Najdi forum
    Zanima me iz katerih razlogov se sicer na začetku zainteresiran moški prične umikati iz komunikacije? Recimo da se vec dni ne javi?  Reče da bo poklical pa ne pokliče .  Me pa še nekaj zanima. Kljub zainteresiranosti ki jo je oseba imela do pogovorov ki so bili kratki in javljanju , po drugi strani ni imela zanimanja za zivljenje druge osebe, torej osebe z katero komunicira. V bistvu je ni zanimalo nič. Kaj takšni osebki sploh želijo? Po eni strani evforija po drugi pa ga niti ne zanima kaj počneš 24 ur. Gre za osebo v zrelih letih . Za seks ne gre ker ima ta oseba zdravstvene težave .

Spoštovani,
postavili ste zanimiva vprašanja, na katera pa je na podlagi tako malo informacij nemogoče konkretno odgovoriti. Razlogi zakaj je moški najprej izrazil interes, potem pa se umikal iz komunikacije, so lahko lahko zelo različni, zapleteni, večplastni, zavestni ali nezavedni, zunanji ali njegovi notranji. Lahko gre za določeno stopnjo osebnostne nezrelosti, lahko ima odnose z več partnerkami, lahko na nekem nivoju dvomi vase, lahko ga enostavno zanimajo samo določeni vidiki odnosa, določeni pa so mu odveč, pa tega ne želi ali ne zna odkrito skomunicirati itd. Skratka, svetovalec bi moral govoriti z njim ali vsaj z vami, da bi bolje razumel te razloge. Kar lahko sklepamo iz vašega zapisa je, da moški doživlja neke vrste notranji konflikt: bi komuniciral – pa bi se umikal, po eni strani evforija – po drugi ga ne zadeve ne zanimajo, bi – pa nebi. Če želite raziskovati sami, spodaj dodajam povezave na nekaj mojih prejšnjih odgovorov na temo razumevanja ter razreševanja notranjih konfliktov:
Zamenjava kariere
Block
Želim končati razmerje.
Odhodi partnerja in občutek razvrednotenja
Partnerstvo pod vprašajem in biološka ura
Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si
Objava čaka odobritev

New Report

Close