zanositev, nosečnost… kdaj bo uspelo?
Ursaula,marjetica hvala za cestitke.
No moj izcedek me se kr spremlja. Drugace pa itaq da sem moa delat test prej hihi no in od 5dne ce stejem tr polek se mi pokaze ll ampak fulllll rahla pa se to komaj po 4minutah..danes 8dan se kr isto nic bolj intenzivno..upam da res ki ne gre samo za stopko. Tak sem zivcna ker se bojim M in ponovnega razocaranja.
Pozdravljene,
sarcii pa ti ja pričakuješ!! Jaz bi že po luftu skakala če bi vsaj približno kazalo dve črtici. A ti dve črtici vidiš iz enga metra?:)) torej si nosečaaaa….:) Srčno upam, da si.
Metka tudi zate držim pesti, da bo vse okej.
No pri meni pa ni nič novega. Pijem maco, fant pa krvomočnico, saj jo morava do konca porabiti. Jaz je ne bom več, saj sem nekje prebrala, da ti odebeljuje sluznico, posledično imaš močnejše krče. Jaz jih že pa imam brez tega takšne, da bi lahko gore premikala.
Komaj čakam na 9 mesecev brez M. Oh to bodo časi:)))
LP
sAnDrA hihi sem se mal nasmejala in res sla nardit preizkus,če jo vidim z 1 metra..in ja haha..z 2 metrov pa več ne tolk ..ka vem odvisno od luči hihi..upam da je to-to ampak kaj ko se pa nič ne stopnjuje intenzivnost in od 5 dneva pa do danes se pokaže komaj po 3min tu nekje..uf ja..
me je strah,ker ene pravijo da so delale test z BCmini isto kot jaz pa so mele raho črtico na 3,4 testih..pa so nardile CBlue onega za 6eur pa čisti-..na krvnem-..tako da ufff se ne upam veselit..še vedno pa ta belll izcedek in občutek da bo prišla M je groZZZzzzzen
kako daleč pa si ti glede na to da piješ maco?torej delaš na bebi na naraven način?
Ursaula..ooo plačanike z nutelo mnjami..ampak vonj po pečenem maslu za nosečko..not good, ampak dobre so pa ble, to pa tud pretehta 🙂 Jz sem drugače vredu, čakam na neprihod M, sam me neki čudno zvija, nevem naj bi jo dobila, tam nekje v nedeljo, če jo slučajno dobim grem k Karmen ponovno na masažice pa na vzpodbuden pogovor, k bo spet razočaranje…no upam da ne 🙂
No snega pa očitno ne bo…končno eno želja po naše 🙂 za vikend pa sonček..jejj
A veš da me pa zdej ene dva dni ko si vstavim prometrium prov peče pa srbi nožnica, pol po kakšnih 2 urah pa občutek izgine, pa nevem a so to glivice, sam to se mi je pojavilo šele zdej proti koncu jemanja, sicer vzamem sam še jutri pol moram pa narest test, pa če bo + jemljem naprej, če pa ne 🙁 pa neham (po Reševih navodilih). A kej veš a te ostali testi pokažejo tud prej preden bi mogu dobit M, ker men je naročil na naredim Clear Blue test, doma mam pa sam une vijolične iz DM-ja k sta po dva pakirana, pa nevem al te pokažejo sam če M že zamuja?
Sarči če se ti vsaj malo pokaže druga črtica imaš pomojem veliko možnost za nosečnost, ker bi verjetno drugače takoj pokazalo samo eno, nevem pri meni je ponavadi ornk bila vidna samo ena in ni bilo sledi o drugi. Držim pesti na vse dobro! Kakšen dan še počakaj pa naredi še kakšnega, kdaj pa naj bi dobila M?
Sandra tudi jaz sem po krvomočnici imela krče za umret pa jih drugače sploh nimam, pa celi kosi sluznice so leteli iz mene ob M, tako da sem jo pila samo en mesec potem pa nehala, ker je bilo noro.
Ja tudi jaz čakam teh 9 mesecov, matr bo luštn še bolj bo luštn pa po 9 mescih 😀
lp
Hejlaaa punceee…
Vas je prav lepo prebrati malo, ko imate take lepe novičke, Sarči lepo lepo sem zeloooooo vesela, seveda si srečka nosečka, res sem fullll vesela zate..In kdaj imaš krvni test? Da ti le potrdijo te II..:)
Metka…kljub temu, če se nič kaj ne javiš, upam, da je s tabo vse vredu…
Vsem puncam pa čim več +++++ in čim prej…:)
Heeeeej,
sarčii, vem kako je, ampak RES ne obupat. Probaj se razveselit, mogoče pa le bo. Počakaj do sobote/nedelje pa boš vidla. Verjamem, da ti bo kak dan hudo, tudi meni je, če pride zopet ta tečna M. Ampak potem je pa zopet okej in novim zmagam na proti. Vsaj jaz tako delam:) Z medicino je še vsaka zanosla, tudi ti boš. Sem že slišala za ne vem kako neverjetne primere in so kljub vsemu tudi one zanosle. Zato boš/bomo tudi me.
In ja, mi2 zaenkrat delava po naravni poti, sicer imava datum prvega posveta 10.6.2013. Do te pa bom poskusla vse kar je možno, samo, da se zdravnikov izognem. Me je namreč neizmerno strah. Eh, pa saj bo.:)
Marjetica – bo luštno jaaaaa. Si predstavljaš…Naš spanec bo najbolj trpel:))) No, bo pa tudi zeeeeelooo veliko srečnih in lepih trenutkov. In to vsak dan!
Veliko sončka vam želim.
No pa sem naredila test nosečnosti in pokazal se je en velik -, sem za vsak slučaj šla v lekarno po clear blue, pa je še vedno kazalo -…sem prov slabe volje, spet po dolgem času imam dan ko mi gre na jok 🙁 Sem res mislila da mogoče pa ta mesec bo, pa spet nisem imela sreče..danes sem res žalostna 🙁 pa se spet sprašujem kdaj se bo to zgodilo….
Sarči upam da se pri tebi + obdrži..
MARJETICA & sarči
Glede testoc nosečnosti…seveda sem jih tudi jaz, ko sem podvomila, da v januarju ne bo M, prvo odlašala s testi ampak sem brala veliko o temu hCG hormonu…in ja, sploh nima veze kateri test narediš – MARJETICA, Clear Blue ti je Reš rekel, ker je verjetno njegova osebna odločitev pripadnosti nekateri firmi..jaz nisem Clear Blue testa naredila, 3 poceni teste sem kupila, pa so vseeno pokazali +…no, glede hormona..aaam, sarči, ker imaš šibki II je verjetno, ker še ni tolikšna prisotnost hormona hCG…MARJETICA lahko si tudi ti noseča..ne vem, če so ti domači testi narejeni, da ti takoj po oploditvi pokažejo, II….
Bom kar prepisala iz ene aplikacije:
when fertilization occurs, the tissue surrounding the fertilized egg begins producing the hormone progesterone, which keeps your uterus from contracting. about four days after fertilization, you begin producing a hormone called human chorionic gonadotropin, or HCG. HCG is the hormone used to detect pregnancy in a home pregnancy test. you may experience a little vaginal bleeding or discharge, which occurs as a result of the fertilized egg implanting itself into your uterus. this is known as implantation bleeding.
No, tako…tole naj bi se dogajal v tretjem tednu nosečnosti.. tko, da sarči ni še za obupat, MARJETICA TI PA PRAV TAKO GLAVO POKONCI!!! Mislim pa da ne obstaja test, ki bi ti lahko brez tega hormona hCG napovedal nosečnost…. 🙂
Sploh pa ti sarči, ki imaš bled II, mah to je že nosečnost. 😀 …samo šibka vsebnost hormona..!!probaj spet čez en teden… 🙂
liona
Z Metko je vse ok. 🙂 sem ji povedala, da jo že zelo pogrešamo na forumu… 🙂
Liona, a ne da je sarči nosečka…meni se zdi, da je to že sigurna nosečnost…meni se nikoli niso pojavile II, če nisem bila noseča…pa na daleč se je vidlo tisto eno neumno črtico… 🙂
MARJETICA
za tole srbenje, sj je značilno, da imaš po Klomifenu glivice…verjetno je kakšna reakcija..predlagam, da greš v lekarno in tisti teti poveš kakšna je situacija..tudi,da se trudita zanositi..povej tudi, da ne boš vzela Canestena, ker je antibiotik in naj ti da kakšne tablete, ki so na osnovi te kisline, mlečne ali kakšne že, ki je potrebna za dober ph nožnice..meni je anesteziolog rekel, da je bolje od Canestena, če si kar jogurt namažem spodaj.. mogoče lahko tudi ti probaš z jogurtom?? ne vem no..raje pokliči ginekologinjo preden karkoli narediš… 🙂 pa ne bodi žalostna…počakaj do dneva, ko naj bi dobila M in če je ne bo…potem poznaš razlog… 😉 samo prosim, prosim, prosim ne bodi žalostna… 🙂 sigurno ti bo uspelo..veš sama kako dobre možnosti imaš sedaj za zanositev!!!! 😀
sAndrA
Sigurno bo tudi vama uspelo..alternativa je kul 🙂 sigurno bolj kakor farmacija 🙂
Luštno bo pa sigurno z dojenčkom, mamice so pa prikrajšane za spanec že v nosečnosti.. 😉
Punce, predvsem sarči, upam, da sem lahko pomagala s temi informacijami in da bo kljub vsemu ostalo še malo potrpljenja za naslednji pluseeeek…
Držite se, Metka vas vse lepo pozdravlja, pravi, da zelo pogreša forum in vse vas punce….javila se bo takoj, ko bo lahko 😉
Babaj**
Ursaula sej vem da ne smem obupati imaš še dva meseca terapije s Klomifen , ta je bil šele prvi..ampak res sem imela veliko upanje ;-(..in po dolgeeem času je prišel dan ko spet težko zadržujem solze. Res sem se dobro držala danes pa nevem kaj mi je..verjetno razočaranje…bo pa drugi mesec bolje..no grem pa vsaj spet k Karmen na masažo in tolažbo.
Ja srbeti in pečt me ja začelo zdaj na koncu zadnja dva dni, ampak samo kakšne 2 uri(kot bi se takrat topil), potem je bilo pa uredu, bom pa res šla v lekarno mal povprašat. No zdej sm s Prometriumom itak zaključila ker sem zagledali ta tako močnooo nezaželjeni -. Tako da konec tedna pričakujem M, potem pa 3-7 dan ponovno s Klomifenom in 16 dan Prometrium.
Sarči tudi jaz sem istega mneja kot Ursaula, verjetno hormon še ni tako visok, mogoče je pa rjav izcedek posledica nosečnosti..držim pesti!
Sandra tud jaz že komaj čakam…pa mi je čist vseeno če cele noči nebom spala in bom okoli hodila kot zombi, s podočnjaki do ust samo da bom imela ob sebi štručko.
No sej jutri bo nov dan pa bom mogoče spet bolj optimistične volje.
lp
Hello. Hvala vsaki punci posebej za prijetne besede 🙂 usaula,liona,sandra,marjetica…
Stvar je taka..vceraj je tisti smotan izcedek zginil in sem mela fulll obcutek m. Pa sem si pikici grela dve urci z termoforom. Zjutraj hvala bogu se zaenkrat belina in kr debeli plus za odtenek dva manj od testne..zaenkrat sem se delala z b.check mini..c.blue sparam za ned hihi..me pa je fulll strah m ker bi jo naj jutri dobila in upam da neeee!
Me pa zanima kar sem ze vprasala ce je kljub ll vlka moznost je je fulll malo hormona in bi posledicno zato dobla m in pol pikici zgubla :S ???
A bi baby check bil tak mocn ce bi mela malo oz premalo bHCG??
Prokleta m,zakaj se mormo zenske tak obadat z njo..jaoo
Punce bigggg hug
Punceeee, guess who’s back, back again 😛
Končno prišla iz bolnice. Juhuuu 😀
Razmišljala sem, če vam sploh povem svojo zgodbo, ker res ni najbolj prijetna in vas nočem strašit, ampak potem sem se odločila, da vam jo vseeno zaupam. V končni fazi smo tukaj zato, da druga drugi stojimo ob strani. 🙂
Torej, v nedeljo, 24.2. zvečer, me je nekaj v jajčniku špiknilo. Nisem polagala prevelike pozornosti temu, ker me je po 15 minutah nehalo bolet. Sem mislila, da je pač to posledica vseh mojih špik. Potem, sem v miru gledala TV, ob 23.00 pa sem si dala stop injekcijo. Cca. 15 min po stop injekciji me je spet začelo fuuuull bolet. Potem sem, na prigovarjanje dragega, vseeno vzela tableto proti bolečinam in šla spat. Ob 1.00 ponoči sem se zbudila, z nenormalnimi bolečinami. Fant mi je takrat dal na jajčnik topel termofor in bolečina je za 15 min popustila. Potem sem ga poslala spat, jaz pa sem se v dnevni sobi zvijala od bolečin. Še vedno pa sem bila prepričana, da je to reakcija na stop injekcijo. Tako sem počakala do 6.30, ko sem poklicala na ginekološko kliniko in povedala za svoje težave. Citiram sestro: “Ne gospa, to ni normalno, takoj pridite k nam!” In sva šla na pot. Med potjo me je tako bolelo, da sem jokala od bolečin, v enem trenutku sem dejansko mislila, da bom omedlela.
Ko sva prišla do ginekološke klinike, mi je ena izmed sester pomagala priti do UZ-ja. No, na UZ-ju so ugotovili, da mi je počil en folikel in potem se mi je jajčnik zasukal! Baje sem naredila kak hiter gib (ki se ga sama sicer ne spomnim) in, ker je bilo v maternici polno tekočine od folikla, se je zasukal. Potem sem dobila 3 vrste protibolečinskih sredstev, direkt v žilo. In ja, so me zadržali v bolnici.
V torek je sledila punkcija. Pridelala sem 18 foliklov. Ob punkciji so še pogledali tisto tvorbo, ki sem jo imela v maternici…bila je cista z 2dl krvi. So mi še tisto cisto odstranili, pa tudi jajčnik je baje da plaval v krvi. Glede punkcije…ne, ni bila boleča. Res pa je, da sem jaz dobila zelooo močno sredstvo proti bolečinam…so se sestre v bistvu čudile, ker nisem zaspala med punkcijo. Je pa bilo res full hitro mimo. Po punkciji pa sem spet dobila nenormalne bolečine. Tokrat tudi tiste tri zadeve od ponedeljka niso pomagale. Potem sem dobila dipidolor. Ta zadeva je tako močna, da mi je bolečina v parih sekundah zelo, zelo padla, začelo se mi je vrtet in vse, kar sem bila sposobna naredit je to, da sem se vlegla in zaspala. Zaradi tako močnih bolečin je zdravnica predlagala, da bi naredili še laparoskopijo v sredo, da vidi kaj se dogaja noter. Tako, da sem bila do srede tešča. No, v sredo se, na srečo, niso odločili za laparoskopijo, sem pa vseeno ostala v bolnici, na opazovanju. V četrtek je rekla, da se je veliko celic oplodilo in da bi ona naredila transfer 3. dan, do takrat pa bi ostala v bolnici (tudi zaradi bolečin, če bi karkoli šlo narobe, imam vse pri roki). Glede na to, da je to pomenilo, da še samo eno noč dlje ostanem v bolnici, sem rekla: “Ok.”
No in danes je končno nastopil dan D. Ob 11.00 so opravili transfer. Naj povem, da sem pridelala torej 18 foliklov, oplodilo se jih je 8, 4 so bili še nezreli in so jih zavrgli, 2 sta bila degenerirana, 4 pa se jih ni oplodilo. Baje je to full dober rezultat. Vstavili so mi en 10celični zarodek. Vsi so bili full navdušeni kak lep zarodek je :DOstale bodo še gojili do nedelje, potem bodo pa videli, če bo kaj za zamrznit (držimo pesti). Aja, še glede transferja. Načeloma bi res naj bil neboleč, ampak jaz sem imela že vse čist razboleto, tak da se nisem mogla sprostit in je bil maalček boleč. Ni pa panike, sploh ne. Brez skrbi. Tako da zdaj smo “mi trije” doma, 18.3. imam krvni test. Upam, da se do takrat M ne prikaže in bom lahko sporočila kako novico. 😀
Še enkrat poudarjam, moja zgodba se zgodi zeloooo redkdo kdaj. Upam, da vas nisem prestrašila in se boste pogumno podale v boje.
Pa da še povem nekaj iz pogovora med mano in eno izmed sester…
Jaz: “Če bi vedla, da bo vse tak hudo bolelo, NIKOLI ne bi šla več v ta postopek.”
Ona: “To sem tudi jaz rekla po prvem porodu, zdaj pa imam doma 3 otroke…” 🙂
lp
Metka res hvala da si delila to zodbo na forumu, res si imela veliko foliklov, zato je verjetno posledica bila zasuk jajčnika, res si predstavljam da so to bile nenormalne bolečine. Punkcije nisi čutila vendar si me vseeno pomirila da vse skupaj traja zelo mal časa, vsaj občutek je tak, se ti na približn sanja koliko časa so ti jo delal?…tranfer ja verjetno si res imela že vse razboleno ker drugače je baje neboleč. Koliko časa pa traja transfer..verjetno tudi zelo malo časa?
Pridelala si res dober rezultat, nisem še prebrala da bi katera pridelala 18 foliklov…super. No če so se vsi čudili nad lepim zarodkom bo sigurno nekaj ratalo s tega 🙂 Čuvajta pikico .
Sarči če se ti je danes pokazal še mal boljši plus si sigurno noseča, če nebi bila bi bil minus, meni se še ni zgodilo da bi vsaj malo na + kazalo, tako da mislim da si srečka. Nimam pa izkušenj ali je možno da kljub + pride m, verjetno je tudi to možno v primeru splava, ampak ne sekiraj se, to slabo vpliva na pikico. Jutri naredi še kakšen test, jaz mislim da bo ponovno +.
Ja pa res je tok sovražmo to tetko M, noben je ne mara pa kr pride 🙂
lp
Sarčii, jaz ti bom že kr zdaj čestitala in za rojstni dan in za najlepše darilo, ki si si ga dala 😀 sej pravim, ta forum dela čudeže 🙂
MARJETICA, glede punkcije je tak…če mene vprašaš, sem bila noter ene 15 min. Res gre full hitro vse skup. Fant je šel komaj opravit “svoje delo”, malo posedel pred ambulanto, pa so me že pripeljali ven 🙂
Transfer je pa tud gotov v 5 minutah. Res, kar se časovno tiče, ni nekega problema. Zna pa bit edino malo gneča v čakalnici pred operacijsko sobo. Ko sem šla na punkcijo, jih je ene 5-6 že sedelo tam (ampak mene so pustili čez vrsto) 🙂 Danes na transferju pa smo bile 4. Pač, po moje se najbolj tisti čas, ko si v čakalnici, vleče. 🙂
Punce kak je z vami? kaj novega?
Moj izc se še vedno tu pa tam pojavlja bledo rjav..kar se pa jajčnikov tiče pa jih fulll čutim kak so “težki”..ostalih znakov pa nimam nič :/
No danes se je že II pokazala pred testno in upam da res ne pride do m..komaj čakam na pon in upam da ostane z mano vsaj en pikec :/ sploh se ne upam veselit in z vsem strahom grem na wc ufffff
Ojla Metka (in ostale)
resnično upam, da se bo ta obdržal, glede na to kaj se ti je zgodilo, nobeni ne privoščim tega.
jaz sem sedaj na trojni terapiji, Aglurab + Klomifen + Prometrium/Utrogestan.
Reš mi je dejal da imam PCOS (sicer imam ciste le na enem jajčniku, se mi zdi), je pa res da sem bila ob diagnozi šokirana, ker je moj ITM prenizek, ne normalen ali visok, in nikoli nisem pomislila, da ustrezam vzorcu.
Menda sta dva tipa, “močnejše ženske” in “suhe”. Dovolj je da vidi ciste in neredne menstruacije. rekel je tudi, da so ovulacije, čeprav pri meni so, verjetno slabe, ker se zgodijo med 25 in 35 dnem ciklusa.
kakorkoli, Zdaj si vstavljam Utrogestan, začela sem jest Aglurab…zaenkrat sem na polovički tablete prvi teden (čeprav je rekel naj začnem z eno) ampak nisem upala zaradi pogostih stranskih učinkov (bruhanje, driska, napetost v trebuhu, razdražljivo črevesje)…zaenkrat se kar ok držim. Želodec me ne boli, apetita pa nimam nič. jem še 1× več pa sem vseeno zgubila en kilo. Trudila se bom naprej. Po tednu dni pa povečam dozo na 1 tabletka.
Predvidoma zadnji teden marca bom na UZ-ju pri njem, tisti teden (če bo vse prav) bi mogla bit ovulacija in bi mogla reagirat na Klomifen…lepo bi bilo, če bi se prijelo že prvič.
Ima pa pri meni tudi fant slab spermiogram. Prvi je bil slab (ne katastrofa), drugega še čakava rezultat.
sledijo 3 krogi klomifena pomojem, potem pa bomo videli…Upam da bo že prvi ciklus uspešen.