Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka
Živjo!
Ne potrebe po nujni kontracepciji, lahko pa jo seveda uporabite če želite. V 3. tednu ni možnost nosečnosti nič večja, kot v 2. tednu. Potrebno je zagotoviti, da ženska pred premorom, torej v 3. tednu, redno zaužije vsaj 7 zaporednih tabletk, ki bodo zagotavljale kontraceptivno zaščito naslednjih 7 dni.
Matjaž
Pozdravljeni.
Imam neredne cikluse (zadnji 16.3.), in če gledamo približno na povprečje bi morala ponovno menstruacijo dobiti okrog 23.4., vendar te ni bilo. 30.4. sva s fantom imela spolni odnos, sicer sva uporabila kondom, ampak se mi ni zdel popolnoma varen, zato sem (60 ur po sp.o.) vzela tabletko norlevo. Kdaj se bo pojavila naslednja menstruacija, glede na to da mi je “zamujala” že pred spolnim odnosom?
Pozdravljeni, imam eno vprašanje in sicer.
z punco sva včeraj mela spolni odnos za oba je bilo prvič. nisva pa uporabila kondoma(tudi kontracepcskih tabletk ne jemlje). med spolnim odnosom nikoli nisem začutil da bi lahko doživel izliv ko pa sva končala je bila na penisu taka čudna tečokina(ista kot sperma) vendar ni bila bela. zanima me ali lahko zanosi in ali je dobro da poje to jutranjo tabletko.
hvala,lp
Pozdravljen!
Tista tekočina je nožnični izcedek. Čeprav ni prišlo do izliva v nožnico, pa s spermiji lahko nahajajo tudi v predsemenski tekočini. Res je, da je koncentracija spermijev precej nižja kot v spremi, a možnost nosečnosti obstaja. Možnost nosečnosti je sicer odvisna tudi od tega, kdaj v menstrualnem ciklusu je prišlo do odnosa. Splošna prioporočila so, da se uporabi nujna kontracepcija, ko je prišlo do nezaščitenega spolnega odnosa, zato jo predlagam tudi jaz, za vsak slučaj. Dobita jo v lekarni brez recepta (Norlevo ali Escapelle), stane 14€, če je punca mlajša od 16 let bosta potrebovala beli recept od zdravnika. Naslednjič uporabita kondom!
Matjaž
Živjo!
S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos(ni mu pršlo vame, vendar sem šla vseeno takoj po norlevo tabletko).Imam pa zdaj problem, ker sem vzela norlevo kakšen teden pred menstruacijo (na splošno imam neredne menstruacije in ne vem kdaj točno naj bi jo imela). 8 dni po norlevi sem dobila menstruacijo(trajala je samo 3 dni, vendar je tudi moja zadnja menstruacija trajala le 3 dni) in takoj 1 dan krvavitve sem začela s kontracepcijskimi tableti, vendar zdaj ne vem če sem že zaščitena, ker ne vem ali je bila to moja prava menstruacija ali le vmesna, zaradi norleve. Zanima me, če sem vseeno zaščitena tudi, če je bila to le vmesna krvavitev ali ne? Če je bila samo vmesna krvavitev, po kolikšnem času sem zaščitena, če redno jem KT?
Pozdravljeni!
S fantom sva imela spolni odnos od katerega je preteklo 24ur. Jemljem kontracepcijske tbl Diane. Vendar sem do ponedeljka zjutraj jemala tudi antibiotik Primotren, ki naj bi zmanjšal učinkovitost KT.
Hkrati sem v ponedeljek zvečer začela z novim omotom tbl Diane. (v lekarni so nama rekli, da primotren vpliva na KT še tri dni po tem, to je bil sicer 4. Dan a nama je vseeno priporočila norlevo)
Zanima me če je samo to bila zadostna zaščita, kajti uporabila sva tudi kondom, vendar enega dvakrat … :/ Skrbelo me je če bi v tistem stanju med erekcijama, kaj sperme prišlo ven iz kondoma, vendar mi je fant zagotovil da ni nič občutil …
Zanima me ali je kakšna možnost da zanosim?
Ali naj vseeno zaužijem Norlevo, katere me je pravzaprav zelo strah?
Prosim za čim hitrejši odgovor kajti imam le še 36h.
Najlepša hvala.