Najdi forum

težave in problemi

Prav lep pozdrav!

Naj vam predstavim svoj problem:
Torej hodim s fantom s katerim sva izvedela, da sva v sorodu. Namreč njegov stari ata in moja mami sta bila bratranec in sestrična. Zanima me ali je ta sorodstvena vez preblizu, da bi nadaljevala najino zvezo.
Velik problem tu predstavlja njegova mami, ker veze ne odobrava. Zanima me tudi zaradi otrok. Je možno, da raskirava pri otrocih?

Upam, da mi boste lahko odgovorili.Hvala že v naprej.

Lap pozdrav, obupana Aleksandra.

P.S. A mi lahko odgovor pošljete na moj e-naslov:
[email protected]

Aleksandra!

Sprašuješ ali je vajina sorodstvena vez preblizu. Kriterijev za opredelitev tega je več.
1. Sklenitev zakonske zveze ni veljavna med brati in sestrami in v navpični sorodstveni liniji. Za sklenitev zakonske zveze med bratrancem in sestrično je potrebno soglasje. V tvojem primeru sorodstvena vez ni ovira za sklenitev zakonske zveze, kar preneseno v življenje tudi pomeni da zadržkov ni.
2. Včasih obstajajo moralni zadržki, tako kot v vajinem primeru. Precej so odvisni od bližine sorodstvenih vezi. Več kot ima družina močnejše stike, toliko večji je občutek nelagodja. Ostaja vprašanje, ali tvoja mama nasprotuje zaradi sorodstvene vezi, ali pa ji je to samo zunanje opravičilo in razlog zato, ker tvojega partnerja kot človeka ne sprejema.
3. Glede morebitnih zdravstvenih težav in telesnih anomalij pri otroku ne vem veliko. Znotraj sorodstvene mreže so določene bolezni, ki so gensko pogojene. Pri otroci sorodnikov se težave lahko potencirajo. O tem bi morala vprašati zdravnika. Obstajajo preiskave, ki določajo tveganje, vendar nič ni 100%. Pozanimaj se pri kakšnem zdravniku.
LP Andreja

Aleksandra, pozdravljena!

Moževa dedek in babica sta bila bratranec in sestrična… njun prvi otrok (možev oče) je bil celo življenje poleg astme in epilepsije zelo slabega zdravja; medtem, ko je drugi ‘otrok’ pri svojih 54 letih še vedno zelo zdrav…

Zdravstveno stanje tasta bi lahko pripisali temu, lahko pa tudi ne.. osebno mislim, da se vama to sigurno ne šteje v plus, kako pa bo dejansko z otroci je loterija..
če se otrok nepravilno razvija v času nosečnosti je moč to ugotoviti že s preiskavami, za samo zdravje otroka pa bosta morala počakati do konca.. v nosečnosti se sprosti in čimbolj razvajaj sebe, otročka in očeta..
če se imata rada, se spoštujeta in si življenja drug brez drugega ne predstavljata, poskusita… razmišljajta pozitivno, poskušajta to odmislit in se ne obremenjujta s tem.. zdi se mi, da če preveč razmišljamo v negativni smeri, privlačimo negativne silnice…

Želim vama, da bi vama uspelo… lepo se imejta,
Lara

New Report

Close