ucitelj naj prezivi vec casa v soli
Čudno, tako kot se izražate, bi rekla, da nimate prav nobenega pojma. Če ne, ne bi streljali takšnih lovskih.
Po več kot desetletju dela v šolstvu Vam lahko nudim marsikateri strokovni odgovor, vendar ne sprejmete prav ničesar. Vse kar znate je izražanje negativizma in kazanje popolnega neznanja kar se tiče šolske problematike.
Zakaj tolčemo čez učitelje. Ker edino oni v javnih službah premalo delajo za svoje delo, ki ga plačujemo iz skupnega javnega proračuna.
Če ti otrok zjutraj reče ko hitiš, naj se ne sekiraš, saj učiteljica pride vedno v razred šele 8.15, ker preje klepetajo v zbornici in med glavnim odmorom zopet ima pomembne telefonske razgovore in zopet zamuja in gre ob 11.30 domov (nikoli ne zamuja pri odhodu domov) ti to pove vse. Otroci povedo kar vidijo.
Revčki učitelji “delajo še dva dni”, v petek sta celo 2 (DVE!) uri pouka in nato 68 dni prostih dni.
Povejte kje v javnem ali privatnem sektorju se dela tako malo za polno zaposlitev. Prav nikjer!!!
OPB!
Mislim, da bi moral nekdo prevetriti Vaše delovne navade, ker med delovnim časom skačete po forumih.
Pa še Vi, ki imate nick reveži leni.
S svojim dopustom začnem 8. julija. Prej imamo šolske aktive, urejamo dokumentacijo, v podrobnosti že načrtujemo naslednje šolsko leto, urejamo kabinete in imamo izobraževanje na temo novi učni načrti. V službo se vrnemo takoj po 15. avgustu. Vmes bom na šoli še dežurna v dopoldanskem času. Dopusta se veselim, ker bom lahko v miru predelala nove učne načrte in naredila letne priprave za predmete, ki jih poučujem.
Kaj pa otroci vidijo in kar se v resnici dogaja nima nobene veze. Mene noben otrok ne vidi, ko s konference in z govorilnih ur odhajam domov ob pol osmih zvečer, čeprav sem prišla v službo že ob sedmih zjutraj.
Prav tako starši ne vidite evidenc delovnega časa, ki jih moramo voditi učitelji. Tam popišemo vsako uro dela oziroma nedela (če izpustiš kakšno konferecno, ker ti je, bognedaj zbolel lasten otrok). Inšpekcija je letos naše evidence temeljito pregledala in ni našla prav nobenih napak.
Bliža se konec leta, kot razredničarka imam ogromno dela (pisanje poročil, spričeval, pohval, ocenjevalna konferenca), za kar me Vi dragi sodržavljani plačate 1 euro neto na mesec. Zato se od tega foruma poslavljam. Škoda mojega časa in energije.
Želim Vam samo to, da bo kdo od Vaših bližnjih postal učitelj. Le tako boste lahko polno doživeli ves blišč in bedo pedagoškega poklica.
Ja če bi vam verjeli vaše besede potem so učitelji najbolj delavni, polno zaposelni in težko si je priznati v javnosti, ker se bojijo za izgubo svojih ugodnosti, položaja ležernosti.
Če samo pogledamo v podaljšano bivanje, katerih otroci gredo ob 11.uri po koncu pouka s starši domov. To so otroci učiteljev seveda.
Otroci katerih staršev gredo lahko za 9 tednov poleti na počitnice s starši. Jasno, otroci učiteljev.
Žal je realnost taka, da imamo v naši državi zaposlene učitelje, ki prejemajo dohodke in pokojnine, ki jih niti približno ne zaslužijo.
Argumenti, da se ne vtikajmo v delo učiteljev, ki ga ne poznamo. Žal ga predobro poznamo, ker smo vsi hodili v šolo, naši sorodniki in prijatelji so učitelji. Vsi priznajo, da je to poklic za neambiciozne in nedelavne, kajti nikjer nimaš toliko prostega časa.
Napačen je sistem, ki to dopušča in
Ja jabočček pa izračunajmo.
V juniju je porabljenih 15 dni dopusta, v avgustu pa 14 dni, če se vrnemo v šolo 22. avgusta, marsikdaj pa se že prej. Torej skupaj porabljenih 29 dni dopusta. Torej , če bi si ti vzel dopust v enem kosu, bi bil tudi lahko doma. Zavedaj se, da imamo mi kolektivni dopust, določen kdaj ga izkoristimo, torej se ne moremo odpraviti na cenejši dopust v predsezoni ali pa posezoni.
Vsakdo, ki si vzame dopust v enem kosu, ima toliko prostih dni. Celo termin si lahko izbira sam
Torej ne nasedajte lažnim govoricam o 9 tedenskem dopustu učiteljev.
Moj mož si izredno težko privošči dopust kadar bi se mu to zahotelo, ima tistih ubogih 10 dni kolektivnega, v višku sezone, in to je to.
Ostale dneve pokoristi po 1 dan (če mora na kakšen pregled zase ali za otroke, včasih si celo privošči biti 1 ali dva dni kar tako doma – ko ni velika gužva v službi, ampak to se zgodi zelo redko), včasih pokoristi dopust za nego bolnega otroka, saj ima plačo zelo slabo, če gre na bolniško.
Pa saj ste verjetno že slišali velikokrat reči: imam še veliko starega dopusta, pa ga ne morem koristiti.
Šolniki pa s(m)o res in resnično doma od 10.7. pa vse tja do 22.8. (srednješolski uč. začnejo že malo prej).
Je pa res, da se vse te ure doprinesejo, ampak ni tako hudo, sploh, če delo opravljaš z veseljem.
Lahko rečem le to, dragi počitnice za nekater – glede na to, da ti že veš, da faksa ni težko naredit, pa nč ne rabiš bit ambicionez – no, ne vem kako to, da ti nisi učitelj 🙂
In ja, smejim se takim izjavam, ker vem, koliko ambicij imam in koliko delam, ne glede na to, da ti misliš, da sem lena, neambiciozna učiteljica 🙂
Vauuuuuu! Me pa res zanima, na kakšen način so maltretirani, zapostavljeni, kaj? Da slišim izgovore![/quote]
Glede učiteljev v podalšanem bivanju, ti povem, da se imajo bolje, kot tiste ki dopoldne. Ni učnih priprav, dopoldanska ti pripravi domače naloge z rešitvami in ti samo po tistem delaš. potem pa krdelo mulcev spustiš na dvorišče, da se igrajo z žogo itd.
ne mi bluzit o stavreh, ka nimaš pojma.
Ena učiteljica na razrednji stopnji je rekla, da gre letos na v podalšano in da se bo odpočila.
In kar se tiče učiteljev na predmetni, delamo tudi popoldne. Dopoldan imam švicarski sir od urnika. Začnem ob 8.00 pa delam tudi do 16.00. To pa zato, ker imam v sistemizaciji premalo ur za polni delovni čas. vprašaj drage ministrčke zakaj je tko. Pa moram popoldne imet še razne krožke in delavnice, da imam polni delovni čas. tako fajn mi je, a ne?
No in po tem, bi lahko šla domov, se pa občasno zgodi, da imamo pogovorne ure, roditeljske sestanke, pedagoške konference in izobraževanja.
In potem zvečer pridem domov k mojim otrokom… ko bi se jim lahko posvetila 100%…
Pa imamo še doma za kaj naredit, poleg učnih priprav je še kuhanje, likanje, pranje itd.
Ja enim je pa res fajn, ko delajo osem ur na dan. Strnjeno po vsej verjetnosti. Ko se odštemplajo, gredo lepo domov in se posvetijo svojemu življenju.
Kje ti živiš? Mi bomo na šoli do 7 julija. Vračamo se 22. avgusta. In če učiteljica tvojega otroka zamuja, je to problem šole in ne problem celega šolstva. saj imajo hišni red.
In dvomim, da učiteljica klepeta. verjetno se z drugo učiteljico meni glede dela. Je pa res, da bi si za take pogovore morala najti primernejši čas.
In ne meči v koš vseh učiteljev.
Velika razlika je med predmetnimi in razrednimi učitelji.
Še večja med osnovnošolskimi in srednješolskimi.
Da ne govorimo o profesorjih na faksu. Te pa si nobeden ne upa kritizirat. Ti si pa res zaslužijo svojo plačo. ko hkrati poučujejo na dveh faksih. In to dobesedno.
ko sem hodila na faks, je prišel profesor v razred, dal nalogo in izginil za dve uri. potem je prišel nazaj, pokritiziral delo in šel. Včasih smo študentje kar sami zapustili učilnico, ko so se praktične vaje zaključile. Nazaj ga ni bilo.
Ja, ta se je pa res nam,učil za svojo mizerno plačo.
In pol se vtikate v delo učiteljev na šolah. Ko bi vsaj naš profesor klepetal pred predavalnico. ga ni bilo ne v nebu ne v zemlji.
Kakšne laži!
Parkirišča pred šolami so čisto prazna in dragi učitelji so že cel teden na počitnicah, razen redkih izjem. (popravni izpiti)
Tudi med šolskim letom imajo učitelji vsake 2 meseca po en teden počitnic in tudi takrat so parkirišča pred šolami prazna.
Sosedovi otroci že stokajo kako jim je dolgčas saj že pogrešajo družbo otrok. Starši neučiteljev žal nimajo počitnic. Kako lahko dopuščamo, da so otroci na počitnicah sami doma, namesto, da bi bili s sovrstniki v šolah in bi se pač pod varstvom učiteljev igrali razne igre, imeli razne aktivnosti…
Veliko otrok komaj čaka, da se čez dobra 2 meseca končajo počitnice in so končno vklopljeni nazaj v družbo.
Žal redki starši premorejo plačevati 9 tedenske drage tečaje med počitnicam, da so njihovi otroci vklopljeni v aktivno družbo sovrstnikov. Veseli so , če za 1 teden največ dva na leto preživijo skupaj s starši mogoče ob morju ali gorah ali doma in potem otroci potrebujejo družbo sovrstnikov.
NAJ POJDE VSA SLOVENIJA NA POČITNICE ALI PA NOBEDEN!!!