Najdi forum

Moram reči – kar zanimiva debata, še zlasti izmenjava mnenj med Janijem in Tašo. Osebno bi se kar raje postavil na Tašino stran – dobesedno se strinjam s praktično vsem, kar piše – njena stališča sem slišal tudi iz ust kar nekaj izobraženih žensk starosti recimo 25 – 35 let skoraj z istimi besedami.

Ženske pač cenijo pri moških spontanost, resnično in ne zaigrano samozavest, materialno stanje, ki omogoča solidne življenjske razmere zanj in zanjo in kasneje še kakega otroka. To je z njihovega stališča povsem razumljivo in bilo bi jih krivično zaradi tega označevati kot materialistke. Morda materialistke res – ampak v pozitivnem pomenu besede.

Žal tudi sam poznam precej moških, ki se izgovarjajo, da jim denar nič ne pomeni le zato, ker ga nimajo in ker ga tudi niso sposobni zaslužiti. Ponavadi pa se žal tudi zgodi, da ko take moške pobližje spoznaš, ugotoviš, da tudi na drugih področjih (recimo temu – duhovnem in še kakšnem) tudi nimajo kaj pokazati. To je seveda že nadaljnji in večji problem. Z ženskami seveda ni bistveno drugače – tudi sam sem spoznal že kar nekaj žensk, ki lahko pokažejo le zunanjost, česa drugega v glavnem ne premorejo. Kombinacija privlačnosti, izboraženosti in življenske uspešnosti je izredno redka.

Kar se tiče ljubljanskih lokalov: tu moram dati Janiju do neke mere prav. Za Ljubljano je v primerjavi z drugimi evropskimi mesti podobne velikosti značilna velika koncentracija raznoraznih lokalov, med katerimi se ves čas odpirajo novi in novi. Res je, da je v marsikaterem od njih opaziti veliko nastopaštva in pozerstva ter ocenjevanja ljudi po videzu (sam se rad občasno zelo različno oblačim in prav v zabavo mi je opazovati reakcije oz. različen odnos do mene kot gosta), vendar, ker je mesto relativno majhno, ne porabiš ravno dosti časa, da ugotoviš, kateri tip lokalov ti je bolj pri srcu in gotovo se da kaj najti. Se pa strinjam, da so za spoznavanje kakšnih bodočih partnerjev starosti od 25 let navzgor verjetno primernješa še kaka druga mesta – npr. razne prireditve, koncerti, otvoritve razstav itd.

Pa še nekaj, kar je v bistvu bolj splošna opazka, kot pa odgovor na konkretno temo. Motijo me nekateri večkrat ponovljeni klišeji v stilu: urejena ženska pomeni puhoglavo lahko žensko; urejen mlad moški v dražjem lokalu pomeni puhoglavega nastopača – zakrinkanega lovca; mlad moški z dobrim avtom si tega že ni kupil sam; mlada ženska, ki ve kaj hoče in česa noče v življenju, je karieristka, ki nikoli ne bo našla partnerja…

Pa sem jih naštel le nekaj. Zgoraj našteto je včasih res, velikokrat pa ne. Potrudimo se spoznavati ljudi, kar je lahko zelo prijetno in zabavno opravilo in raje presezimo standardne predstave.

Evo mene “opet” (madona, kdo bo še rekel, da nimam kaj bolj pametnega za početi, saj sem v zadnjem mesecu več “mejlov” napisal neznancem kot v celem življenju)!

Iz Taše sem celo izvabil nekaj smajlijev, kar seveda (kot bo rekla Taša) ni posledica tistega dela, ko sem pisal o skuliranosti, ampak ostalega, ker sem tako smešno (neumno, seveda) napisal…. :)))))

Torej, odgovori :))…
Najprej nekaj za Jano:
Sorry, ampak, NAUČI SE BRATI, saj ni težko… :))))) Napisal sem Nataly, da bi jo rad spoznal (“da ena pijača ne more škoditi…”), da pa bi vseeno rad izmenjal še kakšen mejl prej, ker imam pač slab občutek, da je kaj narobe z njo ali da se dela norca iz mene (nas). In kaj se je zgodilo – poniknila je. Nisem imel nič osebno proti njej, rekel sem samo, da mi pač padejo na pamet take misli. Pazi malo, preden take obtožbe ven mečeš, še posebej zaradi takega “felerja”. Ampak, ni panike. Saj razumem, da je tako nakladanje težko brati. :)))))
Ciao, J.

Efemit:
Stari, u nulo si zadel. (poglej še moj komentar spodaj od “turbokapitalizma” :))) )
Ciao.

Aligator:
Tudi zanimivo. Po pravici povedano, so tudi meni take ženske bolj všeč, problem, ki se navezuje na vse to, je pravzaprav tudi skrit v tem, kar si napisal – da to ni problem, če je ženska ambiciozna, problem je to, ker je ponavadi težka, celo glupa itd. Seveda so pa izjeme.
Thx za odg.
Ciao, J.

A:
Prebral sem (na hitro) tudi tvojo temo (oz. bi lahko rekel odgovore na splošno) “Primožu” in moram reči, da se mi je slika dosti bolj zbistrila. Sicer si tam kritizirala Primoža, da premalo konkretizira stvari (s čemer se strinjam do neke mere – vendar ga v tistem primeru podpiram 100%), vendar si “spotoma” tudi krepko pojasnila svoje mnenje.
Si pač tipična materialistka, ki ji poleg tega tudi sex veeeeliko pomeni. Vso srečo v sexu… sorry, življenju! :))) Tudi prav.
O tistih izjavah, če kdo pozna neprivlačno žensko, ki bi varala moža, navajanje Ruglja (a ga kdo sploh resno jemlje?? :)) ) ipd. ne bom zgubljal besed, ker je že absurdno.
Mogoče bom edino (kar sicer ni tu tema, vendar se nanaša nate, pa ne morem tam pisati in obenem seveda moram še malo “pikati” :))) ) malo pokomentiral tiste % (koliko je sex v vezi), ker smo se ravno o tem nekoč pogovarjali in se na koncu celo nekako zedinili… :)) Padale so namreč čudne številke – od 10, 20 pa tja do 70%. Potem smo ugotovili, da je razlika, ali misliš na splošno, še preden spoznaš človeka, ali pa potem, v vezi, ko stvari stečejo. Če namreč vzameš ostale stvari (materialne, karakterne, itd.) za samoumevne oz. pač pridobljene (v vezo) in opazuješ nadaljnjo vezo, je sex definitivno dosti bolj pomemben, saj se preko tega tudi rešujejo nesoglasja, pestrost veze ipd. Če pa ocenjuješ človeka na začetku veze (ali bi se spustila z njim/njo v resno vezo) pa sigurno gledaš sex kot eden izmed npr. 5, 10 pomembnih dejavnikov, ki morajo “štimati”. Kar bi pomenilo okoli 10, 20%. Ker, če je že pred vezo pomemben samo sex (oz. v veliki večini), bi bila potemtakem ženska (ali obratno, seveda) najbolj srečna s največjim prostitutkom, kurbirjem (pa čeprav je psiho, totalen nesposobnež ipd.) oz. nekaj podobnega. No, seveda obstaja še varianta, da je nimfomanka… :))))
To je bilo mišljeno nekako na splošno, ker ne bi rad odpiral “podteme”. V glavnem, A, srečno, kakorkoli že. :)))))

Taši:
nasmejal sam te! No končno… :))) Ti mene že vseskozi…. :))))
Tokrat sva se spustila v zelo konkretne debate, že skoraj čisto mimo teme, ampak če načenjaš…. :)))) Malo se že zgubljaš ali pa postajaš živčna in napake se kar vrstijo. Na splošno ali pa glede na moje pisanje… :))
Pa začnimo zelo konkretno:
1. če mercedes 320 clk ni avto za “babe”, potem res ne vem, kaj je. Cca. 3 leta star stane okrog 6 mio. Verjemi, da zgleda kot nov in če ima magari 100.000 km, ve to samo tisti, ki pogleda na prižgan (!) števec. Da ne govorim od ostalih ugodnih “strojev”. Če pobrskaš, dobiš za 5, 6 mio huuuud avto. Torej, kar se tiče izjave, da “kolikor ti poznaš trg..” – ga ne kaj dosti (sicer hvalabogu, drugač bi mislil, da tipe zbiraš s cenikom v roki… :))) ).
2. upal sem sicer, da se ne boš spuščala v debate, koliko je takih ljudi, ki si lahko privoščijo kak tak avto, saj sem jaz napisal, da so to “top of the top” kar pomeni – zeeeelo redki, se pa najdejo. In midva ne govoriva o povprečju???? Kaj pa zvišaj kriterije in to.. hmmm… sedaj pa jaz visoko letam, ti pa ne… nekaj bo narobe… :))))
No, pa če si spet načela…. :))) Seveda ne bom z imeni pisal.
Športniki so, ni debate (tudi v LJ pridejo, res pa bolj poredko). Manekenke prav tako (delajo seveda v tujini). Kar pa se tiče študentov… :))))) Ta je bila najboljša… Če so pridni, doktorirajo pri 26, 27 (diplomirajo pri 22, 23-ih) in so oddani (s strani slovenskih ali tujih podjetij!) že takoj po diplomi. Seveda to mogoče ne velja verjetno za kake ekonomiste (se opravičujem, če imate tudi tam take izjemne strokovnjake) ipd. temveč za specifično (tehnično) stroko, kjer je kader (še posebej v tujini) huuudo iskan. Kot sem rekel – so redki, poleg tega sem dodal, da taki verjetno niso “nastopači”. Definitivno pa bi lahko bili – in o tem sem govoril – možnih variantah, ki jih mogoče siecr v praksi ni (torej da bi tak tip – ki dejansko obstaja – vseeno se odločil biti nastopač – . Poleg tega si pozabila, da dobijo taki služben avto, 24ur na dan. A ni to njihovo?? :))) Seveda še obstaja varianta, da si ga zaslužijo v letu, dvem (poznam primer!!), če imajo 500.000 plače – 500.000*24 mes (računam, če moj kolega prihrani polovico plače na mesec)= ravno tisti 320 clk… :)))) O tujini pa sploh ne bom govoril. So seveda še bolj redki, vendar te naše veze (na naši ustanovi) spravijo tudi tja. Mora biti pa seveda naaajboljši. Tam so potem pogoji, kar se tiče zaposlitve hudi (klavzula o konkurenčnosti, nezaposlitvi po izteku seveda individualne pogodbe, doktorat ipd.), vendar denar sploh ni več problem. Torej, tu ni bilo več govora o povprečnežih! Poleg tega obstaja še varianta, da si pač vzamejo kredit za kako leto, dve (vem, da si pisala lizing ipd. ne šteje), vendar se mi to ne zdi nič kaj takega. Bodo pač imeli 320-ko totalno odplačano pri 32ih namesto 28… :))) Pustimo podrobnosti.
Na sploh pustiva to, ker mi je brez veze tako natančno razglabljati in gledati tvoje napake.
Govoril sem pač na splošno o dveh stvareh
1. da mi ni več toliko všeč scena, ker folk ni več tak, kot je bil 10 let nazaj (ne mislim seveda isti folk – ker je postaran – temveč ljudje istih let sedaj in takrat). Če ti dam konkreten primer, pa boš mogoče videla kaj mislim:
takrat se mi zdi, da si šel parkart na isto mesto ven, videl nekoga 2. ali 3. in sta se že začela pozdravljat, debatirat… Tega ni več toliko (je pa seveda še, da ne bomo spet o konkretnih primerih govorili). Obenem te še izzivam (“kao” :)) ) – kaj če bi prišla nekako na mejl (če je možno tako, da ne bo viden – bo Primož povedal)?? :)))
2. da je tudi spoznavanje v smislu iskanja partnerja bolj…. hmmm… “turbokapitalistično”. :))))

In še mimogrede: tudi jaz bi se postavil zase (zate) za tisto mizo in na splošno sem “za”, da primeš življenje v svoje roke. Vendar ne na račun spoštovanja drugih. Če zaključim bolj po Primoževo :))) :
RESPECT, PEOPLE.
Ali po znanih filozofih skupini scooter :))))))))))))) – tudi eden izmed mojih načel:
IT’S NICE 2 B IMPORTANT, BUT IT’S MORE IMPORTANT 2 B NICE!!!!

Držte se vsi – strinjajoči ne nestrinjajoči se z mano (če seveda zato, ker se ne strinjate, nisem neumen ali kaj podobnega – v tem primeru pa.. se spustite :)) )!

Ciao. :)))

Toliko nakladanja še v življenju nisem slišala kot od tebe, Jani.
V osnovi operiraš s samimi stereotipi. In potem preračunavaš. Definitivno razumem, da imaš težave pri spoznavanju. Če toliko kompliciraš, potem pač privlačiš podobno preračunljive in komplicirane osebe.
Drži se – življenje je pravzaprav bolj enostavno.

Zelo dobro povedano! Se strinjam s tabo Jani!

Mislim, da sem v Ljubljani “obdelala” večino mest, kjer se družijo mladi. In mi večina ni več všeč. Veliko ljudi ima predsodke glede določenih mest kot je na primer Metelkova ampak dejstvo je, da se ljudje tam vsaj pokažejo v pravi luči. “Tak sem, ne bom se pretvarjal,…”; tako vsaj veš kaj lahko pričakuješ. Ko pa greš kam bolj v centru Ljubljane, dobiš pa vtis kot da je pomembno najprej to, v kaj si oblečen. Da imajo punce globok dekolte in da so blazno luštne, tipi pa, da so frajerji z mišicami. Jaz sem zadovoljna sama s sabo ampak na taka mesta ne maram hodit, ker se rada družim in pogovarjam in spoznavam ljudi, ne pa, da moram najprej čez neko ocenjevalno lestvico, če ustrezam kriterijem. Najbolj adijo mi pa je, ker fantje mislijo, da name naredijo vtis denar in najnovejši model avtomobila, ki se sveti, je športen in bla bla bla. Ni kaj, take vrednoste pri meni niso aktualne, ker imam dovolj svojega denarja in menim, da sem vredna več kot nekoga, ki me zna impresionirat samo z materialnimi dobrinami. Seveda obstajajo zlate izjeme, ki pa se bolj ali manj takih mest izogibajo, ker naletijo na punce, ki pa imajo ravne take stvari rade. Živi in pusti živeti. Ker smo si ljudje tako različni naj vsak živi kakor mu najbolj paše. Lp

Po mojem mnenju imaš malo zgrešen pogled na življenje. Tipi, ki imajo nekaj pod palcem, ne dobijo kvalitetnejših žensk ampak lutke, ki jim je pomemben samo denar. Luštne so zato, ker je to edini način, da koga pritegnejo. Ženske, ki so kvalitetene in ki dajo kaj nase, znajo same zaslužit denar. Isto velja za moške. Ljudje, ki pošteno služijo svoj denar, so ponavadi javnosti skriti, se ne izpostavljajo. Da so prišli do denarja, so garali in znajo svoj trud ceniti. Mogoče imajo jahte in dobre avtomonile a tega ne oznanjajo celemu svetu.
Kdor pa se izpostavlja z denarjem, je ravno obratno. Taka oseba se mi smili, ker lahko ljudi pritegne le z denarjem in vprašanje, če ima kaj pravih prijateljev.
Če meniš, da se mora človek, ki nima veliko denarja, zadovoljiti z manj, razmisli še enkrat. Vse se pokaže enkrat, ko si starejši, ko vsa ta lepota izgine. Takrat je pomembno, če imaš koga, s komer se lahko pogovarjaš, nekoga, ki te objame, ko ti je hudo, ki te ima rad ne glede na to, da imaš veliko rit ali gubice in nekoga, ki ti bo stal ob strani, če je kaj narobe. Najlepših stvari v življenju kot so prijateljstvo, ljubezen, veselje, ti denar ne da. Da pa preživiš tudi materialno, ne potrebuješ ogromno denarja.

Tale debata je pa res ušla nekam

torej v svojem odgovoru si moj zgeneraliziran odgovor napadel s konkretnimi primeri

OK, kar se slovenskih manekenk, ki delajo v tujini tiče, še nobena ni podpisala dolgoročne pogodbe, ampak delajo le projektno, na podlagi predhodnega izbora; torej denar je ali pa ga ni. (v Lady in Hopla res piše marsikaj..pa saj veš..kaj pa če je vse res :)) pa btw. konkurenca je huda in zato cene tudi manekenkam padajo…to kar ti vidiš po raznih tujih revijah je top of the top..pa ne slovenski ampak svetovni

dobri športniki redko pridejo v lj…????????

Tehnična stroka, ki jo omenjaš so verjetno računalničarji in res celo poznam tipa, ki zasluži nekaj več kot 500 000 Sit pri svojih 27-28. Ampak je v vzorcu mojih znancev računalničarjev (ki jih btw ni malo) ena huda izjema, zasluži toliko od 1. marca letos. In ta tip se prevaža z Unotom, ker mu je stanovanje prioriteta (no in pa smučanje). Poleg tega od marca do danes verjetno še ni našparal za avto in bo trajalo po tvojih izračunih še kako leto in pol :))) A poznava celo istega R?

razmere zunaj, imam računalničarskega kolega, ki dela trenutno v Finski Nokiji v Helsinkih. Za naše razmere ima bajno plačo, samo kaj ko so na finskem življenjski stroški ogromni. In isto velja za vse tiste kolege, ki delajo po Bruslju, Londonu, Frankfurtu, Kobenhavnu, celo v LA.
Kar se tiče avtomobilov na račun firme…..gledaš preveč hollywoodske filme.
Razen board executives nihče ne dobi avta na račun firme, še posebej pa ne clk-ja (btw.računalništvu je recesija od padca delnic dotcomov, ki je zunaj precej bolj očitna kot pri nas)

Ti si malo pobrkal, med izrazom oddani v službo še pred diplomo in bajno plačani. Takim se reče štipendisti. In točno štipendisti ga nasrkajo najhuje s takimi zagarantiranimi zaposlitvami kar se plače tiče. Le redki si lahko privoščijo odstop od pogodbe o štipendiranju in vrnitev štipendije.

Diplomirali pri 22, 23 basa totalna. Srednjo šolo konča večina ljudi pri 18-19 . 17-letnika ni nobenega, z izjemo koga, ki je v OŠ preskočil kak razred, univerzitetni študij pa traja 5 let. Doktorirajo pri 26? Možno samo ne na nobeni od slovenskih univerz…mislim, da je prof. Slivnik ena taka huda izjema…samo on ni najina generacija 🙂

Kar se tvojega argumenta o kreditu tiče, si še 1x preberi moj komentar o tem. btw. ali si zračunal koliko avto preplačaš na račun obresti, ki jih na račun leasinga/kredita plačaš? In koliko je avto vreden, ko je končno tvoj…in kaj storiti, ko je avto star? Nov kredit? Zapravljivo :)))

clk hm, ali jim ni cena zdajle full padla zaradi novega modela? In a se ti ne zdi čista potrata kupovati star avto izven garancije, precej zvožen, če pa za ta denar dobiš nekaj solidnega, novega in v garanciji? Za 6 miliončkov se dobi že kar Avto.

In še 1x si zgrešil moj point začetnega pisanja…ne glede na to kaj iščeš (žensko)ali iščeš na napačnem koncu ali pa nimaš tistega kar take ženske, ki te privalčijo iščejo v moškem…dvomim, da še nisi srečal dekle za katero bi rekel, da s tole bi pa bil skupaj….in to verjetno ne samo eno.

ej pa za konec..najlepša hvala za schnell kurs iz spoštljivosti :))) Takole preko neta je pa res zelo lahko ugotovit koliko mi je manjka…si to ugotovil iz anekdote o kelnarju?… zadevo si preveč posplošil 🙂
Spoštljivost je, no vsaj pri meni, stvar medsebojne vzajemnosti

pa še to..Jani koliko si bil star, ko si začel živeti nočno življenje…scena se je morda res spremenila, ker se je zamenjala generacija…povprečna starost je ostala enaka…samo ti si se postaral :)) Morda boš pa razumel starše, ki govorijo, kako je bilo včasih lepše :)))) in drugače.

in odg. Ini

napisala sem namerno kvalitetnejše IN lepše, če ti v takem izrazu najdeš lutko? potem sorry si zgrešila namen mojega pisanja. Ker je bila moja implikacija točno to kar si ti napisala. Samo dvomim, da take ženske redno zahajajo v ljubljansko nočno sceno (poudarek na redno). Še vedno je na ženskah predvsem fizična privlačnost tista, ki pritegne prvi pogled in naredi prvi vtis, ni pa dovolj za obdržat tipa – zato IN kvalitetnejše.

Če pa te je zmotilo tisto o različnih poljih konkurenčnosti…danes je moški za isto delo še vedno plačan bolje od ženske, žal.

pa še to Metelkova je središče drugačnega snobizma…ideološkega…kar pa meni tudi ne leži. So na nek način preveč militantni zame.

Takole pa mislijo o Ljubljani drugi:

Forbes: Ljubljana je idealna za življenje samcev

New York, (STA) – Ljubljana je poleg Barcelone, Bombaya, Cape Towna, Londona, Pariza,
Dublina, Sydneya, Stockholma…, najbolj prijetno in primerno mesto za samce, so ugotovili
analitiki ameriške gospodarske revije Forbes. Revija, ki med drugim objavlja tudi lestvico
najbogatejših ljudi na svetu, je poskušala odkriti, v katerem mestu na svetu imajo tisti, ki so brez
družine, največ možnosti za ugodno nabavo nepremičnin in premičnin, za delo, zabavo in
nenazadnje tudi za srečanje partnerja.

Forbes navaja ocene podjetja Mind-branch iz Massachusettsa, da je vrednost industrije zbliževanja
oz. povezovanja “osamljenih src” v svetu okoli 917 milijonov dolarjev. Zato so se tudi sami
odločili in samcem ponudili seznam desetih mest, v katerih bi lahko dobro živeli, delali, pa tudi
dovolj prihranili, da bi tako na nekoga naredili vtis in ne bi bili več sami.

Ljubljano so izbrali zato, pojasnjuje Forbes, ker gre za eno najuspešnejših vzhodnoevropskih
zgodb v zadnjem času, ker je to mesto, kamor sosedje vedno raje zahajajo, da bi se prijetno
zabavali v tehno klubih, v podeželskih vilah in jazz barih. Dober pokazatelj blaginje je tudi prihod
Novartisa, ki je pred kratkim prevzel farmacevtsko družbo Lek, ki je zaslužna za precejšen del
slovenskega bruto domačega proizvoda, je o Ljubljani še zapisal Forbes.

Morda najboljše od vsega pa je po mnenju revije to, da se slovenski japiji, ki so sicer prav tako
oblečeni po zadnji modi in zali kot njihovi zahodnoevropski kolegi, še niso navzeli
“evro-vzvišenosti”.

——————-

Če prav sledim, sem dolžan tri nove odgovore… :)))

Ini:
Zanimivo. Na Metelkovi še nisem bil, tako da ne morem komentirati. Ostalo imaš pa več ali manj prav. Folk ni več, kar je bil.
Drži se, J.

Eleni:
Kaj naj drugega rečem kot – hvala! :)) Sem ti dolžan pijačo… :))))
Ciao, J.

In pa še na koncu zelo skromni gospe (uspešna, bla, bla,..): :))))

Če nimaš časa prebrati vse (res je postalo komplicirano – kaj morem(o) :), saj so se ljudje odzvali v večjem številu, zašli z bistva teme, kar je porodilo nov odgovor itd.), potem ne sklepaj vsega po par stavkih. Če nisi opazila, je moj zadnji post bil namenjen predvsem provokaciji (kao :)) ) Taše. Niti približno nisem imel namena “kalkulirati” te zadeve. Kar se vidi iz komentarjev nekaterih drugih (Ine, Efemita, pa še koga). Na splošno so ostali komentirali zadevo v grobem in se niso spuščali v brezvezne podrobnosti (kdo ima koliko, kaj itd.). Če pa že kdo izziva… :)))
Tudi s tabo očitno ni vse v redu, če v svoj nick pišeš take stvari. Zakaj pa potem daješ take kratke in neargumentirane izjave? Zato, da se bom jaz sekiral (valda, že kličem psihiatra :)) ) ali zato, ker bi se ti rada “spraznila”?? :)))) Še enkrat – poglejte smajlije – meni je vse to v zabavo. :))
Razmisli še malo o tem. Bistvo vsega je bilo (še enkrat poudarjam) sigurno povezano s stereotipi – ampak ne s preračunavanjem detajlov, temveč o tem, ali so ti stereotipi bolj izraziti sedaj ali ne oz. je “turbokapitalizem” povzročil večje diference in težnje ter s tem težjo komunikacijo in druge interface-e med ljudmi (tako za spoznavanje kolegov kot partnerjev). Kar se pa tiče kompliciranosti – če misliš, da sem potem kompliciran (kar je možno 🙂 ) – si predstavljaš, kako so morali biti komplicirani šele Einstein, Sokrat, Mandela,… :)))
Izpostavil sem to – če je človek “uspešen, ambiciozen,..” ali potem bolj kot včasih misli, da je najboljši, da so stvari simpl (čeprav imajo ljudje zelo neenake pogoje), da so ostali nesposobni itd. Skratka ali zaradi tega postane bolj “težek” za ostale kot so podobni postali včasih? Oz. ali je takih več kot včasih?
Ja, no, kakor kdo razume, res je. Eni bolj, eni manj. Zaradi časa ali pameti….:)))))
Seveda nimam nič proti različnim mnenjem, dobro pa je, če imajo vsaj pametno podlago, ne pa da samo kritizirajo nekaj, kar sem dejansko tudi jaz, pa niso videli (ali pa hvalijo, kar sem tudi jaz, pa niso videli) in potem sem jaz čuden (no, ja, saj res…. :))) ).

Sicer pa ta debata tako ali tako ničemur ne služi (razen, če bomo ustanovili skupino za spoznavanje ali pa svetovanje spoznavanja :))) oz. če bo sedaj tisti, ki prebere to, postal “drug” človek :))))) ), že tako se čudim, da sploh zdržim toliko časa, tako da… whatever… :)))
Danes je petek, poletje prihaja, čas je za “party”….. :)))

Ciao, J.

O.K., še enkrat… :)))

Taši:

najprej to – ti si začela s konkretnimi številkami (kdo kdaj diplomira itd.) od tistega mejla 10.6.03, 14:29, tako da prosim vsaj malo preberi zadeve, kdo je začel konkretizirati generalizirano…. :))))

Sedaj pa na hitro – ne bom se spuščal v podrobnosti, ker mi je bedno na tak način spotoma dokazovati koliko vem, ali kaj sem že doživel in s kom… ampak samo komentarji:
– manekenke so tudi take (poznam), za koliko časa dela, nima veze, pri velikih zaslužkih je dovolj že leto ali v slabših primerih nekaj let, da si nabere kar konkreten denar (seveda, če je pametna in varčuje – to pa je druga debata); bistvo je bilo, če so ali niso, ne pa številka – torej so (seveda, kot sem rekel, delajo v tujini!
– športniki seveda iz istega razloga niso dosti v LJ, ker igrajo v tujini in seveda tudi živijo tam, kaj pa drugega!! (halo?)
– služben avto nisem mislil clk ampak pač služben avto, ki je ponavadi zelo soliden; definitivno si lahko zraven potem privoščiš druge stvari in si spet lahko “high”; mislil sem v smislu, da je služben avto dober doprinos k temu stilu in pomoč, ker ni treba “šparati” za avto.
– študentje… to pa ni vredno kaj preveč debatirat, ker si čisto “out”, vidim. moj dober kolega je doktoriral pri 27, en drug sodelavec tudi tam nekje, prvi je bil oddan v smislu, da je bil v firmi že dogorjen za službo (ker je sodeloval z njmi že tekom študija) in ne v smislu bedne štipendije; tudi drugi podobno. Sploh pa je bila tudi tu debata, če obstajajo in ne za povprečne… in pravim ti – obstajajo. dol mi visi za tvoje kolege iz helsinkov in ne vem, kje še. obdrži zase detajle (saj že vsi ve(j)mo, da si pomembna oz. da nas prepričuješ, da si :))) )
– o tistem kaj se dobi za 6 mio, pa kot sem rekel že trikrat sedaj – dobi se. kakšen je stvar okusa, definitivno pa je tudi za zbirčno žensko (tipa) hud avto. Če želiš z oglasi in ceniki okoli hodit v tej vročini, izvoli, meni se ne da. :)))))))))
– od tega, ko sem začel hoditi (malo bolj redno) ven, je več kot 10 let in povem ti, da se je tako povprečje kot mislenost spremenila, glede na tedanje razmere
(predvsem v diskotekah – tudi te so bile seveda vključene v debato!!) – to ve povedati vsak, ki vsaj malo pozna sceno
– pa še konkreten izziv si “preslišala” – kaj če bi prešla na mejl (saj bo Primož poskrbel, da se ne bo videl, upam)? bomo preverili teorijo spoznavanja zelo na hitro v praksi brez nakladanja kdo je “boljši” in bolj “kul”… :))) ?

Vroč pozdrav, :)))))
Lp, J.

Jani, saj bom odobril, samo prebrati sem moral nekajkrat, ker si nekoliko nerodno izbiral besede, hočem rečt spet nekoliko preostro, saj znamo tudi z lepšim tonom povedati.

primož

Jani,

samo še komentra na zadnji stavek. Nikoli ne tekmuj, mislim, ne v teh stvareh, dko boljš govori, kdo ima rpav in kdo ne. Kajti nikoli ne veš, kdaj pride nekdo, ki je boljši od tebe.
razumemo športno tekmovalnost. dokazovanja kdo je bolj pameten, se pa raje izogibaj.
včasih ko nekomu preprustiš zmago pokažeš kako si velik in ne močan. In zelo dobro je sem pa tja narediti korak nazaj, da gre lažje dva naprej.

malo se obvladuj in kontorliraj, kot sem napisa, saj znamo tudi v drugačnem tonu povedati.

primož

hoj

me ze nekaj dni srbijo prsti, da dodam svoj piskrcek debati …. predvem zato, ker res ne morem razumeti, da se na koncu, po zelo smiselnem izhodiscnem vprasanju, vse vrti okoli petelinjenja na temo komu je bolj ali manj mar glede tega, koliko kdo zasluzi, koliko denarja nosi na sebi in v katrem lokalu “pozira”…
bojim se, da je tezava drugje, in sicer v tem, da praviloma ljudje nimajo oz. nimamo jajc pristopiti drug k drugemu. zaprti vsak v svojo školjko in omejeni na bolj ali manj veliko mlako ljudi, ki jih poznamo, se zlivamo v mesto in se predalckamo po nacelu predsodkov. predal pa je, kakorkoli obrnes, omejen prostor, ki te pricne utesnjevati.
vsakic, ko se vrnem v ljubljano s kaksnega potovanja, me zadane dejstvo, kako bolj zategnjeni so tukaj odnosi med ljudmi, ki se po nakljucju srecajo v nekem trenutku. redki te kar tako ogovorijo in ce das pobudo ti, pogosto dobis zmedene poglede “ups, kaj pa zdej ta hoce od mene”.da pa ne govorim o tipih. neskoncno sem ze utrujena od tega, da se ti sreca pogled s tipom, ki ti je simpaticen, ki si mu tudi ti ocitno simpaticna, glede na frekvenco vracanih pogledov….v marsikaterem bolj sproscenem okolju ali v filmu 🙂 pride v tej tocki do komunikacije besed, v ljubljani pa praviloma doticni od sebe spravi kvecjemu hrepenec pogled, ko po dveh urah odide s prijatelji, ali pa pristopi sele takrat, ko se ga najprej totalno nazge, kar pa ni najboljse izhodisce za spoznavanje….
seveda obstaja opcija, da das sama pobudo pogovora, ampak takrat pa se zbudi moski ego, ki zavpije “panika, agresivna zenska”…
seveda obstajajo tudi svetle izjeme, pa tudi res je, da sem vse postavila zelo crno belo,… ampak ce bi se vsi skupaj zaceli malo bolj sprosceno obnasati, ce bi drug drugemu dali moznost kljub izhodiscnemu predsodku, ce bi vsi skupaj imeli malo vec jajc, bi imel amor mnogo vec dela, kot ga ima… en prijazen dan vsem skupaj…

Primožu:

Najprej – ne vem, kaj si mislil s tistim: saj bom odobril? Če sem ti kaj večkrat poslal, se opravičujem, ker imam neke težave s pošiljanjem doma (v službi ni problema). Tako da, če je kak mejl prišel večkrat – sorry, ni bilo mišljeno, da sem nestrpen, ampak da sem večkrat pritisnil (včasih mi besedilo zgine, ko ga pošlljem, včasih ne, potem pa ne vem, kdaj pošlje in kdaj ne).

Ja, saj ravno, to sem hotel povedati s tistimi smajliji – da mi je to sploh brez veze razpredati, ker smo totalno zašli s teme s temi konkretnimi številkami. Ampak jaz nisem začel…. :)))
Z zadnjo alinejo (“izzivom”) sem hotel samo povedati, da nima smisla o teh stvareh na tak način razpravljati, ampak lahko konkretno vidimo, če sva za nova spoznavanja ali pa ravno zaradi teh razlik, ki sem jih izpostavil, nisva. Vse skupaj pa je itak na pol fora… :)))
Aha mimogrede – če bi ti vedel, kak način humorja imam sicer (cinizem in pikanje na kvadrat :))) ), bi mi dal medaljo za brzdanje… :))))
Se bom poboljšal (če verjameš.. :)) ). Oz. bom počasi (počasi,..no, še kak post :)) ) nehal pisati, saj sem videl, kar sem tudi pričakoval – večina se strinja, nekaj se jih tudi ne, najdejo se pa redke “izjeme” (z izpadi ala “ti si nesposoben, nekaj je narobe s tabo…”, ki potrjujejo teorijo… :))))
Bila je (oz. je bilo mišljena) zanimiva izmenjava mnenj o neki zadevi, ki naj bi bila relativno splošen problem.

Mogoče najdem kakšno drugo temo… :)))
Lp, J.

In še Lari:
Hvala, za konstruktivno kritiko. Saj sem že parkrat omenil, pa bom vseeno še 1x – sploh ni biol moj namen pisati od teh številk, ampak bil sem izzvan. Se totalno strinjam s tabo; vse kar si napisala je totalno res. “Zunaj” je veliko bolj sproščen folk. No, ne povsod, sseveda, ampak nekje pa. In tam šele vidiš, kako smo mi (Slovenci) “zategnjeni”. Včasih smo bili vsaj malce boljši, se mi zdi. Mimogrede – na katerem potovanju pa si srečala najboljše ljudi (v zvezi z našo temo, mislim, seveda)?
Uživaj še naprej (in potuj), Jani.

Zdravo.
Čujte,ljudje,tudi jaz moram nekaj napisati na to temo.Pravzaprav moram Janija “opozoriti” na nekaj.Zdi se mi,da ne ve čisto,kakšni ljudje se tukaj zbirajo.

Jani,po pisanju sodeč te bolj zanima čaga,spoznavanje in take stvari (čeprav se tudi “ne daš” soliti pameti Taši v zvezi s konkretimi zadevami,kot ti praviš,kar ti dam apsolutno prav).Najbrž nisi kaj bolje prebral ostale teme in odgovore?Vidim namreč, da si začnel pisati malo bolj oštro, kar je tudi Primož opazil.Je tak?Iz tega sklepam,da si še bolj mladi oz. si vsaj v mladostnem počutju (mogoče si se ravno zaposlil ali končal fakulteto, ali kaj takega),če lahko tak rečem.
Vedeti moraš,da so tukaj ljudje (zdi se mi tak) stari tudi 40 in več,poročeni ali že ločeni,z otroki manjšimi ali tudi že večjimi…!!!! Tisti “A”,ki te je tam zgoraj kritiziral malo brez veze,naj bi bil ločen (iz nekega drugega odgovora),Taša poročena itd. Ne mislim nič slabega s tem, ampak taki ljudje imajo pač drugačen pogled na življenje že v štartu. Ni jim več toliko za spoznavanje, čago in take stvari. Seveda so tudi mlajši tu, ampak marsikateri pa je starejši, ti pa si navajen na mlajše,verjetno. Da mi ne bo kdo zameril, zaj.
Hotel sem samo reči,da tudi to malo upoštevaj,drugače pa pišeš super- voji komentarji so mi zelo simpatični (čudno,da še bol ne pikaš,jaz bi že popi… pri takih odgovorih nekaterih,ha,ha)!

Serbus, Štajerc.

Verjamem, verjamem .)))

primož

Prebiranje postov in odzivov na to temo je enkratna izkušnja. Povedali smo si več kot bi si v obraz. Predvsem pa sem dobila še 1x potrditev, da so življenjske izkušnje tisto kar nas izoblikuje…
btw..ne bi si upala laskati, da je moj krog znancev reprezentativni vzorec za vsakega izmed nas. Priznam, nikakor si ne morem laskati, da poznam vseh 2 000 000 Slovencev.
Zdaj bi pa jaz tebe vprašala Jani, ali si se morda vprašal, zakaj iščeš ljudi in potencialne kandidate-ke za druženje v nočnem življenju…zakaj točno ta aspekt življenja tako poudarjaš? Saj ne rečem, je super način za preživljanje prostega časa…samo, če vidiš kakšen je odziv ljudi na tvojo pobudo o prijateljevanju…zakaj potem ne poskusiš poiskati teh kontaktov kje drugje?

Si se recimo vprašal zakaj je lažje povabiti žensko na pijačo, ki jo spoznaš na kakšnem tečaju tujega jezika (karikiram) kot pa v kaki diskoteki?

To, da smo Slovenci zategnjeni, nič bolj in nič manj kot katerikoli drug narod. Kot turist se v tujem okolju obnašaš precej bolj sproščeno, ker ni socialne kontrole kot je doma. Marsikak turistični vodič ti lahko pove, kako se znajo Slovenci sprostiti :)))

Oj še enkrat.

Mim. Štajercu:
Hvala, kolega, da si me spomnil. Res nisem kaj dosti ostalih zadev bral. Večina se mi zdi preveč osebnih, pa tudi že malo “bednih” (ali bi varala, ali je sex pomemben itd.). Take stvari je treba individualno razčiščevati, ker je vsak posameznik čisto drugačen.
Jaz sem pač samo načel temo, ki se tiče nekako (vsaj mislil sem) vseh.

Sedaj, ko si me opozoril, sem prebral še nekaj ostalih tem in odgovorov in vidim, da imaš prav. Tu so ločeni, z otroki itd. Jaz pa sem bol v “party” feelingu še. :)))) Ja, ni dolgo, kar sem diplomiral (bravo, zadel si! :)) ), sem pa vpisal podiplomski (sedaj enoviti magistrski-doktorski) študij. Obenem pa delam (študij plača ustanova) in to na fakulteti, tako da se res počutim še kot študent. Moj šef je profesor… :))))) Prej sem pa malo delal tudi kot maneken, plesalec, tudi igralec ipd., tako da mi je “šoubiz” oz. glamour (ta beseda v Sloveniji sploh ne pride v poštev – tako kot “zvezda”) dokaj poznan. Upam, da ne bo kdo mislil, da se hvalim (a se s tem sploh lahko? :))) ), samo razlagam Mim. Štajercu, da je zadel “zunanji” okvir. Tako da resnično ne vem, če spadam v ta krog (v tistega na začetku omenjenega pa še manj). Sploh se čudim, da sem toliko že toliko besed napisal do sedaj. In to dokaj “obrzadnih”… :)))) Kot si ti napisal, tudi jaz sem že skor popi… :)))
Hvala še enkrat za “spregledanje”. :)) Ciao, J.

In še Taši:

Povedali smo si več, kot bi si v obraz??? Uf, Slovencem nam pa res ne gre pogovor od rok-ust… :)))) Tu bo seveda Primož veselo pritrdil. :))) Jaz povem še 100x več v obraz. In pričakujem, da bodo tudi drugi meni. Se pač malo skregamo in pobotamo. Pol smo si pa bližje. Če se s tem “ven mažeš”, da ne bi prešla na mejl… slab izgovor. :))) Sicer se mi je pa zdelo, da ne bo nič. :)) Potrditev pravila. :))

Zakaj ne iščem drugje? Ta je dobra.. :)))))) Saj iščem! Ampak večja verjetnost za spoznavanje je lokalih oz. nočnem življenju. A se bom sedaj na tečaj prijavil, da bom moooogoooče spoznal eno samsko, dobrega videza, ki ji bom moooogoooče všeč? :))) Itak, da gledam tudi na vlaku, pa čez dan, ko sem na malici, pa na raznih seminarjih, tudi sestankih itd. Ampak tu ni kaj velike verjetnosti. Če kupuješ rabljen avto ne greš gledat na tale forum (čeprav bi ga mogoče ugodno dobil od koga in še dobrega :)) ), ampak pogledaš na avto.net ali kaj podobnega, kjer imajo pač najbolj pestro ponudbo.
Aha, pa še komentar na zadnje stavke (v tem postu si pa ti nekam v idealistične vode – holivudske :)) – zaplavala). V večini primerov je tako: Slovenci se sprostijo na potovanjih, ja – če se konkretno napijejo…. 🙁

Sedaj se pa res poslavljam, držite se vsi, pa, pa.

And remember:
It’s nice 2 b important, but it’s more important 2 b nice! ….

:))))

Jani

Pozdrav vsem…..kdo bo sploh se sodeloval 😉 nekaj malega od mene. najprej sam tok strinjam se z Tašo in Janijem. Jani všeč mi je tvoj način provociranja in verjamem da je tole blaga verzija. Pikanje v živo prava poslatica, ko si koga privoščiš ali pa kdo tebe :)))) Taši kar ne gre slabo….te je zbocala parkrat a je tko ;))??. Vidva sta obdelala zelo natančno mislim da vse ali večino. No tu pa moje mišlenje, izkušnja….

Ljubljanski lokali in folk v njih in okoli njih v večini res zategnjen. Tipi dokler niso nabutani se sploh ne znajo zabavat (če pol tisto stanje sploh lahko iemnuješ zabavanje??) kaj sele da bi kakšni ženski trezen pristopili in pri tem bil zanimiv….Ti so redki. Kar se tiče alkohola Ljubljanske oz. Slovenske scene in s tem njene sproščenosti in dovzetnosti za druženje je zelo vprašljivo. Ko greš mimo Mačka in tisti del tam več da si kar pod drobnogledom, Knafel itd. ista scena. Jaz in moja druzba tudi se kdaj usedemo in opazujemo, debatiramo…Kak petek večer pa tancanje. Včasih v Galeriji ko so bili salsa veceri (Škoda ni jih več) zdaj pa mal v Asa, Primadonna itak prazna mene pa uspava če ni folka če se kaj ne dogaja. Taka pač sem.

V Bachusu je v soboto bilo očitno bolj sproščeno vzdušje ker je bilo veliko tujcev -med njimi vatrepolistke z Nizozemske k so kar naredile sproščeno vzdušje. Nekaj ljubljančanov (recimo) je kar zaplesalo tam k se ne pleše :))

Ko pristopi nabutan tip ali z kr neko pripombo variante ” A si podobna J.Lo in bla bla ” se ti itak vse se neumno, blesavo zdi in si sam misliš kaj te ma za norca sam ga bledo gledas, če se zacnes zezat na istem nivoju si pa misli da si kokoš ker se ti pa že kao zdi kr ti je reko da si podobna J.Lo (kar je itak daleč od tega, da ne bo pomote :))))))
veseli me opazovanje ljudi in pri tem vse večkrat opazim da samo zdijo skupaj, ni nekega adrenalina, zabave, pogovora smeha nič prazno in pusto med njimi. pa ni pomembno pozerji ali ne. Ne vem a je pol vprašanje da so bolj dostopni tisti, ki se nimajo z čim hvalit ali tisti povprečni, ki z ničemer ne izstopajo, vsaj vizualno ne? Čeprav nekteri grejo mimo tebe kot bi imeli tistega BMW med nogami.

Večkrat hodim ven z eno ali več kolegic. Včasih se upedenamo včasih pač nič posbnega (rečmo da samo nimamo petk in make-upa itak nobena nima tok) Ko smo v petkah ( to je zgleda v Lj. že ne vem kak pomen 2 urnega rihtanja in lov nevem kakšnih tipov- o.k. sej vemo kakšne imam v mislih) in gre kaka skupinica tipov (sam eden al dva če nista nažgana itak nič ne pripomnijo) in potem sledi ” Ah te so fine….te ne jejo bureka (ena izmed mojih najljubših jedi-sam tok), mi nimamo npr. Pocheja… In sam, da ni petk čist druga scena. Kr neki!!
Zadnič gremo iz tistega bara Pri Zlati Ladjici (kjer nam je full všeč, folk je v izi….skratka cool za začetek večera) hodimo ob Ljubljanici in grejo mimo 2 tipa in eden mojo kolegico zagrabi za rit. Jst sem na to osebno elergicna. Značnem neki upit za njim, on se dela neumnega itd.oba že gresta proti nam kao da se bomo kr tepel…………Izkušenj tieh k so KR NEKI imamo res velik in se nam verjetno zato ne da z vsakim spoznavat, pogovarjat….ko kak tip vpraša če bi kaj spile vedno rečemo, da ne (tu naj opozorim da tip ali družba če se nam zdi o.k. kar itak ne moreš takoj vedet mogoče še pristanemo- mogoče redko redko kdaj. raje se samo neki pogovarjamo in če se začnemo zabavt, da je pogovor zanimiv da ni vse ”vse se začne in konča pri seksu ” pol čez čas ja ali pa tist drink niti ni več pomemben povabimo pol me npr. na burek 😉 ob 4h zjutri. Nam se ne da zaradi tistih 300sit nekoga prenašat (vem da je pijača dražja sam ne pijem alkohola tako da niti za 3.000 ali kok je ze se mi nekih ”seronja” ne da prenasat. Zadrzujem se da ne ocenjujem po prvem vtisu ker vem, pač ni lahko narest prvi korak…. sploh pa večji skupini . Pri meni recimo ima pač vsak ima priliko in dokler me med pogovorom ne šlata in rine v moj osebni prostor dokler sama nisem za je vse o.k. in se lahko se kdaj dobimo, gremo na drink, kino z ostalo druzbo sama kokr pač je (mogoce sprva z celo druzbo če že nekoliko dokrivam kakšna sem)
Sovrazim ko tipi ne zastekajo naj se speljejo k kar hocejo nekaj dokazat. Najhujisi je bil (ko je ze vec ali manj tema kaj kdo ima) tip k je majco tako nastimu, kao slucajno se je tako zataknila da se vidi znamka kaubojk (kot vejo nekateri za avta jaz vem za cunje ker imam rada modo in ne da bi bila na tekocem koliko kdo ima – cisto tako receno najdrazje se vse dobi skor zastonj na črnem trgu) samo pač misli si aha tele bojo pa padle na moj D&G jeans in rokav zavihan kao neka draga ura da se vid. (jaz sem pravi policaj pri takih stvareh in da mi je ta kontak s tem clovekov vsaj malo zabaven, doskrat me spravi v pravi :(((( ga sprasujem vedno ”neumnosti” sploh pa ko dobim vtis kaksen je). Sam zdaj sm ugotovila, da jim je to glih fajn tako, da ven it z namenom , da nekoga spznas za daljse poznanstvo je totalni falitek. Spozna se preko koga drugega ali pa res slucajno slucajno kar nekoga tako. Izkusnja moja je da jaz sem pol njemu bila ”tako vsec” on pa meni ” drugace vsec” ker je od prvega momenta mislil da sem iz enega razloga pristopila k njemu. Da sem kao pogruntala kaj voz, kaj dela itd in da si kr zelim z njim dol dat. Milsim!!!! Pol je pa čez čas mislil da blefiram ker nisem hotla ne vem kam vse z njim it. Skratka kr neki. Nimam se za lahko, samo zabavam se rada in spoznavam ljudi samo z leti sem postala izbircna. Nočem, ne morem vsakega ki pride mimo prenašat sploh ce se pol obes na te ali ostale v druzbi in visi cel vecer ” Kao jst sm pa z full dobrimi bejbami in sem full tip…..”’. Glede vez in tega pa prepuscam spontanosti. Ze tako sovrazim ko mi kaka kolegica ze v ponedeljek rece da ona pa v petek al soboto ne bo dolgo (tm najdle do 23-24h) ker bo zmatrana – ej kje je spontanost naj te vecer ponese.!!!???

Iz lastne izkušnje vem da (splošno rečeno) da samo ženske gledajo koliko kateri tip ima ne drži samo za ženske zadnje čase vse več je moških ki so še večji materialisti. Gre se jim za izkoriščanje in bahanje pred prijatelji. Poznam kar nekaj parov ki so skupaj samo zato, da se ”on kaže z njo” ne rečem je tudi obratno. samo je tudi nekaj izjem….so se samski in samske samo ljudje svoje apriorje spreminjamo. Mogoče nam na začetku videz bolj pomeni, mogoče denar (sama tud vem da se iz ljubezni ne da zivet samo na tuj račun pa….tud verjetno ne dolgo vsaj srecno ne.
Sem kr uletela, ne vem če se drzim niti, to od mene kokr razmisljam ob tej uri se sploh lahko. Sicer pa se rada v Lj. zabavam. Povsod je folk tak al pa tak. s kom se da zabavat se da skom pa ne pa itak greš stran…če se da ;))).. Glede tega ko se gre v tujino si bolj sproscen….jaz iskreno receno osebno sem res. LP Vsem

Tina,

jaz ne bom “poniknil”, če ne boste vi. :)) Bom pa občutno skrajšal odgovore. Bolj bom opazoval in mogoče kaj komentiral.
Tebi bi rekel tole: imaš prav. Zdiš se mi faca, razen, da ti malo “plošča preskakuje”, ko pišeš (težko sem se prebijal skozi tvoje pisanje). :)))) Za kakšno pijačo se brez problema zmenimo… :)))

(Da vidim, kakšna bo tu reakcija, hi, hi, hi)

Lp, J.

New Report

Close