Po dolgem času razmišljanja sem prišla do zaključka da s partnerjem nisva eden za drugega . Ob pomisli nanj še vedno čutim nekoliko jeze . Ker sem gojila upanja da bo ta postal resen in zrel moški , sem bila dostopna zanj prek telefona in družbenih omrežjih . Zanima me če je popolni blok na družbenih omrežjih prava odločitev da neham gojiti upanja v dobro in zrelo zvezo z njim? Ali mora to biti dokončno in za vedno ali pa na daljši rok . Nebi se rada za ta korak odločila iz emocij , ker se bojim da si bom kasneje premislila .

Spoštovani,

ali pravilno razumem vašo situacijo? Da ste pred časom ne le zaključili, da s partnerjem nista eden za drugega, ampak ste zvezo tudi prekinili. Niste pa sprejeli dokončne odločitve o prekinitvi veze, ampak ste pustili vrata malce priprta. Tukaj zraven gre še nekaj vaše jeze na partnerjevo vedenje, ki iz vidika psihološke logike pomeni zahtevo, da partner to vedenje spremeni. Kar gre skupaj tudi s tem, da še gojite upanje, da bo partner svoje vedenje spremenil.

Če je nekako tako, potem dvomim, da bo blokada na socialnih omrežjih pomagala. Bolj bi pomagalo, če bi razrešili svoj notranji konflikt. Konflikt med različnimi ocijami:
1. Bi bila z njim in ga sprejela takega kot je.
2. Ne bi bila z njim, ker zame njegovo vedenje ni sprejemljivo. Hkrati vem, da zelo verjetno tega vedenja ne bo spremenil.
3. Bi bila z njim, vendar bi z jezo, 3/4 prekinitvami, blokado na spletu stopnjevala pristisk nanj, da bi se vendarle spremenil kot želim jaz.

Če boste razrešili to notranjo dilemo, boste lahko ukrepali bolj učinkovito. Po točkah:
1. Prenehali z zahtevami za spremembo vedenja in uživali z njim, ker ima dovolj drugih pozitivnih lastnosti:
2. Dokončno prekini zvezo in to tudi jasno in nedvoumno spročili. Potem postane manj pomembno kaj se dogaja na družbenih omrežjih in tudi jeza bo izvenela, ker ne boste več čutili zahteve da partner spremeni vedenja.
3. Bi postavli pogoje pod katerimi ste pripravljeni nadaljevati vezo na bolj zrel način. Neposredno in spoštljivo. Npr: “Imam te rada in bi rada živela s tabo. vendare zame ni sprejemljivo to in to. Pri tebi ceni to in to, tega pa nočem tolerirat. Bom zelo vesela, če si pripravljen to spremeniti, da bova lahko skuapj. Če ne, pa bom vezo prekinila.”

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]

New Report

Close