Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija TAHEEBO ČAJ

TAHEEBO ČAJ

Ga je kdo že poskusil. Kakšen se vam zdi? Kakšne učinkovine vam je naredil? Vam ga je kdo priporočal?

Smejte se in svet se bo smejal z vami METKA

Stara stvar! Kot čaj iz hrastove skorje. Oče ga je redno pil nekaj mesecev, pa nikoli ni povedal, da bi kaj posebnega čutil ob njem. Tudi jaz ne, le da sem bila pri pitju le nekajkrat očetov gost.

Priporočali so ga v glavnem zeliščarji. Moja onkologinja je sprva rekla svojim pacientom, da naj ga kar pijejo, saj malo več tekočine ne more škoditi. Je pa kasneje našla rezultate kemijske analize renomiranih laboratorijev, ki kažejo, da skorja taheebo vsebuje neko kemikalijo, ki zastruplja ledvice in jetra.

Taheebo je šel potem v pozabo, vsakih nekaj let pa za nekaj mesecev spet pokuka na plano. Najboj slaven je bil v letih 1990/91, potem se je izkazalo, da z njegovo pomočjo ni ozdravel nihče od uživalcev, ki jih je kdo poznal.

Zadnjih nekaj let pa ga izpodriva sok noni. Zgodba, ki se spleta okrog njega, je zeloooo podobna tisti o taheebu. Zlasti v zdravilnih učinkih (zdravila naj bi takorekoč vse) in očrnjevanju farmacevtske industrije (ki bi naj reklamo prepovedovala iz strahu pred propadom trga s kemoterapevtiki). Le podatkov o strupeni komponenti v noniju ni.

A potem je ta noni tudi en “lari fari”? Uh saj res ne veš kaj bi. Če pa resnično pogledamo pa tudi nekatera zdravila škodujejo. 😉 A ne? Potem taheebo ni nič. Hvala mimaŠ

LP

Smejte se in svet se bo smejal z vami METKA

No, za noni ne bom nič rekla, ker nič ne vem. Prodati so mi ga hoteli, podaril mi ga ni nihče, tudi degustacije (torej požirek) prodajalec ni ponudil.

Vem pa nekaj: da je farmacevtska industrija danes tako močna, da če bi noni zdravil raka, ga ne bi prodajali kot ga. Farmacevti bi že zdavnaj kupili ali si na kak drug način prilastili vsako obstoječo sadiko in sadež, verjetno tudi še “popravili” ceno, morda ga “koncentrirali” itd.

Ker pa je to v naravi rastoč grm ali drevo, je sok, če je naraven, svinjsko drag. Ne vidim prav nobenega razloga, da je dražji od drugih naravnih 100 % sadnih sokov (tudi ananasov, pasijonkin, jagodov in oranžni imajo veliko encimov, stanejo pa 50 krat manj!)

Jaz sem si naročila pred letom dni Noni sok. Cena je bila 1/3 cene tukaj v SLO. Res pa je, da sem ga naročila pri enemu od uvoznikov za EU. Poslali so mi ga po pošti. Tako, da je cena v SLO “u ibr” pretirana. Jaz nekih učinkov nisem čutila. Pila sem ga cca. 3 mesece, med KT. To je bil takrat edini zvarek polg KT. Kljub virozam okoli mene in kljub KT, sem ostala brez prehladov, viroz… Kaj pa vem, morda je nucal, morda ni. Dejstvo pa je, da ga nisem mogla prav dolgo piti, ker mi je šel okus že pošteno na živčke.

Če me kdo vpraša za Noni, mu rečem, da naj sicer poskusi, da pa menim, da ni to, za kar ga oglašujejo.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Aja, nisem napisala… Noni so mi poslali z Nizozemske. 🙂

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Tudi mi smo kupili Noni. Pa ga Jakson ni spravil dol in sem ga spila jaz. Okus … ogaben je še mogoče milo rečeno… kar pa se učinkov tiče, bi težko rekla…

lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Po čem ima okus ta Noni sok. Jaz pijem aloe in je v redu. No jaz pijem pač zaradi imunskega sistema in mi je všeč.

Smejte se in svet se bo smejal z vami METKA

New Report

Close