, pa ni potrebno menjati na vrat na nos…no, saj te razumem, da bi naredila vse, kar je v tvoji moči, da se le prime in res upam in privoščim, da čim prej se bo…vsaki od vas…ampak no, midva uporabljava durex, po laparo sva ga še sploh uporabljala, ker sem bila vsa zategnjena in se nikakor nisem navlažila…pa sem vseeno zanosila, hvala Bogu!! Tako, da mislim, da je tale lubrikant in kateri je dober in kateri ne malo za lase privlečeno in ima max 10% vpliva na zasonitev, če je s plavalci vse ok…če je pa nujno potreben potem pa že zdravnik pove..
edino kar jaz vem, da na splošno ni dobro, je, da pogledaš oziroma poiščeš lubrikant, ki ej narejen na vodni osnovi..ne nek silikon al kaj že dajejo..ampak najin durex ni niti na vodni osnovi narejen pa je uspelo.
😉
Drugače sem pa ok..sigurno vas zanima 🙂 hihi… razen skoraj vsakdanjih glavobolov se ne dogaja nič posebnega….13.9. imam zdaj rok..v sredo pa nov pregled 🙂
Čuvajte se in želim vsem čimprejšen plusek… 🙂
Babaaaaj**
Ursaula, super da je vse v redu 🙂 Durgačem aš pa prav, lubrikant si vzrizgam..
Jaz mam vprašanje za vse ki jeste/ste jedle Klomifen.
Jaz sem že po ovulaciji, ene 4 dni. Pa me še vedno boli jajčnik, oziroma, en tak pritist čutim na tisti strani, kjer je prišlo do ovulacije. Ni boleče, je pa ful neprijetno…Je pa to tak nekje na desni strani… :\\ Že dva dni, a bi me moralo kaj skrbeti? Pa ko se vsedem me jajčnik tudi zaboli, oziroma ga čutim…
Ne vem no, ne zna opisat. Tka pritisk čutim na eni strani trebuha.
A ne bi moglo to že izvenet, saj sem po ovulaciji že?
Malo me skrbi, priznam.
Kamelica mislim da to ni nič narobe, tudi jaz čutim jajčnik še po ovulaciji včasih še zelo dolgo.
Ursaula joj tebe sem pa res že prov pogrešala, sem zadnjič Metki rekla za tvoj mobi, tko da ti bom zdej lažje poslala kakšen sms 🙂 Super da se odlično počutiš in da pregledi tečejo kot po maslu, imajo zdaj že kakšno bolj točno info kajkšnega spola bo ? 😀 ja res je jaz si lubikanta ne vbrizgam ampak namažem sama po zunanji strani, no zdaj sem sicer preseed že naročila tako da ga bom porabila. Ja sej ubistvu res bi vse kupile sam da bi ratal. No jaz jutri naredim test, samo se nič ne veselim, ker mislim da se ni spet nič zgodila..nimam nobenih znakov, tko da že kar vem da grem naslednji mesec spet v boj. Zanč sem bla pri Rešu za en recept in mi je rekle da moram jesti Klomifen vsaj 4 mesece, tko da imam še 2 meseca lufta. Jutri bom verjetno spet slabe volje ker bom zagledala – .
Ojla punci, hvala za odgovor.
Bolečina se je preselila/stopnjevala. Ful sem slabo spala. Del bolečine je minil, ko sem šla na veliko potrebo, ampak zdaj me pa boli ko grem lulat. Ko se mi sprazni en del mehurja je tako, kot bi od tam naprej lulala kamen ven. Ful boli. To je taka bolečina, kot krči. Kaj takšnega se mi pa še ni dogajalo.
Pa še pri dihanju čutim takšno bolečino na eni strani kto da bi imela zrak v rami (podobno kot po laparoskopiji).
A se je kateri dogajalo kaj podobnega pri uriniranju/izločanju blata?Preden sem šla kakat me je bolel cel zadnji del črevesa, prov krče sem imela. Zdaj pa kot rečeno boli ko lulam.
Ja imela sem ultrazvok, viden je bil folikel velik 20 mm, na desnem jajčniku. Pa par manjših…levi je pa itak policističen.
POtem nisem imela več pregleda, samo navogilo naj jem Klomifen 4 cikluse, če ne rata.
Malo sem brala o hiperstimulaciji, samo se mi ne zdi da bi bilo to to, vseeno…Kakšnei zkušnje? Za hiperstumulacijo bi najbrž potrebovala kaj več kot en zrel folikel, ane?
Kamelica jaz tako močnih bolečin nisem imela nikoli. Mislim da če bi imela hiperstimulacijo bi reš to že na UZ videl, ker bi imela več večjih foliklov. Tudi jaz sem imela samo pri prvem ciklu UZ, potem pa navodilo da naj ga jem 4 mesece, res je da po ovulaciji še čutim jajčnik ampak tok močno me pa ne boli, jaz normalno funkcioniram. Mogoče bi pa postavila vprašanje dr. Pušenjaku, če pa se bo bolečina stopnjevala pa pokliči Reša. Sicer res nevem kaj bi to lahko bilo.