Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje HR Mršavljenje vjezbe u teretani

vjezbe u teretani

kako da znam koje vjezbe su u teretani bas za mrsavljenje??

Poštovani,

Jedina vježba koja postoji za mršavljenjenje jest vježbanje u kuhinji. Vježbate li u kuhinji vaš mozak da pojede kvalitetnu i izbalansiranu hranu? Pripremate li obroke? Jedete li redovito? Pijete li dovoljno vode? Krećete li se dovoljno?

Ne, postoji vježba za mršavljenje, ka što ne postoje ni trbušnjaci koji skidaju masti s trbušnog zida. Naše tijelo djeluje kompaktno u cjelini. Ne možete s par određenih vježbi izgubiti više kila. Postoje vježbe kojima dobivamo više efekta ako ih odrađujemo pravilno i u određenom intenzitetu. To su npr: čučanj, mrtvo dizanje, zgibovi, veslanje u pretklonu. U svakom slučaju što više upotrebljavate vlastito tijelo i slobodne utege (ne sprave/trenažere) kroz različite funkcionalne pokrete dobit ćete više efekta nego na spravama/trenažerima.

Ako ste početnik tada ne bi bilo loše ako već imate tu priliku da na početku naučite pravilne pokrete na spravama/trenažerima.

Savjet, ako vam je cilj smršaviti nemojte izbjegavati snagu i nemojte gubiti vrijeme na početku treninga na cardio: trakama za trčanje, biciklu, steperima….na kraju treninga kratki cardio od 4-12 minuta kroz tabata protokol je sasvim dovoljan, ako snagu odradite kvalitetno.

Lijep pozdrav

Poštovana Petra, ja razumijem da je sve u prehrani i u glavi, ali ok… Vi meni recite gdje da počne čovjek (primjer kao ja) koji ima cca 20 kg viška ??
Zar nije prvi korak pokrenuti se u teretani? Ili je po vašem bolje proučiti i pozabaviti se zdravom prehranom i startati od “kuhinje”?

hvala i lp, Roby

Bok,

odlično pitanje 🙂

Moj savjet je da se pokrenete po pitanju aktivnosti. Nije nužno ni da morate odmah ići u neki Fitness. Za početak mogu biti dovoljne i svakodnevne brže šetnje od sat vremena. S kojom god aktivnošću da krenete uvijek gledajte da vam nije prelagano, a ni preteško. Konstantno pratite i mjerite svoj napredak, poigrajte se malo, jer ako ćete mjesecima raditi jedno teisto vjerojatno nećete imati nikakav napredak.

Što se tiće hrane; tu vrijedi individualni pristup svakom pojedincu. Netko ima volje i želje odjednom krenuti i na hranu i na vježbanje. S druge strane nekome je to totalna tlaka pokrenuti sve odjednom. Ako nikako niste naviknuti vježbati onda je bolje da vam prioritet bude svakodnevna aktivnost , da nešto odvježbate. Kad tu novu naviku usvojite tada krenite malo proučavati i prehranu.

Kad čovjek počne trenirati u večini slučajeva javlja se žaruljica u glavi 🙂 koja nas svijesno ili nesvjesno natjera da malo razmišljamo što ćemo unositi u svoj organizam. Počnemo malo drugačije gledati na hranu.

Pogledajte naš You Tube kanal s Challengerom:
https://www.youtube.com/watch?v=BbD0Txefl7M&t=67s
– a možda vam posluže i druga videa.

Lijep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close