Najdi forum

Sporazumna ločitev

Dragi bralci. Prosim za pomoč namreč sem v procesu ločitve. Za enkrat naj bi bila sporazumna. Zato lepo prosim za pomoč kako napisati vlogo za sporazumno ločitev. Ima morda kdo podobno izkušnjo?

Delitve premoženja nimava. Gre se pa za skrbništvo in obveznosti do otroka. Na sociali sva te zadeve že uredila. V veliko pomoč bi mi bil kak osnutek oz. kako napisati vlogo za sodišče za sporazumno ločitev, kaj vse upoštevati, da bo prav za otroka oz. da bodo upoštevane vse pravice otroka. Lepo prosim za pomoč, za kar se vam iskreno zahvaljujem.

Glede na tvoj zapis lahko, zaenkrat, odgovorim le splošno.

V sporazum bo treba vključiti način in čas preživljanja časa z otrokom ter stroške (preživnino). Oblika obojega je odvisna najprej od dogovora med partnerjema, kakšno obliko skrbništva bosta izbrala. Možno je namreč skupno skrbništvo ali pa skrbništvo le enega.

Morda najprej odgovori na to vprašanje, o kateri obliki skrbništva se pogovarjata? Moje osebno mnenje sicer je, da je v večini primerov najprimernejše skupno skrbništvo. Izjema so starši, kjer en kaže škodljiva ravnanja za otroka, ali pa ga otrok sploh ne zanima.

New Report

Close