Najdi forum

Težava malo drugače

Pozdravljeni,
Imam eno težavo,ki morda se bo komu zdela nepomembna.Sama imam rada različne malo boljše plastične posode za shranjevanje živil,pa tudi ostale predmete,ki so gospodinji v pomoč in so pač iz plastike.
Vsakokrat,ko kupim posodo,so tiste famozne nalepke,cene….na njih,katere res težko odstranim.Včasih moram tako drgniti,da se celo posoda POŠKODUJE.
Probala sem z pol praška in pol olja,z različnimi detergenti,tudi z razredčilom,ki je posodo poškodoval.
Ali morda kdo pozna sredstvo,ki brez muke in poškodb odstrani te lepljive nesnage?
Hvala in lep pzdrav Sonja

z toplo vodo

Nalepke najlažje (sploh brez posebnega truda) odstraniš iz plastičnih predmetov tako, da jih segreješ s sušilcem za lase (s fenom). Malo segreješ in poskusiš, če se že lahko odlepi, če pa se še ne, še malo segreješ. Takšno navodilo sem jaz nekoč dobila na neki plastični posodi (uvoz iz Italije) poskusila sem in sigurno deluje.

Tvoj post je dokaz, da nas veliko enako razmislja, naredimo pa skoraj cisto nic! Ma, saj bi trgovci nalepke lahko malo pazljivejse lepili..Kaj smo strorili v tej smeri?

Jaz velikokrat v trgovini (no ne ravno v velikih centrih a bolj špecializiranih) rečem, da bom kupila to in to stvar če mi odstranijo nalepke. Pa se potem oni trudijo! Rečem, da je stvar za darilo! Sploh če gre za knjigo in podobn zadeve, pa ko potem kaj mutijo, da jih morajo označiti zaradi kraje, rečem naj jih dajo v folijo in gor lepijo nalepke.
T

Jao, tudi mene pograbi sveta jeza, ko nekatere nalepke nocejo in nocejo dol…
Prijatelj mi je svetoval, da naj na plastiki dobesedno “namakam” nalepko z oljem in jo nato s krpico ali z vato pocasi odstranjujem…In moram priznati, da se kar lepo odstrani, vendar malo bolj pocasi… LP !

Strinjam se z Marjetinim odgovorom. Sama sem poskusila tako, kot svetuje ona in res deluje.

Prav lepa hvala vsem za vaše nasvete!
Forumi nasploh so ŠPICA!!!!!!!!!!
LP Sonja

Najlažje gredo proč, če jih našpricate z WD sprejem.

New Report

Close