Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka
Pozdravljeni
Zanima me tole..jemljem tablete jasminelle in sem po 3 letih naredila 2 mesecno pavzo jemanja…nato sem od 21-25 junija imela menstruacijo in 26 junija 2014 pricela z novim paketkom tabletk..ko sem imela nezasciten spolni odnos je bil 3 dan jemanja tablet..po malo vec kot 12 urah sem vzela Norlevo..sedaj pa me zanima ali moram naprej jemati kontracepcijo…ali ne?..ali je moznost zanositve?..in ali bo kaj narobe ce podaljsam jemanje tablet in si prestavim menstruacijo..(s tem namrec nebom vedela ali sem noseca kljub norlevi ali ne…
LP HVALA
@orhideja20: menstruacija lahko po urgentni kontracepciji zamuja. Lahko naredite test za nosečnost.
@Taraa: Urgentna kontracepcija se lahko vzame tudi ob kontracepciji. Večjih stranskih učinkov, razen slabosti ni.
@zukj: Ni pametno skrajševati obdobja jemanja tabletk. Držite se navodil proizvajalca.
@orhideja20: Ukrep je bil pravilen. Zdaj sem šele vidla, da vi sprašujete po vmesni krvavitvi in ne menstruaciji. Vmesna krvavitev ni nujna in ne pove ničesar o učinkovitosti tabletk.
Pozdravljeni!
Pozabila sem vzeti 2 kt oz. drugo vzela 21-22 ur prepozno isti dan ko sem drugo vzela 21-22 ur prepozno in potem še ob pravem času redno redno tableto sem imela spolni odnos. Zanima me katero jutranjo tableto mi priporočate? Saj bom do nje lahko prišla komaj pribl. 40 ur po spolnem odnosu (vikend). Katera je po vašem mnenju najbolj učinkovita?
Hvala
Pozdrav, sem v zrelih letih 40 + Zadnja M je bila 13.7. v petek na koncu M sem imela nezaščiten SO ki pa ni prišlo do izliva. Ne uporabljam nobene KT. Po 24 urah sem vzela Norlevo. Skrbi me? Kdaj lahko pričakujem redno M ? Če nebi bilo norleve bi jo pričakovala 10.8. Do danes nedelje zvečer še ni bilo nobene reakcije. Ali je možnost zanositve velika ? Hvala za odgovor.
Lp Venisha
Pozdrav še enkrat ter hvala za odgovor. Zanima me še ali je možnost zanositve, velika ? Norlevo se vzela prvič. Zmirom sva previdna in dosledna, ampak se je vseeno zgodilo, da je bil malo predolgo noter brez kondoma. Do izliva ni prišlo samo je bil kar precej vzburjen in lahko se z njegovo tekočino izločijo semenčice. Prejšni dan oz. pred 24 urami pa je imel erekcijo in semenčice so verjetno v kanalčkih še ostale. Vem, moram čakati, da naredim test. Ampak ta mesec še bo dolg in to me zelo žre. Mož mi pravi, da je vse OK jaz sem pa preveč v skrbeh. Družino že imava, in še leta so,…..
Hvala za podporo, lp venisha
Pozdravljeni!
Imam naslednji problem….v prvem tednu jemanja kontracepcijskih tablet (začetek 13.7) sem bila dokaj nedosledna pri jemanju…v drugem tednu jemanja sem imela nezaščiten spolni odnos. Zato sem 36 ur po SO vzela jutranjo tabletko. Zanima me kakšne so možnosti za zanositev in ali lahko preneham z jemanjem kontracepcijskih tablet in tako prej dobim M. in kdaj naj opravim test nosečnosti.
Hvala in lep pozdrav
Zanima me tudi, ali je krvavitev pred M. zaradi jutranje tablete nujna, ali je to samo pri ženskah, ki ni jemlejo kontracepcijskih tablet. Po užitju Norlevo tablete me samo boli spodnji del trebuha čutim nekakšno napetost.
Mogoče še podatek da je bil prvi dan menstruacije 9.7 spolni odnos pa iz torka na sredo(23.7) okoli 5 ure zjutraj.